BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,76
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 20. 14:55
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Nikon 50/1,8
  • rekeszérték: f10
  • zársebesség: 1/100
Smena 8

Az öreg...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. augusztus 13. | 15:01 | buslig22

Sok a bebukott, élettelen rész a képen, vagyis a téma homályban van, nem ártott volna a zársebességet kisebbre állítani...van mit tanulni azért ''Az öreg...''-től :D

bike3al válasza:
Bebukott rész van, életlent én nem látok, de legyen igazad. :) Mellesleg ha a zársebességet kisebbre állítom még több bebukott rész lenne. Köszi az értékelést.

2009. április 20. | 22:24 | Zsichla Mate

Köszönöm szépen a kreditet!

Írok persze, s az, hogy rossz, s jó mennyire változatos azt nem tudom megmagyarázni, a képeket megérzésre értékelem, s probálom egyensúlyban tartani a dolgokat.

Értem mostmár a vágási koncepciód, de ezzel nem egészen értek eggyet, ebben az esetben már, sok, s a tárgynál pontosan mi határozza meg, hogy merre van az előre?:-) (itt az obi:D)

Viszot a hozzáállásod becsülendő dolog! Ezt a szemléletet tartsd meg mindenképpen s sokra fogod vinni!

bike3al válasza:
Igen, helyes felvetés, a tárgynál nincs előre, de azért egy gép, aminek az objektív még az állatoknál is szemnek tűnik (kutyák, macskák egyből azt nézik ugye, legalábbis nálam) ezért gondoltam így.

Köszönöm a figyelmed és hogy újra írtál! :)

adott pontszám: 3
2009. április 20. | 20:37 | Zsichla Mate

Szia!
Alapjában véve a gondolatmenet a kép mödött helyes.
Adott egy karakteres modell.
Világítsuk, meg csak a lényeget, csak az erényeket kiemelve.
Viszont itt látom a leglényegesebb hibát, a világítást szerintem lágyabban kellett volna, akkor a csillogás elkerült dolog lett volna.
Így nincsenek meg azok a karekterjegyek. Ennek a másik oka, hogy bár a monitorom klaibrált vannak részek amit kevésbé láthatóak, ez a kicsit alulexponált hatás miatt van.
Nem lenne szabad ennyire beleolvadni a háttérbe, ennél jobban ki kellett volna emelni.
A másik dolog a vágás.
Az már valóban egy nahéz dolog, mert a nézőpontal s beállítással, egy alapvetően egyedibb rálátást biztosítottál a dolgokra, viszont a vágást én tágnak érzem.
Ez viszont egy örörkös vita alap.
Ezt a bal oldalra értem.
Persze normális kereteken belül vevő vagyok rá, hogy megvitassuk, hogy miért is.
Szerkesztésileg, attól érzésem szerint nem lett több a kép, hogy ide pozícionáltad. Persze, sokkal jobb, mitha középen.... de így sok a holt társ, amit meg kellett volna, töltani, szerintem, de akkor jogos felvetés lenne, hogy sokkal másabb képet kapnál.
Remélem tudtam hasznos dolgot írni, s nem sértettelek meg, mert igazán nem volt célom, én csupán ezt a képet most így látom.
M.

bike3al válasza:
Nem sértettél meg, sőt megtisztelve érzem magam, hogy mostanában néhány tapasztalt fotós benéz (ide és más képemre), így Te is.
Amiket leírtál valós dolgok. A világítás direktségét próbáltam enyhíteni. Ez amúgy egy vezeték nélküli vaku volt állványról, lágyításként pedig kapott egy kupakot. Ez valószínűleg kevés lett. Az, hogy a Smena ennyire beleolvadt a háttérbe teljesen tudatos volt, kifejezetten erre törekedtem attól függetlenül, hogy ez valóban rossz ötletnek tűnik, hiszen többen is említitek. Én úgy gondoltam, hogy a főbb vonásait szeretném megmutatni a Smenának és szerintem ez maradéktalanul sikerült, hiszen alul már csak egyenes vonalak vannak (egyszerűen fogalmazva).

A vágás:
Ugye Neked erősen tapasztalt fotósnak nem kell bemutatnom például a rally-s vagy egyéb sport képeknél, vagy csak egy sima portrénál használt "hagyjunk teret a modell tekintete irányában" vagy a "hagyjunk helyet a haladás irányába" dolgokat. Ezért hagytam balszélen, mondván a tárgyfotó (szerintem legalábbis) egy speciális portré. A gép arra néz, kell a hely. Szerintem. Mondjuk lehet sok lett egy kicsit, mert ezt is többen említitek.

Tudtál hasznos dolgokat írni attól függetlenül, hogy ezeket mások már említették. Ezért vagyok itt, általam jónak tartott képekről várom mások kritikáját. Elvégre is ebből lehet tanulni, nem? :)

Szép fényeket kívánok Neked!

U.I.: ha valamiről még beszélnél, vagy ha valami eszedbe jutott még szívesen fogadom. Akkor is, ha csak rossz dolgok, de tanulni szeretnék! :)
A fotós 1,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,8
2009. április 20. | 18:24 | bodzaszörp

Szia!

Szerintem egy kicsivel több fényt elbirt volna, igy sok részlet elveszik.
Az élesség és a mélységélesség jo.
Bal oldalon lehetne szűkebb a képkivágás, sok az üres rész.

üdv.bodzaszörp

bike3al válasza:
Köszönöm az értékelésed és az eddigiekhez képest meglepően magas pontot. Néhány nagyon apró részletet én gyomláltam le, de szinte érintetlen a kép.

Még egyszer köszönöm! Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2009. április 20. | 16:15 | inexis

Szia!

Nemtudom,de szerintem túl sotét az egész fotó.Ha már a Smenát akartad megmutatni nekunk akkor miért csak a felirat látszódik a gép meg teljesen osszeolvad a háttérrel. Engem ez így nem nagyon fogott meg nehari.

bike3al válasza:
Nem haragszok, ez teljesen normális. Nem visszavágás, de Neked is van olyan képed ami meg nekem nem tetszik. Ez így a normális, majd legközelebb... :) Az összeolvadás a háttérrel teljesen szándékos, pont csak azoknak a jellegzetes pontoknak a kontúrját szerettem volna megjeleníteni, ami a Smena különlegességét mutatja. Szerintem a gép fizikumát, karakterét sikerült bemutatni, szerintetek nem. Örülök is neki kicsit meg nem is, de végülis ez visz előre!

Köszönöm a véleményed és szép fényeket kívánok a jövőben! :)

2009. április 20. | 16:10 | zso6607

Nézem-nézem, de csak nagy sötétséget látok, minimális kontúrokkal. Lehet, hogy bennem van a hiba, de elhibázottnak tartom. Nem értem a mondanivalóját, örülnék, ha elmagyaráznád. Üdv: Zso

bike3al válasza:
Az is lehet, hogy rosszul kalibrált a monitorod, bár Te elég tapasztalt fotós vagy a galériád alapján és feltételezem ez Nálad nem lehetséges, így ezt kizárom. Lehetne még sok más ok de én inkább azzal magyarázom, hogy nem egyformán látunk pár dolgot, de ez teljesen rendjén van, lényegében ettől különbözik egyik fotós a másiktól. A minimális kontúr a lényeg amúgy, pont amit látsz. Ha nem ezt szerettem volna nyilván máshogyan világítok. Szerintem a Smena összes karakteres pontját megtalálod a képen sallangmentesen. De egyáltalán nem haragszok, ha nem. :) Minden esetre köszi, hogy benéztél és szép fényeket a jövőben!

adott pontszám: 4
2009. április 20. | 16:03 | Charteris_v1

Nem jóízűek azok az értékelések, amelyek úgy kezdődnek, hogy " én úgy csináltam volna", de szvsz egy kicsit több megvilágítás elkelt volna.Baloldalt van a nagy üres tér, az objektívből csak kontúrok látszak, a vázból szinte semmi és a felső fémrész is elég halvány. Megértve a koncepciót, én így látom

bike3al válasza:
Köszi, hogy benéztél, és főleg hogy írtál is. Nyilván ha nem az objektív kontúrjait szerettem volna látszatni, akkor jobban bevillantok fentről, sőt tök máshogy világítottam volna, de pont rátapintottál a lényegre, ezért kapott csak ennyi fényt.
Mellesleg a bal oldalt elég egyszerűen magyarázza az, hogy modell fotónál a tekintet, mozgást ábrázoló képnél a haladás irányában illik teret hagyni. Ez meg végül is egyfajta modell fotó. Nem divat, tárgy.

Szép fényeket!

adott pontszám: 3
2009. április 20. | 15:59 | cfg76

Szia!
Értem én az elképzelést, a sötétből éppen csak előbukkanó, drámai megvilágítást alkalmazó kép volt a cél. De sajnos nem lett a legjobb.
Túlságosan sötét, és a tárgy nem képez meghatározó kontúrokat, nagyon elveszik a fekete háttérben.
A vágás/szerkesztés sincs rendben, szerintem nem kellene oda az a sok üres tér a bal oldalra.

bike3al válasza:
Nem vélekedünk egyformán, de köszönöm, hogy benéztél és hogy nyomot is hagytál. Szép fényeket!

2009. április 20. | 15:09 | glivia

Köszönöm szépen a kreditet, nagyon kedves vagy :)

bike3al válasza:
Nincs mit, inkább én köszönöm a segítséget. :)

adott pontszám: 4
2009. április 20. | 15:01 | glivia

Szerintem jó a fekete háttérszin ehhez a képhez. Úgy érzem, jól állítottad be a fényforrásokat, jól helyezted el a gépet a képen, minden klappol, egyetlen dolog kivételével: nagyon fényszegény... Ennél kicsit világosabb, karakteresebb formában nagyon ütne. Pedig sötét szobában nézem, és a monitorom is be van állítva rendesen...

bike3al válasza:
Köszi!

Gyors voltál, ép mire megírtad már sötétszürke a háttér. Azért jutottam erre, mert monitorfelbontás-függő, hogy kinek hol helyezkedik el a képernyőjén, és valaki még sokallná alatta-mellette a helyet.

Minden esetre köszi, hogy benéztél és a pontot is köszönöm. Az egyetlen vaku elhelyezésével foglalkoztam eleget valóban, több szög után ez maradt véglegesnek. A fényszegénység szándékos ugyan, de igaznak érzem amit írsz. Kicsit sejtelmes akart lenni, de így már talán valóban kevés ehhez is.

Szép fényeket kívánok Neked a jövőben!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.