BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,19
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 19. 12:45
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Ajka
  • Készítés ideje : 2009-12-08
vonat

a képi hibák a tömörítés során léptek fel nagymértékben sajnos:( mivel fény sem volt így telefonnal nem lehetett jobb képet csinálni! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 2. | 15:31 | Szemi5

Egészen jó, de kissebb méretben kellett volna feltölteni.Amúgy egyetértek az előttem szólóval.

adott pontszám: 5
2010. február 11. | 10:30 | Papprealise

Érdekes színek, Jól eltalált pillanat. Nekem a záridővel van egy kis gondom. Igaz, ezt nyilván nem tudod telón állítani, így ha ezt nézem, akkor kiváló kép!

adott pontszám: 2,5
2010. február 4. | 23:26 | pilipár

Szia! Az utóbbi időben olyan sok vonatos kép van az oldalon - lehet, hogy korábban is voltak, csak én siklottam át felettük -, hogy gondoltam megnézek egyet-kettőt, tanulni mindenből lehet. És ezt is nézegetem már egy ideje...és azon töröm a fejem, mit láttál olyan különlegesnek egy vasúti átjáróhoz közeledő szerelvényben, hogy még rossz fényviszonyok között, még gép híján mobillal is mindenképpen meg akartad örökíteni. Én sem vagyok könnyű eset, mert az utóbbi hónapokban még a sarki közértbe sem megyek le gép nélkül (nekem csak egy kis kompakt gépem van), mert bármikor jöhet egy szivárvány, egy ónos eső miatt felboruló kamion, egy elkapott pillanat a játszón, vagy egy habos kávé a cukrászdában...sok minden lehet, amit érdemesnek találunk arra, hogy fénykép készüljön róla, és megmutassuk másoknak. De még most sem értem, hogy mi tetszett Neked annyira ebben a hétköznapi jelenetben, a kusza tájban, teljesen átlagos építészeti elemek között futó vonatban, ahol még az ég színe is olyan barátságtalanszürke-MÁV-os, hogy mindenáron, még mobillal is megörökítetted?
Remélem, nem haragszol meg a véleményemért, nkább csak "hangosan" gondolkodtam...
Üdvözöllek! Pilipár

adott pontszám: 4,5
2010. január 25. | 22:05 | pepsigyerek

Szia szép színei vannak nagyon tetszik egy varázslatos hangulata van az egésznek! a jobb oldal kicsit fura de jó tetzsik a vonta és a beton bigyó jól megy egymáshoz, kár hogy telefonnal készült! gondolom ezért vannak ilyne hibák a képen de ettől eltekintve ötletes jó és szép színvilággal rendelkező fénykép! grat! további jó fotozást.

retibalna válasza:
A beton bigyó a szénosztályzó folyosója! Amugy köszönöm szépen!

adott pontszám: 3
2010. január 25. | 17:48 | flora93

Az ötlet maga elég jó, tetszik, hogy benne van a fénysorompó, ugyanakkor zavar a jobb felső sarokban húzódó valami, mert tökéletesen ellentétes a vonat haladási irányával. Ami még picit zavaró, az az életlenség, de tudom, hogy nem lehet mindenkinek profi gépe(sajnos nekem sincs, meg tudlak érteni). Ami iszont nagyon tetszik a képen, hogy a mozdonyt kaptad el, és mögötte pedig a távolba veszik a vonat többi része. Összegezvé egy elég rendes képről van szó!

retibalna válasza:
Köszönöm a vélemény! igen sajnos telefonnal nem lett túl jó! ami huzodik a jobb oldalon az egy folyosó és engem megfogott hogy a vonta és a folyosó ellenkező irányban haladnak de mégis egymás mellett!

2010. január 19. | 21:29 | tengerszem106

Nincs mit.
Az eredeti képen lehet,hogy van vezeték,de a feltöltöttön nincs.
Pedig 30"-os kalibrált monitoron nézem 2560×1600-as felbontásban.
De nem ezen áll vagy bukik a képed sikere azt azért beláthatod.

2010. január 19. | 21:04 | tengerszem106

Bocsánat.Lehet,hogy nem voltam elég egyértelmű.
A pont nem azért 2-es mert mobiltelefonnal készült!
Hanem azért,mert zajos,némileg életlen és a kép 1/3 része kiégett.Nem tudom,hogy észrevetted-e,de eltünt a vonat fölött a villanyvezeték?
Azt gondolom,hogy ennyi hiba bármivel is készült önmagában indokoltá teszi a 2-est.

De ha már a mobilnál tartunk:
-mozgó témát fotózni vele vétek(záridő tartomány hiány)
-Gyenge fényben fotózni hiba(zaj generálás)
-Ellenfényben fotózni kellemetlen(garantált túlexpo)

Akármelyikre odafigyeltél volna mobillal is színvonalasabb lehetett volna!

Na,de így.................

retibalna válasza:
De ha már a mobilnál tartunk:
-mozgó témát fotózni vele vétek(záridő tartomány hiány)
-Gyenge fényben fotózni hiba(zaj generálás)
-Ellenfényben fotózni kellemetlen(garantált túlexpo) ezt mind tudom de nem én választom meg a napsugarak irányát! amugy a vezeték ott van! a zajosság érthető ilyen fénynél mobillal! a kép életlensége szintén hiszen mit is várunk egy mobiltól?? de köszönöm az észrevételeket.

adott pontszám: 4
2010. január 19. | 20:03 | kicsicsavo

Szia! Maga az ötlet nagyon tetszik kár hogy nem volt nálad f.gép biztos szebb lenne!Talán egy kis hibát az utómunkában a vonat elején az ütközönél látszik ahol nagyon látszik a szerkesztés! ezenkívül akörülményeket figyelembe véve jól sikerült!Grat

retibalna válasza:
köszönöm szépen!!:)A kép a feltöltéshez való tömörítéskor sokat sérült sajnos ezért eléggé sok eddig nem látható hiba jelent meg:(amely elrondította:(legközelebbinél remélem jobban sikerül a feltöltés:)

2010. január 19. | 18:19 | hegyiember

viccesek a válaszaid:)
Legközelebb várd meg a következő vonatot,közben lesz időd mindent szépen beállítani,megkomponálni.Aztán ha jön,kapd el a pillanatot:)))
Számomra ez egy minden tudatosságot nélkülöző kattintás,amit utómunkával próbálsz eladni,de az csak ront rajta...
Ja,és nézz széz szerintem az "elkapott pillanatok" kategóriában...
Üdv

retibalna válasza:
Köszi a tanácsot...

2010. január 19. | 17:19 | ruprechjudit

Az elkapott pillanatot is igyekszik minél jobban tálalni az ember, nem?

adott pontszám: 2
2010. január 19. | 16:29 | ruprechjudit

Az értékelésben nem veszem figyelembe, hogy telefonnal készült...egyébként szerintem itt most nem is ez a legnagyobb baj - bocs, hogy ilyen őszíntén fogalmazok. Igazából magát a koncepciót sem értem igazá, azt, hogy mit szerettél volna megmutatni. Elkaptad jól a vonatot, nem nagyon mozdult be (ez gondolom magában is eredmény egy telefonnal), az sem rossz, hogy a mozdony színes, a többi meg szépiás, ez kicsit kiemeli. De maga a pillanat szerintem nem igazán mond sokat, és a kompozícióval sem segítettél megérteni, legalábbis számomra olybá tűnik, hogy elég esetleges, megkomponálatlan a kép...ráadásul rengeteg elég markáns "vonal" van, ami elvonja, elvezeti a vonatról a figyelmet. Nekem nem okoz vizuális örömöt, és egy történetet sem ad át.
Persze lehet, hogy én nem érzem a képet, ez esetben hagyd figyelmen kívül a véleményem. Üdv és szép fényeket!

retibalna válasza:
"megkomponálatlan" elkapott pillanat jó h megkomponálatlan, hiszen ha megkomponáltam volna akkor nem az elkapott pillanatokhoz raktam volna fel. azért köszi a véleményt.

2010. január 19. | 16:11 | praefect

Éljen a szénoszályozó és az erőmű. :)

retibalna válasza:
:)

adott pontszám: 3
2010. január 19. | 15:08 | Mogo

Szia!
Látom, hogy mobillal készült a kép, ez lehet az oka, annak, hogy az ég nagy része ennyire kiégett (részlettelen fehér) lett, illetve hogy ennyire zajos lett a kép, ami főleg a mozdonyon szembetűnő. Valószínű az sem tett jót a képnek, hogy le kellett tömöríteni és emellett ilyen nagy maradt a képméret, így képi információk vesztek el.
Nem rossz meglátás a vonatszerelvény és a jobb fent látszó építmény közötti hasonlóság, de sajnos sok egyéb zavaró képi elem van (belógó csővezeték, sorompó), ami elvonja ezekről a figyelmet.
Szerintem más szögből, ezek kizárásával hatásosabb képet lehetne készíteni, illetve hasznos lenne olyan napszakban fotózni, amikor nincs ilyen nagy világos-sötét kontraszt a képen, mert a mobilos kamera nem tud ekkora dinamikát átfogni.
Üdv!

retibalna válasza:
köszönöm a véleményt és a pontot is!:) igen a kép méretének tömörittése/kicsinyittése miatt nagyon nagy mértékű képromlás következett be sajnos:( és túl nagyban is tettem fel:(De örülök hogy ennek ellenére észrevett a kép jó oldalát is. a szemszögben is igazad van de ez hazafele jövet egy pillanatkép lett igy nem is akartam futkosni az úton és a sárban (esős borús idő volt épp)de később még meg fogom próbálni hátha jobban sikerül majd most már digit. fényképezővel.

2010. január 19. | 14:44 | kalorobi

A képpel nem csak az a gond, hogy a minősége kritikán aluli, de a kompozíciót sem értem. Mit akartál ezzel megmutani? A bal oldalon a bakterház darbja nagyon zavaró. A jobb oldalról meg nem is szeretnék beszélni.
Bocsánat a kemény kritika miatt.
És még egy: ablakon keresztül készült? Ha igen, akkor még rosszabb a helyzet.

retibalna válasza:
milyen ablak?a minőség tényleg nem jó de telefontól ne is várjuk főleg fény nélkül!a jobb oldalon a szénosztályzó folyosója látható ami megmutatja hogy egy gyártelepen vagyunk éppen.

adott pontszám: 2
2010. január 19. | 14:25 | tengerszem106

Hát nem tudom.....
Érdemes valyon egy olyan fotó értékelő oldalra olyan képet föltölteni ami mobiltelefonnal készül?Nyilván mobillal is lehet zseniálisan egy témát észrevenni.
De ez nem az.
A képen minden hiba fellehető,amit egy mobil szenzor produkálhat.Zaj,némi életlenség itt-ott túlexpo.
Sajnos tovább rontja a helyzetet a fotó dekomponálatlansága.
Bocsánat a kritikáért,de ez egy kicsit olyan érzetem van,mintha "csináljunk már egy képet valahol"-ból született volna.

retibalna válasza:
Ne haragudj nem ez az egyetlen kép az oldalon amely telefonnal van! Azért meg nem kéne enyire lepontozni mert a telefon nem tud anyit teknikailag mint egy DSLR gép.nem mindenkinek tellik rá nekem ez jutott, akkoriban még digitális gépem sem volt. a "csináljunk már egy képet valahol érzés"-hát nem tudom, én ezzel mindig igy vagyok de szerintem többen is h igen csináljunk képet v.hol. és kitaláljuk h hol ebből lesznek később a remekművek(mert ha képet sem akarunk csinálni akkor mit keresünk ezen az oldalon?). ez egy elkapott pillanatkép szóval nem kell arra számíttani hogy gondosan megtervezem előre a képet stb... ez szerinted nem egy téma hát sajnálom nekem tetszik a régi vonat a gyártelepen elhaladva.Ha a téma maga nem tetszik akkor sajnálom.A véleményedért nem kell bocsánatot kérni nem bántottál meg vagy ilyesmi szal részemről semmi gond!:)

2010. január 19. | 13:46 | area_51

Ez hogy kerülhetett fel az oldalra?

retibalna válasza:
Ne haragudj kifejtenéd?leirnád mi nem tetszik a képen h javittani tudjak a későbbiekben, hisz ez az oldal egyik célja.köszönöm

adott pontszám: 4,5
2010. január 19. | 13:42 | digipic

Szia! Bajban vagyok a képeddel, mert messze nem tökéletes, de (számora) mégis van benne valami...
Ahhoz képest, hogy mobillal készült, egész jó a minősége. Mert egyébként meg nem túl jó a minősége... De adott ipari tájhoz akár pont jó is lehet a minősége...
A minőségi gondok érszrevétetéséhez Te is nagyban hozzájárulsz azzal, hogy irgalmatlan nagy méretben raktad fe a képet, ami miatt egyrészt lecsorog a monitorról, másrészt ordítanak a képi hibák... :(
A szelektív színtelenítés nagyon ritkán bejövős. Erre az ajkai ipari tájra szvsz rendben van.
És a szimbolika... A vonat... Talán így robog el az idő Ajka mellett?...
Balról, a belógó házsarok szerintem felesleges, vágható.
Szóval a felsorolt bibik ellenére nekem alapvetően bejövős kép...
Üdv: digipic

retibalna válasza:
Köszöm az értékelést! igen sajnos nem jó a minőség elég borús idő volt és csak a telefonom volt nálam.:( a képet tényleg túl nagy méretben tettem fel ezt belátom ami az én hibám hisz első képem, így nem gondoltam h ekkora lesz:)És köszönöm az észrevételeket, a ház dolgon javittani fogok.köszönöm szépen.:)