BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,96
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 29. 20:34
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Egy kis nyugalom

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. december 1. | 23:12 | And now for something completely different

Alulról és felülről vágnék, áttenném FF-be egy kis lágytással.

dbala válasza:
Köszi szépen. Kipróbálom!

adott pontszám: 2,9
2009. december 1. | 20:45 | zso6607

Kis méretű, zsúfolt, kompozíciójában nem kellően átgondolt kép. Egyedibb színvilág (pl. hajnal, est, köd), valamint téma kiemelése hiányzik. Elfogadható képnek tartom.
Üdv, Zso

dbala válasza:
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 2,5
2009. december 1. | 19:34 | blanco33

Üdv!

Azért is írok a képedre mert a címből ítélve nem az jön le nekem, hogy nyugalom van hanem valami olyasmi, hogy el kellett mennie a két horgásznak valami miatt a botokra meg senki sem figyel tehát olyan életszerütlen az egész.
Mindenképpen az egyik horgász kellett volna a kompozícióba, hogy az egész kicsit megelevenedjen reális legyen.
A kompozíciót is leegyszerűsíthetted volna és a szerkesztés is kicsit szűkös lett.
Minden jót.Robi

dbala válasza:
Szia. Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2009. november 30. | 20:49 | draculea

Az a baj, hogy igazából nem a nyugalom érzése jön át a képen, hanem a komponálatlanság, ne haragudj. A csónak a balszélen illetve a horgásszékek mindkét oldalon nagyon kiszorultak a képről. Mindenképpen kellene egy kis tér mellettük, és így önmagában nem igazán kelt fel nagy érdeklődést a fotó a nézőben. Ha legalább az egyik széken lenne egy horgász akkor tényleg lenne egy nyugalmas- időtöltést adó érzete a fotótémájának. És akkor rögtön tudnánk azt is, hogy van egy főtéma. Így viszont inkább amolyan emlékkép benyomást kelt a nézőben, hogy itt horgésztunk ekkor és ekkor. Felfelé kerekítek, mert nem akarok szigorú lenni, de így is csak hármast tudok rá adni.

dbala válasza:
Köszi a véleményed. Igen ezeket az érveket már hallottam és tudom is, hogy így van. De írtam is, hogy mik miatt lett ilyen, bár tudom, hogy ez nem mentség!

adott pontszám: 3
2009. november 30. | 17:50 | Chiroptera

hali! szerintem nem igazán sikerült átadnod a hangulatot ami téged ott megfogott. kicsit kuszának is érzem a szerkesztést,ezen kívül számomra nem sok érdekes van a képen. talán ha a horgász is ott lenne, vagy bármi érdekesebb.ráadásul elég fakó is, kontrasztnövelés me egy kiy játék a színekkel ráfért volna. és kipróbáltamvolna egy másik nézőpontot is, belevettem volna az eget is. nekem ez tudatos de erősen javítandó. üdv

dbala válasza:
Köszi a véleményt, igazad van mint a többieknek is!

adott pontszám: 3
2009. november 30. | 17:31 | Ricsiaruba

Szia nekem ez a fotó nem a nyugalmat árasztja nsgyon sok zavaró dolog van a képen ami elvonja a figyelmet és a szemem össze vissza páztázza a képet szerintem ha csak a jobboldali botot es a széket fotoztad volna sokkal jobban utalna a cimre.A másik oldal teljesen elrontja a képet.
Jó fényeket.

dbala válasza:
Szia. Köszi, de szerintem túl pici lenne akkor a kép, mert az eredeti mérete sem nagyobb.

adott pontszám: 3,1
2009. november 30. | 17:21 | LDenes

Szia,

Érdekes kép, amit én inkább egy jó útnak neveznék a próbálkozások sorának elején...
Véleméyem szerint túl sok mindent akartál egyszerre a képbe zsúfolni, és habár így ennek összességében is van hatása, mégis eredményesebb lett volna csupán 1-2 tárgyra összpontosítani.
Például jó meglátás lehetett volna arról a csónakról egy kép, vagy csak egyik székről és egy horgászbotról.... vagy egyszerűen a vízről és a növényzetről.... Szerintem egyik leglényegibb eleme a képnek a csónak lett volna itt, amiből meg le van harpva....
Szép fényeket!

Dénes

dbala válasza:
Köszi. Így van ahogy mondod, a kép még 2005-ben készült. :)

adott pontszám: 2
2009. november 30. | 12:23 | Szt. Sebestyén

Szia!
biztosan meg fogsz haragudni rám, de úgy érzem erre a képre kell írnom, mert én is pecáztam valamikor.....
Az élesség jó.
a fények laposak, a kompoició kicsit esetlen, ketten pecáztatok ha jól látom, és a társad épp nem ült a székben te pedig felálltál és kattintottál egy képet az üres helyszínről azzal a géppel amit azért vittél magaddal, ha nagy halat fogtok le tudd fotózni.
de ez a kép így gyenge, hétköznapi, ne haragudj de semmi érdekes sincs benne, mindennapos látvány még annak is, aki nem pecázik csak esetleg sétál egy tóparton.
Ha esetleg szép hajnali fényeknél egy lényeges elemre, akár a botra , akár a székre , akár a csónakra koncentrálsz, lehetett volna egy hangulatos fotód, így csak-sajnos ezt kell írnom, egy unalmas tucatfotó, nekem is van több száz hasonló......
minden jót!
Értékelésem valószínű nem fogod elfogadni, de akkor is ez az igazság!

dbala válasza:
Szia.
Teljesen igazad van azzal kapcsolatban amit írsz. Nem tudok vele vitatkozni, mert tényleg unalmas a látvány és a színei sem túl jók és a vágás sem sikerült, de ennyit sikerült kihoznom az alapanyagból amit a gépen találtam. Csak azért mutattam meg, mert engem valamiért mindig megfogott mikor a képeim között nézelődtem. Valószínűleg tényleg csak egy elkattintott kép és amikor készült valamikor 2005 nyarán, nem gondoltam, hogy valaha is másoknak is megmutatom a családon kívül. De más kategóriába nem tudtam tenni, mert azért mégsem egy elkapott pillanat, egy magára hagyott horgászhely. :)
Természetesen nem haragszok meg egy értékelés miatt. Csodálkoztam, hogy eddig még senki nem adott rá 1est vagy 2est mert mások képeit elnézve ezt érdemelném...

adott pontszám: 3
2009. november 30. | 10:16 | Álomfejtő

Számomra inkább hangulatkép, mint tájkép, de nem is ez a lényeg...

Valóban nyugalmas a pillanat, de a kompozíció nagyon rendezetlen :
A fotós látószögét nem tartom jól megválasztottnak, inkább átgondolatlan, túl sok mindent akartál egyszerre mutatni...
-a csónak is, a szék is nagyon a képszélekre szorult,
-a középen uralkodó képi elem, a vízfelület szerintem túl sok és nincs kiemelhető jelentősége, mert sem a tükröződés, sem a vízfelület fodrai, fényei nem különlegesen szép,
a színvilág nagyon lapos.
Mindenképpen javítandó, de inkább más szögből újrafotózandó képnek tartom

dbala válasza:
Szia.
Köszönöm a véleményed. Igazából nem találtam más kategóriát neki, sokat gondolkodtam rajta magam is. De ahogy mondod, ez egy hangulat amit át kellett élni. Újrafotózás majd meg lesz ha tavasszal vagy nyáron arra járok de ez több mint egy 5 éves kép, színvilágban ennyit sikerült alkotni.

adott pontszám: 3,6
2009. november 30. | 09:02 | erz

A fotó technikailag nem rossz. Az élesség, a színek jók. A szerkesztése sem rossz, bár bal oldalon vannak elvágott tárgyak és sajnos ott elég zsúfolt is. Ha már ott volt az a sokminden, akkor a csónak végéből nem kellett volna levágni vagy a tárgyakból el kellett volna távolítani párat. De ami a leginkább kifogásolható szerintem az az, hogy nem elég érdekes a kép, nincs mondanivalója és nem nyújt semmiféle kiemelkedő vizuális élményt sem. Csak egy elkattintott fotónak érzem én.

dbala válasza:
Szia.
Igazad is van ez tényleg csak egy elkattintott fotó de az évek során a fényképeimet nézegetve ennél mindig megálltam és most úgy döntöttem, hogy próbálok csinosítani rajta és megmutatni a nagyvilágnak. Lehet nekem csak azért jelent ennyit mert én átéltem ami ott volt és egy szép hetet töltöttem el ennél a tónál. De ezek a pontszámok amiket kapok így is jobbak mint amikre számítottam figyelembe véve a kép hiányosságait amit én is tudtam feltöltéskor, a csónakba vágás, a zsúfoltság és a minőség!
Köszönöm, hogy értékelted.

adott pontszám: 3
2009. november 30. | 07:55 | ovarnet

Túl sok minden van a képen. Nem emelkedik ki semmi sem, sem fókusszal, sem fényekkel. Nekem inkább az egésznek olyan tájkép csata után kinézete van a fotónak. Az előtér túl nagy. A csónak félbe vágva. A színek lapossak. A nézőpont sem túl izgalmas.

dbala válasza:
Köszi.
Az előtérből vágásra én is gondoltam, csak így is kicsi a mérete a képnek és nem akartam még kisebbé tenni. A színek az eredetin még gyalázatosabbak, ennyit tudtam kihozni belőle. Több mint 5 éve készült a kép de számomra kedves.