BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,86
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 26. 12:11
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 56
  • objektív: 28-135
  • rekeszérték: 7,1
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-10-17
Henrietta fekete gyöngysorral

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2009. december 8. | 23:52 | moreki

Szép! Aztán másodjára is szép.A gyöngy kiválóan mutat a feketén a kis csillogással. Jók rajta a fények.Az arcon is tetszik bár a bal szeme alatti pici sötét folt zavar nem nagyon csak annyira mint az arany gyűrű ezért csak annyit vonok amennyire zavar.
Gratulálok!

ultramarin9 válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 4
2009. november 27. | 10:44 | f5.6

Nehéz értékelni a képet, mert lehet, hogy amit én hibának látok, az valójában tudatosan ilyen. Engem zavar, hogy a rendezői balon nem választod le a modell fekete ruháját vagy legalább a haját a fekete háttérről... asszem főleg azért zavar, mert a jobbon meg erős effekt fényt tettél az arcra. Szóval a minimum egy hajfény lett volna felülről balról.
Miért kellett két vaku az arcra, ha ilyen egyöntetűen világítottad meg? Ezt a munkát egy is elvégezte volna szemből és akkor csak egy szemfény lenne. Kicsit feljebb is lehetne emelni azt a főfényt, hogy jobban kiemelje a járomcsontot, most gyak nincsenek árnyékok az arcon. A magasabb fény valszeg megoldotta volna a ránc problémáját is az orr és szem között.
Mindezek mellett tudatos és jó kép, aminek a modell biztos örült és van is rá oka.

ultramarin9 válasza:
Ez egy 4 vakus félállás volt, többek között egy szoftbox balról hátulról. Sajnos, hogy leválik-e a modell a héttérről vagy sem, az erősen monitorfüggő, az otthoni monitoromon szépen, most egy játékra tervezett laposon nem annyira. A vállát pl. épp a második vaku (balra) világította meg.
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4,5
2009. november 27. | 09:56 | tatramaci

Szia, Összességében tetszik a kép. Jó ahogy a modell fokozatosan kiemelkedik a háttérből. Néhány apró megjegyzésem azonban lenne. Az arc kb aranymetszésben van, de nekem így nagyon tágnak tűnik a szerkesztés, sokallom felül a teret a fej felett. Egy kis derítést az arc még elviselt volna. Végül kissé zavaróak a fények az orra hegyén... Üdv, kj

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Két vaku volt balról is, egy mellettem, egy a háttér felől derítésnek. A képkivágásom én is gondolkodtam, de ezt találtam jobbnak. Az orron a fény jogos.

adott pontszám: 4
2009. november 27. | 00:18 | harminchat

#23
Szia! Az igazán hozzáértők majd kifejtik miért jó vagy rossz a kép, én csak néhány észrevételt tennék, innét a partvonalról..
Először is tetszik az ötlet, a sötétre hangolt látványvilág. Henrietta hajához és barna szemeihez szerintem jól passzol a fekete szín. Az oldalról érkező fények kiemelik a fekete gyöngysort, a kezet és a hajtincsek révén árnyékot vetnek az arcra. Eközben baloldalt nincs semmilyen derítés így a ruha feketesége folytán a körvonalak teljesen elvesznek, de még a haj is csak nehezen válik el a háttértől.
Talán jobb lett volna némi fényt ide is irányítani. Az arc, a kéz és a gyöngysor kiemelkedő hármasa mellett figyelemre méltatni a modell kecses alakját.
További jó fotózást!

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Az alapkoncepciót jól látod (sötétre hangolt kép, gyöngysor és hajtincsek kiemelve). Viszont balon is volt bőven derítés, egy-egy vaku elöl-hátul (lásd pl. szemfény), de monitorfüggő az eredmény. Az otthoni monitoromon (és nyomtatásban) szépen elválik, aminek kell, viszont ahol most nézem, egy közepes minőségű lapos monitoron nem annyira.

adott pontszám: 3
2009. november 26. | 23:08 | oycid

Térbehelyezés jó lenne, de picit zavaró, hogy nagyon nehezen látszik a lány. Egybeolvad a háttérrel. Holmi ellenfény ezen segítene. Ami kifejezett hibának mondható az az orra becsúszó hajfény, egy fajta - már bocsánat- negatív fika, első látásra még orrkarikának is tűnhet. A hölgy haja is néhol van néhol nincs nagyon egybeolvad a háttérrel.

ultramarin9 válasza:
Köszönöm. Balon is volt bőven derítés, egy-egy vaku elöl-hátul (lásd pl. szemfény), de monitorfüggő az eredmény. Az otthoni monitoromon (és nyomtatásban) szépen elválik, aminek kell, viszont ahol most nézem, egy közepes minőségű lapos monitoron nem annyira. A nózin a fényfoltban sajnos igazad van.

adott pontszám: 3,5
2009. november 26. | 15:23 | ningbo

Szerkesztés, élesség tetszik, a színvilág kissé visszafogott. A bőrszín "hideg", érdemes lenne melegebb hangulatúvá tenni. A jobb hátsó hajfény erős, bevilágít az arcra, kiégés határára emelve a kontúrokat és bontva a harmoniát. Nembeszélve a világító orrcsúcsról.

A fekete felső a fekete háttéren nem előnyös, nem érzékelem a választás jelentőségét. Így a kezek mintha csuklóknál csonkolva lennének. Ha már ez a koncepció, akkor világosabb felső, vagy leengedett kéz és derítéssel kiemelt felső.

A szem alatti sötét folt is megérne egy retust - a modelled szép, bájos arckarakterrel, de az árnyékokkal öregíted és elnyomod a kedves formákat.

A kéztartásban helyezd előtérbe az ujjak láthatóságát. behajlított ujjakkal a kecses forma nem érvényesül, egyik a másik takarásában - ez szerintem kerülendő.

Portréként nem valószínűsíthető, hogy a nyílt szemek mellé a sötétbe hajló depresszió jellemezné a modellt - vörös haj, kellő sminkkel, helyes világítással és környezettel inkább egy öntudatos NŐ-t sejtetne számomra, aki szemeivel provokatívan kényszerítené ki a nézőből a szemkontaktust, ezzel meghatározva az első benyomás jelentőségét.

Az elképzelés jó, de a kivitelezés átgondolandó. A modell kellően fotogén a folytatáshoz, remélem látunk még róla képeket.

Grat

ultramarin9 válasza:
Köszönöm, rendkívül hasznosak a tanácsaid, különösen ismerve a munkásságod.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.