BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 11. 17:55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Sárospatak
  • Készítés ideje : 2004-11-01
(Fej)helyre igazítás..

Sziasztok! Ismét egy újabb feldolgozás egy kis 2mp-s fényképeim egyikéből. A helyszín ugyanaz mint eddig, és az időpont is stimmel. Várom a sok sok kritikát, javaslatot hibát..amiből van bőven... a felülről való fényképezés tudom hogy nagy hiba volt, nagyon megnagyítja a fejet...sajnos ezeket nem tudom PSal orvosolni alkalmam még nincs új képet készíteni a hölgyről... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2009. április 12. | 07:06 |

Szia! Azért nem rossz fotó ez, bár tény hogy vannak hibái. Az egyik problémát a vágásban látom, a karok kifelé haladnak a képből majd újra vissza és csak a felkar, valamint a kézfej töredéke látszik, ami így befejezetlen hatást kelt. Az arckifejezés és a mozdulat együttese számomra nem teremt igazi összahngot, bár a címmel próbáltál utalni arra hogy mit is látunk, de így mégsem kerek. A másik, hogy szerintem az arc itt már túl steril és világos a test többi részéhez viszonyítva, kiemelkedik a képből. A fények eloszlása nem egyenletes, és igen, a test arányai is torzultak az általad is említett hiba miatt. A színvilág ízlés kérdése. Én meghagytam volna színesben, vagy ff, de ez tényleg csak szerintem, mert úgy érzem a szépia-féle tónusvilág nem tesz hozzá a történethez. Nagyjából ennyi. Üdv!

sayv válasza:
Hello!
Igen a vágás nem volt túl szerencsés ezt belátom de sjanos az eredeti fotón is hiányzott egy darab a kezekből, így ezen már nagyon segíteni nem tudtam... az arc kiemelkedése sajnos a vaku miatt van amivel igazából nemnagyon tudok mit kezdeni:S ha van akkor ilyet csinál a képpel, ha nincs akkor nem éles...imádom a kompaktokat... tudom hogy lehetett volna megvilágítani, arra viszont nem volt ott és akkor sem lehetőségem..sem eszem hozzá :S
A kép eredetileg is Sepia volt, az ff nekem nem tetszett, de ez tényleg ízlésvilág kérdése.:)
Köszönöm a véleményt, és a pontot!
Üdv, Szilvi

2009. április 12. | 00:50 | Vezu

Kedves Szilvi,
Fogadj el egy jótanácsot! Ne azzal foglalkozz, hogy milyen géped van, hanem, hogy abból ami van, mit tudsz kihozni. Nem a géptől függenek a jó képek (akármennyire is ezt sugallják a gyártók reklámjai). A kép attól lesz jó, hogy megtanulod használni (azt ami éppen van) és így ki tudod fejezni a mondanivalódat vele (persze ehhez kell mondanivaló).
Van aki nagyon híres életművet csinált olcsó kompaktkamerával. Például Nan Goldin. Az ő képei mára múzeumokba és gyűjtőkhöz kerültek.

sayv válasza:
Köszönöm szépen a választ. Igazából tudom hogy lehet jó képeket csinalni csak még nem jöttem rá...a vaku zavar a leginkább...igazabol az hajt, hogy megtudjam egy nem kompakt géppel mennyivel másabb beállításokat lehet véghezvinni. Zavar hogy a kompakt semmi teret nem ad...
Még egy darabig ők lesznek a gépeim szóval még van időm kifejleszteni egy két trükköt de már nagyon szivesen próbálkoznék mással. :)
Azért köszönöma bíztatást és Nan Goldin után pedig utánanézek!

adott pontszám: 3
2009. április 11. | 23:45 | Vezu

üdv,
Lehet felülről modellfotózni, inkább a nagylátószög ami nem tesz jót a képnek. Ahogy látom a géped tele állása 114mm, ez már elég kellene hogy legyen ahhoz, hogy torzításmentes képet kapj. Persze sajnos a kompaktok még ilyen gyújtótávolságnál is képesek torzítani.
Én nem tenném ezt az átmenetes keretet sem a képre, szerintem az ilyesmi csak ronthat egy képen. Ami jó, az az "extrák" nélkül is jó, ami nem, azon meg nem segít semmi.
A modell tartása sem hiteles. Nekem úgy néz ki, mintha megkérted volna hogy rakja oda a kezét, ő meg várt volna, hogy lekapd. (lehet, hogy nem így történt, de így néz ki). Jobb, ha a modell átérzi amit csinál, de ehhez instruálni kell, beszélni hozzá, hogy szinte magától tegye meg, amit szeretnél. Ez persze sok gyakorlás és jó kommunikáció kérdése.
A szín és tónusvilága viszont szép a képnek.

sayv válasza:
Szia köszönöm szépen a hasznos értékelést...mindenben igazad van ami a képet illetei...igen eltaláltad, én mondtam a modellnek hogy tegye fel a kezét, azért mert egyszerűen annyira nem volt magabiztos hogy megsem mert mozdulni...:S
egy idő utan belejott persze de ez meg az elso kepek egyike volt...sajnalom hogy igy tortent....
nagyon kivancsi vagyok hogy egy profibb geppel miylen dolgokat lehet veghezvinni...nekem sajnos csak kompaktjaim volna...full automatak tehat nemsok sajat van egy egy fotoban...max az utomunka és a beallitasok...
megegyszer nagyon szepen koszonom az ertekelest, hasznos volt:)
udv,
Szilvi

adott pontszám: 3
2009. április 11. | 19:32 | fullHD

Lehet felülről fotózni, de akor érdemes tele állást használni, akkor ugyanis nem jelentkezik ez a hatás. Jobban zavar a kezek, a karok helyzete. Vállban és csuklóban vágtad, ami nem szerencsés. Szintén nem szerencsés "kiengedni" a karokat a képből, majd visszahozni.
Sajnos nagyon látszik a vaku is: nagyon kemények a fények. Az áll alatti és a (rendezői) bal hónalj alatti éles árnyékokért is ez a felelős, balról deríteni kellett volna.
Az arc és a test távolsága a vakutól jelentősen eltér egymástól, emiatt a vaku fénye jóval erősebb az arcon. A nagyobb gyújtótávolság ezen is javított volna. Komolyabb felszerelés nélkül kevert fénnyel érdemes próbálkozni, természetes főfénnyel, a vakuval ellentétes oldalról, a beépített vakuval csak deríteni szabad.
Sajnálom, hogy nincs alkalmad új képet készíteni, mert szép a modell, és ami még fontosabb, meg tud jelenni a gép elött... A mozdulat, a tartás megérne egy-két kisérletet.
Üdv, jó fényeket!

sayv válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a sok sok jó tanácsot, ha megveszem a gépem amire épp gyűjtök ígérem beszervezem a modellt még egy két sorozatra és ehhez nagyon jól fognak jönni a tanácsaid!:) nem mondom hogy sokáig győzködtem hogy fényképezhessem, de az kicsit tovább tartott, hogy kihozzam belőle a vadmacskát amennyire lehet!:D a kép eredetileg nem így készült, a vágás tényleg nem volt szerencsés a karok miatt...köszönöm mégegyszer a sok jótanácsot, és mint mondtam hamarosan folyt köv.:)