BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 28. 16:47
  • forrás: negatív
  • objektív: 80@50mm
-

nézegettem egy másik reálával készült képen hogy milyen szépek a pirosai, a zöld tájképek mellett egy pink is legyen, egyébként tényleg jó ez a negatív. fuji reala 100 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. október 13. | 22:19 | tiger1977

mi az a "Tigeres vöröses tint" már ha rám gondoltál?

Kaviaar válasza:
Egy bizonyos feldolgozás tipusodban megvannak azok a meleg gazdag vöröses árnalatok erre gondoltam. Van több képed a galériádban szerintem nem lesz nehéz megtalálni őket.

2009. május 3. | 22:32 | Espíritu

Szia!
Ez mennyire finom kis fotó.
Sokáig el lehet nézegetni...
Egyszerű, mégis tartalmas és szép fotó.
Azt hiszem, hogy ezt digivel nem lehet utolérni...
Szép lett.

Kaviaar válasza:
Hát az biztos hogy az érzékelő méret miatt egész másképp alakul az éles életlen átmenet. Nagyobb fókusztáv kell az APSC-n egy ilyen képkivágásnál hogy valami hasonlót kapjunk. Viszont annál a fókusztávnál egész másképp alakul az előtér és háttér viszonya, a perspektívikus torzulás, és "2 dimenziós" lesz a kép.

A KF-ben engem az fog meg hogy megvan a térérzet és gyönyörű az éles életlen átmenet. A filmes színek, a 6x6 adta részletek meg már csak ráadás.

Örülök hogy tetszik, köszönöm hogy írtál.

2009. április 29. | 21:07 | Zsichla Mate

Istenem.... kidobom a digit... ez csodás!

Kaviaar válasza:
Nem kell kidobni, sok mindenre a digi alkalmasabb (főleg ha gyorsan kell vmit lekapni). Tájképre, portréra meg ilyen életképekre amikor nem hajt a tatár és van idő beszélgetni kamerát álligatni és közben kattintani egy-kettőt viszont tényleg jó.

2009. április 29. | 14:47 | Osztya

Email jöhet, Silverfastban film típust, érzékenységet, színegyensúlyt több módon, kontrasztot és még ezer dolgot tudsz szabályozni!

Roll-ban 100S, ha több szín kell akkor 100VS-t ajánlom.
T kristályos zaj semmi.
osztya

Kaviaar válasza:
Köszönöm, amint kész leszek a munkahelyi határidős munkákkal (jövőhét szerda) írok levelet, filmekkel kapcsolatban is ill hogy hol lehet ezeket még megkapni (ring fotóból rendeltem legutoljára nagyon jó árakon de nekik főleg fuji rolljaik voltak egy kevés maradék forte ff).

2009. április 28. | 19:47 | Osztya

Ejh de remek tónusok és részletek! Pedig "hűvös" Fuji és nem a kedvencem a Kodak-tól.
Egyszerű és mégis remek fotó, semmi felhajtás, csak a részletek és működik.
osztya

off

Zoran, jó progival az a szkenner muzsikálni tud. :)
Silverfast AI-val hajtom az enyémet, az is stylus, csak kicsivel nagyobb.
Ha érdekel a progi, keress meg.

Kaviaar válasza:
Örlök, köszönöm.

Kodakban mostanában nem nagyon találok roll filmet, volt egy tekercs portra 160nc-m annak nagyon tetszettek a színei de jó áron sehol sem láttam mostanában, a kodak profoto 100-as gagyi nega meg szép színes, de iszonyúan szemcsés összehasonlítva a fujikkal, úgyhogy maradtam a fuji pro 160s-nél amit nagyon nagyon jó árban vettem nagyobb tételben (600ft/roll).

Rollban te milyen kodakot ajánlanál egyébként?

off: lehet silverfastal kapcsolatban dobok egy emilt. Az alap epson szoftver jó, csak ő akarja kitalálni a színegyensúlyt és nincs olyan beállítás mint amiről a vuescanban hallottam hogy megadhatod milyen filmet scannelsz (a vuescannál az UI nekem egyáltalán nem esik kézre pedig próbálkoztam a próbaverzióval 1-2 napot).

2009. április 28. | 17:21 | Zoran_2

Nekem a negatívról nem sikerül a szkennelés - legalábbis nem olyan jól, mintha papírképet készíttetek belőle - egy párszor nekifutottam, de már egy ideje nem is próbálkozom ....
(epson 3490 photo)

Kaviaar válasza:
Nekem a 4490-es van, negával szuper, diára meg sajnos kevés (od3.4 nem világítja átt a fedettebb diákat és a mély tónusokat nem tudom szépen kiszedni belőle) ahoz már a 4990-es vagy az új 750-es kellene.

Alap epson szoftverrel scannelek amit adtak hozzá, de nem automata hanem a professional módban, USM, grain reduction, digital ICE meg minden egyéb szutykot kikapcsolok szkenneléskor és ha van szösz inkább healing brusshal utólag, meg leméretezés után egy kis smart sharpen, nem szeretem ha kontrollálatlanul nekiseik a program a képnek :>

2009. április 28. | 17:20 | mutty.hu

Tényleg jó a reala! De megsúgom,a sima Fuji Superia 100 is marhajó rollban. Annak pirosai nem annyira, de iszonyatdurva dinamikája van és nagoyn finom szemcsés, jól tűri a félreexponálást.

Ez egy aranyos kép.

Kaviaar válasza:
Ez az új 4 rétegű superia tényleg jó, de sokkal szemcsésebb és nagyon szaturált, jobban mint a reala és sokkal erősebben mint a pro 160s. Félrexponálással egyenlőre nincs tapasztalatom, ez a kis gossen digiflash jól műkszik és a hatalmas analóghoz képest szitne semmi súly úgyhogy mindig velem van nem kell saccra exponálni. Beeső fényre mérve az összes diám és negám jó lett.

2009. április 28. | 17:03 | JonasBalint

ugyehogyugye :)

Kaviaar válasza:
Igen, tényleg frankó szaturált színei vannak.

2009. április 28. | 17:00 | Zoran_2

Tetszik - ez utómunkanélküli - amit látunk - úgy értem a színekhez, kontraszthoz nem nyúltál?
Z.

Kaviaar válasza:
Én általában lapos gammával szoktam scannelni és utólag állítom be a kontrasztot a gradiációs görbéken az én szájamíze szerint. Itt is ez történt, természetesen ez szaturáció növekedéssel is járt mert nem LAB módban dolgoztam hanem csak simán RGB-ben.
Amit akartam írni hogy a negában nagyon szép tónusok vannak (hiába huzigálod ha nincsenek ott a tónusok akkor sávosodik, szétesik) és kellemes bár picit szerintem a vöröseket jobban kihangsúlyozza ez a negatív (pro 160s naturálisabb bőrszínt eredményez, szerintem).