BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,25
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 13. 16:20
  • érzékenység: 64
  • rekeszérték: 4,5
  • zársebesség: 1/320 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-07-02
Noja

sajnos a tömörítés elvett apró részleteket... azért remélem így is tetszeni fog. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2009. augusztus 24. | 23:23 | vmadarasz

Szia!
Gratulálok a fotóhoz.
Ugyan nem értek hozzá, de ez nem inkább portré kategóriába esik?!
Na de nem akarok kukacoskodni, biztos meg van az oka, amiért ide tetted.
Igazából nagyon tetszik a kép, sejtelmesek a színek, kiváló a megvilágítás, és szép éles.
Tudom, sokan -meg fognak kövezni érte itt a fotózzon, de nekem tetszik a keret, szerintem nagyon feldobja a képet!
Egy pici hibát találtam azért is nem adom a maximálisat, a modell szemét félbe vágtad, azaz a haja takarja a szemét, ami számomra zavaró.

További hasonló szép képeket!
Üdv:
Viki

monastica válasza:
szia! köszönöm a véleményezést. a keret miatt kaptam már megjegyzést, de örülök hogy neked tetszik..... a szemre írtad h az nem tetszik h félbe van vágva....hát igen sejnos a szél fújt egyfolytába de annak ellenére hogy félbevan vágva nekünk ez tetszett mégis... ez a kép.... a következő képekre jobban figyelünk...remélem jobban elnyeri tetszéseteket...

adott pontszám: 3,8
2009. augusztus 16. | 18:25 | tiger1977

#18
...szép modell...kellemes póz...az utómunka nekem sok, nem hinném, hogy ennyire szükség volt szénné retusozni...vagy ha igen akkor ne csak az arcra koncentrálódjon (ami kissé foltos)...a bal szem hajtakarása nem előnyös...a digitális háttérrel meg lehet barátkozni, de erősen látszik odarakott jellege...az orr/áll árnyék nem szép...a szeme viszont igen...és egy kicsit túlszaturált érzetet kelt...kevesebb utómunka...szerintem...
Üdv,
T.

2009. augusztus 15. | 22:09 | h.rom

"Nyilván a te első képeid sokkal jobbak lehettek annó!"

Nyilván nem. De azt nekem honnan kellene tudnom, hogy neked ez az első képeid közül való, amikor értékelés előtt azt sem látom hogy ki vagy?

2009. augusztus 15. | 10:57 | Silicore

Csak léci ha legközelebb ilyen lányt fotózol, akinek szépek a szemei, akkor arra figyelj oda! Köszi!:)

adott pontszám: 4
2009. augusztus 15. | 06:46 | Silicore

Szia!

A kép maga mint elgondolás tetszik. De apró részlettek nem vagyok kibékülve. Ilyen például a bal szeme a lánynak, amit eltakar a haja és kicsiben nem szép. Ez nekem nagyon zavaró,bocsi! Nagyban már nem annyira nem feltűnő. A Keret és a mosódással egyébként minden rendbe van. a Megvilágítás és az utómunka remek! A fejénél van egy haj szál, azt még kiretusáltam volna. Nagyjából ennyi! További szép fényeket!

monastica válasza:
Köszönöm szépen! végre valaki nem csak hibákat említ :)

2009. augusztus 14. | 21:19 | csaba77

Köszi a kreditet. Üdv, Csaba.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 14. | 12:27 | ningbo

Többet foglalkoztál a háttérrel mint a modellel. A haj éles, az arcon a bőrstruktúra elveszett, több helyen túlvilágított, túlvezérelt kontraszttal. Az arc mellett a haj jobbról túl sötét, élesen metszi a szemet, az áll árnyéka a nyakon derítésért kiált. A rendezői bal szem szabálytalan formájú (miért nem kerek az írisz kontúrvonala?), a fehér részekben foltokkal. Az ajak részlettelen.

A modell szép, szerintem az alapkép sem rossz, de átgondoltabb utómunkát kíván.

Üdv

monastica válasza:
Köszi a Kommentet!

adott pontszám: 4,5
2009. augusztus 14. | 11:15 | csaba77

Szia. Jó lett a képed: képélesség, fények, szaturáció rendben vannak. Jó a beállítás is, apró hiba, hogy a modell bal szeme jórészt takarva van. Üdv, Csaba.

monastica válasza:
szia! köszönöm szépen! Örülök hogy tetszik!
a szeme igen az sajnos elvan takarva mert a szél egyfolytába fújt, sok kép közül valamiért mégis ez tetszett meg nekem. köszi még1x! szia
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2,5
2009. augusztus 14. | 06:36 | alibibi1

Szia !

Első jótanácsom; bár már túl vagy rajta, de soha ne írd ki, hogy az első feltöltött képem, mert az sok kb 2 feltöltött képes fotozzosnál máris -1 pontról indul. Szerintem töröld. Ettől függetlenül a képed nem igazán jó.
A póz rendben, a modell fotogén, a fókusztáv ok, a száj szép ívű, de ez a lány erénye:), a szem szép lett volna, ha a fehérítést nem rontod el. Ha az ember vastagon használja a PS-t, akkor már nagyon oda kell figyelni a minőségre, mert sok apró hiba nagyon rontja az összhatást. A lány enyhén túlszaturáltnak tűnik, a fényforrás elég kemény árnyékot adott. A szemfényből itélve vaku, de az nem lehetett, mert az árnyékok akkor nem így néznének ki. Talán nap, de mindegy, mert derítened kellett volna. Melltartó ok, szexi, a haj... na az csapnivaló lett a kijelölésnél. Ez magára a teljes kontúrra igaz. Nem tudom, mi volt az eredeti háttér, de ha vmi világos, akkor sokkal inkább javaslom, hogy ilyen szép sötét hajú lánynál a teljes képet deszaturáld, fesd teljesen feketére a lányt, a hajhoz ne nyúlj, csak a levels-sel szűkítsd a tartomámyokat addig, amíg kapsz egy teljesen fekete-fehér képet. Ebből csinálj egy rétegmaszkot, és ezt használd a kiválasztáshoz refine edge-el. Klasszisokkal szebb lesz az eredmény, meglátod.
Nézd meg a felkarnál is, a hajtincseknél is, a leválasztás hm...hagy némi kívánnivalót maga után.
A két keret nem indokolt szerintem, a külső mint egy gyászkeret, a belső inkább giccs felé hajlik.
A háttér alapvetően nem rossz, ha jó látom talán motion blurre épül, a bal alsó sarok egy kis vinyettet még elbírt volna, de összességében tetszik.
A háttér dinamikájának, karakterisztkájának egybeolvasztása a lánnyal nem a legjobb. Talán egy szimpla multiply layer segített volna.
Szóval összességében tudatos, de igen javítandó.

Üdvözlettel, és további sok sikert

Gábor

monastica válasza:
Szia!
Köszönöm a részletes kommentet! igazad van, tényleg... sok úgy van vele ha első kép akkor nemlehet jobb a 0 nál! (még ha hibát len lenne akkor sem)
Amit említettél azokat megfogadom, és a következőkben próbálok ennek megfelelően eljárni :)
köszi még1x a részletes komit!
üdv.

2009. augusztus 14. | 06:13 | sipuka

Szia!
A kreditet köszönöm.
Az értékelésemben írt orr és álrész alatt az erős árnyékokra utaltam. A PS megjegyzés a becsillanásra utal az arcon. Fényforrás: Derítés, ellenvakuzás.
Üdv.:Sipu

monastica válasza:
Szia! köszi a válaszod!
üdv

2009. augusztus 13. | 21:44 | vno

Köszönöm a kreditet!

Üdvözlettel,

Norbi

2009. augusztus 13. | 21:33 | Re XurocsaX

Köszönöm a kreditet
XurocsaX

adott pontszám: 3
2009. augusztus 13. | 20:40 | vno

Szia! A képről: a háttér, ha már te próbáltál valami pluszt adni hozzá, nem rossz, a színei talán kicsit erősek. Inkább azzal próbálkoztam volna, hogy az eredeti háttér legyen valami végeredmény-formájú. A keret szerintem kicsit túlcifrázott, és ilyen képeknél talán felesleges is, de ez mindenkinek saját ízlése. A modellre úgy nézem elég erős fényforrást állítottál. Az árnyékok nagyon határozottak, ami szerintem nem a legjobb választás. Finom fények, lágyabb tónusok/árnyékok, sokkal jobban passzolnak az ilyen képekhez, főleg ha színesek. Oda, ahova nem is esett olyan erősen a fény, mint a mellkas és a melltartó, ott rendben is van minden. Az arc számomra kicsit műanyag hatású lett, ezen lehetne finomítani, és a hajnak is kicsit érdekes hatása van. A szemek szépek, a száj nagyon finom, lágy. Tetszik, hogy résnyire nyitva van, és kicsit átszűrődik a fogak látványa. A modell nagyon szép, és a beállítása is jó. Összességében tudatos, kreatív, de javítandó.

monastica válasza:
Szia!
Köszönöm a Kommentet! A keretre nem térek ki,,, neked sem tetszik:) ez van.... viszont itt is megemlítem hogy az erős fény amit állítottam az a nap ! :) mindenki az árnyálot és az erős fényt , valahol vakuzást említette.... de csak sajnos a nap volt a fény forrása...
Örülök hogy Te végre megemlítetted a szemet és a szájat! a haj érdekes hatása nem tudom mit takar de ahoz sem nyúltam. Köszi a véleményt!
Üdv.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 13. | 20:36 | Re XurocsaX

Szia!
A modell arcát nagyon erősen világítottad meg, zavaró az orr árnyéka és az arc beégése. Ami viszont szerintem nagyobb hiba, és ezt gondolom már előttem millióna leírták az a szem elvágása a hajjal. A digitális háttér nem lenne rossz ha mozgás közben csináltad volna a képet, a háttér túl dinamikus a modell statikus beállásához képest. Még egy apró megjegyzés, szerintem a sok keret elvett a képből és nem hozzáadott.

Első képnek jó, ha tanulsz belőle.

Üdv
XurocsaX

monastica válasza:
Szia!
Érdekes hogy te is a megvilágítást, meg előtted valaki a vakuzást említette.. de komolyan.. semmiféle világítás, és vakuzás nem történt csak a lemenő nap volt a fény forrása.
a keret úgy látom senkinek sem tetszik... mindenkinek más az ízlése,de ezexerint ez senkinek se jön be:) Köszi azért ! Üdv!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2009. augusztus 13. | 19:33 | fragile

Szép színvilág, jó a keret bár ha hangsúlyosabb lenne talán.... a bőrhibákra viszont figyelj oda .... karakteres a modell is ...szép fényeket

monastica válasza:
Szia fragile!
Végre valakinek tetszik a keret is! :) jah meg a színek! :) Örülök hogy valakinek tetszik :)
Viszont kívánok szép fényeket!
Köszönöm!
üdv.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 13. | 19:23 | sipuka

Szia!
Nagyon jól szerkesztett fotó, amibe sajnos túlzottan belenyúltál.Mire gondolok: A belső keretezés alkalmazása felesleges. A fekete keret olyan .... szomorú. De ezek nagyon szubjektív dolgok, ezek csak az véleményeim. A pontlevonások a technikai hiányoságok miatt történt. Mik is ezek. Jobb fentről érkezett egy erős vakuzás, ami csúnya árnyékokat vet. (orrész és az áll alatt) Az erős fény használata miatt keletkezett becsillanásra PS-el még egy lapáttal rátettél. Ez sem előnyös annyira. Szerintem derítővakuzást, visszavert fényhasználat vagy lágyító diffúzort kellett volna alkalmaznod. Ha egy fényforrásod van, akkor jot tett volna az ellentétes oldalon egy kis derítőlaphasználat. Összességében tudatos, kreatív, de javítandó. Szép fényeket hozzá!
Üdv.: Sipu

monastica válasza:
Szia!
Először is köszönöm a kritikát és véleményt. :) Fel voltam készülve erre hogy kapok hideget-meleget de hát ebből tanul az ember..
Másodszor annyit válaszul, hogy írtad a \"jobb fentről érzett erős vakuzást\".. szóval itt a képen egyáltalán nincs semmi vakuzás! tehát jobb fentről se, és szemből sincs.. ez a kép nem egy műtermi kép, hanem kint a mező közepén készült, ahol 1 fényforrásunk volt a lemenő nap.
Az orr és az áll résznél egy \"lapáttal rátettél\" az erős túlzásnak érzem, mert az áll alatt hozzá sem nyúltam a képhez, az orron egy minimális belenyúlás történt, de semmi töb....
a keret meg így van ahogy írtad.... valakinek ez valakinek az tetszik. Minden ember más , ahogy az ízlések is...
Köszönöm a véleményt, a következő kép remélhetőleg jobban elnyeri többek tetszését..így a tied is... köszi hogy írtál! Kívánok én is szép fényeket! Szia
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2009. augusztus 13. | 18:48 | pocaxon

Szia! Nos a poz kifejezetten tetszik, ugymond elonyos:) Gondolom eszrevetted hogy mennyire erosek a fenyek es milyen markansak az arnyekos reszek, ez szamomra sokat ront az elvezhetosegen. A bor csillogasa is szembetuno, kis burn toollal vagy healing brush toollal tudod orvosolni. Persze sokkal helyenvalobb ha nem ennyire eros fenyekkel dolgozol, hanem szortabbakkal, lagyabbakkal. Folul lehetett volna meg vagni kicsit lenyisszantva a fejtetobol es alul tobb helyet hagyva hogy a melltarto teljesen beleferjen, viszont akkor a karoknak is mas poziciot kellene keresni hogy ne pont konyokben vagd el. A hatter tetszik, bar egy homogenebb fajta gyakran jobban kiemeli a modellt. A keret szamomra nem az igazi megoldas ebben a formaban, de ez csak izles dolga. A bal vallon levo arnyek csikot kiretusaltam volna a kisebb borhibakkal egyutt. Foleg a vall kornyeken jellemzoek azok is. Gyonyoru modell, sok szep kepet egyutt!

monastica válasza:
Köszönöm neked is hogy megírtad a vélményed! az első kommentben is megemlítette sipuka , hogy erős vakúzás és fények vannak, erős árnyékok...stb
Tehát azt hiszem ide is ugyan ezt írhatom hogy nem történt erős fény használata, csak a lemenő nap állt rendelkezésünkre.... Köszi a véleményt.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 13. | 18:41 | Zoran_2

Szia! A törítés is hozzátehetett, de maga az utómunka is szerintem. Ennyire úgy érzem nem szabad belenyúlni egy képbe. Jobb megmaradni a természetesnél - itt pontosan ezt tette tönkre az effekt, a háttéren, a belső keretmegoldás - ezek a dolgok nemhogy hozzátettek, hanem elvettek a képből szerintem.
A lány nagyon fotogén - a póz is renben van, szerkesztés is.
Az arcon az erős csillogások amiket még ki kellett volna küszöbölni.
Így ebben a formában nálam javítandó ... tudatos, de javítandó.
Üdv- Z☼ran.
u,.i. a kommentbe írtakhoz, ahol írod reméled tetszeni fog: igen is meg nem is ... de ez kitűnt a fentebb írottakból i azt hiszem :-)

2009. augusztus 13. | 18:16 | h.rom

A keret. Az borzasztó. Túlvariált, túlbonyolított. A háttér némileg giccses, mégis, valahogy megy a túlszaturáltan vöröslő modellhez. Nem tudom eldönteni hogy tetszik vagy nem, alapvetően egyben van az egész, mégis a szépérzékem tiltakozik ellene. ;) Lássuk mit szólnak hozzá mások...

monastica válasza:
Köszi a "Véleményt"!
Nyilván a te első képeid sokkal jobbak lehettek annó!Úgy néz ki neked sem tetszik a keret, amit sipuka nagyon jól megfogalmazott: "nagyon szubjektív dolog"!!!! mindenkinek nem lehet eleget tenni! A "túlszaturálásról" annyi még röviden , amit másnak is írtam, hogy lemenő nap volt,,, ezmiatt érzed talán a vöröset!
üdv.