BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,75
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 19. 21:44
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Ajka
  • Készítés ideje : 2009-09-20
A dohányzás negatív oldala!

Bocsi a túl nagy méretért még mindig nem találtam el mekkora kell:) A képet nézd és a perspektívát ne azt hogy szeretsz e dohányozni vagy sem! köszi! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. február 11. | 00:49 | keksz

Szia nagyon szépek a színek érdekes nem mindennapi!!:) jó meglátás és jó a perspektíva is!

adott pontszám: 5
2010. január 26. | 13:27 | diegoszem

Szia a képed egyből megfogott a színeivel már kicsiben is víritt:):)ezáltal jól magára hivja a figyelmet! (remélem utak mellet nem lesz kirakva mert mindenki ránéz önkéntelenül ami a kocsivezetőknek nem lenne jó:):):)Amugy szép kép lett! nem egy unalmas heverő cigisdoboz képét kaptuk visza ami tetszik! De többet hagyhattál volna a doboz hoszanti oldalából kiváncsi lennék rá ugy milyen! de ezért nem akarom lehuzni a pontot hisz te igy csináltad és nekem igy is tetszik nagyon mint egy reklámfotó! az élessége jó és a színek tetszenek nagyon! A már már fehérbe merülő jobb szél érdekes hatást kellt a nézőben ami nagyon tetszik és szerintem ez kitűnő munka! A méret tényleg nagy lett:) De igy jobban látszanak a részletek és nem találtam hibát! grat.

adott pontszám: 5
2010. január 25. | 21:46 | pepsigyerek

Helóó! Nagyon tetszik! Dohányzom és igy elcsodálkozom rajta!:) szép színei vannak! jó a kompozíció is! nem mindennapi! mint egy reklámkép! gratulálok! üdv.

retibalna válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 3
2010. január 21. | 08:26 | egykedd

Szia! Szerintem nem sikerült valami fényesre a képed, lementettem, betettem photoshopba, vettem az inverzét és hát sokkal jobb képet kaptam. Ha eredetiben töltötted volna fel, nagyon jó kép lenne, bár egy picit a kontraszt azon is erős, mert a cigi filter részén túl vakít a fehér szín, de klasszisokkal jobban nézne ki mint így negatívban. Úgy képzelem, hogy pókerezés közben babráltál a telefonnal, és úgy fényképezted, nagyon hangulatos lett volna, de így nem vagyok vele megelégedve. Ez csak az én véleményem, de az eredeti jobb. Üdv!

retibalna válasza:
Szia! Nem tudom énnekem így jobban tetszik hiszen ilyen színeket nem láthatunk cigis dobozon míg a hagyományos kék fehéret naponta láthatom ezért ez érdekesebb szebb volt számomra,mert nem a mindennapok unalmas színeit tartalmazó cigis doboz a megszokott fehér szállal! igen sajnos a filterrel egy vonalban volt a telefon vakuja ami egy dupla ledes xenon vaku így elég erőteljes fényt ad! Amugy tényleg póker közben készült:):) de a zsetonok és a cigi kompozíciója már egy másik kép! ez csak a cigi. Köszönöm a véleményt és az értékelést! Szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2010. január 21. | 06:49 | h.d.b.

Szia!
Átgondolt, finom kompozíciónak tűnik és pont ezért nehéz, mert a képnek van hangulata, de nem tudom, hogy mit látok a képen és az az érzésem, hogy nem csak azért, mert nem dohányzom. A hangulat pedig a kép meleg színei miatt inkább pozitív számomra, mint negatív. Minden összevetve, én csak a kép hangulatát tudom értékelni, a szerkesztést, a kép mondanivalóját és azt amit a cím sugall nem, de lehet, hogy csak azért, mert nem is tudom, hogy mit kellene látnom, tehát nem tartozom a célközösségbe, de így számomra nem mond sokat a kép, inkább csak egy kellemes hangulat.

retibalna válasza:
Köszönöm szépen az őszinte véleményt! A színek valóban kellemesek és épp ezért hagytam így hiszen dohányos ember nem lát ilyent minden nap így ritkaság de szép! a mondanivaló a címmel kis magyarázat után talán érthetőbb lesz a dohányzás nagyon káros és drága szenvedély, de egy dohányosnak mégis jól esik rágyujtani jó és talán meleg érzéssel tölti el a cigaretta. igy remélem hogy a kép valamit viszaad a gondolatmenetből!a hangulatot szerintem a perspektíva adja hiszen dohányos ember sem látja így a cigarettás dobozát maximum évente 1-2 alkalommal amiről tudomást sem vesz,de így mésges megy asztalon heverő unalmas dobozt látunk!

2010. január 20. | 11:15 | ecsibi

Biztos bennem a hiba, de nem tudok rájönni, hogy mi az a bal oldali szürke valami (doboztető?), meg az a pöttyös rongydarab (papír?). :-)
Bal oldalon szűknek érzem, de alapjában véve a szívilága nem rossz. Lévén negatív oldal. :-)

retibalna válasza:
Ha a bal oldalon a cigaretta szál utáni fekete rész tetején lévő kis szürkeségre gondolsz az a doboz kialakítása miatt van hiszen ott található egy kis nyílás/rés a dobozon(nem tom miért de így gyártják:))a pötyös rongy darab a cigarettás doboz belsejében elhelyezett papír ami nem engedi hogy a dohány illata elveszen illetve egyéb más funkciói vannak! ez egy ezüstös valami bigyó anyag:):)örülök hogy tetszik! még ha csak a színei is:)köszönöm a véleményt!

2010. január 20. | 05:27 | bese

tényleg nem szokványos
:)

retibalna válasza:
:)Ez is kell!:)

2010. január 20. | 01:12 | bike3al

Komolyan azt gondolod, hogy ez egy jó tárgyfotó? Tényleg komolyan kérdezem. Tárgyfotó, ha úgy nézzük tényleg egy tárgy van lefotózva.

Van rajta utómunka: megfordítottad a színeit. Nem csak az lehet utómunka, ami két napig készül.

A véleményem leírtam lentebb. Indokoltam a pontszámot is. Ugyan nem dohányzok és néhány dolog miatt rettentó bunkó dolognak tartom (tisztelet a ritka kivételnek) de nem a témának szólt a pontszám, hanem a kivitelezésnek. Továbbra is tartom, immáron többed magammal, hogy fotóként nem nagyon értékelhető a képed. A távolabbról fotózás nem jelenti a 2 métert következő lépésként. Azért hittem, hogy nincs fogalmad a tárgyfotózásról, mert ezt a képet feltöltötted.

Ne fogadj el értékelést sem, sőt egyúttal kérlek arra, hogy ha a jövőben véletlenül beleszaladok 1-2 képedbe akkor se tedd. Köszönöm!

retibalna válasza:
Ne haragudj de szerintem igenis tárgyfotó de kinek mi! ezért nem haragszom!a távolabrólt én sem 2méternek értettem pár centi is elég lenne h az unalmas dobozt lássuk csak.A véleményed én személy szerint kevésnek tartottam! ezért is nem értettem a pontodat! és azt miszerint levágott részek vannak és szűk! A lényeg a fekete cigaretta szál amely mutatja azt is hogy milyen káros a nikotin stb. a doboz nem lényeges nagyobb doboz véleményem szerint elrontaná! ezért kértelek hogy indokold jobban a véleményt a pontot hátha adhatsz olyan ötletet amitől jobb lehetne amit kipróbálhatnék!Köszönöm!

adott pontszám: 1,5
2010. január 19. | 22:46 | bike3al

Remélem nem haragszol meg, de ez a kép nálam annyival jobb egy gyenge, kerülendő, hibás útnál, hogy legalább az utómunka mutatja; foglalkoztál vele. Nézz szét a tárgyfotók közt és talán meglátod mit is jelent ez a kategória valójában.

Hogy néhány konkrétumot is említsek: indokolatlanul szűk minden irányból, levágott részek, színek invertálása(?), stb.

A képek méretezéséről az ismertetőben bővebben is olvashatsz.

Szép fényeket a jövőben!

retibalna válasza:
Nincs harag de ez egy tárgy és annak egy részlete!! az utómunka meg annyi volt h negatívra tettem és kész így tetszett ahogy van!Amúgy egy cigis dobozról szerintem nem sűrűn fogsz ilyen jó képet látni! vagy nem?? és köszi az információt!

2010. január 19. | 22:28 | Zoltan68

A kép technikai részleteire nem is tudok figyelni, nem pontozok, de el kell mondjam (minden álszentség nélkül), a kép témája számomra sajnos rányomja a bélyegét a kompozíciódra. Kérlek ne haragudj meg rám, de nekem ez "kerülendő, hibás út". A dohányfüst (mint kompozíció), talán az utolsó amit még a téma kapcsán tolerálni tudok. Sajnos a dohányzás és a velejáró dolgok még mindig sikkesnek hatnak sokakban. Ne haragudj kérlek a véleményemért, ilyenkor általában "csendben maradok" de viszont most akarva-akaratlan kikívánkozott...
Kérlek, még egyszer ne haragudj, hogy a képed fotósszemmel nem is tudtam illetni!
Szebb fényeket és jobb témát kívánok!

retibalna válasza:
Nincs semmi baj! Megértelek érte hogy undorodsz a cigarettától! De ettől még meg kell ezt is örökittenie valakinek!
bike3al-nak írnám még! hogy ez tárgyfotó akármennyire nem akarja elfogadni. a színek így jobban hatnak mint alapból nem hiába hagytam így a képet! mi az hogy szűk minden irányból??? ez így van lefényképezve máshogy már szar lett volna borult volna minden az egész kép! ezért van ilyen közelről lefotózva!ha távolabbról többmindent beleveszek semmi de semmi jó nem lenne a képben!csak egy fekvő cigis dobozról kapott unalmas tucatfotót lenne! A tárgyfotózásról igenis van fogalmam!(Nem tudom miért hiszed hogy nincs...)Kérlek indokold meg mi nem tetszik a képben, hogy ennyire lepontoztad!? mert utómunka nincs csak a negatív hozzáadása! nincs vágva és semmi egyéb!a kép telefonnal készült és a teló szerkesztőjében is invertáltam a színeit.mást nem csináltam! ha a téma nem tetszik akkor azt írd de pont nélkül ahogy a fent látható úr is tette! Köszönöm.

2010. január 19. | 22:20 | binci.

Értékelésen kívül kérdezném meg, hogy mi a jó oldala a dohányzásnak? :)

retibalna válasza:
:)Ez jogos kérdés:)Hát hogy állambácsi szép adót vethet ki rá:)más nem jut most eszembe:)