BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. május 2. 10:42
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2009-03-01
Előtér - Háttér IV

A sorozat többi tagját megtaláljátok a galériámban, célszerű megnézni őket, hogy megértsd ezt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. május 12. | 13:02 | Tomba

Köszönöm szépen a kreditet, megtisztelsz vele! Gratulálok a sorozatodhoz.

n00bi válasza:
Szívesen :) Használd egészséggel!

adott pontszám: 4,5
2009. május 12. | 06:08 | Tomba

Szívesen megnézném előtte a többi képet is, ha tudnám, hol keressem :). Nagy segítség lett volna számunkra a kiírod a foto id-kat a megjegyzésbe, így meg tudtuk volna nézni anélkül, hogy elállnánk a pontozástól.

Ettől függetlenül, azt hiszem, az előzmények ismerete nélkül és értelmezhető a kép, legalábbis teszek rá egy kísérletet :). A két kép és a cím alapján én úgy vélem, hogy a sztereotípiák hátulütőjét jeleníted meg a felvételen. Mindannyian sztereotipizálunk, hiszen szükségünk van arra, hogy bizonyos jegyek, vonások alapján gyorsan és egyszerűen fel tudjuk mérni, meg tudjuk ítélni, jellemezni tudjuk a környezetünket, vagy a környezetünk egy bizonyos csoportját. Ezek azonban önmagukban is torzak lehetnek, arról nem is beszélve, hogy a jellemzők nem szükségszerűen érvényesek egy bizonyos csoport minden egyénére.

Az első képkockán egy elég zilált külsejű, bódult fiatalembert látok, aki talán részeg, esetleg kicsit be van lőve (?). Ha csak ezt látjuk róla, akkor ennek alapján könnyen besorolhatjuk az illetőt a "narkós, iszákos" csoportba. Ítéletünk ennek alapján könnyen lehet lesújtó, mert aki "iszákos" és "narkós" az bizonyára egyben züllött és megbízhatatlan is, sőt akár a bűncselekmények elkövetése sem állhat távol tőle. A másik képpel érzésem szerint arra világítanál rá, hogy ez az ítéletünk mennyire nem állja meg a helyét. Azon ugyanis egy üzletembert vélek felfedezni, aki pontosság mintaképe. Éppen a késében lévő munkatársát készül "lecseszni", vagy a következő tárgyalás időpontját egyezteti éppen.

Úgy vélem ez az eredeti koncepció, amit az előbb leírtam, bár őszintén szólva kicsit billeg a történet. A második képen, elsősorban a ruházat alapján, nem egy tip-top üzletembert látunk. Ez a gyűrött, nem igazán jó szabású, olcsó öltöny, a nyakkendő hiánya, az első képhez hasonlóan zilált frizura nem kifejezetten a menő üzletember benyomását kelti. Az ötlet, a koncepció szerintem nagyon jó, nagyon eredeti, a kellékeket viszont érdemes lett volna jobban megválasztani, hogy hitelesebb legyen a kép. Gratulálok a felvételhez.

n00bi válasza:
Nagyon szépen köszönöm :)
Igazából helytállónak érzem minden felvetésedet és talán az eddigi legértelmesebb hozzászólást kaptam a sorozatommal kapcsolatosan.
Köszönöm szépen!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2009. május 4. | 18:12 | vity

Végülis önmagában is érthető mindegyik kép, az másik dolog hogy baromi jó érzékkel találtál rá a témákra és öntötted ezeket vizuális formába. Egyedi, különleges mindegyik.

n00bi válasza:
Köszönöm!

2009. május 3. | 16:08 | agent2.0

Úgy gondolom azt még meg kéne tanulnod, hogy ha szájba rúgsz valakit, utána már nem lesz akkora hatással rá, ha megszorítod a kezét:)

A sorrend hibádzik, egyre hatástalanabb képeket teszel fel, ellőtted a puskaport az első két képpel. Pedig ezekkel kellett volna kezdeni, és azokat a végére. A gyerek egyébként inkább néz ki egy álmos narkósnak az első képen mint hajléktalannak. Nem rossz, de mint mondtam már szájba rúgtál, ezen már nem lepődöm meg.

n00bi válasza:
Igazad lehet, köszi :)

2009. május 3. | 15:15 | nem

tényleg nem. de most igen. elfogadhatóbb így - nekem - a sémás kontraszt-állítás a két kép között. de azért szólj a havernak hogy vegyen egy kisebb öltönyt magának:)

n00bi válasza:
oké :)

adott pontszám: 5
2009. május 3. | 11:35 | M69

szia ismét egy kiváló kép nagyon tetszik az első részén a megvilágítás hogy szinte csak jobb oldalról jön azt hiszem elérted vele a kívánt hatást grat hozzá..

n00bi válasza:
Köszönöm szépen!

2009. május 3. | 00:02 | GBali

Hali!
Tetszik nagyon az egész sorozat, ez a kép szerintem azért nem jön át egészen mindenkinek, mert a második kép már szinte elüt az előzőtől.
Az első képen tényleg akár egy drogos feje is lehet, viszont a második képen én inkább csak egy siető üzletembert látok. Valahogy nem vonható annyira párhuzam a két kép között mint a sorozat előző tagjaiban.
Véleményem szerint jobb lett volna, ha a második képen szintén valami nagyon megfáradt arcot mutat, görnyedtebben áll egy kicsit, és úgy lerí róla, hogy elege van az egészből, belefáradt már, nem aludt több napja, akármi.
Így nagyjából olyan, mintha két külön képet néznék, ugyanazzal a modellel.
A ruha tényleg nem a legjobb, de hát ez van :)
Na, összességében a sorozatból ez tetszik a legkevésbé, de még így is igen jó szerintem, remélem nem ez volt az utolsó része ;)

n00bi válasza:
Igazából lenne még 1 része, de azt nem érzem már ütőképesnek a többi mellett. Szerintem azt inkább már nem teszem fel.
Köszi,hogy írtál!

2009. május 2. | 20:38 | pjotr

Szia!
Én előbb megnéztem a sorozat korábbi részeit s így valóban többet mond a kép, mint elsőre.
Sajnos viszont így pontozni nem tudom.
Abban egyet értek nem-el, hogy egy pontosabban szabott öltöny és egy komolyabb óra jót tett volna az összhatásnak.
Egyébként telitalálat a sorozat, a "ne ítélj elsőre" szlogen jutott róla eszembe :)

n00bi válasza:
Semmi gond, lényeg, hogy írtál.
Örülök,hogy elnyerte tetszésed

2009. május 2. | 15:42 | nem

hello

a jobb oldali üzletember figurát felruháztad az összes szájbarágós "ismertetőjeggyel". telefon, öltöny, órára pillantás, kimért tekintet, stb. szerintem ez így sok. emellett adhattál volna rá egy öltönyt, ami nem nagyobb két számmal az emberünk méreténél meg ha már mindenképpen az üzletember-sémát akarod megjeleníteni (itt a "séma" szót ne érzed negatívnak) akkor ne egy műanyag órát adj a srác kezére.

ja és olvasva a válaszodat a lentebbi kommentre: én nem érzem/látom igazán a kontrasztot a két karakter között. meg ez a "bedogozva-szakadt arc" párhuzam is kicsit ódivatú már.

nekem egyébként a bal oldali kép önmagában tetszik. a helyedben én arra gyúrtam volna rá és tettem volna fel

n00bi válasza:
Látom azért a sorozat többi tagját már nem nézted meg :)
Saját ruházata volt, nem tudtam mit tenni azzal, hogy ilyene volt. Az óra egyébként az enyém, ami mellesleg fém óra és nem is ócsóó, nem tudom miért ez jön le mindenkinek.

Köszi,hogy benéztél

2009. május 2. | 12:50 | toto8888

:)

n00bi válasza:
:)

2009. május 2. | 12:43 | Fauna0909

Ezt a képet sajna én sem értem... De ha van még több, tegyél fel, kíváncsi vagyok rájuk!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

n00bi válasza:
Az első megközelítés igazából az lett volna, hogy csövesnek ábrázolnám v. legalább is egy szakadt arcnak. Nem voltam teljesen megelégedve a kapott képpel, így csináltunk egy olyan próbálkozást,hogy szándékosan bepislog a felvétel készítésekor, ezzel egy olyan hatást értünk el, mintha be lenne drogozva. Szóval egy szakadt, drogos párosítás a portrén, a háttér pedig ... egy elfoglalt üzletember. Teljesen helyt álló példa szerintem, hisz nem egy és nem kettő ilyen ember van. Remélem így már érthetőbb, sajnálom, hogy nem jött át.
Köszönöm szépen a krediteket!

2009. május 2. | 11:46 | ken_da_hayadra

értem én, hogy ez valami "ne ítélj elsőre" sorozat akar lenni....
hát nem is tudom...

a bal oldali képen látok egy kissé ápolatlan srácot, aki mindjárt elalszik... talán fáradt...
és a jobb oldali kép láttán, valószínűleg meg kellene lepődnöm, hogy ez a srác felvett egy gyűrött öltönyt, aminek a nadrágja hat számmal nagyobb rá és telefonálás közben nézeget egy ormótlan, műanyag hatású búvárórát....
és mindezt teszi furán kitekert testtartással...

a szőke bandi mondja a reklámban: nézd, menedzser!

vagy mi is történik????

talán majd a többiek

n00bi válasza:
Inkább majd a többiek