BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 13. 10:43
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kecskemét
  • Készítés ideje : 2009-07-08
Tudomány és Technika Háza

Tudom,hogy vannak hibái,de szeretem ezt a képet,ezért tettem fel:) A Cifrapalotával szemben, a Rákóczi út sarkán emelkedik a magasba a második világháború után gazda nélkül maradt zsinagóga. Az 55 m magas perzsa kupolájú épületet Kerényi József tervei alapján újították fel. Ma Tudomány és Technika Házaként számtalan konferenciának és más szakmai rendezvénynek ad helyet. Itt örzik Michelangelo 15 szobrának hiteles gipszmásolatát is. Az építő jellegű kritikákat szívesen fogadom.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 14. | 15:20 | ph_5.6

Én a képeket önmagukért szeretem... elolvastam a hosszas leírást, aminek ismeretterjesztői oldaláért köszönet jár. És ennek okán akkor leírom... ha valamit, valakit szeretsz, akkor azt mutasd meg a legjobb formájában. Válassz olyan időjárási, napszaki és fénybeli pillanatot, ami visszadja pl az épület szépségét, textúráját. Ez az első része a fotózásnak. A második az, hogy épületet, a lehetőségek szerint perskektívikus torzulás nélkül lenne jó megörökíteni. Itt az épület "hanyatt esik". Ez utómunkával korigálható, de itt lép be a harmadik rész a szűkre szabott szerkesztés. Nincs jelentősége hogy mekkora a fényképezőgép látószöge. Akár kézből is, több expóból van olyan program, ami összerakja a fotókat. Lesz elegendő látószöged a vágáshoz és a szerkesztéshez. A nézőpont sem ideális. A belógó fák nem azt azérzetet keltik, hogy ez a kép egy parkban, idilli helyen készült, hanem azt, hogy valami belóg... Az épület előtti közvilágítás és jelzőtáblák pedig megérnének egy teljes retust.

the_professor1 válasza:
Köszönöm az értékelésed,a retusálást még meg kell tanulnom!

adott pontszám: 4,3
2009. szeptember 14. | 01:03 | harminchat

Szia! Először is köszönet a megjegyzésért, hasznos hogy tudjuk mit is látunk. A kép maga picit világosnak tűnik, vannak részek ahol eltüntek részletek a napfényben és a felhő is nagyon fehérlik. Az égbolt kicsit furcsa, baloldalt sokkal sötétebb...A szerkesztés teljes mértékben az épületre koncentrál, de szerencsére két fa szolgáltatja a természetes keretet, amelyek közül a baloldali kiemelkedik virágos szépségével. Alul a vágás nem túl szerencsés, ha a lépcsősor korlátját nézem, de gondolom még ez volt a legjobb megoldás.
A keretet inkább vékonyabbra vettem volna...
A virágos lombok és a kéklő ég miatt hangulatos felvétel.
Szép fényeket!

the_professor1 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésed,sokat tanultam belőle.
Szép fényeket

adott pontszám: 3,8
2009. szeptember 13. | 23:03 | tiger1977

#19
...ami kapásból szembeötlik, hogy nagyon be van szorítva ez az épület...
...a nézőpont sem szerencsés inkább elölről, nagyobb térrel - bár nem tudom mennyi lehetőség akad rá...kevés torzulás mellett...
...sajnos elég sok a zavaró elem...tablák pl...esetleg egy érdekes/jellegzetes részletet is ki lehet ragadni...
...fények kicsit erősek lehettek...ittott nyomokban a fehér falon felfedezhető ennek a kára...
Üdv,
T.

the_professor1 válasza:
köszönöm,hogy leírtad a véleményed!
Üdvm PRof!

adott pontszám: 4
2009. szeptember 13. | 19:56 | vno

Azt hiszem, hogy ez a képed már volt fent, és akkor nem véleményeztem, de most megteszem, mert nagyon tetszett már akkor is. Általad is elismert tény, hogy vannak hibái. Nézzük az általam vélt problémákat: a jobb oldalon belógó fa, ami kitakarja egy részét az épületnek (és a fa is félbe van vágva, ugyanez balról is). Az utcai kresz-táblák, valamint a bejárat felől, és jobb oldalról, a fa felett belógó lámpák. Ha távolról nézem a képet, kicsit homályoska hatást kelt, de ha közelről, akkor meg olyan, mintha teljesen rendben lenne az élesség.
Ellenkező szempontból viszont engem ezzel az alabástrom fehérségével, és a fekete kupolával, a nagy rózsablakkal, a gyönyörű zöld fákkal és a szép fehér felhőkkel tarkított kék éggel nagyon megfog az egész kompozíció. A fák félbe-/részbevágása nem jó, ha már a képen maradtak, de maga szűk vágás tetszik, valamint az álló szerkesztés, szépen vezeti felfelé a magasba a tekintetet. A fekete keret nekem be is jön, de talán el is hagyható (normál fekete ablakháttéren való megjelenítés elég lenne).
Egy szó mint száz: a kép nagyon tetszik az általam észrevételezett hibák ellenére is. Talán megoldás az lehetne, hogy ha az épület előtt van elég hely, akkor egy nagylátószögű obival felfelé ívelő perspektívában szemből bemutatni az épületet (nyilván ez nem ezzel a fényképezőgéppel valósítható meg). Ekkor kiesnének a lámpák, táblák, és egyéb zavaró tényezők.
A kép alapján érzéked szerintem van a dologhoz, úgyhogy bátran fotózgass tovább, és kísérletezgess. :-)

Üdvözlettel,

Norbi

the_professor1 válasza:
Nagyon szépen köszönöm,a véleményedet,sokban segítettél ezzel a hozzászólásoddal,legközelebb kipróbálom az általad leírtakat,még kezdő vagyok,elég alap felszereléssel,de igyekszem a tudásomat és az eszközeimet fejleszteni,az ilyen hozzászólások mint amilyen a tiéd is,csak motiválnak:)

Üdvözlettel,

Dávid

adott pontszám: 3
2009. szeptember 13. | 18:19 | glivia

Kicsit túlexponált a felvétel. Zavaró, hogy az épület alja nem fért bele a képbe, valamint lent a félbevágott emberalak, meg a jelzőtáblák. Két oldalt a belógó lombok nekem tetszenek, szépen keretezik az épületet. Kicsit szűk az egész kompozíció, amin valószínűleg csak újrafotózással lehet segíteni.

the_professor1 válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet.

adott pontszám: 4
2009. szeptember 13. | 15:55 | ruprechjudit

Szia!
Nekem az egyetlen komolyabb problémám a képpel az, hogy nem egyedi, nem kreatív igazán, nem látom mögötte a fotóst, azt a valamit, amitől más nem tudná elkészíteni a képet.
Különben szép, klasszul részletgazdag, jól sikerült dokumentáció az épületről.
Alul egy picit szűknek érzem - gondolom ennyit engedtek a körülmények; és amerre "fordul-néz", azaz belre több teret igyekeztem volna hagyni.

the_professor1 válasza:
Köszönöm szépen,legközelebb megpróbálom jobban kivitelezni:)

adott pontszám: 2
2009. szeptember 13. | 15:53 | ovarnet

Kár volt újra előhozni ezt a képedet. A múltkor sem hozott valami fényes sikert.
Szűk lett a felvétel. Az épület a perspektíva miatt torzult. Alul hiányzik az épület alsó része. A táblák és két oldalt a növényzet zavaróak. Enyhén túlexponált a fotó és a vastag keret sem mutat jól.

the_professor1 válasza:
Ez van,van akinek tetszik,s van akinek nem:)

adott pontszám: 4
2009. szeptember 13. | 14:05 | Csil

Szia!
Nagyon jó kép, jó a szerkesztés, szépek a színei is, csak egy kicsit talán az épület olyan fakó. Talán ha a szinteken állítanál kicsit jobb lenne. De nem tudom, egy próbát megér. Annyira én se értek hozzá, de nekem úgy jobban tetszene.
További sok sikert!

the_professor1 válasza:
Köszönöm szépen,majd megpróbálom:)

adott pontszám: 3
2009. szeptember 13. | 14:00 | álomlakó

Nem csak az utca tartozékai nehezítik meg ennek az épületnek a lefotózását, hanem a kis rendelkezésre álló tér és beépítettség is, ha jól emlékszem. Az alsó rész befejezetlen, szűkre vágtad. És lehet ezt mondani a kép többi széleire is, ilyen perspektíva torzulás mellett nagyobb lélegzetűre kellene komponálni. Túlexponált, helyenként kiégett pixelsokaság van. A képszerkesztési tagolás arányai is inkább átlagosnak mondhatók. Számomra javítandó a téma feldolgozása.

the_professor1 válasza:
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3,4
2009. szeptember 13. | 13:15 | bodzaszörp

Szia!!

Nem lenne ez rossz kép, de mindenképp javitandó.
Nagyon szűk a képkivágás kétoldalt és alul is.
Nagyon beszoritottad a képbe az épületet.
Az épület befelé dől, szerintem jobb lett volna szemből fotozni, azon az oldalon a fények is jok voltak.
Az élesség nem tökéletes, egy kis utóélesitést elbirt volna.

üdv.bodzaszörp

the_professor1 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a véleményed,sokat segítettél ezzel,legközelebb a leírtak szerint csinálom.
Üdv: Prof

adott pontszám: 4
2009. szeptember 13. | 11:15 | derya

szép épület. ha hátrébb léptél volna néhányat (nem tudom lett volna-e rá lehetőséged), látszana az épület lába - ez hiányzik. Egy kicsit világosnak találom a homlokzatot - persze, mondanád, mert fehér, de megpróbálkoztam volna 1/3-ad, 2/3-ad alexpóval. Akkor talán az épület jobb oldala se lenne úgy beégve. amúgy grat.

the_professor1 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed,igen már bánom,hogy nem léptem párat hátra,de majd ha megveszem az új fényképezőt, akkor megpróbálok jobb képet összehozni:)

adott pontszám: 3
2009. szeptember 13. | 11:05 | Nesa

Szia!
Az otlet jo de a kivitelezes mar nem, levagtad az epulet aljat es ezenkivul meg ki is van egve a kep egy resze ,igazan azt se ertem hogy a rostan ez hogy ment at.

the_professor1 válasza:
Szia!
Hát ez van:)

2009. szeptember 13. | 10:57 | RJani

Ez szerintem már volt fenn az oldalon. Vagy tévedek?

the_professor1 válasza:
Nem tévedsz,volt mér fenn.