BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 26. 18:11
mint olajbogyó a szerelem

alibibinek és zsunak aki a zajjal jön, hallgasson el örökre 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. augusztus 27. | 21:27 | leyka

Néha megállok én is Neutraunlingban a Globus üzletsorában levő olajbogyó-árusnál, ahol vagy százféle olajbogyó van: melyikből is kérjek, hisz ahány annyiféle megúnhatatlan ízben játszik (aki persze szereti), és ez olyan önzés, hisz az ember egy ízt egy érzést rögzít magában, néha egy életre. Aztán már felismeri és fel is tudja idézni ezt az ízt vagy érzést, a legjobb esetben egyszerre a kettőt.
És nem kell hozzá más csak a szem mely az információk 90 százalékát juttatja az agyba ( legjobb esetben), és talán még az is, hogy egyszer az életben érezze az olajbogyó meg a szerelem ízét.
Hát valami ilyesmi.
(kicsit zajos a csend kép körül)
grat leyka

nologo32 válasza:
a hátvalamiilyesmik a legfontosabbak, az az élet oda-vissza... képek pedig azért vannak, hogy ezeket a hátvalamiilyesmiket felpiszkálják :)
köszönöm, gábor :)

adott pontszám: 4,5
2009. augusztus 27. | 21:17 | tilos

Ez valami jelszó: "aki a zajjal jön..."? :) Soha nem mérlegelem, hogy egy kép mennyi zajt tartalmaz. Persze szeretem a részlet gazdag fotókat is természetesen, Aki a zaj miatt leszól mást, nos az valószínu... na mindegy is.
Van aki 3as ecsettel szeret festeni, van aki korong ecsettel. Na és?

Egy igen meghitt pillanatott látunk a képen, gyanítom egy szerelmes pár -mert ki mások lennének?- pásztor órájába kapunk betekintést. Révület, mohóság, kb. ezek jutnak az eszembe a képrôl.
Elég keményen felkínáltad a támadási feluletet a lepontozóknak azzal, hogy egy teljesen életlen képet tettél fel. Bátor dolog. Mi több számomra azt jelenti tudod mit szerettél volna ezzel a megoldással elérni, szemléltetni. A pillanat hevességét, mi több azt láttatni ahogy egy szerelmes ember szinte képtelen koncentrálni, kvázi homályosan lát. Hangulata van a képednek. De engedj meg két észrevételt.
Az egyik a szembevágás a balon, a másik az a sötét folt a két arc között. Persze megértem ugyanakkor, ez nem mutermi kép.

nologo32 válasza:
:) az hát, jelszó :) de a másik is tetszik: "van, aki 3-as ecsettel, van, aki koronggal, na és?" hát ez nagyon kifejező :)
a relatív életlenség meg eszköz, a te szemedben annak ábrázolására, amit leírtál. nekem még eszembe se jutott, de nagyon jó gondolat. ezért szoktam mondani, hogy a kép mindig a nézőben válik teljessé, akkor kezd el igazán élni :)
a szembevágás a filmszerűséget, ezáltal a mozgás érzetét erősíti az állóképben, így növekszik a képi feszültség - mert eredetileg nem ilyen szűken vágott a felvétel, sőt jóval nagyobb... :)
az árnyék meg nekem nem volt gond, nem is értem, neked miért az, puhább tőle az egész kép hatása. amúgy sose készítek beállított képet, minden kép spontán, valódi emberek (ritkán kimutatott és ritkán elkapható) valódi érzelmeit láthatod, semmi eljátszott és megrendezett nincs bennük.

adott pontszám: 5
2009. augusztus 26. | 19:12 | alibibi1

Elmerengeni egy szón 20 év után; szeretlek...
Szobákban éltük az életünk sokáig, egymás mellett. Néha átjöttél, ha hívtalak. Néha elhagytalak, ha küldtél. De egy szekrénybe bújtunk a világ pillantása elől, és esernyőbe kapaszkodtunk, ha sírtak a felhők felettünk.

Kérsz egy kávét?
Gyere, kapsz egy puszit...

nologo32 válasza:
eza szép! ki mit lát ugyanabban :) volt már, aki a perszelő érzékiséget érezte ki belőle :) remek vagy!