BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,62
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 18. 12:37
  • objektív: Nikor 18-105 VR
Megfáradtan

Még egyszer megpróbálkozok ezzel a képpel :) Egy barátomról készült ad-hoch fotó, nekem tetszik, remélem Nektek is :) (nincs ps.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2010. február 2. | 13:15 | gegepapa

Hello!

Tetszik, jók a színek és feltűnő az ahogy a falon futó vonalak egy pontba tartanak. Jól nézki. Zavaró viszont az hogy egy árnyék széle vágja félbe a tenyeret. Ügyes!

distalis válasza:
Köszönöm az értékelésed! Minden jót!

adott pontszám: 3,4
2010. január 20. | 16:58 | fzsombor

Szia! Jó, hogy megpróbáltál eltérni a szokásos beállításoktól, de azért néhány buktatója ennek az ábrázolásnak is van. Maga a testhelyzet első pillantásra mást sugall számomra, mint a természetes fáradtságot. (Bocs, igazán nem bántásnak szánom, csak írom, amit érzek a kép nézésekor.) Kicsit az alak kiesik a képből, nemigen érthető, hogy miért, hiszen baloldalt és fölül is nagyon sok az üres tér. Kissé zavaró a kezet elvágó árnyék, a fejből kinövő képkeret, és az, hogy figyelmesen, közelről nézve az arcot, eléggé látszik a beállított jelleg.

distalis válasza:
Köszönöm az értékelést! Engem a színvilága fogott meg és nem annyira figyeltem a szerkesztésre....hiba volt :)

2010. január 19. | 18:56 | 2bats

Az én haverom is szokott így "megfáradni", mikor megyünk hajnalban hazafelé.

adott pontszám: 3
2010. január 19. | 15:20 | borboleta

Szia!
Érdekes hatása van a fényeknek, a színeknek, meg ennek a csíkos tapétának ebből a szemszögből. Az a baj, hogy a "fő téma" tulajdonképpen csak második látásra ötlik a szemembe. Valamiért elvonja a többi dolog róla a figyelmem, magam sem tudom pontosan, hogy miért.
A vágásnál is kár, hogy belevágtál a gallérba is, a támaszkodó kezét kezét meg pont egy nagy lefutó árnyék vágja ketté (vajon mindek az árnyéka lehet?).
Talán ha "tisztább" lenne a kép, könnyebb lenne az arckifejezésre, az általa közvetített érzésekre figyelni. Értem ez alatt a jobb vágást, a nagyobb mélységet, a háttér homályosítását - és az élesség sincs pont az arcon.
Remélem nem baj, hogy így gondolom...

distalis válasza:
Nem baj hogy így gondolod, mert az ilyen véleményekből tudok tanulni, Én szeretem az intelligens építő kritikát ! Köszönöm hogy értékeltél

adott pontszám: 5
2010. január 19. | 15:12 | DrNagyi

Előszöris nekem nem is mint portré tetszik, hanem inkább a geometriai formák fogtak meg. A bal oldali sötét sáv a jobb oldalt lévő fekete ablakkal szemben ad a képnek egy oldalsó keretet. A fal éleinek szöge, és a fény-árnyék hatások rajtuk nekem mind nagyon tetszenek. Bár a modell érzéseire nem tudok rájönni :D

distalis válasza:
Valóban a fal csíkozottsága és a rá merőleges árnyék ad egy kis különlegességet a képnek, örülök hogy tetszik! :) Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3,5
2010. január 18. | 17:13 | pappati

szia
a címre általában nem fektetek túl nagy hangsúlyt, de ha már van, akkor nem árt ha találó. a fotódon nem érezni túlságosan a "kiégve" hangulatát, annál valami sokkal hétköznapibb hangulatot áraszt. ennek okán kifejezetten hátrányosan befolyásolja a fotót a cím... szerintem!
a bal szélen függőlegesen végig nyúló árnyék nem válik előnyére a fotónak, ráadásul hősünk keze is épp ott landolt, mely szintén nem előny.
a belógó részletek ( ágy, éjjeliszekrény, képkeret, lámpa ) szintén nem növelik az élvezeti értéket, ez így kissé rendetlen. a főhős noha átszeli a fotót, mégis csak épp hogy sikerült bele komponálnod a képbe. kesze- kusza a kompozíció, csak hosszas keresés után találok rá a főtémára, addig pedig csupa érdektelen részleteket fürkész a szemem. élesség a fali lámpára került, ami nem túl szerencsés. sokkal kisebb mélységélességgel lehet hogy működne, de így nem kreatív eszközként jelenik meg a fotón, csupán képminőség gyengítő eszközként... szerintem!
próbálj egyszerű, lényegre törő kompozíciót összehozni és figyelj, hogy hova kerül az éles pont.
üdv
ati

distalis válasza:
Köszönöm a részletes értékelést, igyekszem legközelebb megfogadni a tanácsokat! Ez egy igazi kritika! :) Minden jót!

adott pontszám: 3
2010. január 18. | 15:55 | Dani77

Nem mindennapi kép, eléggé szokatlan ezért figyeltem fel rá, megpróbálom értékelni. Elsősorban kompozícionálisan látok problémát. Jó ez az igen széles látószög ezzel a beállással összhangban van, de nagyon sok zavaró elem van.A fenti lámpa az képelem, de a másik lent a kar alatt zavaró, mint ahogy az ágyon az nagyon világos valami ( talán párna ) is.Jobbról látom direkt szűk a kép, de ennél lehetne több,2-3 cm-rel jobbra a kardigán vonalánál.A bal oldali függőleges árnyék szintén sem szerencsés, hogy ketté vágja a kezet. Felülről túl sok van a képen, mivel lefelé néz alulról lehetne több. Az alak életlen, pedig az arcot biztosan élesre akartad. Ilyen széleslátószögnél nehéz életlenet csinálni, akkora a mélységélesség, gondolom hosszú volt a záridő, azért lett ilyen, de ez akkor is hiba. Először azt gondoltam a benti fény a kintihez képest túl meleg, ezért olyan vörös minden, aztán rájöttem a kintről bejövő fényhez képest sem jól van beállítva a WB.Az arcbőr is pirosas, gondolom onnan is mesterséges fény jött be, ahhoz kellett volna belőni a fehéregyensúlyt.Szerintem ez ebben a formában ez inkább elkapott pillanat kevésbé portré.

distalis válasza:
Köszönöm a részletes értékelést, ebből lehet tanulni! Még nagyon kezdő vagyok és igaz ami igaz ezt a fotót sem terveztem halálra :) Legközelebb figyelek a részletekre! Minden jót!

2010. január 18. | 15:34 | z0d1AK

A címmel (én) nem értek egyet, hiszen egy megfáradt fiatalembert láthatunk, mögötte meg rendesen világít a (reméljük energia takarékos) izzó.

Talán hatásosabb volna címnek esetleg a "Megfáradva", vagy "Buli után"

De a színek szépen harmonizálnak.

distalis válasza:
A címet ki is töröltem mert mindenki leginkább erre panaszkodott :) Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3,8
2010. január 18. | 15:23 | Szt. Sebestyén

A cím alapján nekem nem a kiégés jut eszembe, hanem , hogy a haverod rosszul van esetleg túl sokat ivott, és épp h....i észül.
káp bemozdult a srác feje életlen.
maga a pillanat túl hétköznapi nem igazán érdekes, ez inkább egy családi albumba való lenne-szerintem...
üdv!

distalis válasza:
Köszönöm az értékelést, az élességre máskor jobban figyelek, még kezdő vagyok! Nekem annyira nem hétköznapi egy 5csillagos szálloda lakosztályában készült fénykép, de szerintem értem mire gondolsz:)

2010. január 18. | 15:01 | topdon

Szia!

A cím szerinti téma nem jön át, az alany arckifejezése talán fáradságot vagy valami hasonlót sugall számomra. A kéz első két-három ujját betakaró árny csík bezavar a képbe. Azt levágva sokkal jobb az összhatás szerintem.

Üdv: tOp

distalis válasza:
Hát nekem a kiégés jelenti a fáradtságot, és akár egy mozgalmas időszak utáni szellemi "kiégést" is... Köszönöm az értékelést!

2010. január 18. | 14:50 | praefect

Nehezen látom be a komplett test félbevágásának szükségességét. Meg a szerkesztést.

A kiégés egyébként baromira nem úgy néz ki, hogy az ember szomorkásan megtámasztja a falat. Mint ahogy a búbánat sem egyenlő a depresszióval.

distalis válasza:
Hmm ezek szerint nem egy a véleményünk a kiégésről, de végülis ez szubjektív.. A vágás sajnos a szoba adottságai miatt volt szükséges, és még így sem lett tökéletes vannak zavaró tényezők! Köszönöm az értékelést!