BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,44
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 1. 12:28
  • érzékenység: ISO 200
  • objektív: Nikkor 55-200 VR 4-5.6 ED
  • rekeszérték: F4,6
  • zársebesség: 1/60
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Apró öröm

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. január 10. | 17:54 | sz.attila.bp

Szia, tündéri mosolyú kis hölgy! Szép szinekkel jó expóval. Amiért nekem csak 4-es, mert szerintem nem szerencsés a homlokot így vágni. Állított felvétel előnyösebb. De ízlések és ..............!

adott pontszám: 3
2010. január 2. | 19:31 | adrian97

Érdekes kép de hagy kivánni valót a kislány arca nem középen van éj a feje teteje nincs benne :)

adott pontszám: 4
2010. január 2. | 10:34 | Zoran_2

szia!
Régebben írtam részletes értékelést, most mégis rászánom magam, mert úgy gondolom ehhez a képhez tudok. A portrék amúgy is közel állnak hozzám, és a gyermekeket én is szeretettel fotózom.
Ami első pillantásra észrevehető a kép természetessége. Úgy értem a fotóalanyod természetes mosolya, felszabadultsága - és ez nagyon fontos - mondhatni félsiker.
A kép színvilága azonban nem az. Nekem sok a rószaszín, a pink - a háttér olyan amilyen, de a kislány arcán, sőt haján is érzem ezt a beütést.
Az auto wb helyett érdemes manuális beállítást alkalmazni, vagy rawban fotózni, és "visszahúzni" a színeket - persze van, amikor szándékosan színmódosítok én is. Elviszem a színeket keresztbehívással a természetestől. Nem tudom itt szándékos volt, vagy sem.
A szerkesztése akkor lenne igazán jó, ha a jobb felé=be szerkeszted - és marad ez a testtartás, fejbeállítás, mivel a bal arcát látjuk inkább tehát enyhén jobbra fordul így harmonikusabb lenne a jobb oldal (szerkesztői jobb) és úgymond nem fordulna kifelé a képből. Nem mondom, hogy kinéz, mert a tekintet az objektívra szegeződik. Ez rendben van szerintem.
A felső vágás tetszik
A háttér három sávja kicsit sok, az erős barnás zöld a jobb alsóba már nem kellene - mert a kép legsötétebb részeként figyelmet követel magának - feleslegesen elterelve, megosztva a figyelmet a portréalany és a háttér között.
Vakut használtál - kicsit kár, mert nincsenek igazán fény-árnyék hatások - viszont nem zavaró a vaku használata, nem csillant be, nincs arconvakuzás érzés, én alapból kerülöm a vaku használatát az ilyen tipusú képeknél, ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy senki ne használjon -csak nekem anélkül természetesebb képek születnek.
..hát röviden ennyi.
Üdv. Zoran

adott pontszám: 3,9
2010. január 1. | 20:54 | timon_hun

Egy szülőnek mindig az Ő gyermeke a legszebb. :) Ez így is van rendjén :) Látszik a tudatos szerkesztés, figyeltél a harmadolópontokra ami dicsérendő. Viszont nekem kissé fakónak tűnik a kép (szilveszteri utóhatás?). Valamint a nem egységes háttér is kissé zavaró. Szerintem a családi/emlékkép kategóriában jobb helye lett volna. Mellesleg szép kék szeme van a kislánynak :)

adott pontszám: 3
2010. január 1. | 19:42 | Fantom

szia!
az ilyen apro oromoknek erdemes elni.
sajnos a kep inkabb egy csaladi foto albumba valo, mert itt nem nagyon allja meg a helyet, sok sebbol verzik: eloszor is az, h elcsuszott a feher egyensuly, szegenynek magnetan szinu lett a bore. a szembe vakuzas se elonyos. a hatter is lehetne jobb, a jobbfelen az a sotet sarok nagyon elonytelen. egy olyan szoget kelletvolna valasztani, h ez elkerulheto legyen vagy esetleg egy mas helyszin.
aranyos kislany, a kep eles a vagas is megallja a helyet de meg javitando kep.
tovabbi sok sikert kivanok es boldog uj evet!
udv

zsalablatna válasza:
Köszönöm, neked is B.U.É.K. !

adott pontszám: 3,9
2010. január 1. | 17:18 | Tgely

Szia!

Ritkán van ilyen közvetlen alkalom a gyerekportré készítéshez. A pillanat magáért beszél, sugárzik a vidámság. Néhány apró, de lényeges részletre szeretném felhívni a figyelmed.
1. fehéregyensúly
Portrénál a fogak és a szemfehérje döntő ebből a szempontból. Persze nem kell mindenből idealizmusnak sugárzódnia, de érdemes figyelembe venni. Az utómunkánál tehát a fehéregyensúlyt a szemből kiindulva kellene meghatározni, azzal sokkal sugárzóbb lesz az egész kép. Jelenleg a tónusok fakók "élettelenek" annak ellenére, hogy harmonikusak az árnyalatok. Az arc-rózsaszín és a lilás felső, na meg a piros-barna ideális, de egy kicsit sok.
2. A vágás
Általában fejből nem illik vágni, ha mellalakot készítünk. Az arányosság szem-száj majdnem jól harmadol. Az arc így jónak tűnhet, de mégsem. Skalpolt. Személy szerint én egy klasszikus állóra vágnám ez a landscape nem szerencsés.
3. A háttér
Érdemes lehet eltüntetni a háttérből azt a fehér zsebkendőt vagy mit, illetve a tetőtér balra dőlő faltörését. Ez egy álló vágással automatikus megoldható.
Az így kialakult kép lehet, hogy egy igazolványkép szintjére érkezik, de talán közvetlenebb és jobb arányokkal bír, mint a mostani.

Üdv

zsalablatna válasza:
Köszönöm a kritikádat!

adott pontszám: 3,5
2010. január 1. | 16:43 | bike3al

Véleményem szerint inkább egy elkapott pillanatot lát ebből a fotóból az a néző, aki nem volt jelen a helyszínen. Ez persze talán szubjektív, de fontosnak éreztem megemlíteni.

A technikai oldaláról annyit szólnék, hogy a háttérben futó színváltás sajnos elég ferde, és mivel a szem magasságában van számomra elég erős zavaró tényező. A modelled elhelyezésével együtt így súlyosabbnak érzem a baloldalt. A vaku használata sem tett túl jót. Bár a fényviszonyok miatt valószínűleg nem elhagyható volt, valamilyen formában lágyítani kellett volna. Akár egy zsebkendőt elé tartva lényegesen jobb hatást érhetünk el. Nem lesznek ilyen éles kontúrok. A szemek/fogak becsillanását raw-ból könnyen javíthatjuk.

A képet tudatosnak érzem, de meglátásom szerint vannak javítandó pontjai.

zsalablatna válasza:
Köszönöm, igazat adok neked!

adott pontszám: 3,5
2010. január 1. | 15:51 | o_s_z_i

a színek teljesen átmentek rózsaszínesbe, emellett szembe vakuztál a kislánnyal..ez a kettő nagyon betett a fotónak, és emellett a háttér is zavaró... szerintem ez a kép újrafotózandó, egy átgondoltabb helyen és pozicíóban, ahol a fényviszonyok jobbak, egy homogénebb háttérrel, és egy jobban beállított fehéregyensúllyal...üdv

zsalablatna válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2010. január 1. | 13:53 | h.rom

A kislány nagyon aranyos, látszik hogy őszintén, vidáman nevet a kamerába, a mosolya nem erőltetett. Jónak találom az arc képbe szerkesztését is, jól tetted hogy nem középre komponáltad.
Viszont.
A fehéregyensúly rendkívül elmászott rózsaszínbe, ha a gép automatikája nem tudja eltalálni - ami zárt térben előfordul - lightroomban akár még jpg-ben is jól módosítható a helyes irányba.
A gép beépített vakuja, ha nincs más megteszi, de akkor számolni kell a következményeivel, úgymint a gyermek kis tokáinak előnytelen kihangsúlyozása a vetett árnyékok által.
Végül a háttér. Nem szép, viszont nem is jó. Egyrészt nem elég homogén, másrészt háromfelé tagolódik amiből az alsó negyed feketéje nagyon durva.
Én a helyedben inkább családi emlékképbe tettem volna, mert inkább oda való mint portréba, ahhoz a kép kidolgozottsága nem a legjobb. Remélem nem haragszol amiért közepesre értékelem, a képnek szól és nem a kislánynak. Készítettem egy feldolgozást amiben helyreállítottam a fehéregyensúlyt, elküldöm a mailcímedre.

zsalablatna válasza:
Köszönöm szépen!