BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. december 6. 15:43
Fotózz klub-Izabella

Sziasztok! A hétvégi fotózz klubos találkozón,hihetetlen módon a szervezőkön kívül,nem vett részt senki. Jogosan vetődött fel a kérdés,hogy miért?Ha időtök engedni,a képek véleményezése mellett ejtsetek néhány szót erről is. Szívesen meghallgatnék egy-két véleményt,arról,miért döntöttetek úgy,hogy nem vesztek részt a rendezvényen. Egyébként remek hangulatban telt,tényleg kár,hogy nem jött össze,egy nagyobb társaság,de talán majd legközelebb. A témát a fórumban akartam felhozni,de talán itt többen olvassák. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. december 16. | 12:05 | whatthefuck

Egyébként bocs a személyeskedő kérdésért, de láttam a bemutatkozó fotódat és... nem vagy te kissé nárcisztikus? ;-))

Geni válasza:
Ha kicsit jobban kifejtenéd....(nem tudom,hogyan párosítottad ezt a fotóhoz)

egyébként nem.:)

2010. december 16. | 12:04 | whatthefuck

Hm... nekem csak a jobbszélső tetszik, a balon nagyon görnyedten áll a lány, a középső meg túl művi az én ízlésemnek.
-----
Ami azt a tavalyi találkozót illeti... rosszmájú megjegyzés, de tán épp a szervezők miatt nem ment más. ;-)
Birdie a hülye szabályzataival, az erőszakos moderációval elég sokat tett azért, hogy lezüllessze ezt az oldalt.
Pedig lehetett volna jó hely is belőle...

Geni válasza:
Elég rég volt,nem emlékszem már,de szerintem Birdie nem volt benne a szervezésben,de ha benne lett volna,akkor sem az a lényeg,ki szervezi,hanem milyen a társaság, és milyen a program..

2010. június 6. | 01:15 | Espíritu

Az nem jó. Aktívkodj! :D
Még kint július elejéig. Épp most készülődünk 1 nagy utazásra( 20 nap!!! :D ) ahová júni 14én indulunk. Andalúzia, Portugália és Galícia kocsival. Már nagyon várom, mert barátnőmmel nyugodtan lehet fotózni :D
Ja, már van nekem is ND110-em, szóval lesz hósszú expó is.
Majd ha hazamentem fotózhatnánk 1-2-t! :)

Geni válasza:
Aktívkodok,aktívkodok hamarosan.:)
Ja igen emlékszem,hogy mondtad ezt a nagyobb utat,csak nem tudtam,hogy még csak most mentek. Nos,akkor majd várom a képeket,lesz témád bőven,azt hiszem. Igen,el kéne menni fotózgatni egyet,bár egy ilyen út után érdekes témát találni...:) Jó utat akkor és sok színvonalas képet!

2010. június 2. | 21:08 | Espíritu

Szia!
Mostanában nem látni képeidet errefelé... merre jársz? :D

Geni válasza:
Szia! Mostanában leginkább semerre,de majd hamarosan, aktívabb leszek. :) Kint vagy még?

2009. december 17. | 17:04 | -[ Nagyi ]-

de jó, hogy bekukkantottam. Bocsánat, hogy elsősorban nem a képről írok, hanem a talkozó kapcsán írok:
Én szívesen mentem volna, de valahogy elkerülte a figylmeme, hogy lesz. esetleg nem lehetne majd erről minden felhasználónak egy üzenetet is küldeni? Azt mindig megnézem, afórumba viszont sajnos nincs időm benézni. jó lenne, ha máskor kicsit nagyobb visszahngot kapna, bizonyára többen lennénk! :)
Rám legalább is számíthatnátok! :)
Ciao,
Nagyi

Geni válasza:
Szia!

A főoldalon,mindig ki van írva,hogy ha közeleg egy aktuális rendezvény.

Köszi,hogy írtál!

2009. december 9. | 15:38 | Nanuq

na belekotyogok én is, mert régóta fúrja az oldalamat az a kérdés, hogy a fotozzon miért nem alakult ki az a majdhogynem spontán, de mindenképpen kötetlen és laza irl közösség, mint más oldalakon (flickr, indafotó, stb). Arra jutottam, hogy pl egy flickr talit sokkal könnyebb megszervezni, mert az emberek nem úgy mennek oda, hogy 'na biztosan ott lesz az a gyökér is, akinek a múltkor volt pofája 4,5-öt adni a fotómra, pfejj', szóval közösségépítési szempontból az oly sokat gyepált 'nice shot' oldalak hatalmas előnyben vannak. Egy-egy tali alkalmával ráadásul nem szorul profi fizetős bemutatóra a közönség, hiszen mindig akad valaki, akinél van érdeks cucc, pl. egy 5DmkII vagy egy Peleng vagy egy 85/1.2L, stb., amelyet körbe lehet rajongani.
Másik dolog, hogy a stúdiófotózás nagyon réteg műfaj, elég kevés embert érdekel és köt le kellőképpen, szóval ha közösséget akarsz építeni, akkor szégyen, nem szégyen, de egy Margitsziget és utána zsírosdeszka a Szimplában sokkal nyerőbb ötlet (vagy rétes a Normafánál, vagy Blende clubos rendezvény, szóval érted).

Geni válasza:
Köszönöm Etyi,hogy megosztottad a véleményed!

Egyébként,a Blende club,még él?Én úgy tudtam,hogy megszűnt.:(

2009. december 8. | 11:21 | Booksy

Szia!

Engem nagyon érdekelt volna, de valahogy nem vettem észre, hogy lesz... Nagyon sajnálom. 12-én meg délután 2.ig dolgozok, pedig azt időben észre vettem. :-((

Geni válasza:
Akkor talán a következő utáni,remélhetőleg már Neked is megfelelő időpontban lesz!

Üdv.!

2009. december 7. | 15:50 | newgam

Bocs, hogy a képről most nem írok (egyébként nem rossz... a fotó sem:)!
Nem mondok vele újat de én sem voltam. Ha nem töltöd fel a képet nem is hallottam volna róla.
A közösség építés nem biztos, hogy marketing köntösébe csavarva működik a legjobban.
Az más kérdés, hogy inkább elmegy az ember ha:
1.
idejében hall róla ( röstellem de nekem elsiklott a főoldali kiírás. Talán nem ártott volna célirányosabb reklám, egy kép formájában, mint pl. a luzerek által feltöltött, kép formátumú meghívó, fotókiállításokra ).
2.
ha nem érzi magát feszélyezetten ( szokatlan környezet, ismeretlen emberek, idegen gép, de ezt kár is részletezni, a lentebb írók már kifejtették erről a véleményüket).
3.
manapság kevés idő jut sok mindenre, de ha az ember úgy érzi, hogy (nem anyagi érdekből, és ez akkor is így van, ha úgymond aprópénzről van szó) számítanak rá, tanulhat a többiektől, esetleg gyümölcsöző kapcsolatok is kialakulhatnak, akkor a találkozót nem fogja kárba veszett időnek tekinteni, sőt a következőre már ismerőse figyelmét is felhívja!

Nem akarok példát felhozni de Te is tudod, hogyan működik ez más oldalakon (itt miért nem?!).
És még mesterséges fény sem kellene hozzá!
;)
Jó képeket!

Geni válasza:
Szia!

A 2. ponthoz: az elején mindenkinek ismeretlen a másik személye,de ez csak az első találkozóra érvényes. Valahol el kell kezdeni,a másik megismerését.

Persze,tudom,hogy ez más oldalakon jól működik,éppen ezért merült fel a kérdés,ahogy Te is írtad: itt miért nem?

Köszönöm véleményt!

2009. december 7. | 13:25 | Dani77

A 3 képből a 2 szélső tetszik.Nézze meg bárki a lábat, főleg a térdet a középső és a jobb oldali képen.A jobb képen egy szép lábat látunk, a középsőn meg egy széles térdkalácsú lábat egy "lábrövidítős" csizmával...A középsőn a "hajfújatás" is nagyon mű.A bal képen jó az arckifejezés és a váll ferdesége is tetszik. Én elmentem volna ha pont BP-en vagyok, de a f. gép nem nagyon érdekelt volna, nem iszem hogy ezen a színten számít a technika amin én vagyok, vagy a legtöbb amatőr.Talán annak aki hivatásos fotós. A technikától várni az eredményt szemfényvesztés. Tele van a fotozz bridge géppel készült csodás fotókkal. Miért mentem volna szívesen? A fotósok nagyon érdekeltek volna, meg esetleg a studió, hogy hogy van kialakítva. Így utólag a modellt elnézve miatta is érdemes lett volna menni... :) Majd legközelebb, ha még lesz hasonló, ha lesz még aki ezután megszervezi...

Geni válasza:
Én úgy tudom,hogy a szervezők,a kezdeti nehézségek ellenére is folytatni fogják.

Köszi,hogy írtál!

2009. december 7. | 11:18 | gyorgye2

Köszönöm a válaszodat!

Geni válasza:
Nagyon szívesen!

2009. december 6. | 22:44 | gyorgye2

Szia!
Engem éppenséggel nagyon is érdekelt volna, de sajnos dolgoztam hétvégén. Igaz, ettől függetlenül, lehet nem mentem volna, mert nevem senki itt, és nem is értek még a fotózáshoz minimálisan sem, nem biztos, hogy szeretném egy ilyen helyen profik közt tátani a számat. Cikinek érezném, hogy mit keresek én ott. Pláne nem ismerek senkit sem. Szóval nem könnyű rávenni magam, de sajnos ezen most nem is kellett agyalnom a munka miatt.
Nos, részemről ez(ek) az indok(ok).
Éva

Geni válasza:
Ezek a rendezvények,nem profiknak szólnak,és nem amatőröknek külön-külön,hanem mindenkinek.Sokan úgy gondolják,hogy mivel még kezdők,nem illenének bele a társaságba,pedig ez így butaság. Ez nem tudás szintfelmérő,hanem egy közösségi rendezvény,ahol akár tanulhatunk is egymástól.Lényeg,a lényeg,ne az tartson vissza valakit,hogy ő még a fotózás elején van,és kezdő,mert ez abszolút nem ciki,ahogy fogalmaztál.

Köszönöm,hogy írtál!

2009. december 6. | 21:48 | V.F.

Ja amúgy meg nem gyengén marketing szagú a rendezvény... :)

Geni válasza:
Ez a szó nagyon közhellyé vált,manapság bármire rá lehet húzni,sajnos.:( Használhatom pozitív értelemben is,és mondhatom,hogy a közösségépítés szempontjából,igen marketing szaga van.

2009. december 6. | 21:44 | V.F.

Nehéz dolog "idegen" embereket így összehozni manapság mégha a téma közös akkor is.
Ráadásul ahogy nézem a fotózz aktívabb felhasználóinak nagy része nem budapesti hanem vidéki és határon túli.
Nekik nehéz megoldani az utazást.
Én bár budapesti vagyok de annyira nem érdekel komolyan a fotózás hogy egy ilyen helyre elmenjek, meg lusta is vagyok :) meg talán nem is biztos hogy akarom (és ahogy látom ezt mások is így gondolhatják) szóval nem biztos hogy kell itt bármiféle közösséget építeni legalább is nem biztos hogy így kéne...
Itt a fotózzon sokan egy fotókörbe járnak vagy eleve barátok regisztrálnak...
Ha valakivel kialakulna mégis egy szorosabb kapcsolat ahhoz hogy találkozzunk nem kell egy szervezett klub.
Lehet rosszúl látom és csak én gondolom így...
Üdv.
VF

Geni válasza:
Abban egyetértek,hogy manapság nehéz közösséget építeni,abban viszont nem,hogy nem is kéne itt a fotózzon.Vannak más közösségi oldalak,ahol ez egy jól bevált dolog,akkor itt miért ne működhetne?

Egyébként,meg a képeid alapján tényleg,marhára úgy tűnik,hogy annyira nem érdekel a fotózás.:-)) Ezt nem fogadom el,mint indok.:)

Üdv.!

2009. december 6. | 21:02 | inexis

Szerintem az a baj,hogy túl kotottek ezek az "akciók". Ahová én járok ott csak találkozunk az aktuális szervezo elvezet a helyekre,de szabad vagy, nem kell kotelezo eloadásokat végig hallgatni (nem,mintha nem érdekelne) mindenki jon-megy fotóz vagy épp amihez kedve van.

Geni válasza:
Számomra mást jelent a kötöttség,de szubjektívek vagyunk.

2009. december 6. | 20:41 | h.rom

Nekem mondod... Sokat rágódtam rajta. De 2003 óta voltam márkahű. Most már szeretnék mást is kipróbálni. Még a filmes időkben volt Canon, Nikon, Minolta tükörreflexesem, de digitális vázban csak Olympusom volt.

Geni válasza:
Végül is,hamar megszokja az ember az új gépet,csak a régit nehéz letenni,főleg,ha el is adod,mint én.

2009. december 6. | 19:55 | moTmeN

en speciel Naturartos rendezvenyen voltam...meg canonos vagyok, sot a modelfotozas sem hoz lazba. asszem igazoltan voltam tavol...
(a "multkori" Korbelyes beszelgetesen meg azert nem voltam, mert fotoztam, es valoszinuleg mar ketszer hallhattam Tole azt, amit akkor ott elmondott)

Geni válasza:
Talán a legközelebbi,már olyan témával fog rendelkezni,ami számodra is vonzó.

Üdv.!

2009. december 6. | 19:52 | h.rom

Hehe :) Inkább fényképezek majd vele.

Geni válasza:
Sok sikert hozzá,akkor!
Előre szólok,nehéz megválni az Olympustól! Tapasztalatból beszélek.:)

2009. december 6. | 19:44 | inexis

Szia!

Én is járok fotóstalálkozókra és nagyon hasznosnak gondolom,ha másért nem,hogy emberekkel ismerkedsz ,elbeszélgetsz,rákérdezel dolgokra,amiket nem tudsz. Abban viszont egyetértek anorexiás mikulással,hogy ott sokan vagyunk és ugyan azt a modell fotózzuk ráadásul még fizessek is érte?
Miért nem lehet a szabadban fotózni,szebbnél szebb helyek vannak. Biztosan akadnának kis csoportok,akik eltudnának menni kozos koltséggel egy adott helyre.
Én eddig még mindíg újabb tapasztalatokkal jottem haza az ilyen találkozókról,arról nem beszélve,hogy mindíg kellemes -szórakoztató nap volt.
Most képzeld el,hogy ott lettunk volna huszan és mindenki feltoltotte volna errol az egy modellrol ide a fotóját :DDDD
Szép fényeket!

Geni válasza:
Igen,igen igazad van részben,de vegyük figyelembe,hogy az,hogy ki lehet próbálni egy csúcs gépet,és lehetőség van modellt fotózni,mind-mind csak egy plusz tényező.A lényeg,a közösségépítés,a fotózz tagjainak összekovácsolása.Fizetni,meg persze kell,hisz a szervezőknek anyagilag állni kell pl. a modell költségeit.Manapság mit vesz az ember 2ezer forintból? Jóformán semmit.

Egyébként tavaly,volt olyan klub találkozó is,amely egy utazással volt egybekötve. Kis túlzással fillérekért szálltunk meg,közvetlen a Balaton parton,egy remek helyen,előadásokat hallgathattunk, vetélkedők voltak,ajándékokkal,stúdió volt berendezve,és minden egyéb. Az első még nagy nehezen összejött,a második,meg gyökereiben elhalt,mert egyszerűen nem volt jelentkező.:(Szóval a szervezők,próbálkoznak,és én úgy érzem,inkább a fotózz felhasználóinak,nekünk kéne kicsit nyitni.

Köszi,hogy írtál!

2009. december 6. | 19:06 | cseresnyesbotond

Hat ezt alig hiszem el! senki sem volt??!... Emberek! mindenki olyan "profi" hogy semmit se tudott volna tanulni ott a fotozason? es szinte ingyen! Mindenkinek van otthon egy studioja jobbnal jobb felszerelessel? ha igy van, akkor bocsanat, nem szoltam semmit!
...jogosan kerdezhetitek: es akkor Te? miert nem voltal ott?! egesz egyszeru az oka: mert nem engedhettem meg magamnak az utazas es szallas koltsegeit(sajnos!) - (Erdelyben lakok)
Szerintem hatalmas mulasztas volt mindenki reszerol!

A kepek szepek! a modell gyonyoru! tokeletes technikai beallitasok!
de valamit eszrevettem amit lassan mar nem tudok hova tenni: a bal, elso kepen a holgy kezfeje vagva van. en ugy tanultam, hogy ez hiba... de egyre tobb kepen talalkozok ilyennel. most akkor hiba vagy sem? orulnek egy meggyozo valasznak ;)

udv Boti

Geni válasza:
Szia!

Egyetértek,én is mulasztásnak tekintem,a többiek részéről.

A képről: úgy gondolom,a szabályokat néha be kell tartani,de ugyanakkor néha jó,ha elrugaszkodunk tőlük.Én minden esetre,nem stúdió fotós vagyok,csak csináltam a képeket,nem feltétlenül foglalkoztam a szabályokkal,csak úgy érzésből kattintgattam.
Köszönöm a véleményt!

Üdv.!

2009. december 6. | 18:26 | gabormarcali001

Üdv Geni!

A fotók nagyon szépek lettek! Nekem igazán bejön mindeggyik!

Én nem is tudtam, hogy volt ilyen hétvége, pedíg elakarok egyszer menni már egy ilyen hétvégére...talán legközelebb.

Szép fényeket Neked!

Gábor.

Geni válasza:
Szia Gábor!

Örülök,hogy tettszenek a képek!

A nagy érdektelenség ellenére,én úgy tudom,hogy lesz folytatása a találkozónak,csak más témával. Figyeld majd a főoldalon,a kiírásokat,és ha időd engedi,gyere el.

Üdv.!

2009. december 6. | 18:07 | h.rom

Azzal vigasztalom magam, hogy hamarosan meglesz az Eos 50D. ;)

Geni válasza:
Minek fogod használni,papírnehezéknek?:)Persze csak viccelek,bocs a Canonosoktól!:)

2009. december 6. | 18:02 | h.rom

Olyan nagyon sok különbség nincs a kettő között, vagyis úgy értem abban nincs amit én kihasználnék belőle. Csak a szívem fájdítom ha egy ilyen vas van a kezemben. ;) A többiben igazat adok természetesen.

Geni válasza:
A szív,az fáj ilyenkor,ez nem kérdés.:)

2009. december 6. | 18:01 | agent2.0

Nem szeretem a Nikont, és nem is érdekel az új gépük:) Mea culpa.

A kislány édes a képeden.

Geni válasza:
Nincs ízlésed Age! :-)) (mármint a mondandód első felét tekintve)

A másodikban egyet értünk!:)

Üdv.!

2009. december 6. | 17:33 | h.rom

Jaa tényleg a D3 dologra emlékszem, de azt szerencsére volt alkalmam többször kipróbálni Tegngerszem tagtárs jóvoltából.

Geni válasza:
Nem a gép kipróbálásán van a hangsúly. Az csak egy plusz dolog,lényeg,a közösségépítés,a szervezők részéről! Egyébként,meg nem D3,hanem D3's,volt itt kipróbálható,ami a legújabb Nikon!

2009. december 6. | 16:26 | 2bats

A klubéletnek ilyen intenzitása mellett nem kell ezen csodálkozni. Másfél évig nem volt érdemes ránézni a honlapra.
Egyébként a honlapról elég nehéz beazonosítani a közösséget. Én nem találtam egy nevet, egy elérhetőséget sem.
Bocs, ha van, csak én nem találtam.

Geni válasza:
Lehet,hogy jogos amit írsz!

2009. december 6. | 16:24 | anorexiás mikulás

Ha nem is profi stúdiókörülmények közt fotózhatok egyéb helyeken, de legalább megvan az alkotói szabadságom, nem ugyanazt a modellt ugyanolyan környezetben, rögtönözve kell fotóznom mint másoknak. Másrészről meg nem fogok 2000ftot fizetni azért hogy kipróbálhassak egy fényképezőgépet, főleg úgy hogy a benne rejlő lehetőségeket nem ilyen körülmények közt tesztelném, hanem komoly terepen legyen az akár egy riport, akár egy sportesemény.
Túl van reagálva ez az egész.
Nem hiper programokat (és a JárókeretTourst megidéző termékbemutatókat) kellene szervezni, ami amúgy is pont a lényegről vonja el a figyelmet, hanem csak annyit kellene mondani, hogy üljünk be egy kávéra/teára/sörre/kólára az xy helyre ekkor és akkor. Az arról szólna, hogy megismerjük egymást. Aztán ha van egy fix csapat bele lehet ugrani nagyobb dolgokba, de addig nem sok értelmét látom. Nem akartam ezt eddig leírni a fórumba, de ha már rákérdeztél, hát ez a véleményem.

Geni válasza:
Köszi szépen a véleményt,főként,hogy őszintén szólt. Az ilyen véleményekből lehet a szervezőknek,a legközelebbi programhoz,ötletet meríteni.

Üdv.!

2009. december 6. | 16:21 | scabi78

Szia!
Nekem tetszik a sorozat, jó képek.
Ki számít fotózz klubbosnak és ki mehet el egy ilyen találkozóra? Izabella fotós, vagy ő modellként volt jelen? Teljesen amatőrök is mehetnek?

Geni válasza:
Az számít fotózz klubosnak,aki eljön a találkozóra,természetesen ez bárki lehet,akár profi,akár amatőr.Itt a közösségépítés,a lényeg,egy jó hangulatban eltöltött nap,ahol közös érdeklődésű emberek ismerik meg egymást.

Természetesen Izabella,mint modell vett részt a rendezvényen.

2009. december 6. | 16:01 | Espíritu

Nekem talán a jobb szélső kép tetszik a leginkább...
akart lenni.

Geni válasza:
Értem én.:)

2009. december 6. | 16:00 | h.rom

Én nem is tudtam róla...

Geni válasza:
Pedig kint volt a főoldalon,a hirdetés.
"Mikluás" fotózás,valamint lehetőség a Nikon D3s kipróbálására,tesztelésére igen széles körű objektív parkkal.

2009. december 6. | 16:00 | Espíritu

Szia!
Nekem talán a jobb szélső kép tetszik...

Azt pedig megdöbbenve olvasom, hogy nem volt senki... :S
Én külföldön vagyok ( hónapok óta és még 2 hétig ), így ezért nem tudtam menni :(

Geni válasza:
Köszi szépen Botond!

Na igen,ez nyomós indok.:)