BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,06
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 30. 07:55
  • Készítés helye: Pócsa
O @

Csiga és a naplemente! Látjátok,az állatok is megnéznek egy szép naplementét :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. október 22. | 21:10 | Fröccs

Nanug értékelésével egyet értek és gratulálok!
Fröccs

Huber Adrienn válasza:
Köszi Fröccs!
:)
Ada!

adott pontszám: 4,3
2009. szeptember 25. | 12:04 | akina

Szia!
A pillanat nagyon aranyos, nagyon tetszik és gratulálok, hogy megláttad a lehetőséget! :-)
Nekem jobb oldalt és alul elég szűknek tűnik, hagytam volna több helyet a csigának, illetve ami még zavar, a jobb felső sarokban belógó növény.
Ettől eltekintve viszont remek fotó lenne! :-)

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm!
Valóban a belógó növény zavaró lehet.Írták sokan és a szűk vágást is említették már!
Úgyhogy teljesen jogos a vélemény!
Köszönöm,hogy időt szántál rá.
Szép fényeket Neked!
Ada!

adott pontszám: 5
2009. szeptember 7. | 02:11 | Nanuq

#24
A héten több értékelést is olvastam a fotóstársak profiljában erről a fotóról. De egyik sem tűnt kiemelkedőnek, és ezt furcsállom. Ez kétségkívül a legjobb csigás fotó, amit ezen az oldalon láttam. És ez nagy szó, mert egyáltalán nem hittem, hogy csigáról lehet látványos képet csinálni :)
Előszöris a szerkesztés, a meglátás pazar. A kis lassú csiga, ahogy nyílegyenesen a napfény felé tart. Ez egyfajta személyiséggel ruházza fel az állatot, csodálatos céltudatossággal. Az átlós szerkesztés, a képzeletbeli vonal a csiga és a napfény között szintén remek.
A színek - csillagos ötös. A csigaház és a víz színe jól kiegészítik egymást és a retros színvilág is jó. Az iszapos víz pedig egyfajta őskorias időtlenséget ad a képnek, akár százmillió évvel ezelőtt is készülhetett volna, bár akkor még nem létezett az Olympus cég :)
Szóval nekem nagyon tetszik és örülök hogy értékelhettem!

Huber Adrienn válasza:
Kedves Nanuq!
Köszönöm szépen hogy időt szántál a képemre.Jól esik,hogy látja valaki a képbe sűrített ötleteimet,érzéseimet.Ez most sokat jelent.Jól indul a reggel :)
Sokan a minőségben találtak hibát,ami abszolut jogos is.Sajnos elrontottam a tömörítéssel...De a lényeget azt hiszem nem változtat.Nagyon szépen köszönöm még egyszer.
Ada!

adott pontszám: 3,2
2009. szeptember 5. | 16:12 | Zivatar

Tényleg olyan, mintha a naplementét nézné. Elgondolkodtató. Kár, hogy ilyen életlen és szemcsés, mintha csak egy szkennelt kép lenne... Jó a csiga elhelyezése a jobb alsó sarokban, mint a nap ellenpontja, de ennyire azért nem kellett volna leszorulnia a képről, ráadásul még a keret is mintha levágna kicsit belőle. A felül belógó zöld valamik is zavaróan hatnak, talán a kép készítésekor még lehetett volna kezdeni vele valamit, más szögből fotózni, hogy ne látszódjék, utólag már csak retusálni lehet...

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed :)
Ada!

2009. augusztus 31. | 16:06 | hegyiember

Szia!
A legtöbben technikai hibakat emlitettek,meg hogy szük a csiganal.
A technikat megtanulod,es szerintem nem szük.
A lenyeg viszont megvan:a fantazia es a jo szem.Ami alapbol sokkal fontosabb,mint a technikai tökeletesseg,es nehezen is tanulhato:)
A kompi nekem azert tetszik,mert ugy erzem,mintha a csiga hata mögött allnek,es együtt szemlelnenk a naplementet:))
Es a megjegyzesen nagyon jot vigyorogtam:)))

Jo lesz ez!

Üdv

Huber Adrienn válasza:
Szia hegyiember.
A soraid nagyon jól esnek.Igazán sokat jelent nekem.Örülök,hogy tetszik az ahogyan látom a dolgot és az ötletem.Egyetértek a gondolataiddal.A technikát valóban tanulnom kell még.
Köszönöm szépen :)
Ada!

adott pontszám: 4
2009. augusztus 31. | 14:51 | ussenyerek

Szia!
Nagyon ötletes a téma, csak pozitívan tudom értékelni. Ami ront a kép 5 pontján az a minősége, illetve szerintem egy ici-picit távolabbról kellett volna lőni, hogy Csigu mester jobban beleférjen, ekkor talána a felette lógó zöld ágacska nagyobb részlete picit hangulatosabbá tette volna a képet. Mindenestre tetszik amit sikerült elkapnod. Gratula.
L.

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm szépen :)
Sajna nem sikerült távolabbról szép képet készíteni.Csináltam több olyat is,de ez a gép úgy nem tudott szép éles képet adni a csiguszról.De igazad van!Valóban rossz a minőség.Azt én rontottam el.Azt hittem tudok méretezgetni.Tévedtem ;)
De most már megy,segítettek itt az oldalon.
Köszi szépen ussegyerek :)
Ada!

adott pontszám: 4
2009. augusztus 31. | 00:05 | harminchat

Szia! Már a cím is elég érdekes lett és jó hogy lefordítottad, mert így lesz igazán egyértelmű. A fotó is nagyon jó, kicsit abszurd, mert én még csigát nem láttam vízparton, még ha csak egy kis pocsolyáról lehet szó, akkor sem.
A szerkesztés nagy erőssége a képnek és ezzel szinte a végére is értem a dicséretnek. Mert a képminőség talán még kompakthoz mérten is zajos és túlélesítettnek tűnő. A fény a vizen kicsit erős lett és lenne néhány apróság amit érdemes lett volna retusálni, ha mást nem is a leveleket a jobb felső sarokban mindenképp.
Összeségében tetszik a fotó, örülök, hogy lehajoltál megörökíteni a látványt.
Szép fényeket!

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm harminchat.A képminőség valóban rossz.az eredeto sokkal-sokkal jobb.Én rontottam el,azt hittem úgy veszem minél kisebbre a képet,hogy 140-re lecsökkentem.De hát a képet itt görgetni kell nem is keveset és a minősége is nagyon sokat romlott.A pocsolya egy erdő szélén volt.Egy kis földdarabon találtam.Köszönöm a hasznos és részletes értékelésedet :)
Ada!

adott pontszám: 3
2009. augusztus 30. | 20:39 | marcusz

Szia!A szerkesztés tetszik és a meglátás is jó!Viszont a minőség elég rossz,kicsit életlen ,a színek nagyon fakóak és ahogy látom egyébként ez nem naplemente és a napnak is csak a tükörképe!

Huber Adrienn válasza:
Pedig naplemente!Nem tennék fel kamu- naplementés képet.És persze,hogy a tükörképe,hiszen a vizen tükrőződik.
A minőség tényleg elég rossz lett.Az én hibámból.
Köszönöm az értékelésed és hogy leírtad a véleményed :)
Ada!

adott pontszám: 5
2009. augusztus 30. | 19:00 | gybpeti

Szia!
Fantasztikus meglátás! A Nap ahogy csillog a víz tükrén és ahogy a csiga arra néz. És tényleg azt sugallja a kép, hogy a csiga is élvezné a naplementét.
A csiga élessége nincs annyira a helyén, de kb hasonló géppel csináltad a fotót, mint amilyennel én dolgozok és azzal a géppel nagyon nehéz jó képet készíteni. Szóval még ezért is külön dicséret. Egyedül amin lehetett volna változtatni, hogy egy kicsit nagyobb helyet hagyni a csiga farkánál. Ott túl szűkre sikerült!
Mindenesetre gratulálok!
Nagyon átjön a hangulata!
Szép fényeket!
Üdv: Peti

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm Peti! :)
Ahogy látom,neked annyira nincsenek is gondjaid a géppel.Szuper képeid vannak.
Sokan megjegyezték már a szűk vágást.Lehet h. tényleg elbírt volna ott egy kis teret.És valóban a csiga élessége lehetett volna sokkal jobb is.A fények nem voltak túl jó,vakuvak borzalmasan nézett ki,utómunkával pedig nagyon természetellenesre sikerült csak megszerkeszteni.Úgyhogy maradt így :)
Köszönöm szépen a részletes értékelésed.És szép fényeket Neked is.
Ada!

2009. augusztus 30. | 15:55 | paranoé

keret felesleges, de azt leszámitva szerintem nagyon hangulatos

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm szépen :)
Lehet h. rossz ötlet volt !
Ada!

adott pontszám: 3,5
2009. augusztus 30. | 14:32 | h.rom

Ez nem tartozik bele a pontozásba, de a csiga szemszögéből nézve ő nem láthatja úgy ezt a naplementét, mint ahogy a képen mi látjuk. Ezen az is ront némileg, hogy a csigák egyáltalán nem úgy látnak mint a gerinces élőlények, de ebbe most ne menjünk bele. ;)
Ami viszont a pontozásba tartozik, az a jelentős színzaj, ami a kép egészét uralja. Csak sejtem, hogy a direkt fény miatt a gép a napra mért fényt, amiatt egy erős alexpóból kellett visszahúzni a képet. A dolog másik része, hogy ezt a túl nagyméretben feltöltött fotót mindössze 148k méretben töltötted fel, ami jelentős minőség és részletromlással járt, s ez nyilván a színzajt is erősítette. A szerkesztés jó, bár alul szűknek találom egy kicsit. A élesség a "fejen" van, de a felvétel nagyon kontrasztszegény, a sötét részek nem igazán sötétek, a világosak pedig fátyolos szürkék. Nem tudom hogy mennyi része van ebben annak, hogy "csupán" egy kiskompakttal készült. De van néhány felhasználó az oldalon, aki hasonló kaliberű géppel kiváló felvételeket készít, amelyek egyes esetekben a tükrös vázak képeit is megverik.

Huber Adrienn válasza:
Teljesen igazad van!Tisztában vagyok azzal,hogy a csigák nemhogy nem úgy látnak,még a színeket sem érzékelik.A címet nem csiga,ember fogalmazta egy pillanatnyi érzés alapján.A vágást sokan szűknek látták.Valóban sok-sok hiba van a fotómon.És nem minden a f.gép hibája.Sajnos elég béna voltam,azt hittem minél kisebbre veszem a fotót,annál kisebb lesz itt a megjelenített kép. :D De már segítettek ebben,úgyhogy legközelebb ezt a hibát is elhagyom :)
Köszönöm szépen a hasznos értékelésed!
Őrülök,hogy időt szántál a képemre!

adott pontszám: 5
2009. augusztus 30. | 14:11 | vandubandu_2

Szia! Igazán egyedi csigafotó! gratulálok a jó szemedhez! Plusz pont azért a kis belógó növényzetért a jobb felső sarokban, ami növeli a "bícses" hangulatot. Az egyetlen apró pici hiba - számomra - a szűk vágás a csiga farkánál (vagy mi az). ott még egy kis tér elfért volna, de annyira jó lett a hangulata, hogy megérdemli az ötöst!

Huber Adrienn válasza:
Nagyon szépen köszönöm vandubandu_2!
Igen, a vágást tényleg szűknek láttátok elég sokan.Sajnálom,hogy az nem lett az igazi.Nagyon jól esik ám,hogy a "hangulat hozzád is elért" /Olyan aranyos volt,ahogy ott figyelt./ :)
Ez volt a célom.
Köszönöm szépen hogy értékeltél.
Ada!

adott pontszám: 5
2009. augusztus 30. | 12:33 | Szt. Sebestyén

Nagyon jó szögből fotóztad le a csigát, tényleg mintha ott állna és nézelődene, teljesen élethű fotó a színek visszafogottsága is tetszik!.
jó kedves vidám kép, tetszik!
a keret viszont idétlen:))
minden jót!

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm a véleményed és örülök,hogy végre valaki úgy tudja nézni és érezni ezt a képet,mint én.
A keret idétlen?Lehet :D
Ada!

adott pontszám: 3
2009. augusztus 30. | 12:27 | inexis

Szia!

Az otlet jó,sajnos a kivitelezés már kevésbé. Eloszor is nagyon a sarokba szorítottad szegény csigát és le is vágtál belole. A jobb felso sarokban belógó ágak sem jók,ha már akkor kicsivel tobbet kellett volna hagynod.Máskor a méretre is ugyelj,mert túl nagyban toltotted fel.
Szép fényeket!

Huber Adrienn válasza:
Tudom,nagy lett a méret.Már segítettek megoldani,mert ez bizony hiányosság volt nálam.Még gyakorolnom kell,ez a kép valóban nem hibátlan.Lehet,hogy ha már menni fog,akkor az ötleteitek alapján újradolgozom.
Köszönöm szépen a hasznos véleményezést!
Ada!

adott pontszám: 3
2009. augusztus 30. | 11:21 | bodzaszörp

Szia!!

A víznél látszik, hogy eléggé zajos lett, egy zajszűrést elbirt volna. Szerintem túlhúztad az élesitést is.
Az átlos szerkeztés jo, de a képkivágás alul és jobb oldalon eléggé szűk lett.
A nap tükröződése kissé kiégett.

üdv.bodzaszörp

Huber Adrienn válasza:
Szia Bodzaszörp!Köszönöm az értékelésed!Próbáltam zajszűrést egy kis programmal,de akkor a csigaház is részlettelen lett.Nem tudom hogyan kell csak a vízet szűrni.Kis pocsolya volt,ami elég zavaros volt,mivel a kutyusom belerohant :)A szűk vágást már más is említette.Nem tudom miért,de nekem így tetszik.Sajna ezzel a géppel ezt sikerült készítenem.Köszönöm szépen a hasznos véleményt :)
Szép fényeket Neked!
Ada!

2009. augusztus 30. | 11:14 | Álomfejtő

Ha van ps-ed, válaszd a "mentés webre és más eszközökre" menüpontot, ott mindent be tudsz állítani. A kiretusálás a legegyszerűbb klónozással, a köztes területet másolod a megfelelően kiválasztott ecsetmérettel... én legalábbis ezt használom...

Huber Adrienn válasza:
Sajna nincs ps-em.Egy kis progival retusálgatok,de az nagyon keveset tud.Ps-t pedig nem tudom honnan szerezzek.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,igazán jól esik hogy időt fordítottál rám :)
Szép fényeket Neked!
Ada!

2009. augusztus 30. | 11:03 | Fauna0909

Cikk a méretezésről itt:
http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=20

Huber Adrienn válasza:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGET!

adott pontszám: 4
2009. augusztus 30. | 10:39 | Álomfejtő

Tetszik az ötlet, és szép éles, részletgazdag a csiga is. Ami nem igazán tetszik, az a kissé szűk vágás a csigánál, alul és a jobbon több hely kellene, így nagyon sarokba szorult szegény.
A jobb oldalon felül a belógó növényi tükörképet ki kellene retusálni, így kicsit bontja az összhangot,
a feltöltéskor az átméretezésnél célszerű a hosszabbik oldalméretet 800asra állítani, így nem kell görgetni a képet. A webes mentés-átméretezés mellett minimális a minőségromlás is.
(A keretet mindenképpen mellőzném...)

Huber Adrienn válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelésed. :)
Sajnos a növényt nem tudom hogyan kell kiretusálni.Átméreteztem a képet/azt hittem jó lesz/de sajnos tényleg görgetni kell,ha minden részét látni szeretnéd és ez számomra is zavaró.Sajnálom,ezeket nem tudom még.Hogyan lehet állítani az oldalméretet 800-asra?
Köszi még egyszer,hasznosnak tartom az értékelésedet.Nagyon is!
Ada!