BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,82
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. október 25. 09:40
 • érzékenység: ISO-320
 • fókusztávolság: 15 mm
 • objektív: Sigma 10-20
 • rekeszérték: F/5
 • zársebesség: 1/400 s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Sirok
 • Készítés ideje : 2009-09-27
Naplemente a várnál

4 kép részleteiből raktam össze, amelyek Sigma 10-20-szal készültek 15 mm-en. A látószög "trükkös", figyeljetek az árnyékokra :-) A 300 kilobájtos mérethatár miatt nagyon erős a tömörítés, ez okozza a vár felső széleinél látható minőségi problémákat. Egy sokkal szebben tömörített képernyőbarát verzió elérhető itt: http://www.freeweb.hu/asz/photo/Sirok_Panorama1_s.jpg  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. november 3. | 19:24 | kaláris

Nem nagyon értek a panoráma képekhez de nem tudom megállni hogy elmondjam mennyire tetszik!!Gyönyörű a meleg sárgás-barnás vár
és felette a szép kék ég.
Gratulálok!!!

Aszpirin válasza:
Köszönöm!!!

adott pontszám: 5
2009. október 30. | 18:21 | ruprechjudit

Nagyon klassz nézőpont és látvány, jó, hogy adtál teret a köveknek, így sokkal inkább visszaadhatja az ottani hangulatot. A fények is gyönyörűek, és az alakok is jól jöttek.
Az árnyékodat tudnám nélkülözni, de végülis nem annyira zavaró.

Aszpirin válasza:
Köszönöm, Judit! Nagyon örülök, hogy tetszik!

2009. október 26. | 20:16 | gyuszika

Koszi Attila a reszletes valaszod.:)
Gyuszi

2009. október 26. | 15:02 | Nanuq

érdekes, nekem van egy kb egy hónapos panorámafotóm fent, amely 470KB tehát biztosan 500KB a határ, vagy nagyon újonnan változtatták meg...

Aszpirin válasza:
Fura. Korábbi (egy hónaposnál jóval régebbi) panoráimnál is 300 KB közelébe tömörítettem... lehet, hogy a feltöltési korlát függ attól, ki tölt fel?
Esetleg azt tartom elképzelhetőnek, hogy valóban 500KB a korlát, de a feltöltésnél nem ezt írja, legalábbis nekem... Nézd meg, kérlek, neked mit ír ki, ha fel akarsz tölteni (utána persze meg lehet szakítani, és nem megy el a kredited...).
Mindenesetre hamarosan megpróbálok egy 500 KB-os panorámát is feltölteni, kiderül, megy-e.

adott pontszám: 4
2009. október 26. | 07:22 | gyuszika

Szia!
Ugy latom nagyon szep fenyeid voltak aznap de szerintem ezt a kompoziciot egy kicsit elrontottad de ezt ne vedd rosszindulatunak.
Ha csinalsz egy panoramafotot egy tajrol,temarol akkor figyelj arra,hogy ha csinalod az expot akkor az arnyekod ne legyen benne az expoban.Engem nagyon zavar,hogy a var monumantalus resze tulsagosan kiemelkedik,majdnem betakar mindnent es a a bal oldalon tobbet nem latunk.
Legkozelebb sokkal hatrabb kellene menned,hogy legyen a taj is benne a kompozicioba.
A ket model nem igazan illik bele es igy egy kicsit turistafotos erzest kelt.
Remelem nem baj ha oszinte voltam es egy kicsit hasznos amit irtam neked.
Gyuszi

Aszpirin válasza:
Semmi gond :) köszi a kritikát, és természetesen elfogadom!

Az árnyékokkal szándékosan játszadoztam (figyeld meg a kép különböző részein az árnyékok irányát), de elfogadom, hogy ezt zavarónak is ítélheti a szemlélő.

A bal oldalon sajnos egy csoport turista volt, akiket nem zavarhattam el, ezért egyszerűen úgy döntöttem, addig fog érni a kép. Igen, valóban jobb lett volna ott még hagyni némi teret, ahogyan a vár fölött is.

Hátrébb sajnos nem tudtam menni, mert az már veszélyes lett volna :-) egy lépéssel a hátam mögött a szakadékos hegyoldal volt.

Érdekes, a heverésző, a tájat szemlélő párocskának még külön örültem, szerintem épp hogy hozzájárulnak a hangulathoz. Ami azt illeti, én is turista voltam ott, szóval a turistafotós megjegyzés helytálló :-))

adott pontszám: 5
2009. október 26. | 01:50 | Nanuq

#19
Gyorsan megjegyzem, ha előttem nem tették volna, hogy a panoráma kategóriába 500KB-os fotókat lehet feltölteni, szóval még maradt volna helyed, ha ezt előre tudod.
A fotó viszont ettől eltekintve isteni, az igazi látványosság, a heverésző párocska csak nagy méretben vált láthatóvá. Ők teszik a képet egy 'sima' látványosságfotónál többé, egy szép kellemes délután emléke rajzolódik ki a nézőben. A meleg fények is erre erősítenek rá. A fotós árnyékát első ránézésre fölöslegesnek tartottam, de ez már amúgyis egy olyan különleges kép, hogy szerintem belefér a fotós aktív jelenléte is, amolyan plusz dimenziót adva a fotónak.

Aszpirin válasza:
Köszi Nanuq, ezt bizony nem tudtam, és úgy tűnik ez nem is dokumentált: megvizsgáltam még egyszer, nekem még most is azt írja ki a feltöltéskor a Panoráma kategória kiválasztása után, hogy a maximális fájlméret 300 kilobájt.
Köszönöm az értékelést, a szép szavakat, és igazán megtisztelő a pontszám, nagyon köszönöm!

2009. október 25. | 14:59 | Új tom00

Sajnálom ha annak vette. De ha annak, hát az az ön egyéni dolga igazából. Nem tudok és akarok foglalkozni vele. Minden jót.

Aszpirin válasza:
Au revoir :-)

2009. október 25. | 14:37 | Új tom00

A fotozz szelleme valóban ez....itt azt érdekli az embert amit itt lát, amit ide feltöltenek...ennyiből feltölthetnék egy fehér képet amin semmi nincs, és belinkelnék egy linket, hogy ez otthon ilyen. (szóval érti mit mondok) Ha ide feltölt valaki fotót, vállalja utána a felelősséget....nem sürget senki a kapkodásra, és a figyelmetlenség meg megint olyan dolog amiért fel kell vállalni a felelősséget. Köszönöm, hogy elfogadta, bár kreditre nincs szükségem. Ellenben Önnek küldök egyet, hogy legyen lehetősége további szép felvételeket, mert az előző is az véleményem szerint feltölteni, csak jobban odafigyelve a méretezésre, és a tömörítésre. Még1x csak annyit tudok mondani.....én meg sokan mások itt azt értékelik amit ide feltöltenek.....mást nem!

minden jót.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Aszpirin válasza:
Kedves tom00, szívből köszönöm a kioktatást. Most már tudom, hogy felelősséget kell vállalnom a feltöltött fotómért, hála Önnek.

adott pontszám: 4
2009. október 25. | 13:31 | Új tom00

Szép fényekben fotóztál egy kellemes vidéken egy kellemes pillanatot. Viszont a kivitelezés javítandó, mindenképp kisebb méretben töltöttem volna fel a képet, mert így ilyen nagyban kijönnek a hibák, és a tömörítés okozta problémák is jobban...elég lenne bőven egy 1024x768 as méret vagy akár ennél kisebb is. tudatos kreatív de javítandó.

Aszpirin válasza:
Kedves tom00, pont azért adtam meg a jó tömörítéssel készített kép linkjét is a megjegyzésben, hogy ne a tömörítést értékeljék, hanem a képet magát. Tudja kedves tom00, szívesen vettem volna egy érdemi kritikát, hisz' a kép valóban nem tökéletes. De úgy látom, a Fotózz szelleme nem hazudtolja meg magát... :-)
Azért jóváhagytam a "kritikát", hogy a pontokat megkapja. ;-)
Köszönöm, hogy megtekintette a képemet.

adott pontszám: 5
2009. október 25. | 09:52 | zsistike

Érdekes, ahogyan az árnyékok 3 különböző időpontot sejtetnek, viszont a kép egy egységet alkot. Nem tudom, hogy ez az utómunka során lett így alakítva, vagy valóban több napszakban fotóztad, de megérte. Habár ha csak egypontban forogtál, akkor azt hiszem értem a cselt. Nekem nagyon tetszik, viszont, amit hiányolok az a tér a várrom fölött. Ott úgyhiszem indokolt lenne még egy kis részlet az égből. Persze a többi kép valószínűleg nem engedett több teret, így nem köthetek bele ebbe sem. Gratula :)

Aszpirin válasza:
A trükk egyszerű: a nap a hátam mögött van, és a kép által befogott látószög nagyon nagy. Nem az utómunka hatása, ez egyszerűen ilyen: úgy képzeld, mintha a kép egy hengerpalást belseje lenne, amelyet utólag "kilapítottam".
Ami a várrom feletti tér hiányát illeti: teljesen igazad van, kellett volna még tér oda. De ez sajnos csak utólag derült ki, amikor már otthon összeraktam a képeket. Legközelebb ügyesebb leszek :-)
Nagyon köszönöm az értékelést és a pontokat!