BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,01
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 2. 13:02
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kadarkút
  • Készítés ideje : 2009-08-31
Bukfenc

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,7
2009. szeptember 4. | 10:20 | inexis

Szia!

A téma jó csak az a baj,hogy nagyon eros napfényben fotózhattad. Túl erosek a fények és a színekbol inkább visszavehettél volna az utómunkánál valamint a hátteret jobban el kellett volna mosni.
Szép fényeket!

gybpeti válasza:
Köszi szépen az értékelésed.

adott pontszám: 2
2009. szeptember 3. | 21:29 | V.F.

Először leírom, hogy mint kép mit váltott ki belőlem átunna meg fotózzunk egy kicsit.
Szóval nagyban megnyitva annak ellenére, hogy a pillanat, amit elkaptál tetszik mégis a szörnyű szó jutott eszembe. Túl erős színek túlzsúfolt erős fényekkel és mindez nem tetszetős egy ennyire átlagos témánál, mint a méhecske a virágon.
Technikailag nézve a szerkesztése nem rossz tetszik ez a majdnem négyzetes vágás és a méhecske elhelyezése.
A háttér azonban borzalmas foltos. Egy ilyen képnél a homogén háttérre törekedni kell.
Nagyon erős fénynél fotóztad és az expo sem lett tökéletes bár ezt tudjuk be a kis gépnek. Érdemesebb késődélután fotózni makrókat vagy pl én egy picit alul szoktam exponálni és utólag hozom vissza a fényeket.
Ne add fel lehet ilyen kis géppel is szépet készíteni és ha nem értesz az utómunkázáshoz akkor inkább csak finoman alkalmazd.
Üdv.
VF
17.

gybpeti válasza:
Köszi szépen az értékelésed. Igazad van a háttérben, de sajna az tényleg a kicsi gépem miatt van. Nem lehet rajta expót változtatni meg semmi egyebet.:(
engem is leginkább a pillanat fogott meg, és a kép szaturáltságát meg sajnálom. Tényleg túlzásba estem, de még csak tanulok. Remélem legközelebb jobban fog majd menni.
Még egyszer köszi!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 3. | 08:04 | Szt. Sebestyén

Érdekes , ám klasszikus a pillanat amit elkaptál. de a kép túlszaturált, és túlkontrasztos, élvezhetetlenné téve a részletek körültekintő megjelenítését!
minden jót!

gybpeti válasza:
Köszi az értékelésed!

adott pontszám: 3,8
2009. szeptember 3. | 00:08 | harminchat

Szia! Bár az elkapott mozdulat jól passzol a címhez és a szerkesztés is egész érdekessé teszi a képet az erős napfény alapvetően meghatározza a fotó sorsát. A becsillanások, a háttér világos összeolvadó foltjai és a kompakt nagy mélységélessége miatt nem kellően elmosódó, néhol zavaróan előtűnő alakzatai miatt kevéssé hangulatos fotó.
A sárga erőssége és a háttér narancsossága soknak érződik, ezért hiába a jól eltalált fókuszpont és az egész jó részletesség, nem a bukfenc vidám mozdulata, inkább a színes fotlok ragadják meg a néző pillantását. Kevesebb fénnyel, szerencsésebb környzetben jöhetne elő igazán az elképzelés ötletessége.
További jó fotózást!

gybpeti válasza:
A sárgaságon PS-ben tudtam volna állítani. Az az én hibám és igazad is van. Sajnos a mélységélességgel nem tudok mit kezdeni a gépem miatt.
Köszi az értékelésed!

adott pontszám: 2
2009. szeptember 2. | 23:37 | csesznye

Tül nagy a kuszaság ,részéletek alig vahetők ki
és gyenenge a képminőség is.Bocs jó fotózást.Üdv..

gybpeti válasza:
Semmi baj...talán ha lesz jó gépem akkor nekem is lesznek jobb képeim. Kösz a véleményed és a fantasztikusan reális pontozást!

adott pontszám: 4
2009. szeptember 2. | 16:13 | Morphy

Szia! A szerkesztés nagyon jó, az élesség nem az igazi és valahogy a szín eltolódott a sárga felé. Vagy szűrő miatt vagy effektet raktál rá, de ez annyira nem szép.

gybpeti válasza:
Köszi szépen az értékelésed. A színek sajna a fényképezőgéptől vannak, meg egy kicsit a telítettségükön változtattam. De most már bánom is:(
Köszi még egyszer!

adott pontszám: 4
2009. szeptember 2. | 14:39 | ruprechjudit

Hát, elég nagy merészségre vall bevállalni azt, hogy így átalakítva teszed fel! :-)
Elsőre én legalábbi kicsit megütköztem rajta, de továbbgondolva-érezve megtetszett ez a mézsárga, nyárias színvilág, passzol a témához és az évszakhoz...
Az erős kontraszt sem áll rosszul a virágnak, méhnek. A háttér szempontjából azonban nem az igazi...ez amúgy sem alakult jól, túl részletgazdag, nem elég homogén, így eleve elvonja a témáról a figyelmet, és most a világos részei még kaptak egy külön hangsúlyt + a méh mögötti íves szár/levél nagyon előnytelen.
Nem ismerem a géped, és nem tudom mit tud, ezt is belekalkulálva adom a pontot.

gybpeti válasza:
Köszi szépen az értékelésed.
Igazad van a háttérrel kapcsolatban. Sajnos azzal nemigazán tudtam mit kezdeni. Engem is nagyon elvisz a fő témától, de sajnos a rengeteg fotó közt, amelyet készítettem ez volt az egyetlen használható. Sajnos igazad van...a gépem nem a legtökéletesebb és ezen a képen is csodálkozom, hogy legalább így sikerült.
A színekről meg annyit, hogy csak egy picit állítottam a telítettségükön.
Még egyszer köszi a véleményed.