BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,71
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. február 16. 16:10
élettangó

f11 esetleg ctrl + görgő :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. április 9. | 21:14 | Fáncsi

Csodálatos kép!

nologo32 válasza:
köszönöm, kedves :)

adott pontszám: 5
2009. március 8. | 20:05 | hcsabi

Erős és őszinte!
Egy nagyon intim emberi pillanatot mutatsz meg nekünk.
Férfias gyengédség!
Jók a színek, a vágás az egész...
Gratulálok!

Csabi

nologo32 válasza:
:) köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2009. március 2. | 00:52 | evelinda11

szeretem, mikor lehet törpölni a pillanaton, amit elém tár egy-egy alkotás..

no, ez egy ilyen törpölős képecske, és én ezért most ötöst fogok adni.
L

nologo32 válasza:
törpédes vagy :) köszönöm :)

2009. március 1. | 21:00 | Tomba

Izgalmas volt :), nem adta meg magát elsőre, igaz én sem :). De a kép utóélete is nagyon izgalmas, vagy talán tanulságos, nem is tudom. A "helyes megfejtés" birtokában végigpörgettem magamban a feltételezett eseménysort, amely a pillanat felismerésétől, a kattintáson, az utómunkán át egészen a címadásig vezetett. Ennek kapcsán felsejlett mindaz a szellemi tőke egy darabkája, amit az évek során felhalmoztál. Nem tudok mást mondani, mint emelem a kalapom.

nologo32 válasza:
hú, bazz, ég a pofám :)

adott pontszám: 5
2009. február 28. | 13:21 | Tomba

Nagyon érdekes címet adtál a képnek. Élettangó. Önmagában a szó kimondása is jó érzéssel tölt el, melegséget áraszt.

A tangóval átélhető az érzékenység, az érzékiség, a bánat, a szomorúság, a szerelem, a szenvedély, a vágy és a gyűlölet. Olyan, mint maga az élet. Nem hiába szokták mondani, hogy a tangó maga az élet a táncparketten, az élet tangó a parketten kívül.
A zene gyógyítja sebeket, a tangó feltépi azokat - ez az argentin mondás írja le a legjobban azokat a gondolatokat, amik a képről eszembe jutottak. Hiszen az élettangó számos sebet nyit a lelkünkön, szívünkön, hiszen sokszor csalódunk, sírunk, szevedünk, vért izzadva küzdünk, s mivégre? De ilyen pillanatokban, mikor két lélek egymásra talál, mikor egymástól függetlenül, de mégis együtt felszínre törnek a közös emlékek, érzelmek, mikor a szavak feleslegesek, mikor közös a harmóniában belülről szólal meg a zene - ez jelenti az igazi gyógyírt a sebekre. Ezért a pillanatokért éri meg élni, küzdeni, szeretni, s ha úgy hozza a sors szenvedni. Szerencsések azok, akiknek megadatik ez a lelki, érzelmi harmónia, és te is annak érezheted magad, hogy ilyen pillanatoknak részese lehetsz!

nologo32 válasza:
remekül bontottad ki a cím jelentését és összefüggését a képpel. csak hát az a férfiarc nem teljesen kisimult. ezért tangó. és mert az évek ott gyűlnek mindenki mögött, azért élet
köszönöm, tomba :) remek minden

adott pontszám: 5
2009. február 27. | 13:30 | ctf

Nagyon tetszik a deszaturálás, patikamérlegen mérve sem lehetett volna jobban eltalálni a helyes arányát (mondjuk deszaturálás nem is mérhető mérlegen, így ez csak öncélú szóvirág, nade). Hímpor finomságú színek, ahogy az érzelmeket is leheletfinoman ábrázoltad, mégis ettől a leheletfinomságtól tud szárnyalni.

nologo32 válasza:
nagyon köszönöm, megtisztelsz :)

2009. február 23. | 10:11 | aetrigan

Szia

Amit írtam nem von le semmit a kép értékéből, egyszerűen nekem jobban tetszett volna az egész a maga homogén zajosságával, vagy ha más részeknél is megjelent volna ez a hatás.
Egyébként nagyon tetsző kép ez számomra.
Üdv, Tibi

nologo32 válasza:
köszönöm, köszönöm! :)

adott pontszám: 4,8
2009. február 22. | 20:45 | aetrigan

szia
tökéletesen elkapott pillanat.jó hangulatú fotó és az is nagyon jó,hogy van mondanivalója nemcsak egy üres tekintet a semmibe.
Nekem speciel tetszik a zajossága is!
Ami nem tetszik az a nagyapa jobb arcfelének a homályossága.
Minden jót

nologo32 válasza:
nem nagyapa, férj. :)

érdekel, hogy miért nem tetszik. és hogy azt gondolod-e, hogy az egész kép rosszabb-e tőle tartalmilag. léci, erre válaszolj, fontos lenne.
az életlen részek életlensége különben szándékos, ez a mélységélesség változásának tudatos alkalmazása. célja a néző figyelmének terelése a lényeges képi tartalmű részek felé, vagyis hogy a felesleges részletek ne osszák meg a figyelmet.

köszi, minden jót! :)

2009. február 20. | 09:17 | gaga3

Elolvastam, amit írtál és mélyen elgondolkodtam. Hát igen, azt hiszem rátapintottál a lényegre. :) Mivel meglehetősen kezdő vagyok még, én is abba a hibába estem, hogy túlságosan a technikai dolgokat nézem a képekben, hogy mit és hogyan szokás, kell, ír a könyv, etc.. Új szemmel fogok ránézni a képekre és jobban meglátni, hogy mit is fejez ki a kép, mi a szándéka vele a fotósnak.

Nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást!

Végül is pont ez a lényege ennek az oldalnak, hogy a tapasztaltabb fotósok tanítsák, okítsák a kezdőket, megosszák velül a tudást, illetve, hogyan kell fotós szemmel nézni a dolgokat. Ezt most maradéktalanul megkaptam és hálás vagyok. :)

Örülök, hogy nem egy leteremtő választ kaptam, hanem kiigazítást.

További sok szép képet! :)

nologo32 válasza:
"leteremtésnek" van értelme? :) nincs, mert az csak a hiúság kielégítésére szolgál. az pedig csak látszatmegoldás, senkinek semmi haszna belőle :) kíváno minden jót, nézegetést és fotózást! :) szia!

2009. február 19. | 21:40 | gaga3

Hoppá a vége lemaradt annak amit írtam...
Szóval a technikai rész től eltekintve, ami szubjektív, ki mit szeret alkalmazni és kinek milyen az ízlése egy remek kép, nagyon tetszik az elkapott pillanat. Ugye nem beállított? Nekem a képen levő úr arca nem ezt sugallja. :) Érezni a meghittséget. :)
Sok szép képet! :)

nologo32 válasza:
a technika sosem szubjektív, ugye :) az értelmezés szubjektív :)

az nem ízlés kérdése, hogy ez jó dramaturgiájú, érzelmekben és tartalomban gazdag kép. természetesen ettől még nem kell tetszenie, de az már egy másik történet. viszont az értékei objektíven jelen vannak, ezért jó kép, így mindegy hogy tetszik-e valakinek, vagy sem.

nem, ez sem beállított kép, nincs beállított képem

kösz, más sok van és remélem, még több gyűlik még

szia!

adott pontszám: 3
2009. február 19. | 21:35 | gaga3

Szia! Egész jó téma, csak a képminőség, ami elrontja, feltéve ha ez nem szándékos. Bár egy portrénál ilyet nem alkalmaznak tudtommal. Szóval ha élesebb lenne a kép és kevésbé szemcsés (zajos?), akkor messze jobb lenne. Én talán még egy kis vignyettálást is raktam volna rá és szépia színvilágot adtam volna neki.

nologo32 válasza:
azt hiszem, a legfontosabb tanulnivaló neked ebben a szakaszban az, hogy nincs olyan, hogy "ilyet nem alkalmaznak egyportrénál". bármit alkalmazhat az ember, ha az a képi tartalmat és hangulatot erősíti. nem szükségszerű, hogy a kép fotó, vagy fotószerű legyen. a fotó egy technika, ahogy a festés is, vagy a rézkarc, vagy a pasztell, stb. egy techniaát pedig úgy alkalmazok, ahogy én akarok, mert nem nekem kell a technikai korlátokhoz igazodnom, ahnem a technikának kell szolgálnia engem. ebből - gondolom - kitaláltad, hogy ez esetben is így van, amit látsz, minden szándékos. és a képminőséggel semmi baj nincs. csak te mást vársz el. azt igaz, hogy nem szolgálja ki, ez csak azt jelenti, hogy nem a képet nézed és fejted meg, hanem a benned levő elvárásokhoz igyekezel passzítani. és nekem elhiheted, ez a kép a a tartalomhoz jobban illeszkedő hangulatot jobban hozza ebben a megjelenési formában, mint tisztán, élesen, szemcsétlenül. tessék, egy kis gyorstalpaló: mely esetekben szemcsések a fotók? ha a nagyítás során láthatóvá válnak a szemcsék. miért fordul ez elő? mert ha úgy fotózol, hogy belenézel a más életébe, személyiségébe, intimszférájába, a hitelességet megöli a kendőzetlen jelenlét. vagyis telével, nagyobb kivágással dolgozol, amit aztán vágsz nagyításkor, mikor közelre hozod a lényeget. ezért ez a kép is erre utal, vagyis a szemcsézettség közvetlen kapscolatban van a tartalommal és szegényebb lenne a kép anélkül. érted? vagyis a minőség kizárólagos technikai szempontú figyelése félrevisz és "nem értésről" árulkodik. a másik dolog, hogy ne feltételezd mindenkiről, hogy ugyanazon rend mentén tájékozódik. gondolok itt újra a "potrrénál ilyet nem alkalmaznak"-ra is, de a "jobb lenne élesen és kevésbé szemcsés"-re. nem melléesen a kép éles, csak lágy rajzú, erre rakódik a szemcse. gyakorlatlan szemről tesz tanúságot, ha életlennek látod. még egy rossz hírem van, mert nem "lenne messze jobb", csak bizonyos elvárásoknak felelne meg, cserébe unalmasabb lenne, kevésbé hangsúlyozott érzelemvilággal (lásd gyorstalpalót). ezért aztán a közhelyes vinyettet és szépiát is inkább mellőzném, egy ilyen stílusú képnek kifejezetten ártanak azok az eszközök. ja, mellékesen ilyesmit nem jó írni, hogy ezt meg azt adtam vona neki, mert az a te képed lenne, nem a másé. neked meg itt nem az a dolgod, hogy a te fejedben levő képek felé tereld a többieket, hanem hogy az ő képeiket nézd.
és végül mivel szerintem ez alkalommal te tanultál többet tőlem, mint én tőled :) ezért inkább neked kellene a hasznos gombot nyomni. ugye nem baj, ha én most kihagyom? üdv, szia, minden jót! :)

adott pontszám: 5
2009. február 19. | 09:37 | Fauna0909

Hát igen, van valami ebben a fotóban. Valamitől valóban életszagú, nagyon erős érzelmi töltettel. Sok dolgot, részletet nem tudok azonosítani a fotón, de valahogy ez itt nem is lényeges. Megkapó a két ember közötti jól látható érzelmi kapocs, kötelék. Legalábbis én így látom.

nologo32 válasza:
jól látod, erről szól :) köszönöm :)

2009. február 17. | 22:24 | glivia

Bizony-bizony...

És van még egy titka ennek a képnek... Nem azt kell keresni benne, amit látni szeretnénk, hanem látni kell azt, ami benne van.

Hm? :)

nologo32 válasza:
pontosan :) hány karaktert pazaroltam már arra, hogy ezt megértessem mással is és még csak nem is a sajátjaimmal kapcsolatban :) ez a nyitja, a különbség a befogadó és az elvárásokat támasztó közt. öröm neked képeket mutogatni. :)

2009. február 17. | 22:03 | glivia

Hol állítottam én olyat, hogy ez a kép zajos? :D

Sőt... Azt mondtam, a szemcsékből összeáll a végén... Amikor már nem akarjuk olyan görcsösen, hogy összeálljon :)

Hm? :)

nologo32 válasza:
nem gondoltam, hogy efféle kritikával éltél volna :) nevezhetjük szemcsének, vagy zajnak, mindegy, a lényeg, hogy aszerint, amit mondasz, - a végén összeáll - szintén a zaj (szemcse) a kép :) erre utaltam én is csak. és a kulcsszó: "amikor már nem akarjuk görcsösen" amikor az ember elengedi és átadja magát és nem elvenni akar. ok, hm? :)

2009. február 17. | 21:04 | martonp

zorbász a görög azt mondta : "táncolni kell uram, a zene meg majdcsak megjön valahonnan"
aki zene nélkül is tudja táncolni az élettangót, az teljes életet él
akinek véletlenül közben a zene is megjön, az nagyon szerencsés, isten kegyeltje, vagymi
lívi kommentjéről ugrott ez be, meg nyilván a képről, így utólag

nologo32 válasza:
na ez a jó, ha mindenki mindenfélét gondol, ha lát egy képet és nagyon jót mondasz isten kegyeltjével

adott pontszám: 5
2009. február 17. | 20:04 | glivia

Ülni egy szobában, egy kényelmes karosszékben, valakinek a közelében, aki fontos...

Ülni, és beszélni... Nem szavakkal, csak gondolatokkal, vagy illatokkal.

És akkor még talán az élettangóhoz a zene is felsejlik valahonnan távolból, a múltból.

és jönnek vele hullámzó képek, illatok, hangok, érzések. Eleinte olyanok, mint ez a kép: nem állnak össze a szemcsék, mintha önálló életet akarnának élni.

De abban a pillanatban, hogy nem akarunk ezekre a dolgokra erősen, direkt, tudatosan koncentrálni, felerősödik a zene, elkezdenek özönleni a képek, hangok érzések. és a kép is összeáll. Tényleg olyan ez, mint egyfajta tánc...

Micsoda pillanat... Micsoda kép.

nologo32 válasza:
hát, asszem mindent elmondtál, ehhez nem nagyon lehet hozzátenni semmit. talán csak annyit, hogy nem a kp zajos. a zaj a kép.
hm? :)

2009. február 17. | 14:10 | martonp

vagy amikor egy jelentőségteljes momentumot apróságnak vélünk, ha észrevesszük egyeltalán ... nehéz út ez az élet ...

nologo32 válasza:
az b+, nehéz

2009. február 17. | 12:34 | martonp

mint az ifjú hemingway:)
nem értem a lány kéztartását, a címből ítélve talán zenél ?
ha cím nem lenne inkább azt mondanám áldást oszt
vagy a búcsú pillanata, a végső, örök elválásé, mikor szavak nélkül összeborulva mindketten tudják mit veszítenek, mennyivel lesz kevesebb az életük mától fogva ...

nologo32 válasza:
ilyen amikor egy apróság jelentőségteljesnek látszik :)jót mondasz :) kösz
hali

2009. február 16. | 20:23 | Karika85

Ó de jó pillanat!
Direkt ennyire pixeles?Utólag lett rátéve?Nagyon megkapó a jelenet.Tetszik a színvilága,és zseniális az elrendezés.Kár a szakáláért.

nologo32 válasza:
direkt :) mint minden :) de nem pixeles, szemcsés :) és nem beállított, valódi emberek, valódi érzelmek
köszönöm, karika :) szia!

adott pontszám: 3,8
2009. február 16. | 17:58 | Kaviaar

A jó pillanat és beállítások mellé kell az is hogy technikailag is jól kivitelezett legyen a kép. Ill van néha hogy annyira erős egy téma hogy elviszi a többi gyengeségeit a képnek, ami persze nem azt jelenti hogy jobb mintha technikailag is jól lett volna megoldva. Ezen a képen számomra zavaró a digitális zaj, meg a magas iso miatti mosottság/erős zajszűrés.

A vágás számomra túl szűk, nem is a bal oldalt a fül, kéz vágás, meg felül a képből kivezető elem ami zavar hanem szerintem jobb lett volna ha a beszédes testartásokat is megmutatod. Egy jópillanatot kaptál el, a hangulat amit megfogtál az erénye a képednek.

nologo32 válasza:
értem, hogy nem azt látod, ami kéne :) de nem baj. nem a képet nézed - elvárásokat állítasz szembe, és ahhoz igazítva ítélsz. de ez nem a képnek a baja, se nekem.
technika: rendben.
zaj, szemcse: utómunkában
mosottság: nincs - lágyítás van - nem ugyanaz
zajszűrés: semmi
vágás: lényegretörő, képi feszültségfokozó, "beszédes testtartás" így is látszik, nem kell szájbarágni
hangulat: az is van
kép erénye: a hangulat kevésbé, inkább az emberi kapcsolatok megmutatása.

remélem, nem bánt, hogy számomra haszontalan a véleményed, tekintettel arra, hogy technikailag is mellényúltál, képértelmezésben sem vittél előbbre, sőt, mintha te nem értenéd és esztétikailag sem okultam a mondataidból.
üdv, szép fényeket, te ínyenc :) remélem, pezsgő is jár a kaviárhoz :) szia!

2009. február 16. | 17:17 | Surtess

Igazad van,a kép attól nem ér kevesebbet,mint ami!

nologo32 válasza:
:) nem neked szólt a durca. :)

adott pontszám: 5
2009. február 16. | 17:11 | Surtess

Szia!
Lehet,hogy a portréba bele fognak kötni!
Én életképek-be áttenném.
Tetszik a visszafogott színvilág,a zajosság.
Hihetetlen mekkora érzelmeket vittél képi formába,igazán lenyűgöző!
Szinte látni,ahogy a gondolatuk elkalandozik,valami szépre gondolva!
Csodálatos!
Gratulálok!
Szép fényeket!
Üdv:Surtess

nologo32 válasza:
kössenek :) attól kevesebbet ér?
nem is én vittem, ott volt előttem :) csak katt és kész, ennyi az egész
köszönöm :)