BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. március 17. 20:48
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2006-01-03
Szellem villamos

Ez egy régebbi képem. Egy régebbi géppel is. Ez az első olyan képem, amire büszke voltam.De hol van a sín?:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. március 19. | 18:21 | largo

Szia! Azt hiszem értem, mit akartál elérni a képpel, de az elkészítés nagyon kimunkálatlan lett. Az utca képe enyhén jobbra dől, míg a villamos nagyon. Utóbbit nagyon esetlenül tetted rá, gondolok itt a zajosodásra, ill. az előnytelen trükk választása. A lighten vagy a screen eredményesebb lett volna. A villamos világos részein látszik hogy nem halvány a felület, hanem halványított. Valamint enyhe lila tükröződik rajta, feltűnően vaku érte a hozzánk közelebb eső részét. Nincs a két kép összefényelve, ill. hangulatában eltér egymástól. A macskakő egy letűnt kor maradványa, míg a villamos nagyon is kortárs. Egy szellemvillamos pedig inkább régi legyen. A sin hiánya nem zavar, sőt… inkább kelti azt az érzést, hogy valamikor itt járt ez a villamos, de történt egy baleset, stb. és azóta már nem közlekedik itt, átépítették bla-bla… ezért is hangulatromboló a jármű modern mivolta, hisz a macsakakő is már régi. Paradox. Egy klasszik járgánnyal ez működőképes lenne. Ami még zavar az a kompozíció esetlensége, és a szükségtelenül világos keret.
Sztem sokat javítana, ha a macskaköves részt szélesebbre trükköznéd,(klónoznád pl), hogy a fölösleges, bebukott kocsisor ne rondítson bele, továbbá, ha megdolgoznád erősen a villamost. Más színt adni neki, rátenni, vagy elvenni belőle néhány elemet, egyszóval elemelni a járgányt a realitástól. Mégiscsak szellem:)
Őszintén remélem ez segített valamennyit!
Üdv; ferenc

Silicore válasza:
Szia!Köszönöm a részletes értelmezést. Bár vannak pontok, amikkel nem értek egyet,de ez nem baj! Vannak benne jó dolgok, amiket írtál. De remélem nem baj, hogy nekem így tetszik!:) Egyébként elvégre azért rakunk ki ide képeket, hogy mások is elmondják véleményüket. Meg fontolom és meg látom mit tehetek!További szép fényeket!

adott pontszám: 5
2009. március 18. | 11:13 | Speer

Hali!!
Ez a kép biztosan megmarad bennem, eszméletlen jo szerintem. szürreális és egyben misztikus is a szerkesztése pedig tökéletes, bár a keret nekem tul vastag a sárga része.
Gratulálok hozzá és szép fényeket!!!!!

Silicore válasza:
Szia! Köszönöm!A keretet nem is akartam nagyon hangsúlyozni. Talán az elvenné a kép értékét. Köszönöm az értékelést!

2009. március 18. | 11:08 | cfg76

Nem szóltam....figyelmetlen voltam :)

Silicore válasza:
Semmi gond! Ezek szerint tényleg jó lett a vágás:)Az értékelésekből úgy vettem észre nem te voltál az első.Amit a barátaim elsőre észre vettek és számukra volt zavaró, hogy nincs sín!:)De hát egy szellem villamosnak nem is kell.

2009. március 18. | 09:51 | cfg76

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért "digitális illusztráció"? Hiszen ez nem egy PS-os, manipulált kép, nem?

adott pontszám: 4,5
2009. március 18. | 09:48 | cfg76

Üdv!
Gratulálok a képhez! Ötletes hosszúzáridős kép.
A fények, a kihalt félhomályos macskaköves út valóban adja a szellem-hangulatot.
Egyetlen problémám van, a villamos "szellemképe" talán túl sok utómunkát kapott, mert nem elég lágy és nem jó, hogy néhol bebukott.
De ezt csak nagyon apró hibának értékelem, mert keveset von le a kép értékéből, mondanivalójából.

Silicore válasza:
Szia!Köszi az értékelést! A kép azért illusztráció, mert végül is 2 képből van és talán az "elkapott pillanatok" nem annyira találtam jónak. :)Köszönöm az értékelést!
További szép fényeket!

adott pontszám: 4,8
2009. március 18. | 01:13 | pacalevő

Hello!
Sejtelmes horrorisztikus, érdekes kép, ügyes utómunka, precíz szerkesztés-érdekes kép!
Kicsit nagyban került fel, és talán kicsivel zajosabb is!
További szép fényeket!

Silicore válasza:
Köszönöm! Neked is további szép fényeket!

adott pontszám: 5
2009. március 17. | 21:58 | Ratatat

Megértem. Szerintem is lehetsz rá...
Közvilágítás, vizes macskakövön tükröződve, a lámpafények főként, de a parkoló autók sora is remekül viszik a tekintetet, tova...
A villamos színe remekül mutat a szürke képen, elmosódottsága valóban szellemszerű, de "esti záridővel" minden jármű ami mozog.. :)
Az, hogy áttetsző és egyben tükröződő lett a villamos felülete az külön szép lett, szélesítve a képet. Keretet fölöslegesnek érzem, anélkül is élvezhető lenne, de az a megoldás h. a "szellem villamos" -nál, a keret is áttetsző... Ötletes! A képzaj talán szándékos talán nem, mert a kereten is látom, nem probléma, a kép előnyére válik.
Túl nagy méretben töltötted fel, de közepesben néztem, úgy jó.
Hát akkor így a végére azt tudom mondani h. gratulálok!
Üdv. Ratatat

Silicore válasza:
Szia! Köszönöm a részletes értékelést. A zaj szerintem a gépből ill. a kicsinyítésből fakad. Köszönöm!

adott pontszám: 4
2009. március 17. | 21:54 | martin55

Gondolom sokat dolgoztál a képen. meg is érte a munkát bár szerintem kicsit sok benne a szerkesztés. a kép át adja a mondani valóját.grat

Silicore válasza:
Ezt nem teljesen értem, hogy sok a szerkesztés. Hisz ez 2 képből van összerakva és a villamost még is valahogy bele kellett rakni. :) Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,5
2009. március 17. | 21:17 | morris

- hosszú záridővel lekapni egy villamost, azért nem annyira nagy kaland, van ennél sokkal tovább :)
a kép tetszetős, visszaad egyfajta hangulatot. picit vágnék felül, úgy ahogyan lent megoldottad, sarokba kellene futtatni az éleket. szűkebb rekesszel még ütősebb lenne, mert a lámpákon látszanának a lamellák, megéri kipróbálni. üdv, morris

Silicore válasza:
Szia!Hát valóban nem nagy kaland, de mikor összeraktam a képet, úgy hogy minden jól nézzen ki, ahogy akkor örültem.Ilyet is tudok!Sajna az a gép ezt tudta sajna.:(
De köszi az értékelést!