BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,78
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 8. 08:57
Easy Rider

Románia, Erdély Karol bácsi tiszteletére! A cím: Nem jutott más eszembe, nem akartam olyan sablonos címet adni, mint pl: hanyag elegancia, vagy hasonlók, nem tiszteletlenségből adtam ezt a címet. Ha eszetekbe jut valami szívesen venném!  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. november 11. | 16:46 | gerlebarát

Szia,
Képed, téma szuper.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszi! :)

adott pontszám: 5
2009. november 4. | 20:44 | Kisrozi

Karol bácsit már ismerjük, de azt nem tudtuk, hogy pózolni is tud. Sokat is gondolkodtam nekem mit jelképez Károly bácsi , aztán arra jutottam az egyik igazi értéket, hogy meg őrizte a tartását nyomorúságos élete során is. Ezt nagyon kevesen tudják. Ennyit a kép kiváltotta érzelmekről. Maga a fotó , magáért beszél, egyszerűen nem szeretnék hibákat keresni benne.Leírhatnám ,hogy nincs lába , de nem is kell, nem az a hangsúlyos. ami kell éles kontrasztos, ff ahogy jó.Szóval okoztál egy kellemes estét vele.Utalnék kreditet, de nincs 6 és ennyi kell az utaláshoz ,sajnálom Tisztelettel kisrozi

-[ Nagyi ]- válasza:
Kedves Rozi!
Nagyon köszönöm az értékelésed, külön öröm, hogy "sokat gondolkodtál" a képen! Kiváltotta a megfelelő hatást, érzelmeket váltott ki, és csak ez számít!
Köszönöm mégegyszer!
Nagyi

adott pontszám: 4
2009. november 2. | 18:37 | Eprii

Szerintem ez nagyon jó kép, írtad is hogy tiszteletből készítetted, és ez sikerült is, nem látszik beállítottnak, természetes, biztos vagyok benne hogy 'Karol bácsinak' is tetszene.
Jó a beállítás, én a hátteret jobban elmostam volna, és teljesen a bácsira fókuszálnék, mivel róla szól a kép, úgy jobban ki lehetne emelve.
Azt is jónak tartom hogy portré révén a modellt a rá legjobban jellemző tárggyal ábrázoltad . a biciklivel. Úgy tudom elképzelni, hogy a bácsi azzal jár mindenfelé. A kalap is olyan igazi Erdély.
A címválasztással szerintem nincs gond, nem sértő, miért ne lehetne a bácsi Erdély ízirájdere?
Amit viszont nagyon sajnálok hogy levágtad a lábát és a biciklikerék alját. A másik hogy mivel a szereplő balra dől, én ott hagytam volna meg több helyet.
Ezektől eltekintve nagyon jól sikerült, gratulálok!

-[ Nagyi ]- válasza:
Az alulról való vágást többen is megjegyeztétek. ami a "balról több helyet" kérdést illeti, ha megnézed így a sarokra fut ki a kép, Karol bácsival, valamint lenti is a kerék a jobb alsó sarokra. Nekem ez volt a rendező elvem

2009. október 19. | 11:07 | leitnor

Sajnos címadásban én is gyenge vagyok.

-[ Nagyi ]- válasza:
:(
:)

2009. október 14. | 21:59 | leitnor

Szerintem is kifejezetten rossz a címválasztás. Olcsó bulvár poénná teszi, kommercializálja az egyébként nem rossz szocioportrét.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! Esetleg valami tipp a cím kapcsán?

adott pontszám: 5
2009. október 10. | 21:16 | Pink Elephant

Nagyon megtetszett ez a kép, már kicsiben is tudtam, hogy Erdélyben készült :) Az arckifejezés nagyon jól el lett kapva, meg a póz meg minden úgy jó, ahogy van. Bár lehet, hogy jobb lenne, ha a bicikli teljesen látszana, de ez szubjektív...

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm KEdves rózsaszín elefánt! :)

adott pontszám: 5
2009. október 8. | 20:56 | butilacika

Szia nagyon komoly...remelem nem bealitott lett a fotod...?! Amugy minden erzelem es eltelt sok kemenmy ev rajzolodik ki a fotodbol igazi meggyurodt evek sokasaga rancolodik a bacsika homlokan es arcan...nagyon eredeti.Az ff. a legkifejezobb lett a temahoz.csak gratulalni tudok hozza.Ha elarulnad merre jartal itt minallunk az megkoszonnem(Szekelyudvarhelyrol potyogok...az mar Erdely SZIVE:))))
Gartula.
udv.fotoslaci

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm, örülök, hogy megosztottad a véleményed, nézd meg ezt a fotót, szintén Károly bácsi, és egy másik juhász szerepel rajta!
ID=183505

Egyébként a fotó Csíkszereda környékén készült. Örülök, hogy Erdély szívéből is eltaláltál a képhez... :)))

Köszönöm!
Nagyi

2009. október 8. | 18:30 | ningbo

Erdélyi életkép. A színvilág illik a témához, de a vágás nekem hiányérzetet kelt. Vagy nagyobb vágás, az egész bicokla képbekomponálása, vagy szűkebb, a vízszintes váz alatt és az arcra összpontosítva, átlós szerkesztésben.

Az alany kellően fotogén egy sorozat összeállításához, ezen érdemes lenne gondolkoznod.

Üdv

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszi! Jön majd a sorozat többi része, egy egyébként már van Károly bácsiról fent a fotóim között, nézz majd be! Az erdélyi juhászok kép az!
Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2009. október 8. | 16:24 | R2Pi

Egészen más, "mai" modellekre jellemző testtartásban sikerült fotóznod az alanyt. Ez és a könnyed eleganciával szemben a gondterhelt arckifejezés érdekes belső kontrasztot ad a képnek. Tetszik a majdnem-ff színhatás, visszafogottá, mégis tapinthatóvá teszi a képet.
A háttérben sincs semmi, ami elvonná a figyelmet, hiteles környezetbe helyezi a témát.

Egyedül a bokában vágást nem értem, de ez legyen az én bajom.

Szerintem a címe lehetne Karol bácsi.

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszi, hogy benéztél, örülök, hogy tetszik! :)

adott pontszám: 4,8
2009. október 8. | 13:21 | V.F.

Nagyon jó kép! Nem kell neki cím beszédes így is. De lehetne akár Modern kor is a címe. Mégiscsak 2009 végén járunk és vannak tőlünk nem is olyan messze emberek, akik még így járnak földúton kucsmában drótszamáron.
A technikai részéről csak annyit hogy nem tartom hibának a lábak és a bicikli vágását de, egy picit mégis zavarja a szemem. Az tény hogy határozott a vágás így de a kerékpárt itt fontosnak érzem ezért jobb lenne ha nem csak a fele látszódna.
A deszaturáltság is jól áll a képnek bár azt a kevés zöldet is eltüntetheted volna ami még látszik.
Grt.
VF
8.

-[ Nagyi ]- válasza:
Egy enyhe zöldséget direkt hagytam, nem akartam teljesen levenni a szaturációt. A szépia miatt lett ilyen avitt, vagy régies, ennél erősebb régies hatást nem szerettem volna.
köszönöm, hogy benéztél, és értékelted a képet!

adott pontszám: 5
2009. október 8. | 13:08 | Huber Adrienn

Szia!Nagyon jó kis portrét készítettél!Nekem ahogy megláttam,egyből az jutott az eszembe,hogy : ezt a bácsikát biztosan templomba menet fotóztad le.Volt szerencsém nemrég erdélybe utazni és jó látni egy ilyen fotót.A színvilág nálam viszi a pálmát :)
Régiesen egyszerű,amolyan falusi hangulatot áraszt.A vágás tetszik,jó ötletnek tartom azt is,hogy a hátteret nem mostad el túlságosan.Hagyod láttatni a környezetet,amit ezesetben nagyon díjazok is!
Lehetne a címe: "templomba menet" ,de persze ez csak egy ötlet volt,lehet hogy elég gyenge :D
Ada!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm, örülök, hogy ismét látlak a fotómnál, mint véleményező! :)

2009. október 8. | 12:30 | lionsleeps

Szia!

Tetszik ez a majdnem teljesen lehúzott, tompa színvilág!
A modellel szerencséd volt, nagyon jó alany :) Ami engem picit zavar, hogy belevágtál a biciklibe, nem érzem indokoltnak... De gondolom szándékos volt :)

-[ Nagyi ]- válasza:
Szándékosnak szándékos, lásd lent, de talán nem volt a legjobb 5let... :)

adott pontszám: 5
2009. október 8. | 12:17 | kittyom

Nagyon tetszik a tényleg szokatlanul laza beállás egy ilyen korú "bácsinál".
szerintem tökéletes a szerkesztés is !(amennyire én értek hozzá)
-Nekem mondhattok amit akartok-Ezt érzem a tekintetéből.
Gratulálok!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

2009. október 8. | 11:54 | Kaviaar

Szépek a tónusok, igazi fénykép szaga van. Jó az öreg öltönye meg a frankó 28-as verda, és kellemes ahogy beraktad a képbe, egyben van.

Nagyon szépen dolgozik a háttérel is, az obi amit használtál. (50-essel készült?)

-[ Nagyi ]- válasza:
Örülök, hogy tetszik!

Ha jól emlékszem 28-70-es, 2.8-as obi 70es állásban. (d300-as esetében 105mm)

adott pontszám: 4,5
2009. október 8. | 11:12 | gyuszika

Nagyon jol sikerult kompozicio.Tetszik az ff verzo es igy adja meg a kep jo hangulatat.Igazabol en igy latom.Szerintem amivel tokeletesbb lenne az,hogy enyhen elmosottabb lehetne a hatter.Igazabol nekem nagyon tetszik,hogy benne van az utca folytatasa,kerites,fa.Gratulalaok hozza!:)
Szep fenyeket!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm, hogy bekukkantottál, és értékelted a fotót!

2009. október 8. | 10:20 | Surtess

Persze ez csak nálam "hiba",én látom annak,de ez egyáltalán nem jelenti azt,hogy az is!:)
Csupán az én szememet bántja!
Szép fényeket!(és még sok ilyen jó fotót!)

-[ Nagyi ]- válasza:
No para, nem gyalogoltál (nagyon :)) bele a lelki világpmba! :)
Tényleg köszi, hogy leírtad, ebből is tanul az ember! És nem is biztos, hogy csak neked "hiba", lehet, hogy mások is hasonlóan látják a dolgot, ettől függetlenül én nem tartom hibának. (attól még persze lehet az!) :)

2009. október 8. | 10:18 | Kémi

Jó helyzetben, türelmes alannyal, jó környezetben, jó géppel - és így mellényúlni. A címmel nem nagyon szoktam foglalkozni, de ebben az esetben ez a groteszkre való utalás nagyon félresikerült, még akkor is, ha bocsánatot kérsz érte. Ugyanis ez a "Karol bácsi" egyáltalán nem groteszk. A címmel komolytalanná tetted a hozzáállásodat is úgy az modelledhez, mint a témához. Sajnos a kép szerkesztése sem sikerült,, a ff helyett valami színtelent próbáltál, de számomra az sem üzen semmit. Nézd el nekem, hogy erdélyiként ilyen szigorú vagyok Hozzád, de Ott sokkal jobb képeket lehet készíteni. Szívből kívánom Neked, hogy sikerüljön! (Címre javaslat: "Károly bácsi")

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm a véleményt. A címmel kapcsolatban már lejjebb írtam, hogy miért ez. Egyébiránt -és ezt lent nem írtam- pont azért néz ki Károly bácsi a képből, mert két idősebb hölgyet nézett meg, nekem ez is ezt a fajta vagyánságot, és fiatalosságot sugallja, amint a cím.
Nem hinném, hogy a címet (ami egyébként nem végleges, éppen ezért kérek ebben tanácsot) figyelembe véve kijelented, hogy elbagatelizálom az egészet, és komolytalanul állok a modellhez, és a témához! Számomra ez egy kissé felelőtlen kijelentés a részedről.
Szívesen átküldöm az eredeti színes felvételt, az ff verziót összehasonlíthatód őket, és akkor feltehetőleg megérted, hogy miért ezt a színvilágot válaszotttam. Szerintem egyik sem illik annyira a képhez, mint ez.
Nagyon köszi, hogy benéztél, és elnézést, ha megsértett volna a cím, ettől függetlenül egyáltlaán nem érzem azt, hogy totálisan mellényúltam volna a fotóval!

adott pontszám: 4,5
2009. október 8. | 10:09 | Surtess

Szia!
Nagyon jó arc,sugárzik róla a vagányság,látszik,hogy tetszik neki a fotózás.
Sajnos még sem érzem a képed tökéletesnek.
A félbevágott bicikli itt számomra zavaró,persze azt is értem,hogy ha hátrébbről fotózod nem jön ki így az arc.
A másik,hogy oldalra néz,valahogy hiányolom a szemkontatkust.
A visszafogott színvilág,és a nem agyon utómunkázott kivitel is nagyon tetszik!
Gratulálok!
Szép fényeket!
Tisztelettel:Surtess
11/25

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm, hogy benéztél, és értékelted a képet! A biciklivel nem értek egyet, mert ez csak másodlagos képi elem, csak környezetbe helyezi a porté alanyát. Szerintem. A kitekintés esetében viszont egyet kell, hogy értsek (de engem az sem zavar)
Szép fényeket!

2009. október 8. | 09:46 | AGIS

Remek kép!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2009. október 8. | 09:35 | Szt. Sebestyén

A cím humoros, nincs vele gond, annyira cuki ez a kép, nekem azért is tetszi mert mifelénk ilyen viseletet, környezetet sőt kerékpárt sem látni, annyira látszik a képen, hogy erdélyben készült, a bácsi pillantása tökéletes, nagyon jó kis kép ez, gratulálok, hozzá!
minden jót!

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm a véleményezést! Azt hittem, hogy esetleg zavaró lesz, hogy kipillant a képből, remélem hozzád hasonlóan mást sem fog irritálni! :)
Egyébként nem tudom, hogy láttad-e a bringát, a kézi fék hiányzik, csak a kar van ott, de bovden nincs... Nagyon nagy figura ez a Karol bécsi! :)

2009. október 8. | 09:32 | andrasmihaly

tetszik az ff kidolgozas, a kormanynal a fenyes reszekbol erdemes lenne visszavenni kicsit.
az alja hianyzik nekem a kepnek...
egyebkent igen hangulatos szepen kivitelezett a kep.
a cim, velemenyem szerint egyatalan nem passzol inkabb valami nyugodtabb elgondolkodtato, vagy egy pofon egyszerü "hazafele" is jobban megteszi, sem az angol nyelv sem amit kepvisel modern stilus nem illik karakterben a kephez velemenyem szerint...
udv:
Mihaly

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm Mihály, hogy benéztél, és véleményezted a képet!
A címmel teljesen meg voltam lőve. Azért maradt mégis az easy rider, mert mint a szelid motorosokban, van valami vagányság, valami fiatalosság, ami szerintem így a képen is átjön! :)
Egyébként nem egészen ff, erősen deszaturált, és egy hangyányi szépia filter. :)