BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,34
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. július 1. 10:23
  • érzékenység: 80
  • fókusztávolság: 10.5 mm
  • rekeszérték: f/3,7
  • zársebesség: 10/1600 ses
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szarvas
Hola!

Ezt a kis "lény":) vagy 20-szor fényképeztem le mert nem akart a lencsébe nézni..., de a kitartó munka meghozta gyümölcsét. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. július 2. | 12:04 | Farkas

Szóval még csak azt akarom mondani, kicsit több szerénységgel kellene fogadni a kritikákat.
hiszen miután visszaolvastam tényleg nem hülyézet le senki. Még inexis sem.

II Philippos válasza:
Inexis csak épp arról tett tanúbizonyságot hogy ő a "nem szakértő" hogy szépen fejezzem ki magam.

2009. július 2. | 11:57 | Farkas

Vagy 35 évvel ezelőt egy szmena 8 -l kezdtem.
Aztán volt a kezemben zenit is, és sokáig praktika. És volt egy nagyon hosszú szünet.
Ha valaki a saját erejéből, vagy mások segítségével eljutott egy szintre, körülbelül tudja mitől is lehetne egy kép jobb. És leírja a véleményét. Mert megtanult bizonyos dolgokat. De akkor sem állitja azt, hogy amit csinál tökéletes.
Azért tesszük ide fel a képeinket, hogy megkritizálják, és ebből is tanuljunk.
Persze mindíg akadnak olyan vélemények amikkel nem értünk egyet, de azért általában amit leírnak jók. és lehet belőlük tanulni.
Nem akarok senkit megvédeni.
De azért akikről úgy érzed, hogy nagy arccal leminősítettek, azért nagyjából tudják, hogy a géped mit tud.
És az is igaz, elég magasra van téve a mérce makró téren. és hajlamosak vagyunk az összehasonlításokra. De van is mihez.
Ezt el kel tudni ismerni.
További jó fényeket

2009. július 2. | 09:43 | maci-ka

kicsit bele olvad a környezetébe ,igy a növény kap nagyob teret a foton,talán egy szükeb vágásal jobb lenne .

II Philippos válasza:
Köszönöm a véleményed!

2009. július 2. | 09:30 | Farkas

Kisfiam! Senki nem mondta, hogy hülye vagy.
Csak a véleményeinket mondtuk el indulkat nélkül egy képről.
Nem kellene ilyen ingerülten válaszolni.
amit írtam, bár kritika volt, de segitő szándékkal. Ahogy mások is.
Ha valki ismeri gépe korlátait, akkor próbálkozzon olyan képeket csinálni, amit azzal a gépel jól meglehet oldani. És ne akarjon olyat amit a géppel nem lehet.
Amit írtam azért vállalom a felelőséget, és fenntartom.
Nem vagyok fotós. Nálam itt sokkal jobb fotósok is elvéreztek már egy egy képpel. De tanultak a hibáikból.
További szép fényeket.

II Philippos válasza:
Igaz hogy nem mondta de itt pár "nagy fotós" inexis pl simán le "hülyézett" azzal hogy nem a gépet kéne lecserélni, vagyis gyerek te vagy a béna nem pedig a gép. De ezt tette úgy hogy fogalma sincs a fényképezőgépekről mint kiderült. Ide jön egy olyan kompakt géppel amivel csak makrót lehet csinálni, az embernek akik mutatott nem véletlenül van 250 képéből vagy 180 makróból... és azt mondja velem a baj... hát most csak sajnálni tudom az ilyet, és bocs ha ingerült vagyok de aki ilyen... az szenvedjen.
Leírja a "véleményét" tudományát nem okosan sokan elolvassák azt hiszik jajj de jól meg mondta azt közben olyat éget hogy na mind1, ez húzott föl igazán.
Ingerülten meg azért válaszoltam mert amit egy fotós lát nem biztos látja a másik is.Én nem vagyok nagy fotós fiatal vagyok meg minden de amit én belel komponáltam az tökéletes,most hogy te mást akarsz belelátni az nem biztos hogy az én hibám, persze van hibája a képnek elismerem, de sokan eléggé nagyképűen lehúzták a semmi képeikkel a hátuk mögött.Te persze "egyike" vagy a kivételeknek.Nagyon sok jó képed van láttam elég sokat és tetszenek is,de nem tudom te hogy kezdted 16 évesen egy kis kompakt géppel.
Köszönöm a véleményed
Szép fényeket!

2009. július 1. | 17:22 | inexis

Remélem kissendre nem haragszik meg érte,de ajánlom figyelmedbe az o makróit,nézz be hozzá o is kompakttal fotozik:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=192851

Nem biztos,hogy a gépet kell lecserélni :-)))

Szép fényeket!

II Philippos válasza:
Ne haragudj de ezt az én gépemmel nem lehet megcsinálni, sokszor feküdtem már én földön meg máshol és és a legközelebbi aminél még nem mosódik el az a :idézek:
"A fényképezőgéppel normál esetben nagylátószögnél 40 cm-es, tele állásban 2 m-es közelponttal dolgozhatunk. Makró üzemmódba átkapcsolva nagylátószögnél 5 cm, tele állásban 1 méter kötelpontunk lesz." na ehez képest az ő gépe...
"Ha a fényképezőgépet makró állásba kapcsoljuk, a zoomot részlegesen használhatjuk, a legnagyobb nagyítás a zoom végállásában érető el, ilyenkor 41 mm széles területtel tölthetjük ki a képet. Bár ez az érték is átlagosnál jobb, a Fujifilm ezzel nem elégedett meg, lehetővé tette a Szupermakró módot, amely során zoomot nem használhatunk, viszont a témát akár 1 cm-re megközelíthetjük, ezáltal 29 mm széles téma kitöltheti a teljes képet. Ez kiváló nagyításnak számít a kompakt gépek között."
Létszíves nézz már pontosabban utána a dolgoknak... nehogy azt hidd hogy tudna ez a fickó az én gépemmel olyan képeket csinálni:D
és kompakt és kompakt gép között is van különbség.. ahogy látod sok is lehet:)
Szép fényeket!!!!

adott pontszám: 4
2009. július 1. | 16:56 | inexis

Szia!

Jó lenne a bokeh háttér,ha az egész ilyen lenne. Kicsit esetlen a szerkesztés a lénynek levágtad a csápjait,szerintem mindenképp lejjebb kellett volna komponálnod.
Ami még a szememet bántja a túl éles levelek bal oldalt.
Nem sértésképp mondom, de szerintem ezt még gyakorolni kell :-)))

II Philippos válasza:
Nem sértődtem meg, és gyakorlom is, de most már megvárom míg egy olyan gépem lesz amivel érdemes is makrós képeket csinálni.

2009. július 1. | 16:33 | murypeti

Szia! Alapjában véve nem lenne rossz kép, de hasonlóképpen másokhoz a nagy kiégett rész nekem sem jön be igazán. A kompozíciót én egy kicsivel jobbra toltam volna a gép balra fordításával. Illetve egy utólagos zajszűrés, élesítés is mehetett volna. Ha volt, akkor egy kicsivel több.

A másik dolog, a géppel kapcsolatban. Én hasonlóan hozzád panasonic-kal lövöldözöm. Igaz fz8-cal. Ehhez van egy adapter, amire fel lehet rakni a napellenzőt. És mint később kiderült egyéb 52mm-es szűrőket (polár, UV, félszűrők), nagyítólencséket, illetve a raynox előtétlencséit is. Ha benézel hozzám, azokkal több képet készítettem, változó eredményekkel. Érdemes megnézni, hogy az fz28-hoz hogy lehet csatolni ezeket. Elviekben az enyémhez is javasoltak egy átalakítót, ami 52mm-ről 55mm-re alakít, de végül is nem kellett. Neked is ezt kell megnézni, hogy az alap jó-e hozzá vagy sem. Ja és még valami. Nálam az obi nem mozog az adapteren kívülre, ezért tudom elé rakosgatni a lencséket. Nem tudom, hogy az fz28 ugyanígy működik-e. Ennek kellene utána nézned, mert különben nem tudom mire csípteted a raynox előtétet.
Remélem valamit segítettem.
Üdv, Péter

II Philippos válasza:
Köszönöm, mindenféleképpen segítettél!

2009. július 1. | 16:08 | beus01

Szia!
Nem tudom eldönteni hogy tetszik vagy nem:)
De pont ezért értékes egy ilyen kép, mert lehet róla filozofálgatni és érzést vált ki az emberből!
Szerintem jól dolgoztál:)!

II Philippos válasza:
Kössz!

adott pontszám: 4
2009. július 1. | 15:12 | Shanyi

Szia! Első ránézésre azt sem tudtam mit kell látnom a képen, de mikor megláttam nagyban, feltűnt a "lény" :) Picit ugyan elmosódott, és egy nagy fehér paca van fölötte, de a lényeg mégis élvezhető. Gratula :)

II Philippos válasza:
Köszönöm!
De a paca direkt paca,lejjebb kifejtettem:D

2009. július 1. | 14:37 | pearl_13

Az biztos, sőt arra már lehet rakni egy Raynox DCR250-es előtétet is (ha jól tudom) Azzal már brutális nagyítást érhetsz el.

II Philippos válasza:
Remélem:D!

2009. július 1. | 14:37 | Blex

Hali! csak azért írok mert látom kicsit felháborodtál a hozzászólásomon(és a többiekén).
Én se vagyok egy : "kritikus makrós királyok"
samsung s730 amivel fotózok(próbálkozok) utána nézhetel h az milyen csúcs szuper gépezet. Szóval nem a GÉP hanem a KÉP a fontos !!! Csak valakinek könnyebb megalkotni a technika miatt valakinek nehezebb. Én is az utóbbiak közé tartozom , de próbálok könyveket és újságokat olvasni hogy ha majd nagy leszek . . . . Persze jó géppel is lehet rosszat és forditva is.... A végeredmény számít.Pont.Na csak ennyit nem okoskodom
Üdv. További sok sikert a fotózásban!

II Philippos válasza:
Igazad van, tied az egyetlen "kisebb" gép. Láttam a képeid amiket makróval csináltál,és nem jön ki hogy nem rossz a géped úgy csináltad... de én sem úgy csináltam egyszerűen ez a kompozíciója a képnek, így csináltam és több helyen/külföldi oldalakon így is vették számba és mindenkinek tetszett ... jó ott lelehet írni mindent hogy akartam mért ilyen tehát lelehet írni a képet nem csak "520" karakter amin megemlíted mért ez a címe a képnek,csak ezért sajnálom.
De bocs ha téged télleg nem érint amit írtam!
Üdv!

2009. július 1. | 14:22 | tatramaci

Ami a gépet illeti, igazad van. Viszont a képeket itt önmagukban mérjük, nem számít ki mivel fotózta... :-( Üdv, kj

II Philippos válasza:
Hát lehet, de egy jobb érzésű ember szerintem ezt figyelembe venné, mint például a tanár ha tudja a gyerek 3 oldalnyi puskával írt meg ötösre míg valaki semmi nélkül 4-re akkor az számít.

2009. július 1. | 14:12 | pearl_13

Ha nagyon lassan mozogsz nem biztos! Ilyen helyzetekre jó a vakus derítés bár tudom, hogy TZ1-et nem erre találták ki de érdemes próbálkozni a vakuval.

II Philippos válasza:
Hát elég sokat vártam erre is mert... mind1 hosszú, de lehet tényleg.
Minden esetre most fogok kapni egy Panasonic Lumix DMC-FZ28- at, azzal jobban fognak sikerülni a dolgok!!:)

adott pontszám: 3,8
2009. július 1. | 13:43 | tatramaci

A kép szerkesztése jó. Viszont egy makrótól elvárás a tű éles főtéma, ami itt nem teljesül tökéletesen. A másik probléma a túl nagy beégett tartomány, ami még a sáska csápját is kettévágja. Nekem leginkább ez utóbbi rontotta le az összhatást... Üdv, kj

II Philippos válasza:
Kössz!
De tegyük hozzá hogy egy tűéles főtémához és egy jó közeli képhez kell egy "jó" gép is. Tehát te most a Canon EOS-40D mondhatsz jó dolgokat, de megnézném mikor csinálsz ilyen képet egy Panasonic TZ1- el.

adott pontszám: 5
2009. július 1. | 13:07 | The Professor

Hello!
Nagyon jól elkapott pillanat,a modell szép..:D
Tetszenek a színek,a háttér jól mosott a keret illik a képhez.Gratulálok.
Üdv.

II Philippos válasza:
Köszönöm szépen!!

2009. július 1. | 12:56 | álomlakó

Nem is az állatka főszereplő a számomra, hanem az érdekes formájú növénylevelek, cikk-cakkos rajzolatú kontúrvonalak. A háttér túlzott kiégése nem tetszik. Jobbról kicsit sok teret hagytál.

II Philippos válasza:
Kössz!

adott pontszám: 3
2009. július 1. | 11:37 | pearl_13

Számomra nagyon zavaró, hogy ennyire egybeolvad a környezettel, a háttér kellően homogén de a becsinalások nagyon zavaróak. Ha kicsit fentebbről fényképezel akkor sötétebb hátteret kapsz és nem kerül bele az égbolt.
De maga a kompozíció az tetszik!
grat

II Philippos válasza:
Ha kicsit följebb fényképezek a témám elugrik! és ő is sötét lesz!

adott pontszám: 3,5
2009. július 1. | 11:18 | EOSztéta

Tartalmilag jó a fotó, viszont technikailag volna egy pár észrevételem.
A legzavaróbb az ég a kompozícióban, fényességével elvonja a tekintetet a témáról. Picivel másabb nézőpont ezt orvosolhatta volna.
A kompozíció tetszik, bár picivel lehetne szűkebb jobboldalt és akkor nem tolódna ennyire középre a téma.
Az élesség/mélységélesség rendben van, egy kis fény viszont még elkélt volna.

II Philippos válasza:
Kössz!
Habár nem tudom mért mindeki azt a hülye kiégett részt fikázza. Ennek a képnek van egy kompozíciója. Most aki nem látja az nem magyarázza bele hogy mi a rossz. Szerintem kifejezetten jó a kiéett rész a bal fölső sarokban. nem vagyok hülye ha akarom akkor megcsinálom úgy hogy nem ég ki. De itt jobb alsó sarok sötét bal fölső sarok világos, középen elfekszik elmetszve ezt a két színt egy zöld szép levél amin ül a téma. A két színt és világot kettémetszi egy szöcske, szerintem kifejezetten van kompozíciója. És mielőtt azt mondjátok mennyire életlen meg nem közeli,meg nem fókuszált nézzétek meg mivel csináltam, nem egy Canon EOS-40D,vagy Panasonic FZ 28-al hanem egy Panasonic TZ 1-el. Szerintem kifejezetten jó kép, sajnálom hogy nem tudtok fényképész szemmel nézni, csak mint "kritikus makrós királyok" a csúcs szuper gépeitekkel!!

adott pontszám: 3
2009. július 1. | 11:16 | Farkas

A téma elvész a képen, mert túl sokmindent mutatsz meg nekünk.
elég lett volna csak egy levélre, arra koncentrálni amin az ugró bajnok ül.
Bokeh: Dísze a képnek, de sajnos itt ez túlzásba let víve, szinte már zavaró a lombszöcske feletti világos folt.
A téma nem elég részletgazdag.

II Philippos válasza:
Kössz!
Habár nem tudom mért mindeki azt a hülye kiégett részt fikázza. Ennek a képnek van egy kompozíciója. Most aki nem látja az nem magyarázza bele hogy mi a rossz. Szerintem kifejezetten jó a kiéett rész a bal fölső sarokban. nem vagyok hülye ha akarom akkor megcsinálom úgy hogy nem ég ki. De itt jobb alsó sarok sötét bal fölső sarok világos, középen elfekszik elmetszve ezt a két színt egy zöld szép levél amin ül a téma. A két színt és világot kettémetszi egy szöcske, szerintem kifejezetten van kompozíciója. És mielőtt azt mondjátok mennyire életlen meg nem közeli,meg nem fókuszált nézzétek meg mivel csináltam, nem egy Canon EOS-40D,vagy Panasonic FZ 28-al hanem egy Panasonic TZ 1-el. Szerintem kifejezetten jó kép, sajnálom hogy nem tudtok fényképész szemmel nézni, csak mint "kritikus makrós királyok" a csúcs szuper gépeitekkel!!

adott pontszám: 3
2009. július 1. | 11:16 | Blex

Hali!
Egy jó makró felvételhez egy ilyen háttér nem valami jó választás. A nagy fehér kiégett foltok elviszik a tekintetet főleg, hogy körül ölelik a bogarat. Az alsó részre kellet volna komponálni, mert így a csápjai kilógnak a képből. Szerintem túl erős fények voltak, nem sok részlet látszik, a bogárból pedig hát az lenne a cél egy jó közeli felvétel. Egy jó árnyékos helyet kellet volna, választani ahol semleges háttér van, gondolom a bogár nem várakozott volna, még lejjebb megy a nap. Jók ezek a levelek, amin megült illik hozzá.
Üdv.

II Philippos válasza:
Kössz!
Habár nem tudom mért mindeki azt a hülye kiégett részt fikázza. Ennek a képnek van egy kompozíciója. Most aki nem látja az nem magyarázza bele hogy mi a rossz. Szerintem kifejezetten jó a kiéett rész a bal fölső sarokban. nem vagyok hülye ha akarom akkor megcsinálom úgy hogy nem ég ki. De itt jobb alsó sarok sötét bal fölső sarok világos, középen elfekszik elmetszve ezt a két színt egy zöld szép levél amin ül a téma. A két színt és világot kettémetszi egy szöcske, szerintem kifejezetten van kompozíciója. És mielőtt azt mondjátok mennyire életlen meg nem közeli,meg nem fókuszált nézzétek meg mivel csináltam, nem egy Canon EOS-40D,vagy Panasonic FZ 28-al hanem egy Panasonic TZ 1-el. Szerintem kifejezetten jó kép, sajnálom hogy nem tudtok fényképész szemmel nézni, csak mint "kritikus makrós királyok" a csúcs szuper gépeitekkel!!