BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. március 13. 18:08
 • érzékenység: ISO200
 • fókusztávolság: 180mm
 • objektív: Nikkor 70-300
 • rekeszérték: f4.8
 • zársebesség: 1/200s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Kaposvár
 • Készítés ideje : 2008-10-05
Cintia

Nincs kiégyve sehol. Lágyított! Nem életlen. A fülbevaló a modell személyiségéhez tartozik! Sima FF-ben nem mutat jól (ha nagyon kell, úgy is megvan). 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. március 14. | 15:31 | nologo32

ez a lényeg, nem kell magyarázni :) ha olyan van, akinek kell, az nem a te problémád.
és persze, a forgó. mert hiába akarod, hogy a hangsúly az arcélen legyen, az arányok és súlypontok miatt nem ott van, mert nem olyan helyen és viszonyok közt van az arcél, hogy az legyen hangsúlyos. a súlypontok miatt az első a forgó, aztán a modell jobb szeme és füle közti rész a hangsúlyos pont. a tömegek és arányok miatt. ha fentről vágsz és az arctól jobbra (rendezői jobb) nagyobb a tér, rögtön átértelmeződik az egész és jobban érvényesül a szándékod. amúgy a forgó azért is hangsúlyos, mert a nagy sötét tömegben nagyon erős súlya lesz a forgónak, ami ráadásul fontos aránymetszéspontban van. hát ezért. ha pedig előre magyarázol, azzal a képed hitelét gyengíted. ha valaki bele akar kötni,a komment ellenére is megteszi. és ha megteszi, akkor válaszolj, cseréljetek eszmét. amennyiben erre többször sor kerül, működik a kopipészt is, ha nem akarod ismételni magad :) különben pedig a magyarázatod az oldal három legsztereotipabb kifogására válasz, pedig nem is a fotó igazi gondja. mellesleg pl. mátéval ezúttal nem értek egyet, szerintem éles ez, látszik a szemhéj apró ráncain, a szájon, szemöldökön, stb. hát nagyjából ennyi. minden jót, jó fotózást, szia! :)

rámiusz válasza:
Üdv!

Ez tényleg hasznos volt.
Így tanul az ember gyereke...

R.

adott pontszám: 4
2009. március 14. | 00:53 | harminchat

Szia! Nagyon szép karakteres arcot mutatsz be a képen, amihez jól illik a válaszott képformátum, de azért némi tér hiányzik a jobb oldalon. A lágyitás nagyon tetszik, az egészen enyhe kékes színvilággal együtt különösen hangulatossá teszi a képet. A világítás is érdekes, szép kiemelő hatással bír, de picit sok lett a fény, ha nem is égett ki, az arc vonala egybeolvadt a háttérrel. Talán ez is volt a célod, de szerintem egy kis kontúrt azért lehetett volna hagyni.
További szép képeket!

rámiusz válasza:
Hello 36!
Sima FF-ben tényleg jellegtelen lett, ezért is lett ilyen cianotypszerű.
Hogy mik a kép8ek) céljai? Nem is tudom. Talán, hogy megnézzék és kicsit megálljanak és elgondolkodjanak felettük.

R.

adott pontszám: 3,8
2009. március 14. | 00:13 | nologo32

megnéztem nagyban. az a gond, hogy a forgó a hangsúlyos pont a képen. valahogy csúszik az egész lefelé és ezt az érzést erősíti a lefelé irányuló tekintet is. ezt az alapvető gondot nem ellensúlyozza az idealizáló "szépítőműtét", a ragyogás, lágyítás sem és sajnos a modell arca kifejezéstelen, pedig egy pici gesztus már áthelyezhetné a hangsúlyt az arcra és azzal helyrebillenne a fotó egyensúlya. segítene ezen, ha ha balon és felül vágtál volna.
mellékesebb, de miért érzed szükségét a magyarázkodásnak? bár a fülbevalóra vonatkozó megjegyzés is azt jelenti, hogy te is úgy érezted, a fotón nem látható olyan, ami a személyiségről szólna , így szóban kell megmagyarázni, hogy miért ilyen a fülbevalója. viszont ha te, mint alkotó is így érzed, felmerül a kérdés: portré-e ez? vagy inkább csak fény - és utómunkatanulmány.

rámiusz válasza:
Szia!

Forgó??? Én a hangsúlyt a pofijára szántam.
Szépítőműtűt. Nem tudom. Lehet, Én inkább útkeresésnek gondolom.

A magyarázat - nem magyarázkodás - azért kellett, mert volt, hogy képem, amin belekötöttek olyan dolgokba amik azért kellettek, hogy a képet azzá tegyék ami. És meguntam, hogy az x-dik értékelésben is ugyanazokat a dolgokat kell magyaráznom.

R.

adott pontszám: 3
2009. március 13. | 22:39 | Zsichla Mate

Szia!
Nemtudom, hogy új vagy-e itt, de ezt a fajta mindent magyarázós dolgot nem szeretik sokan.
Ilyen formában én sem.
Nincs kiégve, valóban, a csúcsfények minimálisan talán megközelítik azt az értéket amit kiégettnek titulálhatunk, de ez nem lényeges.
Lágyítás jól látható, de a tulságosan túlzott mértéke is, így joggal nevezhető életlennek, nincsenek meg azok a vonalak, amiknek meg kéne lennie sajnos. Így akár technikai okokból akár feldolgozásból adódóan, de életlennek nevezhető a kép. A fülbevaló nem zavaró mértékű és beleillik a képbe, s a színvilág is passzol.
Ez a gond a kommentárral, mert akarva akaratlan ezzel foglalkozik az ember.
Amugy nem lenne rossz ez a kép.
Gondolok itt precízebb utómunkára: szemöldök, szempilla, haj fura így, azért azt Te is beláthatod.
A legnagyobb bajom viszont a vágással van, rendben, hogy szűk és lényegretörő viszont mind2 felső sarokban üres tér zavaró, s a pillantás kivezet a képből. Balharmadolóra szerkesztve a képet, pontosabban bal s fel felső harmadolón a szemekkel eredményesebb lenne. Enyhén döntöttnek hat, ami korrigálandó, mert felesleges átlót képez így.
Öszességében jó próbálkozás, de sok-sok finomítanivalóval. Szerintam ha van lehetőséged nagyobb fényerővel rendelkező obival lődd, bár a telék szépen mosnak s nincs torzítás, sztem nincs is meg a feeling amit egy fix50 adhat 2.8-3.5 között.
Remélem tudtam segíteni s a következő jobban sikerül.
Üdv, M.

rámiusz válasza:
Szia!

Nem vagyok új, igaz vagy fél éve nem tötöttem fel semmit, de az egy másik történet.
A magyarázat okát, lásd nologonak írt váűlaszomban. Az eredeti kép tényleg nincs kiégve, a feldolgozás miatta sokak szemében ez kiégettnek tűnhet.
Az ötleteid hasnosak, és megfontolandóak is. Féyerősebb cuccra sajnos nincs lehetőségem. Még. Egyelőre ezzel kell beérnem.
Igaz a modell bármikor a rendelkezésemre áll.
Amúgyis keresem még a helyem a portrézás nehéz világában.

R.

adott pontszám: 3,9
2009. március 13. | 20:28 | bodzaszörp

Szia!!

Szerintem elég természetellenes ez a szinvilág.
De, ha Neked tetszik, hát jo.
Szerintem sincs kiégve, de a képkivágás nagyon szűk lett, főleg a jobb oldalon, nem látom indokoltnak. A modell kinéz a épből, felül pedig sok a hely. A lágyitás tetszik.

üdv.bodzaszörp

rámiusz válasza:
Hello Bodza!

Így van természetellenes.
Kipróbáltam ezt is - szűk, cianotyp, lágy kép - aztán majd meglátjuk... :)

R.