BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,26
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. július 30. 21:40
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-07-21
Pa-Pa

Paprika, paradicsom. Vizesen. Tányéron. Csendélet. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 5. | 21:18 | nojko

Azt hiszem értem mi akart lenni ez a kép, de szerintem nem sikerült elérni a várt hatást, többet is ki lehetett volna hozni a színekből, formákból (egyébként jó ötlet ez a fajta egyszerű, fekete minimáltányér a zöldségekhez, de valahogy nem ugranak ki annyira a színek mint ahogy lehetne).
A tányér elhelyezése sem szerencsés, a sarkok levágásával pont a tányér egyik izgalmas tulajdonsága, a szögletes formája csorbul, a színe, ami a másik hatásos dolog lehetne pedig a szöszök miatt tűnik furcsának (vagy lehet hogy nem is szöszök, hanem ez a tányér mintája, de valahogy nem stimmel)
A víz is jó ötlet, de sajnos nem sikerült a elérni a frissen és üdén vizes hatást, ami ide passzolhatott volna, talán több vízcsepp, vagy másfajta fény segíthetett volna ezen.
Szóval nem gonoszkodásból mondom, de szerintem kicsit újragondolva, itt-ott módosítva ennél sokkal jobbat is ki lehet hozni ebből az ötletből.

StirlingMoss válasza:
Nos hát igen. Természetesen minden fent említett hibára van magyarázat. Kezdjük.
A megvilágítást természetes fény adta, mely egy sárga falról verődött a témára, a helység pedig viszonylag sötét volt már, de nem akartam a lámpát is felkapcsolni. A tányér tényleg szöszös, pedig elötte letöröltem. Mondjuk ha észre veszem a képen kiretusálom, de én is csak most látom... A víz egyszerűen nem maradt meg a kissé viaszos zölcségeken, csak ennyire. A tányért tényleg kár volt levágni, de akkor többminden kellett volna rá. Na jóvan befejezem.
Kösznöm a részletes elemzést.:)

adott pontszám: 4,5
2009. augusztus 4. | 14:02 | rcmx

Tetszik a színkompozíció, és a cím is.
Az egyik és másik fajta zöldségnek is lehetne zöldebb ( frisebb a szára, ami jobban mutatna a képen. Nálam úgy hat, mintha kicsit lecsúsztak volna a tányér aljára, és ez zavaró a szememben. A jobbról eső fények tetszenek, kivéve a tányér élén.

Gratulálok, nekem tetszik. A fenti hiányosságok miatt van nálam a fél pontnyi vonás.

StirlingMoss válasza:
Örülök, hogy tetszik. A fény egyébként balról érkezik.:)

adott pontszám: 1
2009. július 31. | 15:02 | cold train

ez tényleg csak annyi, amit melléírtál, zöldségek vizesen tányéron...
semmi egyediséget, koncepciót, ötletelést nem vélek felfedezni, ilyen két szendvics között fél kézzel elkattintott fotónak tűnik...
próbálj meg játszani a fényekkel-árnyékokkal, formák egyensúlyával, mert alapvetően rengeteg lehetőséget rejtenek ezek a zöldségek, de e képed alapján sajnos nem jut eszembe, hogy beléjük harapjak...

StirlingMoss válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3
2009. július 31. | 14:18 | Antee001

Szia. Nem lenne rossz a kompozíció. Viszont némi problémát vélek felfedezi. Lehetne élesebb a kép, valamint a kontúrok nem túl erősek az első két paradicsom szinte összeolvad. A fekete tányér nem rossz választás, de a zöldségeket nem a közepére helyezted és szerintem ez kicsit zavaróan hat. A tányér alatti abrosz pedig nem illik oda. Legalábbis így nem. Amennyiben a tányér széle merőleges a kép szélével, abban az esetben el tudnám képzelni mint egy keret. Szerintem próbáld ki egy kicsit átrendezve és átszerkesztve.
További jó fotózást.

StirlingMoss válasza:
Csináltam többféle elrendezést is. Nekem ez tűnt a legjobbnak.
Majd legközelebb.

adott pontszám: 3,9
2009. július 31. | 13:28 | boxhunor

szeretem a klasszikus csendéleteket, de itt kicsit esetlegesnek érzem a dolgot (megláttad összerendezted, elpakoltál körüle és katt), tényleg remekül kontrasztolja a zöldségeket a fekete tányér, de a tányér alatti terítő abszolut ada nem illő, szerintem jó ötlet ez a fekete tányér + paradicsom, szerintem készíts egy képet amin nem látszik a tányér széle és/vagy csak 1 zöldség van rajta, szerintem jóval nagyobb lesz a harmónia...

StirlingMoss válasza:
Köszönöm a tippet. Az abrosz nagyon mintás nálunk, ezért tettem a tányér alá a lepedőt. Már szereztem fotókartont, azzal jobb hátteret tudok majd csinálni, és nagyobbra is hagyhatom a kivágást. Most kezdtem csak, majd igyekszem hatásosabb képeket készíteni.

adott pontszám: 3
2009. július 31. | 09:34 | bodzaszörp

Szia!!

A tányér és a teritő közt nagy a kontraszt, nincs harmónia a képen.
A paradicsomokat ha kicsit elforgattad volna jobban mutatnának.
Jobb oldalról nem ártott volna egy kis derités.
Nagyon a tányér szélére tetted a zöldségeket, a másik fele meg üres.
A vizcseppek igy nem mutatnak jol, még több kellett volna rá.
Érdemes szórt fénnyel világitani, gondolom asztali lámpával világitottál, a WB elcsúszott sárgába. Egy kis szinkorrekciot elbirt volna.
Alul szűk a képkivágás, felül, pedig sok a tér.
Egy kis utóélesitést elbirt volna.

üdv.bodzaszörp

StirlingMoss válasza:
Örülök, hogy Te is értékelted a képemet. A meglátásaid abszolut helytállóak. Érdekes, hogy az ember mennyire másként látja a saját képeit, mint másokét...
Többféle WB-vel bróbálkoztam, és ez tűnt a legkellemesebbnek.
A komponálás valóban nem az igazi, de sok zavaró körülmény volt körülötte, igy viszonylag szűkre kellett szerkesztenem.

adott pontszám: 3
2009. július 31. | 08:22 | pearl_13

Mint csendélet rendben van de az ilyen jellegű beállított képeknél szerintem oda kell figyelni minden apró részletre. Ami itt számomra zavaró:
A sötét színű tányér nem emeli ki a zöldségeket, szerintem érdemesebb világos színekkel próbálkozni. A megvilágítás nagyon fontos itt kicsit laposak a fények, a kompozíció is lehetne érdekesebb.
Szerintem próbáld meg újrafotózni.
üdv

StirlingMoss válasza:
Meglátásod helytálló. Még csak próbálkozok.

adott pontszám: 4,7
2009. július 30. | 22:02 | tuffi

Szia! Jönnek felém?! Kellemes a fény, a téma nincs túlbonyolítva. A terítő textúrája tettszik, a zöldségek bőre kicsit lufiszerű és száruk talán túlélesített. Pofonegyszerű kompozíció, nálam működik a kép.
Üdv!:)

StirlingMoss válasza:
Köszönom az értékelést.
A képen semmiféle utómunka nem történt, a gépem jellemzője az enyhe túlélesítés.
Üdv!:)

adott pontszám: 2
2009. július 30. | 22:01 | feherist

A fekete tányéron bár jól mutat a paprika paradicsom, de sajnos a kép nem "izgalamas" és a kivágást sem találom túl szerencsésnek.
bocsi

StirlingMoss válasza:
Most már én is kezdem így látni.