BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,42
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. szeptember 8. 08:44
 • érzékenység: iso400
 • fókusztávolság: 26mm
 • objektív: Sigma 17-70 2.8-4,5 Makró Hsm
 • rekeszérték: f13
 • zársebesség: 1/800
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Mohács
 • Készítés ideje : 2009-09-06
Rabság

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 12. | 22:26 | ningbo

A bal láb elfordulása torzítja a formákat. A bal kéz középső ujja hogyan mozdulhat be 1/800-on? Mivel világítottál, hogy ilyen zársebességhez 13-as rekesz kellett? A piros elvitte a testszínt is a vörös tartományba, de ez javítható. A világítás a bal oldalon erős, jobb oldalon a hajra kevés, árnyékokat rajzol az arcra (retust igényel), hónaljra, ezt érdemes lenne javítani. A vágás oldalt és pláne felül szűk, nincs tere.

Modell, elképzelés, kellékek tetszik, az adatokat nem értem, lehet hogy csak elírás. Gyakorlásnak nem rossz, a hibákból lehet tanulni. Tudatos, kreatív, de javítandó.

Üdv

Body válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 3,8
2009. szeptember 8. | 13:17 | Shariff

Szia!
Az elgondolás nem rossz, de szerkesztésében túl szűk.
Az ISO400 nem indokolt... épp úgy mint a nagy mélységélesség, az 1/800as záridő.
Nem hiszem, hogy annyira ugrált volna. :)
Az arcbőr kissé sárgás színű. Egy kis retus elkellene az arcon... főleg a szemek alatt... A hónalj is ide sorolandó.
Szürkék a szemei, az öv a nyakán esetlenül helyezkedik el.
Kevés fényt kap a test egésze a bal lábhoz képest.... Ha nem is az egész tesztet, de az arcot mindenképpen deríteni kellene.
A kategóriába szerintem nem illik, nehéz besorolni, lehet bennem van a hiba, de nem vált ki érzelmeket pozitív irányban a fotó látványa.
Szeritnem átgondolandó, újrafotózandó.

üdv.:
Shariff

Body válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3,8
2009. szeptember 8. | 10:35 | Dani77

A glamour fogalmának meghatározása szerint az alkotó az érzékiséget , bűbájt , szépséget akar megjeleníteni.Szerintem ez a kép távol áll ezektől a fogalmaktól, nem ebbe a kategóriába való.A másik probláma a modell sminkje, több helyen befénylik, mattabbra kellet volna csinálni.A háttér és a megvilágítás jó.

Body válasza:
te melyik kategóriába raktad volna?Nem volt sminkes (alacsony költségvetésű hobby jellegű studiófotó) magának sminkelt a modell, és ez sokadik kép volt a fotózáson, korigálnia kellet volna de mint tudjuk ez egy másik szakma.Köszönöm ha jónak találod a fényeket ezek szerint jól végeztem a feladatom.Üdv Body.

adott pontszám: 4
2009. szeptember 8. | 10:33 | Arttilla90

Szia.
Rabság... lehet gondolkodni a rajta... viszont, hogy a lánc csak úgy mellette van, már nem is annyira rab. Nekem valahogy úgy jön mint egy megelégedett "véreb" egy "kergetőzés után". Ezzel a nem túl érdekes hasonlattal arra is szeretnék utalni, hogy szerintem egy picit a sminkje lejött, vagy nem volt jól rátéve, mert a jobb oldali arcfelszín a orr (főleg a hegye) meg a homlok alja, egy kissé becsillanni kívánt... vagyis nem annyira egyenletes és lágy fényű mint a arc másik fele valamint a homlok felső része. A kéz árnyéka a jobb lábon, számomra elég furcsa... egy kis derítést elbírt volna, vagy talán a fő fény is jöhetne máshonnan. Ez szerintem 2fényes megoldás, de az én elméletem szerint 3 fénnyel lehetett volna korrigálni. A fényérzékenységed mehetett volna 400 alá is 100 vagy 200... hoppá de mivel D70s így csak 200 mert nem volt értelme ekkora fény mellett ekkora érzékenységgel dolgozni (hisz f.13 és 1/800). De mondjuk ez annyira nem zavaró, csak a fej árnyékoknál van egy pici színzaj. Nagyon el tudnám képzelni ezt a képet, feldobva egy füstgéppel és egy piros fényű vakuzással, akkor olyan igazi vad Hollywoodos filmes beütést kapna.:D
Na de ez a sok rizsa helyett inkább azt mondom, hogy tetszetős képet alkottál. De a csillogó fények, a furcsa árnyék és az f.13 miatt is bezavaró hullámos háttér miatt kap egy - at.
További eredményes stúdiózást!

Body válasza:
Rendezői bal studió vakú ernyőről visszaveretve,modell felett hajfénynek szükítve studió vakú fotós mellet oktabosz bal oldalról + modell feje mögül derítőlap. A világításról röviden.Jó ötleteket adtál kössz a tippeket és az értékelést.

2009. szeptember 8. | 09:23 | Nanuq

#2
első ránézésre nagyon vagány :) kellemes, összeszedett fotó, bizonyára tetszik a modellnek és a közönségnek egyaránt.
Pár észrevétel kötekedős szemmel nézve :)
- kicsit szűknek érzem, főleg a felemelt lábnál
- A nagy látószög miatt mintha az arc torzult volna picit, főleg hogy nem középen van, és a felemelt láb sokkal nagyobbnak hat, mint a másik
- tartalmilag kicsit ellentmondásos, hogy ugyan lánc és nyakörv van rajta (ehhez jól áll a magabiztos, kicsit pimasz nézés), a popsi alatt mégis egy puha báránybőr van, nehogy felfázzon szegény :)
- nem vagyok a viaszbabásítás híve, itt szerintem nagyon jól sikerült a bőr, talán a hónaljat még símítottam volna
amúgy nagyon igényesnek tartom, a ruha, smink, kiegészítők rendben vannak, nincs kirívó részlet, ami elütne az egységes látványtól.

Body válasza:
Abszolult eggyet értünk köszönöm a reagálást.Puszi Body.