BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,39
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 29. 18:20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-08-10
Kék és zöld

Az ég és a Balaton; Zöld és kék, Ég és Föld, kicsit jobban elválasztva egymástól. :) Tudom, tudom, nem lett jó, de a képeimnél vegyétek légyszíves figyelembe, hogy most bontogatom a szárnyaim, vagy mi... :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. június 12. | 12:00 | horty911

Kis méretben elsőre érdekesnek tűnik, nem volna rossz kinagyítva sem, de már leírták előttem a negatívumokat. De hidd el, én is csak alap szinten kattintgatok és ha elém is kerülne egy ilyen tájkép, akkor azt én is ugyanígy lefotóztam volna ;) Összességében nem rossz ötlet, de gondolom már azóta fejlődtél fotózás terén, kíváncsi lennék most hogy oldod meg ezt a feladatot ;)

adott pontszám: 3
2008. december 31. | 13:38 | vbv

Szia! Ami mindenképpen jócskán kívánnivalót hagy maga után, az a kép minősége, de ezt gondolom magad is tudod. Ami ezen túl meghatározná magát a fotót, az igazából a téma. Ami itt nem igazán van. Ha megnézel egy-két balatoni képet, általában azért látható az előtérben legalább egy fa (akár sziluett), vagy ha más nem, legalább a színek olyanok, hogy mindenképpen érdemes legyen a kép a megörökítésre (naplemente). A szerkesztésbe még nem is lehetne belekötni, a horizont harmadolóban, ahogy tanítják, még csak nem is ferde, viszont önmagában néhány felhő kevés ahhoz, hogy egy kép érdekes legyen, hogy a szemlélőnek kedve támadjon elmélyedni benne. BÚÉK neked, a szárnybontogatáshoz pedig további lelkesedést és kitartást kívánok!

daveslim válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 3
2008. december 30. | 09:52 | V.F.

A meglátás nagyon jó! Egyszerű táj minimál, a zöld és a kék pompájával.
Ha nem volna minőségileg ilyen csapnivaló, ami gondolom köszönhető a kis gépnek de, leginkább talán az utómunkálatoknál elkövetett kicsinyítés és tömörítés miatti részletvesztésnek akkor nyomnám rá az ötöst. Megnézném szívesen az eredeti képkockát, hogy mit lehetett volna belőle kihozni.
Így sajnos nagyon zajos és részlettelen lett és a horizont is enyhén dől balra.
Szóval csak a minőség miatt ennyi.
Üdv.
VF

daveslim válasza:
Igen, ahogy említettem, sajnos a kompakt gép is közrejátszott a zavarosságban :(
De köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 3
2008. december 30. | 09:06 | vplaca

A képminőség sajna csapnivaló, zajos. A kép túl kontrasztos, a felhők kiégtek. Minimálisat balra lejt a horizont. Amúgy a színek jól mutatnak..

daveslim válasza:
Igen, igen, tudom, h zajos :( És kancsal is vagyok, mert balra lejt... De tanultam belőle ;)

2008. december 29. | 23:13 | Zsichla Mate

Fu, hát nemtudom.... ilyesmi kompakt van itthon, de ilyet nem csinált, a bemutatkozásban van egy mél, ha lenne kis időd elküldenéd szívesen meglesném.

daveslim válasza:
Ilyen beállítás valóban nincs a gépen. :) A kép egy kis kezelésen esett át, szóval ez nem a nyers kép.
De ha gondolod, elküldhetem az eredetit.

adott pontszám: 2,5
2008. december 29. | 22:03 | Zsichla Mate

Szia!
Alapból az észrevétel nem lenne rossz, mármint a két szín, sőt a szerkesztés is jó lenne.
Dől, balra, ez baj.... de a legnagyobb ez a hatalmas zaj amivel nem is tudom, hogy lehetne e valamit kezdeni, tönkreteszi a képet. Sajnos ez így kevéske, a minőség miatt kerülendő is, 101k lett a 300k-t ki kellett volna használni.
Kár érte, nekem tetszene. Színzajt valahogy mellőzd, valamint cikkek között találsz a tömörítésről. Nem lenne rossz kezdés, sőt..
üdv, Máté

daveslim válasza:
Igen, igazad van, sajnos kicsit tényleg balra dől :( A zajosság pedig a kompakt gép "miatt" van, mert nem állítottam semmit, csak kattintottam. De köszönöm az észrevételt. :)

adott pontszám: 4
2008. december 29. | 20:35 | ovarnet

A színek jók, a minőséggel van baj. zajosnak és életlenenk tűnik a felvétel. Ezenkívűl még kellene a képre egy főtéma egy hajó, mely tökéletesítené a hangulatot.

daveslim válasza:
Köszi. Ez is egy meglátás, de itt tényleg azt akartam hangsúlyozni, hogy az ég kék, a Balaton zöld, de értem, mire gondolsz :)
Köszi.

2008. december 29. | 20:35 | Patakparti

Hello, algás a Balaton, nem természetszerűek a színek, ferde Horizont-minőségbeli problémák, ezekért a zajokért ezen az oldalon, mindig kapni fogsz!
Még szép , hogy nem tetted feldolgozhatóvá nem lenne érdemes, nagyon rossz a minősége!

Ezek után a számodra nem kellemes szavak után, nem pontozom, de további szép képeket, és boldog új évet kívánok neked!

daveslim válasza:
Ahogy másik hozzászólásnál is említettem, sajnos valóban nem állítottam semmit a gépen, ezért sikerült ilyen zajosra. De köszönöm, hogy legalább nem pontoztad le :)

adott pontszám: 4
2008. december 29. | 20:11 | banyek2001

Szia,
az alapötlet és a színek nagyon teszenek, de a technikai megvalósítás miatt 4. Az ilyen minimál témáknál extra fontos a zajmentes felület (nekem), érdemes lenne mégegyszer megcsinálni. (persze lehet, hogy a kamerád határain mozogtál...úgy tudom a kompakt gépek hajlamosak grízes képeket csinálni)

daveslim válasza:
Köszi. Lehetne jobb is, ha nem emlékképnek készült volna alapból :) Csak lenéztem, kattintottam és gondoltam jó lesz emléknek a családi albumba. Így sikerült. Majd legközelebb :)

adott pontszám: 1
2008. december 29. | 19:31 | lecso

Kicsiben nem rossz,..., de nagyban nézve nagyon zajos lett.
A szinek eléggé természetellenesek, és balra dől egy kicsit az egész.
A táj eléggé kopár, egy emberalak v. egy madár életet vitt volna bele.
Az élességet sem látom rajta, pedig tájfotonál eléggé fontos...

Ne haragudj, de szerintem hibás uton jársz...

üdv.lecso

daveslim válasza:
Épp a természetellenes színek a kép lényege és szeretem, ha valaki hasznos kritikát ad, de sajnos a tiédet csak fikázásnak érzem; főleg, hogy még 1-es pontot adtál. Hanyast adtál volna, ha lefényképezek egy taknyos papírzsebkendőt?... Szóval érted... szerintem nem hasznos a véleményed és szerintem kicsit te is érzed.
Azért kösz.

adott pontszám: 3,5
2008. december 29. | 19:30 | blanco33

Üdv!
Szép élénk színek jellemzik a képeid ez előnyére válik-főleg az ég lett szép élénk.
A kép közepes méretbe élvezhető,viszont eredeti méretben már zavaró a zöld mosottsága ha nem írod a képed alá hogy a Balaton van rajt akkor azt hiszem hogy valami rét van a képen.szerintem kicsit túlzásba vitted az utó munkánál a kontraszt emelést.
Legközelebb figyelj arra hogy a horizont ne dőljön se jobbra se balra mert tájképeknél ezt a hibát mindig felróják.Neked sajna enyhén balra dől, de sebaj majd legközelebb erre is odafigyelsz.
A munkádon látszik hogy van benn kreativitás és fantázia, még egy kicsit kell finomítani és meg lesz a kívánt elismerés.

daveslim válasza:
Teljesen igazad van és szeretem az építő jellegű kritikákat: mint pl. a tiéd.
Köszi. És valóban tanulni fogok a hozzászólásokból, már ha olyan ír, aki megérdemli, hogy hallgassak rá :)
Köszi a tippeket, tanácsokat ;)