BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: abszurd
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. június 13. 09:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Vakációóóóóóóóó

http://www.youtube.com/watch?v=3J6BoJuBsC4 Ritkán, de most igen. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. június 15. | 16:26 | hegyiember

Megirtam az ertekelest,oszt jol elbenaztam,elszallt...
Azert az ötöst bevarrom:)
Iszonyat jo kep,elgondolkodtato,jol komponalt,brutal jo szinvilaggal.
Gratulalok!!!

Zsichla Mate válasza:
Köszönöm:-)
Hát igen az nem egy kellemes dolog én is jártam így, hogy összeomlott ez a szemét, amikor egy regényt írtam.

2009. június 14. | 16:19 | nyussziiiiii

Elolvastam Morenthena véleményét is, és abszolút elgondolkoztatott. Ha az embert jó emberek és a barátai veszik körül, akármilyen betondzsungelben létrehozhatja a saját kis francia riviéráját. Szóval fel a fejjel:) És ha tűz a nap, akkor fel a biciklire vagy be a kocsiba, és irány a legközelebbi tó vagy strand.:)
Szép délutánt!

Zsichla Mate válasza:
Van benne valami. Imádom olvasni a véleményeitek, mert a képet arról az oldaláról fogjátok meg ahonnan azt érzem, hogy kéne.
Mert technikailag lehet ilyen olyan amolyan, de vagy érzed vagy nem az nem lehet félig igen félig nem.


Most regenerálódás lelkileg, de aztán ha lemegy a nap, talán majd senki sem ismer rám:))

adott pontszám: 5
2009. június 14. | 16:10 | nyussziiiiii

A zene ugyanolyan abszurd, mint a kép, simán lehet a zeneszám letükrözése; nagyon nyerő párosítás. Számomra az is abszurd, hogy 2 hektárnyi területen lakom, tele gyümölcsfákkal és egy nagy parkkal, és nincs egy rohadt nyugágyam, amibe kifeküdhetnék napozni. Vehetnék, asszem 20 Euró a Kauflandban, de sajnálom rá a pénzt:) Itt a képen meg a betondzsungelben, undorító, szemetes környezetben meg nicsak, mit látnak szemeim? Egy jó kis színes csíkos nyugágyat. Nekem a hely adott, a képen meg a fekvőalkalmatosság, na ez tényleg abszurd :)
Az autoabroncsért meg külön bónuszpont jár, az úszógumi (na nem a has körüli feles zsírréteg:) csóró alternatívája. Ráadásul nálunk falun szokás, hogy a lakosok a közel bányatóra felfújt traktorgumibelsőt viszenk úszógumi gyanánt, na hogy az milyen kényelmes!
Nyár a betondzsungelben. Szar ügy.
Nem tudom, így találtad-e a helyszínt, vagy rendezgettél kicsit, de a lerobban helyszín a sötétkék graffitis fallal meg a színes nyugágy irtó ütős kombináció.Fricska a betondzsungelnek, meg elszomorító valóság?
Jó ez, nagyon jó.
Ani

Zsichla Mate válasza:
Szia Ani:-)
Köszönöm, hogy ilyen hosszasan írtál.
Itt minden így volt adott, nem nyúltam bele.
Sajnos ma már ez a betondzsungel lesz életem nagyrészének helyszíne, ahelyett, a kis falu helyett, ami anno Maglód volt.

adott pontszám: 5
2009. június 14. | 15:29 | Morenthena

Hello!
Tegnapi képek közül kedvenc!
Akartam rá írni, de nem volt már lelkierőm, most pótolok:D
Iszonyat, hogy mekkora hangulata van!
Nagyon tetszik ez a színvilág, a meglátás. Abszurd... leginkább, azért mert életszagú. Sarkítva, de valahogy az "igazi panel fiatalok" nyaralását juttatja eszembe, akiknek nincs lehetőségük drága, populáris helyekre menni nyaralni, így maradnak a fővárosban, a haverokkal, kinyitható színes nyugággyal, megszokott helyeken, pénz nélkül, mégis valószínűleg nagyobb élményeket szerezve és szórakozva, társaságban, mint azok, akik luxusszigetekre mennek.
Jók az ellentétek, pl: minden leharcolt már a képen, mégis használható még...kicsit retro feeling is... a sarokban még "pálmafa is van":P
Legjobban a kép kicsit üres hatása tetszik, pont ez adja az ízét... hisz mindenki azt képzel még bele amit akar, így rengeteg lehetőséget ad. Nekem például szabad asszociációként még: jeges tea/sör, cserepes pálmafa/fikusz, haverok, még pár úszóguminak használható abroncs, törölköző, színek jutnak eszembe és pont ez a jó benne, hogy nincs ott... ha megjelenne nem csak, hogy nem "lekapott valóság lenne", de szerintem megszokottá is válna, mint egy-egy ezerszer ellőt plakátkép.
Szóval nekem tetszik.
Grat!

Zsichla Mate válasza:
Igazán köszönöm, hogy ilyen hosszan írtál, s azt kell mondanom, hiába nem látják sokan ezeket a képeket vagytok páran akik nagyon szépen megfogalmazzátok gondolataitok, s értitek.
Az ez előttiekben sokmindenmást is lehetett látni, itt "egycsatornás" a mondanivaló, s a tartalom, amit itt most tőled 100%ban elolvashattam:-)
Köszönöm, megérte feltennem.

2009. június 14. | 13:30 | JonasBalint

+++!
:)

Zsichla Mate válasza:
Köszi Bálint!

2009. június 13. | 22:50 | Kondor Krisztián

Köszönöm a kreditet. Persze, ha ragaszkodsz a dokumentalizmushoz, akkor nem kell hozzányúlnod a képelemekhez. Régen nekem is voltak hasonló elveim, például ez is, amit leírtál, meg még pl: a túl sok utómunka hamis képet eredményez..., amíg rá nem jöttem, illetve meg nem tapasztaltam, hogy a legtöbb profinak nincsenek ilyen elvei, és pl szerintük az utómunka hozzá tartozik a 21. századi fotográfiához.

Zsichla Mate válasza:
Nem feltétlenül ragazkodok, de ebben a témában igen.
Utómunkát láthatod, hogy tudatosan a hangulat erősítésére használom, s nem a kép eladására, de meg sem vetem sőt.
Adott lehetőség amivel élni kell. S ez így igaz akár filmes kép, akár dia, vagy akármi.
Szóval ebben eggyetértünk:)
Nincsmit!

2009. június 13. | 21:56 | Szt. Sebestyén

Öcsém:))

Zsichla Mate válasza:
;-)

adott pontszám: 5
2009. június 13. | 21:55 | Szt. Sebestyén

elvont kép:))
elvont ötlet de jó!
szép. érdekes színek, nagyon sokat hozzátesznek a képhez, igazi szürreális világ, jó, a nagyváros festett fala előtt egy tarka kempingszék:))
jó tetszik!
minden jót!

Zsichla Mate válasza:
Köszönöm szépen!:-)

adott pontszám: 5
2009. június 13. | 17:41 | Espíritu

Szia!
Ennek a hangulata megfogott.
Tetszik ez a kis utcakép, és tetszik mindaz amit sugároz, mind az az élet és történet, ami árad belőle.
És nagyon jó az utómunka is, ami szép, visszafogott de mégis kell.
Szóval számomra ez példaértékűbb mint a legtöbb kép, amire szórják az emberek az 5 pontot és sajnálom is, hogy nem kap értékelést... de ez van ha nincs minden szájbarágva...

Zsichla Mate válasza:
Köszönöm szépen!
Továbbra se teszem ki a témát az ablakba;)
Örülök, hogy tetszik, s télleg örülök, hogy írtál!

adott pontszám: 3
2009. június 13. | 16:23 | Kondor Krisztián

Szia! Nem tudom, hogy a képed konceptuális vagy "megláttam és lekaptam" jellegű-e, de mindenképp jobban is feldolgozhattad volna. Persze érződik az abszurditás, de nem átütő erejű. Szerintem nem lett volna gáz, ha kicsit átrendezed a képi elemeket, illetve hozzáadsz újakat (megjegyezve ez a konceptualizmus egyik főbb ismérve). Például: a gumiabroncsot és a deszkát arrébb rakod a sarokba, ezután beraksz a kemping szék köré a vakációra jellemző tárgyakat pl: napernyő, felfújható medence, vizipisztoly, napolaj... illetve a legfontosabb egy ember lett volna, mondjuk a környezetbe illő hajléktalan vagy mégjobb, ha megkéred a nagypapát, hogy vegyen fel sortot, hawaii inget, napszemüveget, és beülteted a székbe. Amúgy az alap ötlet jó, csak nem elég abszúrd és kidolgozott. Még valami: elég életlen, ez gondolom a kicsinyítés miatt van, érdemes kicsinyítés után élesíteni PS-ben.

Zsichla Mate válasza:
Szia!
Nyílvánvalóan egy koncepciót látsz, ami egy talált észrevételből egy lepusztult gyárban lett lefotózva.
Nekem sérti az elveim, a "talált" témába történő "belerendezés" ettől függetlenül elismerem lehetőségem sem lett volna, így amit irtál marad egy illuzió.
Hasonlóan vélekedem ebben a témában, mint egy streetben, csak az indusztriális témákban némiképp több idő van.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.