BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,98
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 24. 19:59
  • Készítés ideje : 2008-05-01
Fadd

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,8
2009. október 30. | 17:24 | ruprechjudit

Vannak dolgok, amelyek tetszenek a képedben: a gyönyörű nyugalmasan fodrozódó víztükör, a finom árnyékok a nádason, a klassz barifelhők...hangulatos táj a csónakkal.
Viszont szerintem az, hogy a csónakot nem teljes egészében komponáltad a képre, nem jó. Illetve ebben az esetben nem, mert olyan, mintha csak "lemaradt" volna sz orra...esetlegesnek tűnik, zavaróan hat számomra. Jobbr meg a nádas relatíve nagy tömegét látjuk - ebből szerintem kevesebb is elég lett volna. Felül is kissé szűkös, mind a fák, mind a felhők miatt. Szóval a téma tetszik, de a kompozíciót teljesen rossznak érzem.

Szidi válasza:
Koszi, hasznosnak tartottam. Ha lenne lehetosegem ujrafenykepezni, egeszen mashogy csinalnam.

adott pontszám: 3
2009. október 26. | 15:10 | fotosamator

Szia!

Remélem nem haragszol meg, de ez a kép nem lett az igazi. A csónak le van vágva, a nádas nem túl szép, nem add hozzá a képhez és a színek is kicsit laposak.

Ha jobban rákoncentrálnál a csónakra a nádas helyett talán akkor jobb lenne.

Szidi válasza:
Szia! koszi a velemenyt

adott pontszám: 3,5
2009. október 25. | 17:00 | kalalaa

A színek jól visszaadják amit láthattál de a szerkesztés nem tetszik. Túl sok a nádas rész jobb alul ami ráadásul pixelesedik is. A túlpart túlságosan magasan van így az égből már alig láthatunk valamit. A csónak is sajnos le vágva.
Bocs de ezért 3.5 pontot tudok csak adni.

Szidi válasza:
Szia. Koszi, igen a csonakot eddig kivetel nelkul mindenki irta, az a legfeltunobb hiba rajta.

adott pontszám: 4
2009. október 25. | 15:15 | jancsogergely

Szia, kár hogy a csónak nem fért bele az optikád látószögébe, jó lenne ha bal oldalon még lenne valami, vagy kicsi szélesebb lenne a fotó, esetleg lőhettél volna két fotót, és összeilleszted utána. Így számomra kicsi üres a kép, színek rendben vannak, bár én szerettem az erős színeket, én biztosan megerősítettem volna, de így sem rossz. Tetszik a fotón hogy hátfény van, és jó megvilágítást ad a tájnak.

Szidi válasza:
Szia. Koszi az ertekelest! :)

adott pontszám: 3,5
2009. október 25. | 12:39 | ovarnet

Kár, hogy félbe vágtad a csónakot. Az ilyen képi elemekre érdemes jobban odafigyelni.
Kompoziciós szempontból nem túl szerencsés megoldás, hogy az előtérben ez a nád halmaz ilyen nagy szerepet kap. gyakorlatilag főtémává lép elő, de se nem szép, se nem érdekes.
A túlsó part ezért túl felcsúszott, jó lenne többet látni belőle. A háttér színei és az égbolt is feltünően fakó, kicsit kellett volna vele foglalkozni.

adott pontszám: 3
2009. október 25. | 09:15 | -manó-

Szia! Egész hangulatos kis kép is lehetne ez, de olyan szerkesztési hibák miatt, mint a csónak egy részének levágása, valahogy borul az egész kompozíció. Az az érzése a szemnek, hogy egy gyönyörű táj egy kis részletét beszorítottad egy képkockába, és így a harmónia helyett, amit sugározhatna a kép - és amit valószínűleg árasztott a táj, a környezet, amikor te láttad - inkább zaklatottságot sugall. Nem tudom, vágva lett-e utólag a kép bal oldala, vagy ennyi fért bele az eredetibe, de ha az utóbbi, akkor hasonló helyzetekben próbálj inkább más szögből, esetleg néhány méterrel arrébb sétálva komponálni, hogy fontos részletek ne maradjanak le. Szép őszi fényeket! -manó-

Szidi válasza:
Szia!Utolag nem valtoztattam a kepen, koszi a hozzaszolast.

adott pontszám: 3,9
2009. október 25. | 08:02 | murypeti

Szia! Igazi csendélet téma, megvan hozzá minden: víz, csónak, nádas, fasor a túloldalon. Mégis a téma úgy érzem nem teljesen kidolgozott.
Nem tudom, volt-e valamilyen zavaró tényező, de csónakba kár volt belevágni. Így eléggé zavaró. Mint ahogyan a méret is. Hiszen akkora területet átfog, nyugodtan lehetett volna legalább 900 pixel szélesre venni, attól még a minősége nem lett volna rosszabb. Valamint a napszak megválasztásával (esti, reggeli fények) is érdemes lenne kísérletezni. Persze csak ha van lehetőséged újra próbálkozni.
Az alap megvan, szerintem megérne még egy próbát.
További szép fényeket!
Üdv, Péter

Szidi válasza:
Szia! Koszi, sajnos nincs lehetosegem uj felvetel keszitesere, de probalkozom mashol :)

adott pontszám: 3
2009. október 25. | 06:38 | draculea

Egy kis utómunka még hiányozna a képről, amilvel még hangulatosabbá tehetted volna, mondjuk az égboltra egy kis sőtétítés szerintem ráférne, illetve a túlpartra. De nem is ez a fő problémám a képpel, hanem maga a szerkesztés.
Bár nem tudom mivel fotóztad, nem ismerem a techniakia korlátait az alkalmazott géptipusnak, de azt hiszem vagy zoommolni kellett volna, vagy ha a helyszín megengedte volna, akkor másképpen helyezkedni el. Úgy hogy a csónak teljes egészében beleférjen a kompozicióba. Azonkivül a túlsó part is nagyon fentre került a képen, szerencsésebb lenne ha mondjuk a felső harmadoló vonalára került volna. Ha zommolással nem tudtál másképpen komponálni, akkor tényleg a helyezkedést, guggolást, stb. tudnám javasolni, mint perspektiva módósító lehetőséget. Ha utólag vágtad meg így, akkor még javítható a kép az eredetin, viszont ha már felvételkor ilyen, akkor sajnos erre az újra fotózást tudom csak javasolni.

Szidi válasza:
Szia! Pont most talaltam egy jo kis kepszerkesztot, es allitottam a szineken, sokkal jobb lett a kep.

adott pontszám: 3,1
2009. október 24. | 23:48 | harminchat

Szia! Egy kicsit irigykedek a képre, milyen jó is volna még ehhez hasonló szép időben nézelődni a vízparton, esetleg evezni egy kicsit...
Tetszenek a színek, egészen addig, míg a pillantásom a túlpartra nem ér, ott már világosnak hat a fotó. A kép érdekes pontja, de egyben gyengéje is a szerkesztés. Érdekes, mert a csónak átlós vonalvezetése tetszik, de a vágás már kevésbé. Ha még az aljából szűkítenél, hogy a csónak orra kerüljön a képsarokhoz és az az orr teljes egészében meglenne, el tudnám fogadni, bár a felette lévő víztömeg akkor is sok. A jelenlegi vágással afféle elcsúszott a kamera hatása van...
Sajnálom, pedig a nádas árnyai és a víz kissé fakó kékje nagyon tetszik. Igazi koraőszi hangulat.
Még annyit, hogy a képméret lehetne nagyobb, így nem igazán értékelhető az élesség, képminőség szempontjából.
További jó fotózást!

Szidi válasza:
Szia! Koszi szepen. Sajnos nagyon le kellett kicsinyitenem a kepet, hogy fel tudjam tolteni.

adott pontszám: 1
2009. október 24. | 21:20 | rajli

Itt nagyon sok minden nincs rendben! Először is szerkesztés, vajon miért vágtad a csónak orrát? Másodszor a színek, mitől ilyen világos zöld minden, elcsúszott a WB.? Vajon mit szerettél volna megmutatni a fotódon? Sajnos erre nem sikerült rájönnöm! A fotozzon szintesoha nem adtam egyest, de most megteszem, persze ha nem találkozik a közízléssel szívesen kivonatom!
Elnézést! Laci

Szidi válasza:
Szia! Nem igazan ertem a kerdest, nem vagtam a kepen, csak a mereten valtoztattam.

adott pontszám: 3,7
2009. október 24. | 20:59 | trebor

nem lenne rossz de szerintem a kompozíció egy picit elakpkodtad
nagyon nagy teret adtál a nádasnak jobb felén és a csónakot ezáltal elnyomtad sőt egy része le is maradt a képről
lehet hogy ezt pont fordítva kellett volna
az egészre ráférne még egy kis kontraszt, elég erős fényeid voltak

Szidi válasza:
Koszi a velemenyt trebor!