BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,51
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 21. 10:55
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
  • Készítés helye: London
  • Készítés ideje : 2008-10-28
United Kingdom #1

Életkép az egyik kedvenc városomból. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. május 17. | 11:48 | Barnus60

Hello! Nagyon jó kép, tipikus ! Mellesleg nagyon jó a kompozíció és a minőség! Csak gratulálni tudok hozzá, jól elkapott pillanat! :)

Üdv! Barnus

-vadvirag- válasza:
Köszönöm, Barnus! Nagy kedvencem London városa, tele van izgalmas fotótémákkal. :-) Lehet, hogy töltök még fel a sorozatból.

Picit megkésve, mert amúgy nem fotózok egy ideje, de... szép fényeket! :-)

adott pontszám: 3
2009. január 22. | 12:03 | czapkat

szia!
olyan érzetem van, mintha dőlne az egész jobbra..
sztem nem sikerült egy kiemelkedő, érdekes pillanatot elkapnod..
mivel gondolom sokáig állt ott az a rendőr (mert szokásuk), így szerintem jobban is megkomponálhattad volna a képet.. kicsit messzebbről, egész alakosban, vagy egy kicsit tágabb környezetben bemutatva..
az arcánál zavaró a fény is.. sztem az utómunkával rontottál a képen..

-vadvirag- válasza:
Köszönöm az értékelést! Tényleg olyan, mintha dőlne jobbra, mert a rács valóban dől is - ezért súlyoztam balra a sok-sok fémet ellenpontként. :-)

Az utómunkát aláírom, a környezet bemutatását viszont nem érzem szükségesnek a koncepciómban, mivel a túl sok információ beszűkítené az általános mondanivalót egy kisebb értelmezési tartományra.

adott pontszám: 5
2009. január 21. | 18:07 | JonasBalint

tetszik a az elhelyezés, jó hogy van hova néznie az alanynak.
hát igen.. ez tipikus London:)
jó kis életkép:)

Bálint

-vadvirag- válasza:
Köszönöm, Bálint, örülök, hogy tetszik! :-) A tipikus London egyébként nagyon a szívembe lopta magát, még hosszú évekkel ezelőtt - azóta is tart a szerelem. :-)

adott pontszám: 5
2009. január 21. | 13:33 | glivia

Nekem nagyon tetszik.

Bár még sosem jártam Londonban, mégis, ha megemlítik előttem a város nevét, valami ilyesfajta kép bontakozik ki eéőttem.

Két dolog fog meg benne igazából. A bobby pillantása, és a kép színvilága. A téglafal színei valami félelmetesen jók.

Grat :)

-vadvirag- válasza:
Köszi, Lívi! Beleszerettem a városba, mert tele van ilyen hangulatú részletekkel, csak meg kell keresni őket. Néha csak kapkodtam a fejemet, hogy közben még fotózni is elfelejtettem! :-)

2009. január 21. | 12:01 | vargapeeti

Mondjuk ha igy gondooltad a képet ahogy leirtad akkor tökéletes megvalósitás! Igy belegondolva a nyitottság sokat emel a képed amugy negativ hangulatán! Ebben a nyitottságba nem gondoltam bele.. elnézést!
Köszi a londoni utca ismeretet :D, ha alra járok egyszer akkor megnézem a te kedveért!

Üdvözlet: Peeti!

-vadvirag- válasza:
Ne kérj elnézést, hiszen egy fotóban mindenki mást és mást lát: ez a jó benne, hogy ahány néző, annyi történet. Számomra tekintély, számodra börtön, egy másik értékelőnek pedig tuti valami harmadik dolog jutna az eszébe.

Azt vallom, hogy amíg a nézők elgondolkodnak a fotókon, nem az a fontos, hogy én mit akartam mondani vele, hanem, hogy neked mit mond. A témára vonatkozó értékeléseket mindig jobban szerettem, mint a pusztán technikaiakat.

Ha csak azt írtad volna, hogy vágnál jobbról, visszakérdeztem volna, hogy miért, de így, hogy megindokoltad ezt is (és nem azzal jöttél, hogy a harmadolási szabály, vagy akármi miatt, hanem egy hangulat miatt), számomra ez egy tökéletes értékelés! :-)

Szép fényeket! Üdv, Virág

adott pontszám: 4,2
2009. január 21. | 11:00 | vargapeeti

Üdvözletem!

Nagyon jo elgondolású a képed! Viszont ha én csináltam volna egy kicsit balra vittem volna a képet hogy a téglafal ne lógjon bele, így jobban visszaadta volna azt a börtöni hangulatot!
Jo fényeket!

-vadvirag- válasza:
Köszönöm az értékelést és az ötletet. Tényleg börtönös hangulata lenne, ahogy javasoltad. :-)

Az én koncepcióm egy kicsit más, ezért is ragaszkodom a mostani kompozícióhoz, ami jobbra nyitottan hagyja a kompozíciót. Szeretném benne hagyni a nyitottság lehetőségét, amivel mégsem él senki. Londonban a bobby-nak van olyan tekintélye, mint a börtönrácsoknak.

Ez amúgy egy kapu a The Mallról nyíló kis utcában, ahol mindenféle gazdag előkelőségek laknak. A The Mall az a vörös aszfaltos út, ami a Trafalgar Square-ről a Buckingham Palota felé vezet.