BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,87
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. január 25. 08:57
 • érzékenység: ISO 200
 • fókusztávolság: 34 mm
 • objektív: Nikon AF-S 18-105 VR
 • rekeszérték: F14
 • zársebesség: 6s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2009-01-24
Lágymányosi híd panoráma

6 álló képből összerakott panorámakép, az eredeti mérete 11507 x 3041 pixel. Pixelkukkolók figyelem: a 300K mérethatár miatt a kép ERŐSEN tömörített. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. február 13. | 22:23 | shunglee

hali! nagyon szép lett! gratula hozzá! nekem a fényviszonyok tetszenek a legjobban, ez hajnal v alkonyat?nemtom eldönteni : ) üdv b!

Aszpirin válasza:
Fél órával naplemente után készült.
Köszi az értékelést! Nagyon örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 4,5
2009. február 12. | 04:54 | Morpheus

Szia!

Őszintén: ami először az agyamba átszaladt mikor megláttam a nagyított képet: ÁLLAT!!!! Aztán húztam jobbra... jáááj!!! a jobb szélen az az út meg a dokk...
Nyissz le az út kezdeténél és akkor 5, amúgy csak 4,5 még azzal a beégéssel is. ;)

Aszpirin válasza:
Semmi sem tökéletes :-)
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2009. február 1. | 22:33 | Marietta79

Gyogyoru lett ez a kep egyszeruen peldaerteku panorama. A fenyek, a kek ora minden a helyen van. Gondolom azert egy kicsit sietned kellett az egyes kepek keszitese kozott az ilyenkor nagyon gyorsan valtozo fenyviszonyok miatt. De ahogy latom neked ez is sikerult. Gratusz.

Aszpirin válasza:
A vizsonylag hosszadalmas előkészületek után (amelyeket még világosságban végeztem) az egyes képek már ugyanazon manuális beállításokkal keészültek, ezért az összes kép elkészítése nem került többe 2 percnél. Szerencsére azért ennyi idő alatt még nem történik olyan lényeges változás a fényviszonyokban.
Köszönöm az értékelést, igazán örülök, hogy ennyire tetszik!

adott pontszám: 4,5
2009. január 31. | 13:40 | giusi

A kép jól néz ki, talán lehetett volna feljebb a part, így több látszódna a Dunából és kevesebb az égből. A híd középső pillérének a tükörképe így teljes lehetne. Talán lehetett volna jobbra még egy képet lőni és, ha elfogadható lenne a látvány ezt is hozzá csapni a képhez, így a híd képe is teljes lenne.

A cím egy kicsit hibás, mert nem az épületeket és a hidat kéne mutatni, hanem a hidat.

Amikor előttem van az egész kép, akkor a gyönyörű fények elvonják a tekintetemet az épületekre és tükörképükre és szinte meg kell erőltetnem a szememet, hogy a hidat nézzem.

Aszpirin válasza:
Jujj basszus, mennyire szar ez a kép :-)))
Ennek fényében külön megtiszteltetés, hogy ilyen sok pontot kapott tőled :-)

adott pontszám: 4,8
2009. január 28. | 13:57 | platnee

szép színek, ideális napszakban lőtt fotó. A horizontvonal harmadolóközeli elhelyezése is tudatosságra utal. Az egyetlen észrevételem, amiért nem tudok 5-öst adni, annyi, hogy szerintem egy kicsivel hosszabb záridővel ki lehetett volna ütni a víz itt-ott tapasztalható fodrozódását.

összességében ezt leszámítva viszont csak gratulálni tudok!

Aszpirin válasza:
Köszi!

2009. január 27. | 20:31 | draculea

Szia!
Ahogy ígértem, megnéztem ezt a fotódat is, nagyon szép lett, Az előzőhöz akartam is írni, hogy talán egy hosszabb záridős expó nem lenne-e szerencsésebb a víztükör miatt. De látom, hogy itt 6s volt, és nekem jobban is tetszik így, de ez ízlésfüggö, és tényleg csak itt jegyzem meg, mert az előző képed ennek ellenére is nagyon tetszik.
Ez pedig valóban nagyon szép panoráma fotó, gratulálok hozzá, ügyes munka volt. Szépen összehoztad, Természetesen ötöst adtam volna erre is, de miután láttam, hogy ez is a Tiéd, inkább elálltam a pontozástól, remélem nem haragszol emiatt. Csak nem akarom, hogy valaki megjegyezze, hogy egyetlen nap alatt három fotódra is ötöst adtam, mert a végén még messzemenő következtetést vonnának le belőle. :)
üdv, dracu

Aszpirin válasza:
:-DDD
Természetesen nem a pontokért invitáltalak ide, hanem azért, hogy minél többen megnézzék :-) Szeretem (szeretném) a nagy közönséget, de oly gyorsan elsülyednek a képek, hogy elég kicsi egy-egy kép nézettsége...
Van még két panorámakép a portfoliómban, ha van kedved, esetleg nézd meg azokat is, hasonlóan szépek... és természetesen nem kell pontozni őket (azt hiszem, már nem is lehet...)
Én egyébként nagyon sok képet megnézek, de csak nagyon keveset pontozok, mert nagyon bátortalan vagyok, és sokan nagyon sértődékenyek. A te téli képeidet is láttam, és jelentem: nagyon tetszenek (az Idegenről lesz téli felvétel?)
No remélem ebből a kis csevegésből nem von le senki semmilyen messziremenő következtetést :-DDD

Nagyon köszönöm a kedves szavakat!

2009. január 27. | 15:31 | V.F.

A feldolgozással megmutatták azt, amit én is kifogásoltam. A túl sok eget. Igaz hogy jobb így?

Aszpirin válasza:
A feldolgozást jónakés ízlésesnek találom. Nem tudom egyértelműen eldönteni, hogyan jobb (és hát nem is vagyok elfogulatlan), szóval ebben döntsenek mások :-))

adott pontszám: 5
2009. január 26. | 22:51 | FmHc

Kiváló "kék órás" kép! Nagyon jól mutat a képen az, hogy nincs teljesen sötét, de már a nap arany színe sem tükröződik sehonnan!
Ugyanakkor a mázlifaktor is játszott (szerintem) ugyanis ilyen szép feljőmentes eget az utóbbi időben nem nagyon tapasztalhattunk.
Negatív kritikát maximum annyit tudok mondani, hogy .... nem tudok :)
Grat, szép fotó, tettszik :)

Aszpirin válasza:
Haha, mázlifaktor tényleg ott van, ez ugye most szombat este volt, kinn voltam autóval, akkor mondom nem igaz hogy ilyen szép idő van, este fényképezni kell valamit... aztán amikor hazaértem megnéztem mikor lesz a naplemente... fél öt után kicsivel... nosza negyedkor felkaptam a cuccot, ki a partra, még világosságban állítottam fel az állványt, aztán vártam kicsit... de nem kellett sokat várni... ez a kép öt után 7 perccel készült, vagyis kb félórával a naplemente után.
Köszönöm a gratulációt és a pontokat!!!

2009. január 26. | 20:35 | zolten smith

Ha ezt valaki rollfilmre megcsinálná... Igen, ez a kék nagyon digitális. Kár, hogy nem került a kezedbe egy analóg technika!
Amúgy ilyen képeket érdemes kiállítani!
Grat!

Aszpirin válasza:
Köszönöm!!!

Most őszintén: digitális világban élünk már jó ideje, most miért zavarna, hogy ezt a kéket nem lehet filmmel kihozni? :-)))

Különben szoktam filmre fényképezni, van is itt feltöltve, csak hát nem panorámát :-) és valóban, nem is rollfilmre, csak \"normál\" 35mm-esre

Te vagy ma a második, aki mondja, hogy érdemes lenne kiállítani, még \"gyűjtök\" pár rakparti panorámát, és megpróbálkozom egy tematikus sorozattal... :-)

2009. január 26. | 20:19 | PicNick

Ha úgy gondolod, hogy van értelme akkor feltöltöm a feldolgozást :)
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Aszpirin válasza:
Köszi, megnéztem, és tényleg jó!

adott pontszám: 5
2009. január 26. | 17:27 | zso6607

Szia!
Szerintem jó a képed: kompozíció, élesség, fények, színek, expo, minden. Számomra a jobb oldali parti kövek és a moló is sokat ad a látványhoz.
Mivel az ég elég egyhangú (bár szép kék), ezért megkockáztattam volna egy feles horizont vágást is (kipróbáltam nekem úgy jobban bejön).
Még annyi, hogy kicsit kisebb méretben is feltölthetted volna, hogy görgetés nélkül nézhető legyen egyben (és nagyban).
Üdv, jó fényeket.

Aszpirin válasza:
Köszi a véleményt és a pontokat!
Az ég valóban nem hordoz sok képi információt, viszont a nagy kékség hangulati elem, ezért hagytam belőle ilyen sokat.
Viszont az alját megvágtam, az eredetit is megtalálod, ha megnézed azt a linket, amit egy korábbi hozzászólásra írtam be. Az eredetin még több parti kő van, és alul van benne még kékség :-))
Ami a méretet illeti: a panorámáimat általában akkorában töltöm fel, amekkora még élvezhető 300kb körülire tömörítésben. Vagyis minél nagyobban, ugyanis a panorámákban szerintem pont az a lényeg, hogy rendeteg részlet van rajtuk... és minél nagyobb a kép, annál jobban látszanak a részletek.
Köszi mégegyszer!

adott pontszám: 5
2009. január 26. | 17:17 | PicNick

Ez egy nagyon jól sikerült panoráma fotó!
Elég nehéz lehet elkapni azokat a perceket amik ezt a remek kéket eredményezik a nappal és az este átmenetében.
Nagyon jó, hogy a viz tükrét nem töri meg semmi (hajó, szél, stb...) nagyon szép sima.
És a fény tükröződése a vízről :) remek, nem torzult a képek összeillesztésekor.
Csak is gratulálni tudok a képhez.
Nekem nagyon átjött ez a kora esti pillanat.

Készítettem magamnak egy feldolgozást, de nem töltöm fel mert csak a kíváncsiságomat akartam kielégíteni.
Annyiról van szó, hogy szűkebbre vágtam az eget és egy módosító rétegen fentről lefelé fekete színátmenetet adtam hozzá.
A szűkítés eredményeképpen erőteljesebben érvényesülnek az épületek, a szín átmenet pedig jobban érvényesíti a sötétedés érzékletét.
De ahogy írtam ezt csak kíváncsiságból próbáltam ki.

Aszpirin válasza:
Köszi a tippet! Kipróbáltam amit mondtál, tényleg elég jó ötlet. Ha gondolod, nyugodtan töltsd fel a feldolgozást. Adtam volna neked hozzá kreditet, de a fotozz nem engedte, mert a 4.5 feletti értékeléseket nem lehet kredittel jutalmazni :-( (ez is újdonság volt számomra)

adott pontszám: 4,5
2009. január 26. | 15:32 | V.F.

Remek kompozíció nagyszerűen megválasztott időpont. Kék óra… talán túl kék… :) Minimálist visszavennék a kékek telitettségéből, de ez csak az én ízlésem.
Amit viszont másképpen készítettem volna… Az égből kevesebbet a tükröződésekkel teli érdekes vízfelületből többet mutatnék. Így kicsit sok az érdektelen semmilyen képi információt nem hordozó égből.
Ennyi kellene a tökéletességhez.
Grat.
VF

Aszpirin válasza:
Köszi!

adott pontszám: 5
2009. január 26. | 11:15 | Quasistellar

Profi munka!(az én ízlésemnek :) jobban megfelelt volna ha a rakpart a felező vonalra került volna, de hát nem vagyunk egyformák, ízlés dolgában)

Aszpirin válasza:
Szia Quasistellar! Először is köszönet az értékelésért és a pontokért.
El kell árulnom, hogy az első váltopzata a panorámának olyan, ami az ízlésdenk jobban megfelelne :-) de végül úgy éreztem, hogy jobb ha nem teljesen középen van, ezért vágtam az aljából, még a leméretezés előtt.
De megvan a "középen a rakpart" változat is:
http://www.fw.hu/asz/photo/Nemzeti_Panorama_1_cs.jpg

adott pontszám: 5
2009. január 25. | 23:25 | Lacquoo

Nagyszerű a kék szín dominanciája. Nagyon ott vannak a színek. Éles, jó minőségű, jól átgondolt, jól átgondolt kép, jó szerkesztéssel. Beégést nem is látok, talán a Nemzeti tetején 1 picit. Szép munka!

Aszpirin válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 5
2009. január 25. | 13:02 | Xray__

Nagyon jol nez ki a narancs es kek ellentete, bar kicsit tulszaturaltnak tunik. Mindegy, teccik, ez a lenyeg, ahogy latom a stich is jo, szoal technikailag is okes.

Aszpirin válasza:
Köszönöm!
(A rész-képeket DxO-val konvertáltam, szaturáció nem volt ráhúzva /Realistic Ton Sharp/, és összerakás után egy lehelletnyit növeltem a szaturációt, de tényleg csak nagyon keveset, Photoshopban... lehet ezt nem kellett volna...)

2009. január 25. | 10:39 | Birdie

Na ez egy szép kékórás panoráma. Picit sajnálom, hogy míg jobbról a rakpart részben lezárja a panorámát, a bal oldala nyitott maradt.

Aszpirin válasza:
Köszönöm!