BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,05
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 13. 08:09
  • forrás: negatív
exodus1 készen a nagy útra

4x5" forte 200 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 20. | 23:38 | spiral33

Persze nem mindenre mehógoldás a nagylátószög tudom én, én sem mindig azzal nyomom. Az hogy nem vágtál a negatívból természetes nem is abból kell hanem a kész képből is lehetvagy alapból úgy nagyítani hogy kicsit lemaradjon vagy nagyításnál keretezni...mindegy van variáció sok. A kép még mindig jó csak a finomítás kell. Amúy PS el is lehet.

adott pontszám: 3
2009. január 15. | 22:49 | spiral33

Szia
Egészen jó minimalista kép. a kép szélein azonban zavaróak az otthagyott részletek. Azokat utómunkával el lehetett volna tűntetni. Valamint nem nagyon értem a mélységélességet sem. Az ok hogy a padlón kicsi de nem túl jó hogy belefolyik a főtémába is. A kép előterét is kicsit soknak érzem. A fények viszont szerintem el lettek találva. Ugyan ezt a témát ilyen megvilágítással el tudom képzelni mondjuk nagylátószögű objektívvel, igen érdekes lenne a hatás. Mivel analóg technikával lett fotózva szerintem ezt lehetne fokozni mondjuk egy keményebb gradáciojó papirral, vagy szűrővel, vagy esetleg színezéssel monokrómra. De nyílván ezek digitális utómunkával is elérhetőek. De az ötlet és a téma az a helyén van.
További jó fotókat.

akinekketanyjavan válasza:
Nem akartam semmit levágni, teljes negatív, és a síkfilmkazetta tartófülei biza belógnak.
Nem szeretem a nayglátószöget, alapojjektívvel fotózok szinte mindent. Jó a nayglátó csak az a baj vele hogy mindne jól néz ki vele, de nem azért ami a képen van hanem mert nagylátó, és nekem ez nem szimpatikus, van is egy ilyen mondásféle: "Ha nincs semmi ötleted, vedd elő a halszemed!"
Köszönöm az értékelést!

2009. január 13. | 18:26 | KiforditottFiú

Zsír! :)
Jól kihasznált fények és jól kihasznált döntés. Igen tetszetős kép lett. Ügyes!

akinekketanyjavan válasza:
örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2009. január 13. | 13:15 | moTmeN

tetszik az elesseg megbolonditasabol fakado fura latvany (bar a perspektiva korrekciojanak hianya (? vagy az ellenkezo iranyu modositas) nem tetszik.
A sorozat (a 3 kep) egyutt viszont igen szep... Gratulalok hozza!

akinekketanyjavan válasza:
ellenkező írányű durva módosítás eredménye ez.
Örülök hogy egészében tetszik!

adott pontszám: 3
2009. január 13. | 08:51 | Atka11

A 3 képedet, mint sorozatot kell szerintem értékelni. Valamit üzenni, vagy történetet mesélni akarsz velük, ez nyilvánvaló. Nekem olyanok jutattak eszembe, mint pl. az oktatás, ahol felkészítik a gyerekeket a "nagy útra" és a rendezetlen sokaságból (rossz esetben) sok hasonló kocka fej indul az életbe. Mondjuk ennek a logikának ellent mond a sorrend, de mindegy ki lehet találni más sztorit is hozzá. A képeknek technikailag vannak problémái. Ilyen téren a 3. a legjobb. Az 1 és 2 esetében a képszéleknél belógó dolgok nagyon zavaróak. Hirtelen kisit öncélú művészkedésnek tűnt az egész. Nem tartom rossznak az ötletet, a kidolgozottsága viszont elég gyenge.
Üdv: Atka

akinekketanyjavan válasza:
Sok történetet lehet hozzá kitalálni, ez cél is, hogy a néző legalább egy kicsit mozgassa az agyát.
A belógó csíkok a síkfilmkazeta kis tartófüleinek a betakarásai, nem akrtam levágni, merthogy legyen már teljes negatív.
Köszönöm az értékelést.