BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,77
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 27. 08:11
gyermekarcok Déváról II.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. május 13. | 15:24 | Robrt

Szia!
Az ötlet nem volt rosz, viszont a beállítást másképp oldottam volna meg. A kislányt jobb lett volna úgy fotózni, hogy a szeméből és az arcából is látszódjon valami, mert így nem lehet látni a kifejezését. A virág sötét színű, ezért a háttérben elveszlik, mivel az is sötét. Célszerű lett volna világosabb háttérre komponálni. Ebben az állásban a kislány haja belelóg a virágba, mi szintén nem szerencsés. Kicsit fordítottam volna az egész beállításon, ami sokat javíthatott volna.
Üdv.: Robrt

locman válasza:
Szia!
Kedvenc képem. Albinó kislány, ellentétet kerestem és találtam a sötét tulipánnal. A mozdulat is lehet kifejező.
Kösz az értékelést.
Üdv.: locman

2009. április 27. | 20:28 | nyussziiiiii

Biztos, hogy kiszedted a pipát? Még mindig nem láthatóak a pontozható képeid.

locman válasza:
A pipát töröltem, most sem tudom mi változott ezzel? :) A gyermekarcokból eddig kettőt töltöttem fel portré kategóriában. A másikat Lujzi cím alatt találod.

2009. április 27. | 15:40 | V.F.

Ha sikerült volna picivel többet mutatni az arcából, lenne az igazi.
Üdv.

locman válasza:
Köszönöm az értékelést, üdv.: locman

2009. április 27. | 15:30 | nyussziiiiii

Onnan tudtam, hogy beleolvastam a lenti értékelésekbe. Most viszont az Általad adott válaszokba is belekukkantottam, és szomorúan vettem tudomásul, hogy nem egészséges a kislány:( Ennek tükrében kicsit máshogy állok hozzá az egész képhez- és még kíváncsibb lettem a sorozat előző képére- ha szépen megkérlek, ugye kiszeded a pipát a "pontozható rejtése" négyzetből, hogy megnézhessem?
Köszönöm előre is.
Ani

locman válasza:
Ani, köszönöm a választ!
A pipát töröltem, fogalmam nem volt mire kell használni.
árpád

2009. április 27. | 12:53 | nyussziiiiii

Ha sorozattal találkozom, mindig megnézem a sorozatba tartozó előző képeket is. Nem értem, mi annak az értelme, hogy a II-es számmal jelzed, hogy sorozatról van szó és van előző rész is, közben meg rejted a galériádat? Igenis kíváncsian kukkantottam be hozzád, hogy lássam az előző Dévás képet, de csalódtam. Ez off volt, de meg akartam jegyezni.
A kép erős oldala számomra mindenképp a mesébe illő aranyszőke haj és a szép varkocs, de az arcot és a szemeket én is hiányolom. Remélem a következő képet még frissen elcsípem.
Kellemes napot!
Ani

locman válasza:
nyusziiiiii ka ne haragudj! - először akartam sorozatban feltölteni képeket és a portrékkal is csak próbálkozok.
De áruld el nekem, honnan tudtad, hogy az arcot és a szemeket más is hiányolta?
Köszönöm.
Szép napot Neked is!
Üdv.: locman

2009. április 27. | 11:23 | tarnics

Nos latom itt sokan a konkrét portré mivoltát keresik a képnek. Annyiban igazuk van, hogy ez portré kategória, na de eltekintve attól, hogy az alkotó miféle kategóriát választ a képnek, megfelelő háttérinformációval bizonyára "olvasható" a kép. A mi falunkban is vannak Déva-i gyerekek a ferences kolostor, és Ervin atya gondozásában.
Aki ismeri a gyerekek sorsát, hányodtatásait az átérezheti azt a pillanatot, amikor a kislany magához-von egy fekete tulipánt virágot annélkül, hogy azt leszakitsa, és az illatát, a szépségét keresi. Az arc láthatatlansága utal a cimben képviselt anonimitásra (gyerekarcok). Igaz jobban megfellet volna egy oylan cim, hogy Gyereksorsok Déváról.
Tehát a GYEREKARC alatt ertsük az egesz gyereket azzal a viraggal es mozdulattal együtt.

Mindenképpen értékelem hogy a témához hozza nyultál. Mit pedig a technikai kivitelezésről, az előttem szolűak elmondtak, valűban kiéget, de na... Talán a következő megfelelőbb fenyviszonyok között.
Egy kepzeletbeli 5-öst a témára, a szerkesztesre, es a lanyra szant időre mindeképpen adok.
Jóbb fényeket.

locman válasza:
Köszönöm az értékelést!!! - ezzel most helyreállt a lelki egyensúlyom. :) A kategóriát a sorozatnak szánt képek miatt választottam, bár kétségtelen pillanatképek. A képet háttérinformációk nélkül akartam megméretni, így különösen örülök részletes értékelésednek. A dévai gyermekotthonban két nap alatt felhalmozott élményeimet még alig tudtam feldolgozni, de szertnék visszatérni.
A feladat igazi nehézsége számomra az volt, hogy a kislány (egyik kedvencem)albinó volt, a kiégést ezzel együtt lehet értékelni. A szituáció önmagáért beszélt örülök, hogy észrevetted. A jó megoldás tudom, hogy nagyobb felkészülést igényel.
Köszönöm, üdv.: locman

2009. április 27. | 10:45 | csesznye

A címét érem,de pont a kislány arca látszik rosszul a képen.A szőke haj elég rendesen kiégett,a tulipán pedig túl sötét.A túl erős napsütés szinte lehetetlenné teszi ezek kiküszöbölését.Jobb lett volna borús félárnyékos időben fényképezni,vagy takarni árnyékolni a fényképezni kívánt témát.Jó fotózást Üdv.

locman válasza:
:)

adott pontszám: 3,9
2009. április 27. | 10:45 | csesznye

A címét érem,de pont a kislány arca látszik rosszul a képen.A szőke haj elég rendesen kiégett,a tulipán pedig túl sötét.A túl erős napsütés szinte lehetetlenné teszi ezek kiküszöbölését.Jobb lett volna borús félárnyékos időben fényképezni,vagy takarni árnyékolni a fényképezni kívánt témát.Jó fotózást Üdv.

locman válasza:
Erős napsütésben exponált kép, készült árnyékban is, de ez kedvesebb és meghatóbb volt számomra. A fekete-fehér kontraszt fogott meg, a kislány uis nem szőke, hanem albinó. Más szögből kellett volna fotózni, a pillanat csak erre volt elég.
Köszönöm az értékelést, üdv.: locman

2009. április 27. | 10:14 | suzy.79

Szia!
Elnézésedet kérem, de én inkább nem adok pontot erre a képre, mégpedig mert kevésnek tartom ide. A Kislány feje nagyon uralja a képet, s pillanat amit megörökíteni kívántál szintén nem élvezhető és lényegét veszíti a képen, éppen az előző(ek) miatt. A virág fejét a kislány szintén nagoyn leárnyékolja. Talán utómunkában lehetett volna kihozni belőle többet, talán szűkebb vágással, saturatio és társai.... udv.

locman válasza:
Szia!
Amire gondoltam, nem jött vissza.
A vágás kimaradt, megnézem.
Köszönöm az értékelést!
Üdv.: locman

adott pontszám: 3,9
2009. április 27. | 09:26 | inexis

Szia!

Remélem nem haragszol meg,de nem értem a címet így a fotó is értelmét veszti számomra. Ha már gyermekarcok, akkor miért látunk egy virágot szagoló kislányt,akinek a haját a szél osszekuszálta az arcából jóformán semmit nem látni.Ráadásul eros napfényben fotózhattál és a vágás sem tetszik.
sajnálom:-(

locman válasza:
Szia!
Nem haragszom! :) Az információ valóban hiányos, a fotó pedig nem pótolta. Tanulság: előfordul, hogy az élmények hatására az ember néha többre értékeli a munkáját.
Köszönöm az értékelést, üdv.: locman

adott pontszám: 3
2009. április 27. | 08:59 | N.R.

Szia. Kedves fotó lenne, de sajnos az arcból semmi sem látszik, teljesen árnyékban van, a haj is eltakarja, ami kicsit túlexponálódott. A tulipánból is alig látni valamit. Sajnos ez így nem portré, pusztán egy pillanatkép.

locman válasza:
Szia! Igaz, - feltöltés nélkül lehet kategóriát váltani?
Köszönöm az értékelést!
Üdv.: locman