BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,69
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. január 22. 17:29
 • érzékenység: ISO100
 • fókusztávolság: 7.8mm
 • objektív: -
 • rekeszérték: f2.8
 • zársebesség: 1/8
 • Készítés helye (ország): Kuba
 • Készítés helye: La Habana
 • Készítés ideje : 2005-06-26
the Che Guevara

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2009. január 25. | 23:47 | Lacquoo

Nem értem, hogy miért kell Che a szivarok mögé, mikor nem éles a kép. Igaz, így is kivehető az arca, de nem kap elég hangsúlyt. A szerkesztéshez annyit, hogy szerintem szerencsésebb lett volna kicsit fentebbi nézetből fotózni, hogy jobban kiemelkedjen a Cohibák cimkéje. A doboz sarka kicsit zavaró a képen. Hol fotóztad a szivarokat (azon kívül, hogy Havannában)?

endredi válasza:
Nem kell, hogy éles legyen elég, ha csak sejteti, hogy ő az. Nem is kell, hogy hagsúlyt kapjon, viszont valóban lehetett volna egy kicsit felülről fotózni. A doboz sarkával egyetértek. Egyébként nászutunk végén voltunk, már 3 hete jártuk Kubát és végül Havanában kötöttünk ki. Ez a Valencia Hotelben készült, az összeszerezgetett szívarokból és ajándéktárgyakból kreálgattunk mindenféle kompozíciót. Egyébként ez csak egy kompakt fényképezőgéppel készült, túl sokat nem fektettem a képbe. Annak ellenére, hogy nekem tetszik, már bánom, hogy felraktam, mert csak jól lehúzta a pontjaimat, meg egy értelmes taggal jól össze is kaptam emiatt. (lásd alul...)

2009. január 24. | 00:33 | nem

a végzettségemet nem azért hoztam fel, hogy minden, általam írtat megkérdőjelezhetetlenné tegyek, természetesen, hanem azért, hogy megcáfoljam egy alaptalan, és sértő kijelentésed.
a fotózással kapcsolatos ismereteimet soha nem "fitogtattam" egész egyszerűen azért, mert nincsenek. bár a kedvedért módosítottam a "bemutatkozásom", eredetileg is az volt ott: "próbálkozom". nekem ez egy hobbi. a képekről pedig azt írom le, amit látok/gondolok/érzek velük kapcsolatban. és szerintem eddig még mindhez írtam valami konstruktívat, bár igaz, fotós iskolába egy másodpercet sem jártam. ez tudtommal nem egy zárt, profi fotós közösség, hanem egy fórum, ahol amatőrök, haladók és profik megmutathatják egymásnak a képeiket és leírhatják a véleményüket mások képekről. amiket írok, vélemények tehát, nem pedig fotós tanulmányokon alapuló tanítások. ezeket persze lehet "hügyeségnek" titulálni, azért nekem az a tapasztalatom, hogy mondjuk 10 értékelésemből 7-8 esetében a fotós részben, vagy teljesen egyetértett, hasznosnak tartotta. de ebbe már tényleg ne menjünk bele jobban.
semminek nem olvastam utána "sutyiban"... nem szokásom

üdv

2009. január 23. | 22:17 | nem

legelőször is szeretnék tisztázni egy két dolgot. mielőtt abban a szerepben tetszelegnél a nagyközönségnek, hogy te, a 38 éves gépészmérnök vagy az értelem szikrája, én pedig a "bunkó talán-8-általánost-végzett 22 éves" senki, szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmedet arra a tényre, hogy 22 éves létemre végzett, okleveles, BSc diplomával rendelkező, mechatronikai mérnök vagyok (azt már csak mellékesen említem meg, hogy egyébként fel vettek MSc-re is a ponthatárhoz képest 15 többlet ponttal). Ja, teljesen mellékesen a BME-n végeztem.
és akkor:
"ez nem képkritika" akkor szerinted mi? a képen található tárgyakról, azok elhelyezkedéséről, élességéről és odaillőségéről beszéltem. meg a vágásról. egy olyan megjegyzésem volt, ami rád is utal részben közvetlenül: az asszociáció. na most ehhez annyi, hogy van tudomásom, ki volt Guevara. bár nem vagyok történész, ha jól tudom egy hataloméhes, véreskezű, népirtó, vad-kommunista "ember" volt, aki a "népfelszabadító lázadó hős" szerepébe bújtatva közvetlenül és közvetetten megölt cirka pár száz embert. namost kérdem én: ha nem ez a szivar neve (mert mint írtam, egyáltalán nem értek a szivarokhoz, és miért ne lehetne ez egy kubai szivar neve, adott esetben), akkor mi a véresnek kell idehozni őt? netán tiszteled? mert akkor szeretnék mélységesen gratulálni. na erre írtam az eredeti értékelésben, hogy felesleges asszociáció a kubai szivarhoz.
"Védjetek meg légy szíves!!!" ez egy 38 éves embertől elég gáz, ne haragudj.
ha nem tudod elfogadni, hogy vannak emberek, akiknek nem egyezik a felfogása és a véleménye a tiéddel, akkor ne regisztrálj közösségi oldalakra.

(kérem ezt a hozzászólást nem kimoderálni, mert jogom van megvédeni a "becsületemet" úgymond. köszönöm)

endredi válasza:
Hogy butának neveztelek azt visszavonom. Elég gyorsan reagáltál (és tudtál is), függetlenül attól, hogy utána olvastál az említetteknek e, vagy sem. A Che Guevara témát ne taglaljuk, engem nem is érdekel. A képnek egyébként vannak hibái, de nem azok amiket te írtál. Amit írtál róla az baklövés és elég nagy butaságra vallott. Egy biztos, ez nem „szívarfotó”, akkor nem lennének „félbevágva”. Amire felhívnám a figyelmedet. A szabályzatban olvastam, hogy nem feltétlenül 5-ösöket kell osztogatni, de a rosszabbat meg is kell tudni indokolni. Megnéztem az értékeléseidet és rájöttem, hogy nem csak nekem írtál ennyi hülyeséget és felelőtlenül össze-vissza pontszámokat szórogatsz. A véleményeidnek köze sincs a fotózáshoz. Egyébként én modellfotós oklevéllel rendelkezek, ha már az iskoláidat soroltad. Ennek ellenére nem állítom magamról, hogy fotós vagyok, viszont az egyes képek értékeit és hibáit felismerem és fel is tudom ismerni. (Még a sajátomét is)

adott pontszám: 5
2009. január 23. | 20:44 | ekris

Nekem ez az egyik kedvenc képem. Tetszik, hogy a Che Guevara homályos arcára az elé helyezett kubai szivarokból lehet asszociálnunk. Tetszenek a szivarok is, bár egy kicsit még vághattál volna alulról belőlük, mert ott picit zavaró a sötétség. Összeségében egy nagyon fantáziadús kompozíciónak találom.

endredi válasza:
Köszi szépen! A vágással egyet értek veled. Üdv, Zoli

adott pontszám: 2,5
2009. január 23. | 19:31 | nem

nekem töb bajom is van vele:
a háttérben az a könyv vagy szivaros-doboz-tető vagy mi nem túl előnyös. mivel olyan homályos már, hogy nem nagyon ad semmi plusz információt, élményt. akkor meg minek van ott?
egy szivar sem látszik végig, ami még kevésbé lenne baj, ha olyan képet csinálnál, ami teljes egészében a szivarok által létrehozott mintázatról szól. de itt látszik a doboz és egyes szivarok egyik vége, ami így igazából "két szék közé a padlóra" szerintem. nem értek a szivarokhoz, lehet, hogy ez Guevara márkájú vagy nevű szivar, de amennyiben csak azért adtad ezt a címet (meg tetted oda a könyvet - ha egyáltalán az könyv), mert hogy Kuba, akkor szerintem ez egy elég rossz asszociáció. ráadásul felesleges.

próbálkozz tovább. jó fotózást.
ez így most kettő egész öt

nem

endredi válasza:
Megtörtént amitől tartottam. Rám talált egy bunkó... Már kb. két éve nézegettem hébe-hóba ezt a fotozz.hu oldalt (mert rengeteg értékes képet találhattam itt), de csak most regisztráltam magam pontosan az ehhez hasonló "képkritikák" miatt. Szeretem az építő jellegű negatív kritikákat is, hiszen tudom "hova sorolni" magam (nem vagyok fotós!), de ez nem képkritika. Először is az "értékelő" mérhetetlen primitívsége miatt. Védjetek meg légy szíves!!! Ugye ma Magyarországon egy legalább 8 általánost elvégzett 22 éves gyerek nem lehet ennyire buta. Csak tudja azt, hogy ki is az a "Che Guevara". Lehet butikokban kapni azt a szakállas fickós polóinget. Na ő van azon is. Ha ezeket a betűket te nem tudod elolvasni, akkor leírom másképpen: CSEGEVARA. Ha ez még így sem megy, akkor meg szívd el, biztos finom szivar lehet. Az a homályos valami meg csak hagy zavarjon téged a háttérben. Neked úgysem ad már plusz információt (meg élményt sem). Egyébként ha meg téged ennyire érdekelnek a "végig látszó" szivarok, akkor fogok egyet fényképezek neked.

adott pontszám: 3,9
2009. január 23. | 09:30 | bodzaszörp

jo meglátás, a szinek is jok.
Az élességet nem annyira találom, az élességre állitott rész, sem éles.
A képkivágás lehetne szűkebb, pl. én panoráma képkivágással jobban eltudnám képzelni.
ugy, hogy az also részt, hogyom el.
A mélységélesség tetszik.

üdv.bodzasz.

endredi válasza:
Igazad van. Ez egy kompakt géppel készített fotó, ahhoz képest éles is lett (tényleg! az eredetin bebizonyítom)
Képkivásban (panoráma) igazad van, meg fogom próbálni! Üdv, Zoli

2009. január 23. | 02:11 | eleven11

csak óvatosan a hébe hóba szivarozgatással, nehogy kiszáradjon :)
én Romeo y Julieta párti vagyok :)

endredi válasza:
Arra azért vigyázok..

adott pontszám: 4
2009. január 22. | 21:36 | moher62

A távolban lévő életlen valami nélkül jobb lenne.
A felírat beállítható lett volna úgy hogy összeolvasható legyen a szivar neve.

endredi válasza:
Az a távolban lévő valami a lényeg. Az a Che Guevara eddig még mindenki felismerte.
Bár, ha nem lettek volna szivarok, lehet hogy nem.

2009. január 22. | 20:23 | lcs.gergely

hadjuk már ezt a kommunista népirtó majmot nyugodni a sírjában.

endredi válasza:
Hát hadjuk!

2009. január 22. | 20:02 | csutkaa

az árnyék alul szerintem nem az igazi, azt leszámítva tetszetős :)

endredi válasza:
Tudom! De már nem megyek vissza újrafotózni...
Pedig jó lenne!

adott pontszám: 5
2009. január 22. | 20:01 | tilos

Szep melyseg elesseg tanulmany,jo talalasban.Talan Che lehetne kisse elesebb,de jo igy is.Gratulalok!

endredi válasza:
Kösz szépen!

adott pontszám: 4
2009. január 22. | 19:42 | Charteris

Az a zavaró, hogy a kép jobb alsó sarkának megvilágítottsága erősen eltér a többitől.
Először nem értettem,hogy jön a képbe Guevara, de látom ott van a háttérben.
Úgy látszik Kubában Guevara a brand

endredi válasza:
Hát igen. Marha menő csávó. Én előtte nem sokat foglalkoztam vele, de Kubában még a csapból is ő folyik. (meg Fidel)
Az árnyékot sajnos elcsesztem...

2009. január 22. | 19:33 | BaloghZoltan

Van még 5 darab a hűtőben,echte cubai:-)

endredi válasza:
Képzeld, én nem tettem megfelelő helyre, így kiszáradtak, de ha nedvesebb helyre teszem egy idő után egész jól rendbe jön.

2009. január 22. | 19:11 | eleven11

a Cohiba finom :)

endredi válasza:
Ajándékba kapott nászutunkat töltöttük Kubában és rengeteg szivart ill. rumot sikerült hazacsempészni. A rum elég gyorsan elfogyott, sajnos a dohányzásról már kb. 12 éve leszoktam, ezért sajnos csak hébe hóba szoktam egyet-egyet elszívni. De tényleg baromi jó.

2009. január 22. | 18:57 | Csíter_Láma

mi vet árnyékot a kép alsó részére?

endredi válasza:
Ablak mellett volt elég közel és az alsó részt már nem érte a fény. Kicsit arrébb kellett volna húzni az egészet.