BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,15
KATEGÓRIA: koncert - színpad
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. július 22. 08:29
 • érzékenység: ISO800
 • fókusztávolság: 50*1,5
 • objektív: Nikon 50/1,8
 • rekeszérték: F2.8
 • zársebesség: 1/80
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Rakamaz üdülőterület
 • Készítés ideje : 2009-07-17
Péterfy Bori

A 10., jubileumi Hegyalja Fesztivál egyik neves fellépője. Nem alexpós, ilyen sejtelmes volt valójában is, mivel csak beállás volt :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. augusztus 6. | 21:46 | Gerikkke_1

:)

bike3al válasza:
Köszi mindent!

2009. augusztus 6. | 14:23 | Gerikkke_1

Foglalkoztat a kép és vívodok is magammal kőkeményen. Lehet, hogy a kettő egy picit túlzás, de 3nál nem több.
Nem veszem személyeskedésnek, de leírtam már korábbi írásomban, hogy Borihoz nem ez a komor sötét kép illik _szerintem_, és ezért _szerintem_ ennyi. Tudom a fotozz.hu szabályzata kéri h vonatkoztassak el. Ezért nem is adok pontot ilyen esetekben. A RAW az én gépemen inkább türelem kérdése :) 1 perc felett van egy db kép átkonvertálása. Kérlek, hogy ezt az igényességet ne nagyon feszegesd, mert nem ismerjük egymást. Az hogy Te szeretsz RAW-t konvertálni és szöszölni vele az nem feltétlen jelenti azt, hogy én egy igénytelen emberke vagyok. Köszi :)

Akkor rendben vagyunk? :)

bike3al válasza:
Pont ezért írtam, hogy nem személyeskedek... :)

A RAW-os témát azért emeltem ki, mert én így látom és biztos voltam benne, hogy valakinél más (türelem). Semmi gond.

A másik, hogy tényleg nem a szabályokat akarom bevasalni rajtad, nem kell ezzel jönnöd. :) Igazából tényleg azt mondom mindenki annyi pontot ad rá, amennyit szeretne, csak indokolja meg. Ide jutottunk. :)

Legyünk rendben, mert nem fogunk zöld ágra vergődni. Mások vagyunk és mást várunk el a képeinktől. Ez így van rendjén.

Szép fényeket és örülök, hogy gondolkodásra és kommunikációra késztettelek!

2009. augusztus 6. | 13:50 | Gerikkke_1

Szia!

A véleményem teljesen szubjektív. RAWban fotózásról annyit, hogy nekem soha nem volt türelmem átkonvertálni, főleg koncertképeknél nem. Remélem nem értetted félre és a megjegyzés nem cinikus volt, inkább a csodálkozásom volt benne, hogy vannak nem annyira lusta fotósok mint én.

Az unalmas, tucatfotóból szerintem inkább az előbbi érvényes a képre. Mondom szerintem. Tucatfotónak nem mondható, mert ilyet még nem láttam. De ami unalmassá teszi, az a színek hiánya, a mozgás, dinamika hiánya. A csörgődobos a háttérben üti a hangszerét, ellenben az énekessel, aki csak épp ellenőrzi, hogy a fülére meg jött-e a hang. Az tény, hogy tűéles, de engem nem mozgat meg a feljebb leírtak miatt. Hogy miért írtam Boriról lejjebb? Mert Ő van a képen és szerintem a fotóalany is sok szerepet játszik a kép értékelésében. Akár ezt mondja az oldal szabályzata akár nem. Ezért nem is szeretek pontokat adni, mert mindig beleütközök a szabályokba valahol.

Remélem világosabban fogalmaztam. Ha nem írj bátran.

Üdv:

G

bike3al válasza:
Kicsit javult a helyzet.

Idézek tőled:
"mert ilyet még nem láttam."

Bár én akkor mondanám unalmasnak, ha az elvárásaidnak megfelelő kép lenne. Nem azért mert személyeskedek, csak mert a megszokott(!) koncertképeket akarod viszontlátni. Volt olyan is, ha azt akartam volna megmutatni, akkor feltettem volna azt.

Amúgy szerintem a RAW használata nem türelem, hanem igényesség kérdése. Én vagyok annyira igényes magammal szemben, hogy utána másnap leülök és a jobb képekkel foglalkozok még 3 percet (mert nem több). Ráadásul ezen is húztam még fel majdnem egy egész fényértéket, jpg-ből nem ment volna.

Nem személyeskedek csak ez a véleményem. Elfogadom én az egy pontot is, ha teljesen reális értékelést kapok hozzá, Tőled ezt hiányoltam, ezért ilyen hosszú a kommunikáció.

2009. augusztus 5. | 22:43 | Gerikkke_1

Szia!

Ismét én! Attól függ ki van a képen. Ha illene a stílusához, akkor akár lehetne ötös is. De amennyiben lehetséges lehagynám a csörgődobos(vagy hogyhíják) zenészt a háttérből.
Egy tipp. Fix 50-essel szerintem nem igazán érdemes koncertet fotózni. Tapasztalataim és véleményem szerint sokkal de sokkal több szabadságot és kreativitást ad egy zoom obi ilyen helyzetben. Nem feltétlen a 70-200as vagy 80-200as 2.8asra gondolok. Egy mezei kitobival is lehet csodákat művelni. Amikor jön a sárga fény akkor kattints és tuti jó lesz :) olyan 1/160 ad körüli expoval és ISO 1000 vagy 1250-nel.
Olvastam a régebbi értékeléseket hogy RAWban fotóztál... érdekes maradjunk annyiban :) Mindjárt feltöltök egy Bori fotót, hogy az én szemszögömből hogy gondolom... amennyiben az admin bácsik elfogadják :))

Üdv:

G

bike3al válasza:
Volt nálam egy 17-50/2,8 is.

Engem csak az zavart, hogy Boriról írtál/írsz, és nem a képről. Vagy mondhatom úgy is, hogy az oldal tematikájával kapcsolatban eddig érdemi információ nem hangzott el. Mellesleg sok koncerten fotóztam már, így köszönöm a segítséget, de szerencsére újat nem tudtál mondani.

A képpel (és nem az illetővel) kapcsolatos észrevételeidet továbbra is szívesen fogadom, továbbá érdekelne az okfejtésed az érdemelt kettő pontról ami elfogadható, unalmas tucatfotó kategóriába sorol, valamint, hogy miért érdekes az, ha valaki RAW formátumot használ. Ezeket előzetesen, az eddigieket pedig utólagosan köszönöm!

Szép fényeket!

2009. augusztus 5. | 17:55 | Gerikkke_1

Szia!

Ne haragudj, de inkább kibújok a pontozás alól. Bori sokkal de sokkal jobb fotóalany, mint ahogy bemutatod. Ezernyi arca van, pörög, forog, mozog, ÉL a színpadon. A beállás alatt ez nem igazán mutatkozik be. Biztos vagyok, hogy tudsz ennél jobbat. Ha mindenképpen kíváncsi vagy a pontozásra akkor olvass tovább :))
Kettő pont környékén, mert a sejtelmes világítással nem lehet takarózni, főleg egy Bori koncerten :)

Üdv:

G

bike3al válasza:
Ezernyi arcból itt van egy. :) Ez is Ő.

Ha nem írok nevet vagy más van a képen és csak a fotót értékelnéd akkor is csak kettes lenne? Remélem nem.

Köszönöm!

2009. július 24. | 01:19 | Flash

Ritka korrekt válasz volt, köszönöm :)!

bike3al válasza:
Igazán nincs mit! Szép fényeket!

adott pontszám: 2,8
2009. július 23. | 22:23 | abrni

Üdv ! :D

Nos hát hol is kezdjem az értékelést...elmondom előbb a pozitívumokat:
- tetszik, hogy pillanatfotó es hát egy elég érdekes mozdulatot kaptál le, ami végül is ha sokat szemléljük akár lefülelheti Bori nénit playback közben akár :P :)):))
- tetszik a váll és a mellkas színe :D

amin változtatnék:
- szerintem túlságosan sötét az arc, így hát a lényegből szinte semmi se látszik és csak kiguvasztott szemekkel lehet valamit is kivenni az arcból. mivel hogy a rekeszérték egészen 1.8ik kitolható lett volna, ezért világosabban mindenképp nagyobb hatást ért volna el a kép szerintem
- a kompozíció viszonylag jó, tetszik a háttérben a "csengettyűs fiúcska" :)), viszont kicsit közelebbről is lehetett volna lelőni :) én legalább is ha néhány lépéssel közelebb is de közelebb mentem volna :D
Engem az arc sötétsége zavar a legjobban :P De azért hajrá :D Mindent bele ! :D Üdv ! :)

bike3al válasza:
Nem szerettem volna a valóságtól világosabbat. Mint már többször írtam (amiket nem láthattál eddig) majdnem egy egész fényértékkel így is világosabb a kép, mint a valóság volt. Sőt, ha akartam volna emeltem volna még tovább is. Ha már a csengettyűs fiúcskát észrevetted, és azt is, hogy csengettyűs, akkor talán látod, hogy a csengettyűje ki van égve egy kicsit, amiből tisztán kivehető, hogy nem alexpós a kép, ilyen volt valójában.

Köszönöm, hogy benéztél.

2009. július 23. | 17:34 | Flash

Szia!

Szerintem ez a kép már annyira alexpós, hogy alig élvezhető miatta a kép... Ráadásul a háttérben lévő dobos világos... Pont fordítva kellene... A főtémának kellene világosnak lennie... Jól tudom, hogy ezt koncert közben nem Te irányítod, de sajnos (vagy hálistennek) sok szerencse is kell egy jó fotóhoz, ami szerintem itt nem volt meg Nálad... A fényviszonyok miatt nálam max egy hármast érne a kép, de inkább pont nélkül, hátha jobb pontokat kaptál rá :)!

Szép fényeket!

bike3al válasza:
Nem kaptam jobbakat, de nem gondolom, hogy a képeknek mindig szabályosnak kell lenniük. Elfogadom ha nem tetszik, hiszen ez így a normális, de szerintem itt a fény hiányát kellően javítottam a mélységélességgel. Bori szinte tű éles, míg a kép többi részéről ez koránt sem mondható el (szerencsére ez szándékos volt). Amúgy ennél jóval sötétebb volt, és szinte már-már egy sziluetthez volt hasonló az eredmény (ami mellesleg valóban olyan volt élőben is, ugyanis a színpadi beállások többnyire sötétek), de ismerve a fotozz-t emeltem rajta, mint írtam majdnem egy egész fényértéket a RAW-konverzió folyamán. Örülök, hogy benéztél és hogy nyomát hagytad, annak kevésbé, hogy nem tetszik, de teljes mértékben megértem és elfogadom.

Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2009. július 22. | 20:21 | FaragoP

Szia!

Valahogy egy fesztiválhoz akkor is sötét a kép.

De a legnagyobb bajom, hogy a hölgy arca van árnyékban, míg a háta mögött látható zenész úriember fényben, igaz nem éles (ez pl. pozitív).

Szerkesztés perspektíva rendben, de mivel a fények nem túl kedvezőek, ezért a hölgy fekete ruhája se dob kép hangulatán.

Összességében jó, de lehetne jobb is egy kicsit.

Üdv, fp

bike3al válasza:
Köszi!

Ennél sötétebb volt amúgy a színpad, így is kapott majdnem egy egész fényértéket felfelé az utómunkánál. Fényekkel kiemelni nem olyan fontos, Te észrevetted, hogy mélységélességgel is elég lehet. Köszi az értékelést! :)

2009. július 22. | 13:26 | draculea

Voltam én is koncertjén, Miskolcon, nagyon jó volt!

A kép talán azért fura, mert éppen őrá kevesebb fény esik, mint a háttérben lévő zenészre és így kicsit fura , mintha valójában nem is ő lenne a téma.

bike3al válasza:
Köszönöm az értékelést. Ez valójában a koncert előtti beálláson készült, ez az oka.

adott pontszám: 3
2009. július 22. | 10:40 | digipic

Zavarba ejtő kép, nehezen is indul az értékelés. Többször is visszatértem, benyomásaim az alábbiak:
Megjegyzésedből ítélve Te is érzed a kép fő gyengéjét, a sötétségét. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az a csekély fény viszont Borira koncentrálódna. Ehelyett a csörgődobos zenész és környezete ugyanannyira, ha nem jobban megvilágított. Nem szerencsés a vállcsúcsnál látható reflektorfény sem... Mindezek a fények elviszik a tekintetet témádról, Boriról... Nézetem szerint az utómunka keretében ezen valamit segíthettél volna.
Nagyobb bajom az elkapott pillanattal van. Az expo pillanatában Bori a fülét vakarja, avagy a túl erős hang elöl bedugja, de semmiképpen sem énekel - ami ugye egy énekesnő fő ismérve -, hanem csak néz ki a fejéből. Semmiképpen nem jön át Bori egyénisége. Tehát egy szinpadon álló énekesnőre nem igazán jellemző pillanatot kaptál el...
Üdv: digipic

bike3al válasza:
Vártam ezeket valakitől, meg is kaptam egyből! :)

Köszönöm a részletes véleményt, nem egyezik a véleményünk, de a Világ már csak így halad előre. :)

A képen utólag világosítottam majdnem egy egész fényértéket, a színpadi beálláson ugyanis ennél jóval sötétebb volt. Nekem az a verzió is tetszik, de gondolva a fotozz.hu-ra, adtam neki egy kis kakaót. A vállnál megjelenő reflektorfény nekem pont szimpatikus ahogyan az is, hogy nem a megszokott koncertes-mikrofonbaéneklős-tipikusBoris kép lett. Szerintem a mélységélesség-különbség kellően kiemeli a nagy fénykülönbség ellenére is. Bori egyénisége amúgy érdekes (ha már szóba került). Szerintem nem áll olyan jól neki, de kinek a pap, kinek a paplan. :)

Minden esetre örülök, hogy benéztél és hogy bő voltál, a pontnak már kevésbé, de megindokoltad és elfogadom a nézeted. Nem láthatjuk egyformán! :)

Szép fényeket!