BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 29. 16:41
  • Készítés helye (ország): Szlovákia
  • Készítés helye: Kokava Línia
globális felmelegedés

mind a 4 fotó más-más évben készült, tudom hogy a hely az nem pontosan ugyanaz, még akkor nem tudtam hogy lesznek szándékaim velük. Amiért feltettem az az mert nagyon szépen látszik hogy évről évre kevesebb hó van a közeli síparadicsomokban. pici utómunka: a keretek, az élesség beállítása kontraszt/fényerő igazítás 2005,2006,2007,2008 januári képek várom a véleményeket... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 29. | 20:22 | zergebak

Kedves Szilvi,
Igen, értem, hogy nem a gondolatmenet érdekében készültek a fotók, hanem előbb megvoltak, aztán jött az ötlet az összehasonlításról.
Nem tudom, hogy lehet-e úgy vágni mindegyik képet, hogy találj használható, és egymásra hasonlító képrészleteket. Ha úgyis vágsz, legalább nagyon zavaró részleteket, (pl. oszlopot vagy félbevágott embert ) távolítsd el.
Ahogy nézem, mégis egyszerűbb vízszintes kompozíciókat egymásra rakni, legfeljebb föntről lefelé haladunk visszafelé az időben.

sayv válasza:
hello! köszönöm ismét a jotanacsot ígérem dolgozom a képeken aztan ha elegedett leszek ujra feltoltom...koszi mégegyszer

2009. január 29. | 17:20 | zergebak

Pedig úgy érne többet, ha ugyanarról a (szépen megkomponált ) pontról, ugyanazzal a kivágással készült volna.
Itt nagy baj, hogy semmiféle kompozíció nincs a képek egyikén sem.
Ha már egy csoportba kerülnek, akkor kölcsönhatásba lépnek egymással, együtt is valamilyen egyensúlyba kell kerülniük. Talán négy egymás melletti függőleges kompozíció elérhetné a hatását. Négy vízszintes egymás alá azért nem lenne szerencsés, mert ha a téma érdekében maradna a kronológiai sorrend, akkor pont alulra kerülnének a tisztább égboltú képek.
A mondanivalóról: A hegyvidéki éghajlaton óráról-órára, vagy akár percről-percre változhat az időjárás. Tehát nem igazán mérvadó , hogy éppen havas-e a táj, vagy felhőben van-e. Pláne , hogy a hó vastagsága nem érvényesül a képen.
Bocs.

sayv válasza:
Hello! Nem haragszom, egészen kimerítő véleményt kaptam amiből csak tanulni lehet! Megfogadom az elrendezéssel kapcsolatos tanácsokat, megnézem a képeket úgy is. Sajnos nem volt semmi komponálási lehetőségem :S hiszen ezek csak amolyan sítáboros halomképek..ma visszanézegettem őket emlékezés gyanánt és felfedeztem hogy a domb tetején mindig készítettem fotókat...
Köszönöm a véleményt!
üdv:
Szilvi

2009. január 29. | 17:02 | balu1995

Tényleg jól látszik a globális felmelegedés miatt egyre melegebb tél következtében a hóolvadás. Szerintem a bal felső kép túl sötét és a jobb alsó kép jobbra dől. A képeken kicsit kevés az élesség és a fehéregyensúly nem mindegyiken van teljesen jól beálítva. De egyébként jó kép lett és jól meg van szerkesztve. Üdv:

sayv válasza:
szia! Köszönöm szépen...sajnos az élesség maxon van és csak így utómunkával tudtam menteni ami még menthető volt.. sajnos maga a fényképező ennyire volt képes. A dőlést is elfogadom, nem volt állványom..:S köszönöm szépen a tanácsokat! üdv: Szilvi