BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. január 14. 23:24
 • érzékenység: 100
 • fókusztávolság: 70
 • objektív: 28-70
 • rekeszérték: 10
 • zársebesség: 1/160
 • Készítés helye (ország): Németország
 • Készítés helye: SQ
 • Készítés ideje : 2009-01-10
Glad When You're Gone

http://www.youtube.com/watch?v=hIngbse_wxA&NR=1 off //...kaptam ma (megint) egy érdekes e-mailt - java kb. az volt hogy én is mehetnék már az amatörök oldaláról... mivel most bukkantam rá az osztya-diszkuszióra - szeretném a küldönek üzenni, hogy ha netán az "is" osztyára vonatkozik - megtisztelésnek veszem!//..off ...azért vannak furcsa emberek...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. január 21. | 13:14 | csiger78

profi munka...de meg ne sértődj Ohne Lélek,ha érted mire gondolok...ettől tudom hogy neked munka..neki meg érdekesség...amúgy a pont itt nem lényeg,mert technikailag nem tudnék belekötni,és nem is akarok,de nem hat meg nagyon a kép belül...ettől még tiszta meg szép....
Üdv
g

blende8 válasza:
Az hogy ilyen cool - steril vagy semleges szándékos volt.

köszi szépen

2009. január 18. | 15:21 | agent2.0

A srácnak annyit üzennék, amit Brián mondott mikor megkérdezték, Mester mondd hova menjünk! (Brián élete)

'Menjetek a p***ba":)

Kész milyen emberek vannak. Érdekes mód engem jobban zavarnak a ramaty képek, nagypofájú fotósoktól, mint a jó képek segítőkész profiktól.

Ui.: 30-on túl is van élet:) látom.

blende8 válasza:
Life Of Brian? - hehe - látom müvelödsz!

köszi agent ha netán beszélek vele - átadom
:-)

ui.: valahol 30-on túl KEZDÖDIK az élet! :-))

adott pontszám: 5
2009. január 17. | 00:36 | kérdezhetek^

szia!

Érdekes, nem szokványos ez a sárga és lila párosítás, de tetszik. Kicsit provokatív a hölgy öltözete, nem rossz értelemben mondom. Ez teszi egyedivé. Ebben a csizmában közlekedik is, vagy csak fotózáshoz van?.:-))
Gratulálok.
Üdv.

blende8 válasza:
hmm.. - fogalmam sincs. - vidékröl jön - inkább nem valószinü :-)

köszike

2009. január 15. | 22:18 | puruczki-2

Én még nem kaptam ilyen e-mail-t...akkor sajna biztos nem érem el a szintet...
:-D
Ha téged profiként el akarnak zavarni, akkor azt tényleg vedd megtiszteltetésnek...bár én örülnék ha a fotózz-on minél több profi (vagy erősen haladó) mutatná meg a munkáit...
:-)
A fotódról: szépen világított, jó a cucc, és jók a fehér kockák, látvány is OK., de nem az én ízlésemnek való (ez nem baj, nem is szoktam a hasonlókat pontozni), nem tudok hozzá hangulatot kapcsolni (lehet nem is kell...), főképp nem glamourt (ahol alapvetően én az érzékiséget értem...), de ez megint mindegy...

Én azért szeretném ha látnálak...
:-)

blende8 válasza:
óh uram - ha hiányzik szólj - csinálok valami anonym mailcimet aztán irok :-))

Én se látom igazán glamournak - inkább divat - de a látható mellek miatt inkább ide raktam - ahol talán jobban elférnek.

köszi szépen

2009. január 15. | 20:08 | rajli

Tudom, hogy nektek profiknak a legnehezebb kezelni, a véleményeket! Most nagy általánosságot írok, egy biztos, hogy Ti viselitek legnehezzebben a kritikákat! (nem Te hanem általánosságban TiI!!!!!) Egyrészt meg tudom érteni, másrészt nem. Amennyiben feltöltessz egy fotót, akkor számítanod kell sokféle észrevételre. Ezt lehet kezelni kulturáltan és egy kissé kioktató és enyhén agresszív stílusban! (bevallom én is sokszor esem ebbe a hibába, pedig se nem vagyok profi, se nem vagyok jó fotós) Én is sokszor gondolkodtam el, hogy még mit keresek itt (mégegyszer hangsúlyozom, hogy tudásom meg sem közelíti a te, vagy Osztya tudását) Valami mégis itt tart! Lehet, hogy az, hogy veletekel ellentétben én mégis csak egy gyenge amatör vagyok akinek kell a visszajelzés? Ti mit tanulhattok ezen az oldalon? Szerintem semmit, mi tanulhatnánk, de ezt érzékenységből (sokszor természetesen jogosan) megvonjátok tőlünk,hogy tanulhassunk Tőletek!
Üdv: Laci
Ui: bocs, hogy a fotódról nem írtam, de egyáltalán nem értek ehhez a műfajhoz, sajnos nem is vonz!

blende8 válasza:
Nézd hogy az ember hogy reagál negativ kritikára, az több mindentöl függ.
Valószinü az éppeni napi forma egy döntö része - néha vastagabb, néha vékonyabb a bör... :-)
Ha feltöltök egy fotót általában ismerem a gyengepontjait is - el is ilmerem.
Sokszor viszont már megtörtént hogy rámutattak nekem új, észre nem vett gyengepontokra is. Ebböl, ha lehet, tanulni kell (kéne).
De bevallom, ha olyan "nagyon szigorú" vagy sablonozott kritikákat kapok - megnézem hogy mit produkál az iró. És nagy a külömbség a követelt, és a hozott niveau között...
Nem is igazán a pont a fontos - legalább is én nem mint versenyt látom ezt itt - hanem hogy mit irnak - egy jó pár "nem hasznos"-t klikkeltem már magaspontú kritikára is. "A müvészet nem más mint horizont tágitás!" MOndta egyszer egy ismert fotós - Nos kinek a horizontja merev, álltalában ezek a sablonosok, - hát nemtom.

A visszajelzés dologban igazad van. - De egy pár - tényleg óvatosan maegfogalmazott - negativ kritika, vagyis a reakciók után, kicsit visszacsavartam.(én)
Szép lenne ha az emberek látnák hogy itt csak fotókról van szó, és látnák hogy az óvatosan fogalmazott - motiváló kritika az ami a szerzöt is motiválja. Ez itt nem verseny (szerintem)
Last, but not least - hidd el hogy igazi leromboló kritikát minden beleérzés nélkül, sokszor igazságtalanul, a profi nem ilyen oldalakon kap - hanem elégedetlen vevöktöl.
Nemtom hogy úgy e van mint irtad, de talán ezért is viselik itt nehezebben mint mások.
Köszi hogy irtál

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 19:32 | h.rom

Én meg nagyon örülnék ha maradnál, mert nagyon tetszenek a fotóid, mércét vonnak, ami arra készteti az embert hogy megpróbálja felülmúlni.

blende8 válasza:
megtisztelsz köszi :-)

2009. január 15. | 15:51 | almitra

hehh, kedves vagy, de jobban szeretek a másik oldalon lenni :)

blende8 válasza:
ok - akkor én veszem fel - és te fotózod...
itt van humor és absztrakt kategória is ugye?
:-)

2009. január 15. | 14:50 | Zsichla Mate

Szia!
Sajnálom, hogy furják itt a profikat, az oldal eggyes felhasználóinak irígysége és/vagy önteltsége idegesít...

Az oldalról inkább a gyenge amatőröknek kéne menni a szabályzatban NYÍLTAN benne van, hogy SZÍVESEN látják a profikat, és a komoly amatőröket, a kezdő nem amatőr.
Gátat kéne ennek szabni, abba kéne hagyni a pofátlan bunko személyeskedést és könyörgöm mi a f...ért nem a fotózással foglalkoznak az ilyenek, beteges, hogy késztetést éreznek a náluk jobbak fikázására.

Elindult év elején egy színvonal javulás itt aminek nagyon örültem, most pár nap alatt szertefoszlott illúzió lett, mindenhol csak a beszólás megy nem lehet pontozoni kommentelni, mert csak konfliktust gerjeszt, ma már ha valaki 4est kap az is gyenge neki....

Az a baj, hogy ez nem hozzáállás.
Személyszerint kidobnám a nem viselkedő felhasználókat, mert úgyérzem rajtam kívül vannak még itt olyanok akik akár Tőled akár Osztyától tanulnak, vagy tanulhattak volna, akár csak a képek megnézéséből, esetleg a Tőletek kapott segítségből.

Körbe kéne nézni hol tartanak az ilyen magyar szájtok európához képest.... itt van a legnagyobb színvonal szerintem mégis csökken időről időre, higul a dolog, majd végól győznek a dilettánsok.

Kérlek ne foglalkozz velük.

Máté

blende8 válasza:
à - eleinte bosszankodtam - de idöközben - nem nagyon érint.

úgyse vagyok rendszeres látogató - néha rámjön, vagy ha idö van (kevesebb munka...)
akkor többször vagyok itt.

köszi a szavaidért.

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 12:35 | -Intima-

Szoktalan színbe burkolozott a hölgy, kicsit utópisztikus hatású. ráadásul az arca se árul el sokat , mit is érezhet!Kreatív munka!

blende8 válasza:
örülök hogy tetszik - köszönöm szépen

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 11:19 | almitra

Nahát, ezek a ruhák!! :)) Tetszik, kicsit műanyagos, kicsit tárgy-szerű a nő azokon a kockákon, látszik, hogy minden porcikája gondosan be van állítva, de ezt most nem negatívumként mondom, mert itt most valahogy így jó. Jól lett megválasztva a háttér színe is, és ez a citrom... rabul ejt. :D

blende8 válasza:
hogy citrom, narancs vagy eper - szerezz be egy párat - jövök és lefényképezlek!

:-))
köszi szépen

2009. január 15. | 10:50 | macro888

jók ezek a képek!
nagyon tetszenek mind a beállítások,mind a fények,mind a ruha:D
grat,üdv

blende8 válasza:
köszike
:-)

2009. január 15. | 10:19 | www.rompety.com

Szerintem nem baj, ha vannak az oldalon színvonalas fotók :-)
Ez nem az én műfajom, nagyon nem, de a színvonalát látom.

Máskülönben az igényes amatőr és a profi között színvonalban nincs különbség.
Vagy talán kell, hogy legyen?...

P

blende8 válasza:
Nincs - talán annyi hogy az amatör azt csinálja amit akar, a profi meg azt amit a vevö akar...

:-)
köszi

2009. január 15. | 10:03 | lionsleeps

nah, nehogy nekem elmenj! a te glamour képeid pont olyanok, amik az én ízlésemhez legközelebb állnak, nagyon szeretem őket... igaz pontozni nem nagyon szoktam, mert hát most mit írjak? szerintem felesleges...
ez a csizma meg valami brutál jó...

blende8 válasza:
áá - olyan vagyok mint a rosszpénz - mindig felbukkanok...

köszi szépen

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 09:54 | 75latnok_v2.0

Szervusz!

Szeretném előre bocsátani, hogy Én csak egy laikus kattintgató vagyok, így véleményem szubjektív, nélkülöz mindenféle szakmaiságot. Kérlek, hogy a képedről alkotott véleményemet, csak ennek ismeretében fogadd, vagy ne el.

Mostanában sok hasonló képpel találkoztam, az oldalon, és gyanítom, hogy a korábbiakat is Te "követted" el. Azonban ez volt az a kép, ahol úgy éreztem muszáj tollat, azaz klaviatúrát ragadnom, és leírni a véleményemet.
Szerény és szubjektív meglátásom szerint ez egy nagyon jól sikerült kompozíció. A modell beállítása igazán profira vall, és őszinte leszek ez az ami igazán megfogott a képben. Nekem nagyon tetszik ezen a képen felfedezhető "átlós" szerkesztés, de ami igazán megfogott a képen megjelenő mértani formák. A lábak, a kezek és a törzs felhasználásával létrejövő háromszögek olyan komponálási tudatosságot sugároznak, amit nekem még nagyon tanulnom kellene. Ezáltal van a képnek egy olyan jellegű sterilitása, ami által Én már nem is tudok rá úgy tekinteni, mint egy "aktra", de glamour fotóként pláne nem.Ezt az érzésemet tovább erősíti az ahogy modell ránk tekint a képről. Persze ez megint csak egy szubjektív vélemény, és ez semmit nem von le a kép értékéből.

Azt is szeretném még elmondani, hogy egy kicsit fesztelenebb testtartást is el tudnék képzelni ebben a környezetben. Arra gondolok, ha a hölgy hanyatt feküdne, és álló hasábra kerülne a felsőteste, oly módon, hogy ott az alkarján "támaszkodik" miközben a háta egy ívet alkot a két hasáb között, de a lábaival alkotott háromszög megmaradna...(no biztosan kényelmetlen egy póz lenne), akkor gy kicsit glamourosabb lehetne a hatás. Persze ez nem biztos, de az, hogy nem csak háromszögek, vannak a képen, hanem megjelenik egy ív is, szerintem "lágyítaja" az összhatást.

Összefoglalva ezt a sok zagyvaságot, amit írtam, nekem tetszik ez a kép, izgalmasak a használt színek, jó, bár kissé "feszes" a modell beállítása (persze csak szerintem). szépek a fények. Egyetlen dolog ami engem egy kicsit zavar, az a modell "merev" tekintete, azonban, ha ezt összevetem a teljes kompozícióval akkor ez is a "helyén" van.

Gratulálok, és további szép fényeket kívánok.

blende8 válasza:
köszi szépen - van verzió is kb. ugy ahogy leirtad - ahol a háromszögek a lábak, és a felsötest-kar álltal vannak ábázolva
dehát nem kell tele spammolni az oldalt, és a kreditem is kifogy.
Innen nem lehet pontokat vásáronli - de talán elág is ebböl a gumicuccból egy idöre.. :-))
köszi mégegyszer

2009. január 15. | 08:00 | belphnaque

Én tudok örülni a jó képeknek.
Nem a szarokat keresem.
De lassan már nem lesz értelme.

blende8 válasza:
...

2009. január 15. | 06:21 | Virgonc

az értelmes ember kihasználja hogy profiktol tanulhat ingyen és bérmentve. A hülyékkel meg nem kell foglalkozni.
Ha vannak irigyeid az azt jelenti hogy jó vagy abban amit csinálsz. :)
Az a baj hogy hajlamosak vagyunk azzal az egyel foglalkozni aki ocsmánykodik, ahelyett hogy azzal a 30al foglalkoznánk aki kedves aranyos és érdeklődő. Miért nem ezeknek az embereknek a véleménye marad meg bennünk? Én is kaptam már érdekes leveleket, sőt ocsmánykodo rajzokat is a honlapom vendégkönyvébe.. hát kb le se szarom.. sőt még örültem is neki.. mert ezek szerint számit az amit csinálok. Jobb mintha észre se vennének és teljes közönyt váltanék ki :)

blende8 válasza:
Talán azért mert a negativum söt ha még személyeskedés jobban meg ragad az ember fejében. - de teljesen igazad van!

köszi

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 03:09 | Biosz

Megint, csak azt tudom szajkózni, hogy példa értékű fotó minden tekintetben. világítás, koncepció, stb. Viszont még mindíg nem tudok megbarátkozni a modelleddel. Tudom adott volt. Kicsiben mikor megláttam a képet azt gondoltam, hogy ez egy viasz, vagy műanyag baba. Talán egy erősebb smink jobb lenne neki. Még mindig tartom, hogy ezekhez a szerkókhoz vadabb arckifejezés kéne. Mint az én legutóbbi modellem pl. de hát ha ő kérte, hogy őt fotózd így nem lehet mit tenni. Ez az arc "szelíd szerepekhez" illik. Bár ezt te is így látod szerintem. Még valami: Sárga nyakörve nem volt?

blende8 válasza:
sajnos csak piros vagy fekete. - köszi biosz

2009. január 15. | 00:16 | Cpt

Klassz vad, ami tetszik, hogy a vad képhez vad szintónusok járnak, és ezek harsány disszonanciájuk ellenére mégis harmonikusak összességében. Üdv!

blende8 válasza:
örülök hogy teccik!
köszi szépen

adott pontszám: 5
2009. január 15. | 00:06 | egyszer_mar_kirugtak

Érdekes, futurisztikus érzületű kép. Azért remélem nem teremt divatot:). Bár talán így megérthetnénk, mit érezhettek szüleink az Emo láttán, vagy nagyszüleink, amikor megjelent a hippi irányzat, talán ők így látták azt.
Látok benne iróniát is, ahogy a ruhák egyre kevesebbet takarnak, s miután már mindenhol kivágták őket, a jövőben már csak az átlátszóság marad majd.
Jól tetted, hogy két ilyen kockaféleségre ültetted a modellt, ezzel feszültséget keltve a képen.
Ezután már csak a nyakörvet nem tudom mire vélni, szóval valószínűleg nem az volt a cél, amit fent leírtam, de sebaj én ezt látom bele.
Grat. hozzá. Szép fényeket.

blende8 válasza:
Az összes cucc a hölgy tulajdona, és felkeresett hogy fényképezzem le benne.
Az összeállitásokat is ö választotta ki - nekem egy szintén sárga nyaköv jött volna be igazán, dehát...
Errefelé a latex - ha nem is az átlátszó - már, már majdnem szalonképes - holott BUdapesten is vannak biztosan akik az utcán járnak benne.

köszi szépen

2009. január 14. | 23:34 | Nanuq

az ilyeneknek nem kell megadni azt az örömöt, hogy tudomást veszel róla. kuka > spamfiltert rá és tiz perc múlva már azt sem tudod, hogy létezett. Ne adj nekik 15 perc hirnevet sem :)
a szerkó überállat, ez mind a hölgy sajátja?

blende8 válasza:
igen - mondom - szerintem valami latex-fétishe van... :-)

-teljesen igazad van. - egy idelye már járok itt az oldalon, dolgokon miken eleinte mérgelödtem már csak mosolygok.
Ilyenféle maileket is kaptam már párszor - tudod, legalább is én, azért jövök ide hogy kicsit kikapcsolódjak, képeket nézegessek - egy pár dicséretet vagy óvatos tanácsot leadjak - olvassam mit gondolnak az én képeimröl (azért itt más a "képbeszéd" mint otthon. Hogy ez nem mindig igy van nagyon sajnálom, és szerintem ez (mint asszem már máshelyen leirtam) nagyrészben a pontozás okozza.
Versenyszituációt teremt. Persze igaz, ez az oldalnak egy alapvetö funkciója.
Mindenesetre ez más, (igaz külföldi) oldalakon, nincs meg.
Hogy a képed a nap, hét vagy hónap fotója lessz e, vagy nem - ez egy hajszállnyit se változtat az életeden. Nem kéne úgy viselkedni néhány embernek mintha komoly konkurenciába állnának - söt még ott se szabad negativan beszélni másról, mert az ember sajátmagának árt.
Na mindegy - mindenesetre nagyon kár ezért a stilusért amit néhány ember itt tárol, és biztos vagyok benn hogy jó pár éppen kezdö - és talán még bizonytalan - fotóst már elijesztett.
köszi szépen