BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,34
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. március 8. 16:34
  • érzékenység: ISO100
Más világba kívánkozva

Mielőtt felmerülne a kérdés, szándékosan van az arc eltakarva. Egy kis titokzatosságot szeretnék ezzel vinni a képbe. Hogy miért ez a cím? A kép egyfajta vágyakozást is kifejez. Vágyakozást egy másik helyre, ahol talán szebb életre lelhetünk. Persze lehet hogy kifejezőbb lenne, ha a modell felfele nézve, mint egy igazi álmodozó. De ezzel a "tekintetnélküliséggel" más értelmet is kap a kép. Egy kis Noise, és kontrasztszabályozás, ennyi történt a képpel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2004. március 9. | 18:50 | Julcsi001

nagyon szívesen máskor is :)))
és folytasd ezt a sorozatot.. én is dolgozok már egy hasonlón.. érzelmek megmutatása+egy kis érzéketlenség is belevegyítve..

Madison May válasza:
Így már könnyebb lesz a munkálkodás. Tényleg hálás vagyok a segítségedért :)

2004. március 9. | 18:23 | Julcsi001

elhiszem, hogy az érzései alátámasztanák a címet, na de mi nem ismerjük a hölgyet, nem tudhatjuk, hogy mire gondol, hacsak te nem oldod meg valahogy, hogy az a képen is láthatóvá váljon... nem egy egyszerű dolog.. néha már én is hagyom a fenébe :)
ebben a fekete rózsában valóban benne van a szomorúság... csak akkor bejön az arca.. és az nem azt tükrözi..
nekem az jutott eszembe, hogy ő egy feleség gyászruhában, aki áll a tömegben a halott férje koporsójánál... mellettük fák, ősz van, hullanak a levelek... mindenki feketében, zokog, sír... és ott áll ez a nő, a feleség, és még csak nem is néz... még a szemét is elfedi... csak áll a rózsájával a kezében, és tudomást sem vesz a körülötte állókról... se a koporsóban fekvő halottról... teljesen érzéketlen... én azt a címet adném a sorozatnak.. ÉRZÉKETLENÜL vagy ÉRZELMEK NÉLKÜL! szerintem mindegyiken ez látszik! se mosoly, se szomorúság.. semmilyen érzelem..
Bocs, nagyon belejöttem :) minden képnél, ami valamiért gondolkodásra késztet, szövök egy kis történetet :)

Madison May válasza:
Nagyon jó ötlet! Elképesztő a fantáziád, és nagyon megfogott a történet amit a képemhez készítettél. Így át is fogom azon nyomban nevezni Érzéketlenül-re :)
Nagyon igazad van, és most hogy így beleképzelem magam a nőt körülvevő környezetbe, ami persze csak a fantáziánk szüleménye, egészen kerek lesz a kép érzelmi világa.
Köszi a segítséget, meg a véleményt is :)

adott pontszám: 4
2004. március 9. | 18:09 | Julcsi001

ejnye, azt a fülbevalót.. :) tőlem már megőrülnek a modelljeim, mert minden egyes fotózás előtt az összes ékszerüket levetetem róluk (ami elég sok időt vesz igénybe, mivel nem 1-2 gyűrű van rajtuk) :)) szerintem tedd te is ezt... ezez a képen a hangulatot nem nagyon támasztja alá az a két kivillanó fülbevaló!
A cím megintcsak nem fedi szvsz a képet, hol van a vágyódás az arcán??? megint csak közönyösséget látok! ha ki akarsz valamit fejezni egy képpel, akkor azt ne csak a ráaggatott és kezébenyomott tárgyak fejezzék ki! és a rózsa miért a más világba vágyódást fejezi ki?? hmm... nem értem! lehet, hogy én vagyok butuska :) akkor viszont tessék elmagyarázni! :) vagy ez a cím utólag született? na, mi az igazság? :)
3,5>4

Madison May válasza:
Lehet hogy az arca nem teljesen fejezi ki a kép címét, de az érzései, amit sajnos itt tényleg nem látni, nos azok erről szólnak. A rózsa nem tudom miért, de nekem először a fájdalmat juttatja az eszembe. Persze lehet hoyg én vagyok "fordítva bekötve". Sőt elég valószínű :)
De megfogadom a tanácsodat, és levetetem az ékszereket a fotózás előtt :)

2004. március 9. | 18:01 | Millla_

észre sem vettem hogy az rózsa, bocs :) vannak ezek a rózsás nakláncok, aszittem olyasmi. lehet, ha egy picit ferdébben lenne a rózsa akkor jobb lenne.. vagy más lánc. vagy nincs is szkéség a rózsára :) nemtudom. teccik, de attól lehet mégjobb lenne

Madison May válasza:
Megcsinálom mégegyszer :) Rózsa nélkül :) Aztán meglátjuk mi lesz belőle :)

2004. március 9. | 14:31 | merida1

Engem csak a nyaklanc zavar,a rozsa akep resze es kell is oda.

Madison May válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 4
2004. március 8. | 21:21 | 0rhpos1

Egy portré a szemek nélkül nem biztos, hogy titokzatosságot sugall.
Túl sok a mellékes részlet.
A rózsa és a medál zavarják egymást.

Madison May válasza:
Köszi a véleményt.

adott pontszám: 4
2004. március 8. | 18:10 | árnyékharcos

az életlenség és ez a durva zaj nekem már kicsit sok. az ötlet, koncepció egyébként tetszik, a felső fekete rész tűnik csak kicsit soknak. így olyan lefejezés hatású. alacsonyabbra vágva vagy ha az árnyék széle lágyabb lenne, jobb lenne szerintem

adott pontszám: 5
2004. március 8. | 17:38 | yaska

Roppant módon teccik az ötlet...
Talán még mutatósabb lenne, ha alul is maradt volna egy nagyon keskeny fekete rész, befejezetté nyilvánítva a képet. Nagyon jó hogy nem szines hanem FF. Az jut eszembe róla, hogy érdemes ilyen módon "eljátszadozni" a sötétség és világosság ellentétével ; pl. úgy hogy megpróbálni beállítani a modellt teljesen szimmetrikusan: egyenes fejtartás, minél egyformább haj kétoldalt, rózsát egyenesre és középre, nyakláncot is egyformára a két szárát. Persze mindez csak akkor ha van elég türelem mindkét fél részéről. A szemek árnyékolásánál pedig nagyon enyhe, két szélén felfelé ívelő árnyékvonal ; mindezekkel egy bizonyos mértékben váza forma kialakítása...
Tudom ez kissé vad, hogy portréból - váza, de szerintem borzasztóan érdekes...
A modell picit férfias arcvonásai (amik lehet hogy csak ilyen pozícióban látszanak ) jól hatnak fekete-fehérben.
Kísérletezgess!

Madison May válasza:
Köszi az ötleteket, azt hiszem lesz időm ezekkel kísérletezgetni a betegségem alatt :) Nézd meg az előző fotómat, ahol egy hasonló stílusú képet alkottam.
Mégegyszer köszi a véleményt.

adott pontszám: 4
2004. március 8. | 17:35 | kibic01

Nekem remekül közvetíti az elvágyakozás hangulatát a kép, amihez jól passzol a modelled "régies" szépsége, és ezt a hatást erősíti az utólagos szemcsésítés is.
A fülbevaló fényes csillogása viszont kizökkenti az embert ebből a hangulatból.
A selytelmességet, sztem a szemek halvány, derengő megmutatásával jobban el tudtad volna érni.A teljes eltakarásuk inkább hiányérzetet kelt.

Madison May válasza:
Köszi a véleményt. És í bókot is :) "A modell régies szépsége" :)))

adott pontszám: 4
2004. március 8. | 17:35 | trainspotting

Jó, de én nagyon sajnálom a megcsillant fülbevalókat. Szerintem sokat von le kép értékéből, de egy kis utómunkával eltávolítható. Azért csak gratula! Üdv!

Madison May válasza:
Köszi, van igazság a füllbevaló hibájában :)

adott pontszám: 5
2004. március 8. | 17:28 | purciur

Szép munka egy kicsit szomorkás a hangulat de nagyon jó.

Madison May válasza:
Hát a szomorkás hangulatból (hamár itt vagyunk hallgatok Kispált egy kicsit :) bőven kijárt nekem, így nem tudok más hangulatú képet készíteni.
Amúgy jó téged itt is látni, kedves purciur :)

adott pontszám: 5
2004. március 8. | 17:14 | Millla_

Szerintem a nyaklánc túl nagy, vagy csak túl fent van. Én fülbevalóból is másat választottam volna. úgy érzem van benne valami komorság. összességében teccik. grat

Madison May válasza:
Meglátom mit tudok a lánccal kezdeni :) Szerintem inkább a rózsa az, ami nagy, nem?

adott pontszám: 5
2004. március 8. | 17:09 | merida1

Nekem nagyon tetszik,es iszonyuan kifejezo,egyedul a nyaklanc zavar egy kicsit.

Madison May válasza:
A nyaklánc, vagy a rózsa? Mert van aki egynek látta a kettőt :)

adott pontszám: 4
2004. március 8. | 16:49 | Unicum69

A noise miért kellett? Kicsiben elég életlen, én nagyban sajna nem tudom megnézni. Kompozíció ok, engem a szem setétsége zavar. Tudom, hogy konzervatív vagyok, ez van, felvállalom...

Madison May válasza:
Utolag blurizáltam. Szerintem nem lett annyira rossz attól, hogy életlenebbé tettem. A noise szerintem nem zavaró. De lehet hogy egy kicsit elfogult vagyok :)