BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,56
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 26. 18:27
és éjszaka feltámad a szél

alibibinek és zsunak aki a zajjal jön, hallgasson el örökre  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. szeptember 9. | 19:17 | martonp

utoljára don quijote történetében éreztem ezt a 'harcot', amit te vállaltál fel itt, ezt már írtam korábban és csak ismételni tudom, hogy tisztelem a kitartásod, és kíváncsi vagyok rá, meddig lesz hozzá türelmed
épp ma beszélgettem erről egy közös ismerősünkkel, aki ezt egy másik oldalon (talán csak ideiglenesen) feladta
mert be kell lássuk, amit mutatni próbálsz, azt nem lehet megmutatni, elmagyarázni, másokat erről győzködni, a másik oldalról nézve meg, ezt másoktól nem lesheted el, mások nem tudnak megtanítani erre
ha igényed van rá, magad megkeresheted önmagadnak, magad rájöhetsz mindenre
de sajnos a gond ott kezdődik, hogy a többségnek igénye sincs rá, hogy megértsék, amiről beszélsz, innentől fogva ...
ezen az oldalon (is) azt lehet látni, hogy évek óta ugyan arról megy a szájtépés, ugyan azokat a köröket futják az emberek (még a moderátorok is)
hát hajrá forát, lélekben veled vagyok, képekkel nem tudok melléd állni, mert mínuszban vagyok, szavakkal meg mert nincs olyan szókincsem mint neked
ja és a képről : 8 megapixellel gagyi mobiltelefon képet csinálni ... annak mi értelme (mer értelme és célja mindennek kell legyen, anélkül miről lehet beszélni)???? a sötét részek bebuktak a fényesek meg kiégtek, unalmas átlóba szerkesztve, ráadásul, ha jól látom, dől is rendesen :)
szia

ui. aszittem eltűntél, de látom itt elég aktív vagy, jövök akkor gyakrabban

nologo32 válasza:
hullámokban aktív, leginkább :) a fenti eszmefuttatás elemzésébe nem megyek bele, felesleges, "azokról" ugyanazt gondoljuk :) próbálkozni meg próbálkozom :) ennyit a kitartásról és don quijotéról

2009. szeptember 2. | 21:11 | Birdie

Nem szeretnék senkit kizárni, jobban szeretném, ha mindenki saját intelligenciáját tartva szem előtt írná az értékeléseit és kommentjeit.
Láthatunk erre jó példákat, de rosszakat is. Mindenki el tudja dönteni, hogy melyik csoporthoz szeretne tartozni.
Maradjunk annyiban, hogy a "kisebb", avagy a fotózásban kevésbé járatos kiröhögése illetve lejáratása nem éppen bátor, se nem bölcs cselekedet. Sokkal értelmesebb, ha szép szóval elmagyarázzátok neki, hogy mit gondolt rosszul.
Már feltéve, ha ez is megy, nem csak a kiröhögés.
Sajnos nem mindenkinek...

nologo32 válasza:
remélem azzal, ahogy én bánok az engem kioktatókkal, nagyjából elégedett vagy. azt hiszem nálam bővebben, résztvevőbben és partneribb módon más nemigen reagál a fotózzon a nagyonokos és "hozzáértő" kioktatásra. ezt az érintettek reakciói és utólagos józanabb fellépése is igazolja. egyúttal kérem, hogy máshol folytassátok a vitát - ami már rég sokkal dühödtebb, mint ami kiváltotta. köszönöm!

2009. szeptember 2. | 11:30 | Farkas

Tisztelt Birdie!
Emlékszem amikor ide regisztráltam magamat, még lehetett véleményírás előtt olvasni egy adott képre írt véleményeket.
Ezekből sokat lehetett tanulni.
Ahogy én is tanultam belőlük.
De azt el kell ismernie mindenkinek, hogy az elmúlt időben elég sok olyan véleményt lehet kapni, olvasni, amit időnként bizony nehéz elegánsan szépen lereagálni.
Mert bosszantó.
És szerintem ha ezt valaki szóvá teszi nem kellene érte megharagudni esetleg megrovásban részesíteni, hanem elgondolkozni azon, vajon nem lenne e jobb a régi rendet visszaállítani?
Vannak olyan oldalak, ahol a kezdők leírhatják a véleményüket, de annak nincs súlya.
Csak ha már elért egy bizonyos szintet a feltöltött képeivel.
Amit írtam vállalom, és akár ki is lehet zárni érte.
Üdv: Farkas.

nologo32 válasza:
üdv!

2009. augusztus 31. | 14:14 | McAl

Szia,

Köszönöm a választ. Az értékelésben a saját véleményemet írtam le, még ha nem is hangsúlyoztam megfelelően, hogy az én véleményem szerint olyan a kép, amilyennek leírtam.

Azt, hogy mennyire vagyok hivatott eldönteni a képről, hogy milyen? Pont annyira mint más. Egy porszem vagyok, kérdés, hogy melyik kupacba tartozom. A nagy művészek mindig kiemelkedtek valamivel, mert valami olyat alkottak, amitől népszerűek lettek.

Lehet, hogy egyszer te is ilyen leszel, sőt bízom benne, hogy nagyon komoly sikereid lesznek. De ettől még nekem lehet az a véleményem, hogy a képed nem tetszik..

Egy dologra meg nagyon figyelek... Nem mondom egy képre hogy rossz. Erre sem mondtam.

Az tény, hogy kicsit velősen fogalmaztam, nem állt szándékomban ezzel téged se lekezelni, se lenézni.

Egyébként az érzelem nekem nem jön át ezen a képen. Valószínű azért, mert teljesen más a beállítottságunk. De hát ezzel nincsen baj.

Ez is egy látásmód, egy világ, amit én nem értek meg, úgy tűnik. Max majd olvasgatni fogok, hátha egyszer megértem, bár kétlem. De mivel ez egy olyan terület, amibe én nem élem bele magam, legközelebb már másként fogok eljárni az értékelésnél.

Köszönöm, hogy meghallgattál.

nologo32 válasza:
most nagyon korrekt és józan voltál. :)

a szót magát nem mondtad ki, de a kizárólagosság, ahogy a "feltöltése kerülendő" fordulatot alkalmaztad, egyértelműen erre utalt.

azt én is mondtam, hogy a tény, hogy nem tetszik valami, illetve, hogy nem érint meg, egyáltalán nem baj. különbözőek vagyunk mind, különböző rezgésszámmal és fogékonysággal. sosem érzem bántóank, ha valakinek nem tetszik, amit csinálok. csak sajnálom, hogy nem tudunk megosztani bizonyos dolgokat - de erről már írtam az előzőekben.

az utolsó bekezdésed milyen más, mint az előző véleményeid! maximálisan tiszteletre méltó, ahogy ezúttal nem ítélkezel. köszönet! minden jót!

2009. augusztus 31. | 09:35 | Zoran_2

Valóban van egyfajta kioktatási "divat", meg visszaoktatási, nevetségessé tevési is - sajnos, és itt ennek voltunk szemtanúi.
Igen.. valóban sok jó fotós távozott..de ez egyáltalán nem biztos , hogy a "kezdők" kioktatása miatt történt. Meglehet pont ilyesmitől fordult fel a gyomra, mint ami itt is fellelhető.
Attól még McAl nézete nem fog megváltozni, és nem fog remekművet látni egy olyan fotóban, aminek megítélése amúgy is eléggé megosztott. Akkor mire jó ez az egész??!!

(Bocsánat nologo32, hogy itt mondok ezzel kapcsolatban véleményt, és nem a fotózról írtam, de mivel más nevetségessé tevése itt történt, úgy érzem itt volt aktuális.)

Ha a képről kellene írnom valszeg megint ütköznének a véleményeink - így inkább nem teszem.

nologo32 válasza:
a vélemény szabad és tiszteletben is tartom. amúgy is természetes, hogy nem mindenkinek azonosak a készségei, nem mindenkinek működnek a radarjai ugyanazokra a dolgokra. amit nem kedvelek, az a stílus - bár többé-kevésbé azt is tolerálom - illetve a kizárólagosság fenntartása. az ítélkezés megfellebbezhetetlenségéé. nem egyszer ütköztettem a véleményemet máséval, és ha annak stílusa megengedte, teljesen normális párbeszédet tudtunk folytatni. nekem nem célom - és így nem is okoz örömöt - a partner legyőzése. ha el tudom érni, hogy egy kicsit nyitottabban gondolkozzon, az az igazi siker - és ez nem feltétlenül jelenti, hogy magam nyerjem el az elismerést, merthogy az alap az, miszerint a ketten vannak, a kép és a néző, a befogadó. én nem számítok ebben a felállásban - ha úgy gondolnám, hogy igen, az merő hiúság lenne - a kérdés az, születik-e élmény egy (bármilyen) alkotás befogadása kapcsán, vagy nem.
a veled való véleménykülönbségről azt gondolom - teljesen személytelenül - hogy sajnálom, ha nem érint meg semmi. úgy érzem, akinek a befogadóképességét korlátozzák azok, amiket hibának lát, kevesebbet kap a világból, mint amire lehetősége lenne.
McAllal kapcsolatban pedig igazsága van annak, aki türelmesebb reakcióra inti az őt megszólókat, ugyanakkor ne menjünk el amellett a tény mellett, ahogy McAl kezeli a témát. nem találom bajnak, hogy nem látja mesterműnek, amivel nálam találkozik, de a hozzáállása olyan, mint akinek zsebében a bölcsek köve, leereszkedő, atyáskodó, kioktató stílusa őt minősíti. (különösen a "majd csak túl leszünk ezen a sorozaton" mondatán ütköztem meg. nem is értem, ha ilyen érzései vannak pár kép kapcsán, akkor miért erőlteti a hozzászólást. így csak kényszeres leiskolázásként, a "te egy hülye lúzer vagy, én meg a győztes sikerember vagyok" pszichés helyzet felállításaként tudom értékelni. és kicsinyességként. természetesen én is gondolok valamit a fotóiról, és azokon keresztül a világáról, de egy hanggal nem oktattam ki őt - pedig annak ellenére, hogy kalap szarnak látja a munkáimat, több vonatkozásban (pl. esztétika, művtöri, - és még ha ellentmondásnak is érezhető :) - szakmaiság dolgában is - már csak az idő miatt is: 28 év mégiscsak valami és ebben az időben az igazolványkép készítéstől kezdve a műemléki dokumentáción a habkönnyű magazin koktélrovatában, vagy lakberendezési rovatában, könyvekben való megjelenésig mindenféle volt) máshol tartok az utamon, mint ő. arról nem is beszélve, hogy neki a fotózás, mint olyan, korlátozódik az "objektumokról" visszaverődő fény rögzítésére - ezért is olyan fontos neki az úgynevezett "technikai tökéletesség" - így sok dolgot nem is lát meg, amit jóval izgalmasabb megfogni. én szerencsésnek mondhatom magam, van olyan adottságom, amivel meglátok
"láthatatlan" dolgokat, aztán láthatóvá is teszem őket. az pedig, hogy eszközként használok zajt, homályt, mozdulást, csak az én szabadságom - de ehhez természetesen tudnom kell azt is, amit meg kell haladnom ezen eszközök alkalmazásával. különben nem láthatnám a különbséget a "hibásan bemozdult" és az érzelmek, emberek karakterét kiemelő "bemozdulás" közti különbséget. és ahhoz, hogy ezt lássam, látnom kell a fotót "élesen" is, csak akkor tudom karakterábrázoló eszközként használni a hibás jelenségeket.

zorán, köszönöm az eszmecserét, jó volt veled - ha jól emlékszem, nem először már - pedig mennyire különbözőképpen látjuk ezeket a dolgokat! :)

2009. augusztus 31. | 09:01 | nagysz

Én sem tudok mást mondani:
A képek értékelése ne az ócsárolásról szóljon! Vigyázzunk a kép készítőjének érzékenységére, negatív véleményünket, kritikánkat minél diplomatikusabban, tárgyilagosabban fogalmazzuk meg, kihangsúlyozva, hogy nem általános érvényű igazságokat, hanem szubjektív véleményünket írtuk le!

De!
Ha már valaki belegyalogol pár művész lelkivilágába, annak a figyelmeztetésének nem az a legjobb módja, hogy értékeléseit megkeresve, szidjuk, lealázzuk az illetőt. Hanem Birdie javaslatához hasonlóan, próbáljuk megértetni vele, mit tehetett volna másként, jobban, az alkotók lelkivilágára is ügyelve.

Ez az oldal az örömszerzésről szól. Arról, hogy képeket töltünk, nézegetünk, a hobbinknak élünk. Ki szeretne horgászni, ha mindig jönne valaki, aki belelökné az embert a tóba?
Sokan panaszkodnak, hogy kevés az értékelés, a kép, stb... Mi felhasználók -elsősorban a kellemes hangulat fenntartásával- is tehetünk ezen folyamatok ellen. Szóval tényleg több toleranciát.

A kép meg tényleg hangulatos, megérte feltölteni sztem. Remélem javul még az átlaga, mert megérdemli.

nologo32 válasza:
ahhoz, hogy az alkotók lelkivilágára ügyelni lehessen, saját magunk méltóságának megőrzésén át vezet az út :) mert a sommás kritikákkal és azok megfogalmazási módjával többször mutatunk rá saját fogyatékosságainkra, mint a kritika tárgyának tökéletlenségére
köszönöm a jó szót :)

2009. augusztus 31. | 08:15 | Birdie

Be kellene fejezni a másik piszkálását!
TOLERANCIA - remélem ismerős szó.

Minden felhasználónak joga van értékelést írni bármilyen kép alá. Nyilván senki sem úgy született, hogy fejből vágta az összes fotóművész összes képét, tudta mi mitől függ és mikor lehet az alapszabályokat átlépve újat alkotni.
Azzal, hogy kicikizitek, csak ti magatokat égetitek le. Kb. olyan, mint amikor 4-5 felsős körülvesz 1 alsóst és jól megverik. Gyávaság?
Inkább tanítsátok, mint oltsátok!

Mi lenne ilyenkor a helyes út?
Szerintem a kép értékelőjének minimum egy higgadt szösszenetet illenék írnia arról, hogy ő nem annyira ért egyet az értékelő által írtakkal, esetleg rávezetni arra, hogy itt az életlenségnek, zajnak, egyébnek ilyen és olyan funkciója van, hiszen képzelje csak el zaj, elmosódottság, illetve kemény fények nélkül, az egy studiofotó lenne, ez meg egy hangulatkép.
Ugyanakkor a többi felhasználó is kiállhat a fotós mellett, de nem így, ahogy tettétek, hanem intelligensen, párbeszéd formájában.

Osztom Farkas véleményét: jó lenne, ha nem lenne divat ez a kioktatósdi. De ezt most nem McAl-ra, hanem rátok értem, AGIS, Farkas, fehérelefánt, alibibi!

nologo32 válasza:
szia birdie :) értem és egyetértek az "inkább tanítsátok, mint oltsátok" elvvel, már csak azért is, mert aki ellenségességbe ütközik, sose fog elgondolkozni azon, vajon van-e hiba a hozzáállásában. ugyanakkor hiba az itt kialakult vita kapcsán egyoldalú véleményt megfogalmazni, ha már mérleghelyzet megteremtésére törekszel. szavaid olyan érzést keltenek, mintha egyoldalúan foglalnál állást agis, farka és a többi ellen. értem, mi velük a kifogásod, de az igazságosság megkövetelné, hogy ha az egyik felet osztod, akkor a másik se maradjon ki a jóból: McAl stílusa meglehetősen penetráns volt, és még humor sem volt benne. a többieket általában az ilyen magatartás készteti a vélemények csípős megfogalmazásában, különös tekintettel McAl munkássága, szakmai- művészeti háttere és véleményei, ill. azok megfogalmazási módja közti ellentmondásra.
és igen, jó lenne, ha nem lenne divat a kioktatósdi. és ez mindenkinek szól, agiséknak, McAlnak, nekem és neked is :)

üdv és örülök, hogy hozzá(m)szóltál!

2009. augusztus 29. | 11:31 | Farkas

Szívesen.
Ja értem már a zaj okát, dübőrgött a zene! :-)))))))
Sajnos ez van.
Azóta mióta megváltozott a szabályzat, és nem lehet látni ki milyen véleményt írt, azóta van ez.
Pedig vélemény írás előtt mások véleményét olvasva a kezdők sokat tanulhattak, tanultak szerintem.
És nem volt ez a kioktatásdi divat.

nologo32 válasza:
:)

2009. augusztus 29. | 11:26 | AGIS

Hangya Matika (aka Mcal) szakértelmét, és kifejlett látásmódját nem győzőm promózni ezen értékelése által: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=198001
Jó szórakozást :))

nologo32 válasza:
hová röhögjek! :)

2009. augusztus 29. | 09:50 | Farkas

Nem is láttam, csak a zajt! :-)))))))))))))))))

Hangyát, vagy lepkét.
Esetleg virágot, teljesen hétköznapi módon bemutatva.
Na ezeknek a kioktató véleményei miatt hagyta, hagyja el sok jó fotós ezt az oldalt.

nologo32 válasza:
hát egész éjjel dübörögtek a hangszórók :) ilyen körülmények közt lehetetlen zajmentes fotót készíteni. persze ha már kép, annak nem olyan nagy baj a zaj :) legalább hallod is a zenét :)

nincs ezen mit ragozni, így van, ahogy mondod. én se szándékoztam már ide tölteni, csak alibibi felpiszkált :) de jól tette, élvezet nézni, milyen reakciók születnek. mindenesetre meglep, hogy ennyire végletesek :) egyébként meg nem baj, ha valaki nem bírja ezeket a képeket, de az arrogáns kioktatás, amivel osztják az észt, az azért meglepett nagyon. legjobb példa McAl, akinek szerintem fogalma sincs, hogyan fogalmaz. majd válaszolnom kell neki is :) köszönöm, farkas :)

adott pontszám: 5
2009. augusztus 29. | 09:13 | AGIS

Hogy expotechnikailag milyen a kép.. hát olyan amilyen, annyira pont kellően részletes, hogy egy szeletét, egy buja pillanatát, mondhatni maximálisan visszaadja a nyárnak, a fiatalságnak, szerelemnek, flörtnek.
Ez az amit sokan képtelenek elfogadni, vagy értelmezni a többi képnél ahogy láttam.
Az legyen az ő bajuk. Innen meg egy gratula.

nologo32 válasza:
hehe, és ha tudnák a kemény kritikusok, hogy mennyi munka van abban, hogy az enyhén zajos, vagy neadjisten már zajmentes képet ilyesmire roncsoljam :) aztán már nem is látják a mákszemek takarásában azt, amit te igen :)
köszönöm! :)

2009. augusztus 29. | 08:26 | CarlosDaniel

Hmm.
Erre nem számítottam...
Ez egy olyan mobiltelefon szintű fotó, ami gyakorlatilag 2009. augusztus 26. estéjén levert egyet, és pillanatok alatt olyan merengős, emlékezős, és feelinges estét váltott ki belőlem... ezért kerülendő az ilyen kép feltöltése erre az oldalra, mert sajnos vannak szegények akiknek nem adatik meg, hogy szívvel lássanak... nem akartam dumálni megint, bocs az off miatt, csak egyszerűen nekem ciki látni, hogy ide a hetek óta feltett kép átlaga ennyi... persze nemszámít, lehet mondani, nah meg persze ezek csak számok... számok mint ahogy meglehet számolni hányan mentek el innen.

nologo32 válasza:
olyan szintű, amilyennek megéli a befogadó :) ha téged megérintett, te lettél gazdagabb. aki bosszankodik és arra int engem, hogy ne töltsek ilyen képet erre az oldalra, határozottan szegényebb - és ha nincs szerencséje a jövőben és nem tágul a látóköre, nem nő az esztétikai toleranciszintje - az is marad.

és felmerül egy kérdés: volt, aki megszólta a mozaikot, hogy nem szép sima folyamatos vonalakból áll össze a kép? :)

2009. augusztus 29. | 00:12 | fehér elefánt

Hangya Mati letámadott, nagy szüksége volt kreditre. Te szegény tücsök. Nem a Lafontaine, hanem a Hajnóczy-féle. Mindegy.
Ez nekem már húsosabb darab, jobban átjön az a bizonyos érzelem mint azon ami a napképe volt. Mint elkapott pillanat hoz mindent, ami elvárható: van története, tartalma, hangulata, íze és szaga. Nem tudom olyan szépen megfogalmazni mint alibibi, de tényleg az a szerencséd hogy nálad ez már stílus, és - irodalmilag szólva - szerencsére úgy nyomod a szabadverseket hogy közben tisztában vagy a versmértékkel, ezért tudod hogy mitől szabadulsz. Nem vagy egy könnyű szerző, de legalább nem is akarsz az lenni. Mindegy... fülledt kép, annyi sikere biztos nem lesz mint két tűélesen párosodó lótetűnek de ahogy ismerlek, nem kicsit örülsz hogy megint egy ilyen kölcsönösen éltető cím-kép kombót villantottál és ha még mindig szereted a halványbarna tevéket, a hétvégén is örülni fogsz. Persze ha eszed van, inkább elmész ilyen partiképeket csinálni, legközelebb nem nyomlak ki. Csak ez a zaj, csak ezt tudnám feledni - igaz, csöndesebb helyen nem tudnál ilyet fényképezni ;)))

nologo32 válasza:
kreditre? ilyenre nem is gondolok. :)

a szabadvers kontra mértékről az jutott eszembe, mikor szentendrén a barcsay múzeum egyik nézője hangosan fikázta az egyik festményt. formailag valóban rém egyszerű kép volt, bár a színekben már magasra tette a lécet a mester. (persze a szín sokak számára értelmezhetetlen dolog, a formai jegyeket könnyebben szorítják a verbalitás korlátai közé) szóval csak mondta a magáét, hogy ilyet a gyerekem is tud, mi ebben a szám és különben is, ez miért festő, ez nem is tud festeni. hát nem álltam meg, javasoltam neki, hogy legközelebb egy könyvesboltban ugyan kérjen már egy példányt a művészeti anatómiából :) aztán gondolkozzon csak azon szorgosan, hogy hogy is van ez - aki olyat tud, a végén miért körökre, négyzetekre és színekre korlátozza a munkásságát... mindenkinek fel van adva a lecke, csak sokan vannak, akik még ezt sem veszik észre.

ja, a döghangos zenétől, meg a viharzó érzelmektől úgy rezeg a gépem, hogy alig bírok megkapaszkodni benne. :)

2009. augusztus 28. | 19:11 | alibibi1

Sajnálom, hogy véletlenül kinyomtam, úgy meg különösen, hogy látom, valaki csúnyán bepiszkolta ezt a képet. Úgy vagyok a képeiddel, mint a filmekkel; nem tudok egy nap többet megnézni belőle 2-3-nál.
Történetírás helyett most inkább azt jutott az eszembe, hogy milyen sokféle ember van itt a fotozzon. Sosem értettem, hogyan veszi valaki a bátorságot és pontozzon egy képet, egy hangulatot, embereket, egy történetet, miközben a legélettelibb képén egy hangyát találok. Elképesztő, hogy mennyire éretlen emberek vannak itt, és ahelyett hogy megpróbálnák az elméjüket, szívüket kinyitni, a pixelek monotonitásán keresztül hiszik azt, hogy amit csinálnak, az a fotográfia... Jómagam őszintén csodálom a galériádat, szeretném, ha egyszer eljutnék arra a szintre, hogy ilyen formanyelvet tudjak használni hangulat közvetítésére, és most már értem, hogy miért nem töltesz fel ide képeket:)

valamikor újra beülök a mozidba és megnézek még egy-két filmet, amit nem láttam.

G.

nologo32 válasza:
gyere, gyere, szívesen látlak a vetítéseken :)

2009. augusztus 28. | 11:39 | Farkas

Pedig nagyon zajos!! :-)))

nologo32 válasza:
persze. a zaj a kép. :)

adott pontszám: 1
2009. augusztus 27. | 20:34 | McAl

Sikerült egy elég jó kis géppel egy mobiltelefon szintű fotót készítened.

Sajnos még a hangulata sem fog meg a képnek. Tipikusan egy szórakozóhelyen, mobillal, készült bulifotó hangulata van, amit ha ismerősökről készült, akkor jó 3 napig mutogatni, aztán megy a süllyesztőbe.

Se nem formabontó, se nem tetszetős a kép. A hibákat hosszasan lehetne sorolni, emiatt kerülendő az ilyen kép feltöltése erre az oldalra.

nologo32 válasza:
határozottan tévedsz. talán még a mobiltelefonszintet se üti :) de előbb-utóbb el kell jutnod a felismeréshez, miszerint nem a technikai eszköz határozza meg egy kép minőségét. mert ilyen alapon kukázhatnál mindent a barlangrajzoktól kezdve tavalyig. köztünk, smith, moholy-nagy, nadar, atget, lartigue, capa, kertész, brassai, daguerre, newton, corbin műveivel - hogy csak néhány olyat említsek, akiket ismerhetsz.
további tévedés összemosni a "neked nem tetszést" a rossz fogalmával. ezen sokunknak kell dolgozni, hogy ezt a távolságot és objektivitást eléjük, de kel dolgozni rajta, különben nem ítélhetjük meg a sem a saját, sem a más műveit.
nem tipikus és nem bulifotó. a képeimen érzelmeket teszek láthatóvá - ez messze nem jellemző a bulifotókra.
hogy mennyiben formabontó és tetszetős, azt nem vagy hivatott eldönteni. mivel nem látod a kép értékeit - csak a fotó hibáit - nem vagy kompetens az ítélkezésben. maradjunk annyiban, hogy neked nem tetszik. és ez egyáltalán nem baj és nem bántó, ellentétben azzal a felsőbbrendű kíméletlenséggel, amivel az egyéni és szubjektív véleményedet - amit ennél fogva észrevenni sem feltétlen kellene - megfogalmazod.
és az egyik legnagyobb tévedés, hogy kerülni kell a feltöltést az oldalra. nézz körül a többiek pro és kontra véleményei között. van, akinek szellemi, másnak esztétikai (!), megint másnak érzelmi élmény, ha ilyen képet lát. azzal, hogy kizárnád a képeimet az oldalról, őket fosztanád meg ettől. ami azért lenne még nagyobb baj, mert aki ilyen képet nem tud be- és elfogadni, az szegényebb annál, mint aki igen. szakmai szintje is alacsonyabb, mivel nem tud alkotásokat a saját tetszésétől függetlenül megítélni. és ne egy korlátozottabb lehetőségű személy döntse el, hogy mit kaphatnak a kevésbé korlátozott lehetőségekkel bírók.

azt tanácsolnám, hogy mielőtt ítélkezel, gondold át alaposan, hogy mit lépsz. hogy nem lenne-e érdeme inkább lapozni. hogy nem lenne-e érdemes előbb tájékozódni, beleolvasni más gondolataiba - hátha azok közt felvillan olyan aspektus, ami neked nem jutott eszedbe, viszont tanulhatsz belőle. és mindent mérlegelve írni végül.

nagyon köszönöm a leckét, de sok hasznát nem vettem. ezért (?) kerülendő az efféle stílus feltöltése az oldalra :)

üdv! nologo

adott pontszám: 5
2009. augusztus 26. | 19:33 | CarlosDaniel

Ebben a képben érzek már annyit...vagy magamban... vagy vált ki belőlem annyit, hogy közöljem...zajjal, avagy szódával lemegy:))
Feeling...nyár...számomra is erről szólt nagyrészt hálisten... értéket képvisel, ugy ahogy van, s ezenfelül foglalkozzon technikával akinek nem lenne kedve most a balcsin egy jót partyzni....
Nahjó azért valamire a pontot is kell adni.
Élesség jó.
Mélységélesség megfelelő.
Színek is tetszenek. Bár legszívesebben csak egy gondolat...
"You show me love like no one else has done yet"

nologo32 válasza:
az utolsó mondat az igazság. több nem is kell.
köszönöm :)