BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. szeptember 23. 23:55
 • érzékenység: ISO 640
 • fókusztávolság: ekv. 157mm
 • objektív: Nikkor 70-300D
 • rekeszérték: f6.3
 • zársebesség: 1/320s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Kaposvár
 • Készítés ideje : 2009-08-09
Gondolat

Remélem elnyeri tetszésetek. (NEF konverzió, bőrhibák javítása, tónusok beállítása) Nem égett ki nem bukott be, nem túlszaturát. Direkt ilyen. Modell: Mirella 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. szeptember 29. | 20:16 | Bruti

Szia! Mivel nekem is ilyen gépem van, ezért merek értékelni - pontosabban a véleményemet leírni. Nagyon tetszik ez a fotó - a lány vlamin tényleg gondolkodik és rábíztátok a "nézőkre", hogy mi is járhat a fejében. Viszont amit én masképp csináltam volna az a függőleges téglalap - alakra vágás. Sztem felesleges az a sötét rész a kép bal oldalán.

rámiusz válasza:
Üdv!
Ha csupán a gép típusa miatt mersz valamit értékelni/véleményezni az baj...
A vágás direkt ilyen, a bal oldalon nagy a funkciótlan üres tér és a lányba sem akartam belevágni. Van egy másik verziója is, ott nincs ennyire besötétítve a háttér. A két kép forrása egy és ugyanaz, mégis teljesen más a hangulata. Ez talán kicsit komor.

Örülök, hogy tetszik és értéketed.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 24. | 15:48 | sipuka

Szia!
Megjegyzésben írtad, hogy a modelled bőre, tónusa direkt ilyen. Szerintem ez nem előnyös, túl sárga, természetellenes a hatása.
Nekem sokkal jobban hiányzik a szemekből az élet. Egy kis szemfény. Kiretusáltad? A jobbról érkező fényből oda is kellett volna jutni. Így valahogy nagyon nem..........
Továbbá a jobb kéz szerepe az száj előtt szerintem nagyom zavaró és szükségtelen. Feleslegesen takarja ki a szájat. A kéz lehetne a száj előtt érintőleg, hogy ne gyűrje össze még a bőrt.
Szerintem az alapkoncepció jó, de javítani kellene rajta.
Szép fényeket!
Üdv.: Sipu

rámiusz válasza:
Nem fogok magyarázkodni, hogy mi miérto lyan a képen amilyen.
A színei természetellenesen sárgásak. valóban. És? Mi szabja meg, hogy egy képnek minden áron muszály természetes színekkel rendelkeznie. Hallott már Andrzej Draganról? Ha nem javaslom keresen rá a netem. Megéri...

Szemfény nem folt, árnyas helyen fotóztunk én meg nem vakuztam, a másik fotó használta a vakumat. (nem workshop volt, csak közösen fotóztunk egy modellt)

Az ötletek viszont nem rosszk, hasonlók készülek is.

2009. szeptember 24. | 14:13 | Nausika

Szia!
Minden tetszik a képen, kivéve a smink és a haj (ami ugyebár nem elhanyagolható részlet).
A haj töredezett, fénytelen, és a választékból ítélve mosatlan.
A smink, hm. Egy 16 évest nem kell agyonsminkelni, de ez így nem jó. A kevesebb néha több. Gondolom a szemet akartátok hangsúlyozni, de nem kell nekiesni és körberajzolni. Csak szép finoman. Az a helyzet, a lánynak kell rájönnie, hogy mi áll jól neki, de (magamból kiindulva) ehhez még kell pár év. Úgy tippelem, férfi vagy, így nem adok nagy esélyt annak, hogy nagyon járatos lennél a sminkelés trükkjeiben. De gyakorlat teszi a mestert, hajrá! :)
Mirella tényleg megér több sorozatot! Jó próbálkozást!

rámiusz válasza:
Nem fénytelen az a haj higyje el. Mellesleg frissen mosta. A sminkelés némi alapozó volt. Amit sminknek gondol az a kép feldolgozásasorán került oda. Szándékosan.
Igen pasi vagyok ebből adódón viszonylag ritkán sminkelem magam. :) Bár már találkoztam olyan személlyel aki már látott olyan valakit aki már hallott olyanról aki sminkelt... :O

Amúgy ajánlom figyelmebe Andrzej Dragant és képeit.

adott pontszám: 4,9
2009. szeptember 24. | 09:57 | vno

Finom, lágy a bőr, mégis picit túlságosan is sima. De ha ilyen (főleg a valóságban is), hát ilyen. Nem mondom rá, hogy rossz, mert ez nem az a kategória azért. Maga a beállítás jól sikerült, és a vágás is rendben van (ha történt, ha nem akkor a kompozíció maga viszi az érdemet). A környezet is nagyon tetszik, igazán kellemesen emelkedik ki ebből a sötétebbre sikerült háttérből a modelled. Talán stégen készült, és nekem bejön, hogy alul meghagytad a deszkák végét, és hogy ilyen szépen látszik az elöregedésük. Az ujjraharapás, a kissé nyitott száj, az élesség, ezek nálam mind rendben vannak. Szép a megvilágítás is. Mirellával még sok szép képet lehetne csinálni. Ez jól sikerült, nekem elnyerte a tetszésemet. Így a végén pedig még külön dícséret a hajnak!

Üdvözlettel,

Norbi

rámiusz válasza:
Köszönöm, hogy megnézted és örülök, hogy tetszik.
A bőre elég sima - ennyire azért nem - lévén még tini, 16 éves. :) Terveimben szerepel hosszabb távú modell-együttműködés kialakítása a kis hölggyel. Ez a lány egy kincs, a szó minden értelmében.
Az alap nem stég, egy parkerdő egyik asztalára fektettem fel. Vágás történt, balról kevés, jobbról több, mivel fekvő tájolású az alapkép. A kompozíció azonban eredetileg is ilyen.
Világítást a napocska adta.
A színei azért ilyenek, mivel megfogott Andrzej Dragan stílusa, nem majmolom, mivel azt a fazont még utánozni sem lehet, annyira egyedi, csak tetszik ahogy a túlzó, vad természetellenes színeket alkalmazza. Természetesen Mirella sem ilyen répasárga.

R.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 24. | 08:32 | Pirannya

a retusalasnal valahogy sikerult elrontani a kepet, mert a kez, es a haj az elles, a tobbit meg elmaszatoltad a kepet. a szeme meg be van bukva!

rámiusz válasza:
Nem maszatoltam el. Elolvasta egyáltalán azt a pár sort amit a kép MELLÉ írtam? Nincs sem kiégés, sem bebukás a képen és az éles amit élesnek szántam.

adott pontszám: 5
2009. szeptember 24. | 07:08 | fotosamator

Nekem tetszik ez a stilus, nem túlszaturált, érdekesek a fének, a modell nagyon csinos és igen csábos tekintete van :)

rámiusz válasza:
Örülök, hogy tetszik és megnézted!
Látnád élőben... 16, de egy 25 éves nő gondolkodásmódjával.
Imádom! Fáradhatatlan, akármilyen pózt kérek tőle, azonnal beáll. Több órányi pózolás után sem nyafizik. Most dolgoztam vele először, de remélem nem utoljára.