BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,82
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. június 15. 20:09
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Fireball

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. június 27. | 17:03 | kapitany.fatank

Köszönöm a kreditet.

cyrus20 válasza:
Nincs mit.

2009. június 17. | 13:40 | alibibi1

guldengate@gmail.com

2009. június 17. | 13:36 | alibibi1

Hát köszönöm szépen a kreditet, ha átküldöd a nyers képet én is kicsit dolgozhatok rajta és a kreditekért cserébe, amennyiben tetszik valamennyire a végeredmény, visszaküldöm a képet .psd-ben, kommentekkel, hogy lásd mivel dolgoztam.

üdv

Gábor

cyrus20 válasza:
Nincs mit. ok

adott pontszám: 1,5
2009. június 17. | 02:44 | alibibi1

Ne haragudj az értékelésért, de mint digit ill-t kell nézenem, és bizony ez digit illnek egyszerűen csapnivaló, hibás út, 1-est azonban még talán sosem adtam, és ezután sem fogok:)
Én sem vagyok a digit ill legnagyobb királya, de azt érzem, hogy a fotómanipuláció egy külön világ, teljesen más tudásanyaggal kell kiegészítened a fotóstudásodat, itt persze egy már létező koncepció mellettelsősorban a PS magas szintű ismeretére, illetve elméleti fénytanra gondolok.
Hát itt egyikben sem jeleskedsz:)
A tűzgömb belseje még talán a legjobb a képben, de a halója már csapnivaló, itt bizony sok eszköz áll a rendelkezésedre, hogy a megfelelő átmenetet biztosítani tudjad a gömb fényének térbeni megjelenítésére - itt bizony a blending options funkciók illetve különböző rétegmaszkok használata, illetve némi szabadkézi rajzolás szükségeltetik (a vetett árnyékok megrajzolásához)
Azt hiszem, már a koncepció is hibás... képzelj el egy világító gömböt tényleg a lány kezében, majd képzeld el a fény útját, hogyan jelenik meg a női testen. Hát nem így!!! Tökéletesen eljibázott élfények mindenhol, szinte nincs egy jó pixel-fényerő sem a helyén! Indokolatlan a hajfény használata, ellenben a fénygömbhöz közel eső mellkas telsjes sötétségbe borul. Az arc megközelítőeg em így nézne ki, az orrnyereg, az állak, a nyak bebukása teljes hiba, mint ahogy a jobb kéz alkarjának bebukása is.
Ha ilyen fotót csinálnék, és nem áll rendelkezésemre akár csak egy refi, akkor 2 expoval dolgoznék a modellen. ALulról lentről KÖZÉPRŐL egy kis octaboxszal, vagy sima softboxxal készítenék egy kb 0,5 fényértékkel fölélőttet, majd rögtön utána egy legalább -2es alexposat. A modell kisméretű bemozdulása nem gond, könnyen helyrehozható.
Aztán a két highlits-shadows-os játékából indulnék ki, mikor a fénygömböt legyártom és a helyes fény árnyék hatásokat el akarnám érni.

Üdv és remélem nem bántottalak meg

Gábor

(ha esetleg küldesz nyers képet és lesz időm, én is kisérletezhetek vele)

cyrus20 válasza:
Köszi az értékelést! Igazad van. Nem kifejezetten digit ill be akartam tenni,hisz tényleg messze áll a felső fokú illusztrációtól. De más kategóriába az egyében kívűl nem nagyon illett bele. A kép készítésekor pedig becsúszott néhány hiba. :) De az ember a hibáiból tanul! :)Köszi mégegyszer a kimerítő értékelést! A felajánláson meg még elgondolkodok! :) Üdv: Zsolt
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2009. június 16. | 14:01 | kapitany.fatank

Jó elképzelés, tetszik az ötlet (ezért értékelem a képet), de a kivitelezésen lehetne még finomítani. Nem tetszik a megvilágítás, az arc, a szemek túlságosan sötétbe vesznek. Bár illusztráció lévén legtöbbször nem zavar, hogy a fények nem igazodnak a realitáshoz mégis, jelen esetben szerintem nem szerencsés. A tűzgömb képbe dolgozása nem túl precíz a körvonalak érzékelhetőek, a feketék elütnek egymástól. Tetszene, ha a test vonalából valamivel többet engednél látni. Kis odafigyeléssel nagyságrendekkel hatásosabb lenne a kép. Tudatos, kreatív munka, de javítható.

cyrus20 válasza:
Köszönöm véleményed! Valóban itt ott van még egy kis hiba benne.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2009. június 15. | 20:44 | attici21

Szia! Jó lenne a kép, elsőre megfogta a tekintettemet de aztán a sötét részek elvonják a gondolatomat a képről! főleg az arca nagyon sötét, kicsit dolgozhattad volna még!

cyrus20 válasza:
Köszi a véleményt! Szándékos a sötétség. Az állról hiányzik egy kis fény az igaz. Üdv!

adott pontszám: 4,5
2009. június 15. | 20:40 | c0y0te

Szép a modelled, szép a világítás, jól sikerült a tűzgolyó. Szerintem egy kis hibát azért ejtettél: a tűz meg kellene világítsa az arcot, a szemeket ebből az irányból, oda kellett volna még egy kis fény. Egyébként profi munka.

cyrus20 válasza:
Köszönöm szépen! Igen tudom,hogy nem tökéletes. :)

adott pontszám: 4,9
2009. június 15. | 20:26 | nikon d80as

Szia ! nagyon tetszik a képed jó az elgondolás és a fények beállízűása is ami nekem egy kicsit zavar az pedig az fekete sáv a jobb oldalon a szeménél !
Gratulálok hozzá:)

Szép Fényeket!

cyrus20 válasza:
köszi!