BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,95
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 19. 12:48
vihar előtti csend

Egy vihar előtt mikor még sütött a nap. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. december 22. | 20:33 | Karika85

Ez csodaszép!!!Ha nem írod,hogy jön a vihar,nekem fel sem tűnik.Nagyon szép színek.Bájos.

Yoachim válasza:
Köszönöm!

2008. december 22. | 08:54 | Zsichla Mate

Pusztalakó:)))

Yoachim válasza:
Az ám... :D

2008. december 22. | 08:52 | Zsichla Mate

Nagyonszép!

Yoachim válasza:
Köszönöm!

2008. december 20. | 17:11 | Osztya

Magam részéről nem volt szándék haragszom rád-at játszani, mert az a véleményem, ha egy fotó vitát tud generálni, egészségeset, akkor ott komoly gond nem lehet. Kivácsi volnék ki volt az az ismerős. :)
részemrők nincs harag.

Yoachim válasza:
Részemről sincs. :D
PH barátunk ragadott billentyűzetet. :D

Jó fényeket!

2008. december 20. | 16:25 | Osztya

Értékelés:
Remek látvány volna, de ezekkel a futurisztikus színekkel vsz. igen elrontottad. Sokkal lágyabb hangulattal számomra kiváló lenne.
üdv
osztya

ezzel a kommentel se leszolni, se rossznak ítélni nem lehet. A színek helyes megjelenésére utaltam és tartom. Gép függő és nem minden esetben felhasználó. Éppen eléggé benne vagyok a színek helyes leképezésében, hogy meglássak akár 10 százalékos megcsúszást.
Nagyon jól tudom, milyen szerepe van a színeknek és a választott szinprofilnak.
Kommentemet csupán észrevételnek szántam, mert amúgy egy teljesen elrontott kép alá nem írok és azt gondoltam némi segítség jól jöhet. Mellesleg jegyezném meg, hogy 2600K szinhőmérséklete a 60 w-os égőnek van, itt 3500-nál nem megy lejeb. Érzésem szerint nem belenyúlás volt, hanem picit fals érték.
Ha a 4-es értékelés lehúzás, ám legyen, vállalom, lehúztam egy munkádat.
Sajnálom, de volt hozzá bátorságom, mert jó pár évet belefecöltem már a kinti fények reprodukálásába és mind ezt diára.
osztya

Yoachim válasza:
Szerintem mindketten túlságosan a szívünkre vettük a dolgot. :D
Én csak humorizáltam az elásásos válasszal. Tempoka is leírta az okát a hozzászólásának.
Én nem szeretnék vitatkozni. Célom, hogy mindenkivel jóba legyek. Az értékelésed alatt egyszerűen nem értettem egyet. Nem a 4 pontal volt gondom, én már túl vagyok ezen.
Nem kellett volna vitatkoznunk ez az igazság... Közben kaptam egy kedves e-mailt egy közös ismerősünktől. Nagyon aranyos volt megcsinálta a képet helyes WB-vel. De még mindig azt mondom ez vörös volt a helyszínen is. Lehet a szememben kell keresni a hibát de akkor is vörös volt. És én úgy is akartam megfotózni. Ezért manuálisan úgy lőttem be a színeket a helyszínen, hogy az általam látott vöröses színekben legyenek. Ez viszonylag gyorsan sikerült szerencsére mert nem tartott tovább ez kb 5 percnél és teljesen beborult. A kép 19:46 perckor készült. Nagyon lapos fények voltak, volt vagy 15-20m-es árnyékom. A búzatábla Solton a Dunaparton van. Nálunk érdekes naplementék vannak. Mert éppen a Duna túloldalán bukik be a nap. Igen ám de ott vannak Dunaföldvár löszfalai. Ez akkor készült kb. mikor fél napkorong már a löszfal mögött eltünt. Néhány lyuk volt még a felhőn onnan jött kis ideig nekem a megvilágítás. Sokszor van olyan is hogy bebukik a nap a dombok mögé, és vörösbe borul nagyon keményen az ég mert a domb takarásában van a nap, minket nem világít a fény de a felhőket világítja keményen. Ez nagyon kevés ideig van, pár percig. Abban igazad van hogy nincs helyen a wb de efektív szerintem ennél a képnél nem hiba. Én ahogy Tempoka is írta szkoszor láttatok, de itt most dokumentáltam... :(

Én bocsánatot kérek, ha bunkó voltam, nem akartalak megbántani és megkérdőjelezni sem. Javaslom öntsünk tiszta vizet a pihárba menjünk el ha jó idő lesz a pusztába mutatok neked nagyon szép helyeket. Persze a közös ismerősünk is jöhetne, biztosan tudod kiről beszélek. Ott megvitatjuk az ominózus képet. :D
Tavasszal lesz bizotosan egy túra mikor jön Morten és a csipet csapat ismét. Örülnék ha csatlakoznátok.

Ne bomlasszuk a rendszert, inkább legyünk barátok. :D

Jó fényeket!

Üdv.: Yoachim

2008. december 20. | 15:54 | tempoka

pár dolog :
az a helyzet, amit írtam, azzal nem minősítettem a fotóst, csak ezt az egy véleményt.A nicket azért írtam oda, hogy tudja a Zoli, mit nem kommentálnék, mert nem kell...
Most sem értem, mi a baj a színekkel.Laposan világít a nap, és vöröses-narancsos a színe. Nem mindig ugyanolyan amúgy a hőmérséklete a naplementének, nagyon függ az egyéb környezeti tényezőktől, mint felhőzet, páratartalom, évszak....
Itt ilyen lehetett, teljesen reális. Ám, ha mégsem volt ilyen, akkor sem hibás a kép a szín miatt.
Yoachim nem mindig törekszik a valóság leképzésére tájképek esetén, pont ez adja stílusa fő vonalát.(amúgy én sem)
Ennél a képnél viszont nem nyúlt bele. Miért hihetetlen ez? Mi okunk van ezt megkérdőjelezni? Ezt mondja. Amikor belenyúl, sokszor oda is írja.
más:
Természetesen most már megnéztem ki is írja ezt. Amikor nem látni a profilnál ki is van a nick mögött, azt én személy szerint nem kedvelem.
Persze mondják mások, ezért van a nick, meg különben is beszéljenek a képek.
Felfogás, értékrend, stb. kérdése...
Osztya szemmel láthatóan kiváló fotós.Szemmel láthatóan hivatásos a felszerelését elnézegetve, amivel a képek készülnek.
Abszolút profi a stúdióban, NAGYON szeretnék ilyen világítási tudást birtokolni, őszintén mondom.
Ennyi stúdió munka mellet gondolom nem tölt hajnalokat és estéket kint terepen, esetleg visszajárva egy helyszínre sok egymást követő, más fényt adó időpontokban. A tájfotós ezt csinálja.Kis szerencsével mindenkinek lehet pár kiváló tájképe, mert elcsípte, jó időben jó helyen volt.De sok kiváló tájképe keveseknek van.
Aki ezt magasabb szinten csinálja, az minimum olyan megszállottsággal jár mint Osztya tárgyfotói a stúdióban.
Annyi különbség van, és ez jelentős, ha egy tájkép összeáll a fejében a fotósnak, és vadászik arra a fényszituációra, akkor valószínű csak egy lehetősége lesz azt megcsinálni úgy, hogy rövid ideig áll rendelkezésre az áhitott fény.
Ezzel szemben stúdióban van idő, sok. Van lehetőség kisérletezni , sok.
ÉS félreértés ne essék, ezzel nem szeretném a stúdió munkát lekicsinyelni, vagy ilyesmi.
Ezt a véleményt nagy nevű fotóművész ismerősöm is megerősítette, azt mondta, ezek miatt a legnehezebb és legnagyobb kitartást, felkészültséget a tájfotózás igényli. Ezt akkor mondta, mikor panaszkodtam neki, hogy magyarországon mennyire nincs elismertsége a magas szintű tájfotózásnak. (pedig van pár ember aki ezt kellően magas szinten űzi, és közte van véleményem szerint Gál Zoltán is(yoachim) )
Nahh kicsit elkanyarodtam...nem baj.
Visszatérve, szívesen megismerkednék, és akár tanulnék is Osztyától, ha tudnám kicsoda is valójában, mert amit csinál azt igen jól csinálja.
Ennél a képnél viszont véleményem szerint nincs igaza abban, hogy rosszak a színek, vagy hogy el van tolva a WB.

üdv, és elnézést ha udvariatlan vagy sértő voltam
Miki
lásd profilom....

Yoachim válasza:
Szívemből szóltál. :D
Nagyon szépen köszönöm.
Olvasse ezt minél több fotós.

2008. december 20. | 14:23 | Osztya

Miért hiszik az emberek, hogy amit nem látnak, az nem is létezik? Ez az igazi illúzió. Tehát, ha nem látják akkor nincs is. :) :) Ergo ne is szólaljon meg senki, ha nem mutat hasonlót, mert kizát, hogy esetleg ért hozzá. Remek. :)
Köszönöm a felvilágosítást mit is kell tenni ha egy természeti jelenség hirtelen elém kerülne.
Nem szeretnék a ti pennátokkal rajzolni, nekem nem működne.
Hogy mi gyökereiben hibás ezt botorság igy és itt kinyilatkoztatnod, az érvelésed pedíg hibás, már ha a technikai alátámasztást nézem.
Búzatáblát beragyogó fény legyen veled.
osztya

Yoachim válasza:
Szerintem ezzel magad járatod le...
Eddig nem voltam senkivel ellenséges viszonyban az oldalon nem hinném hogy most kellene elkezdeni. Ha neked ez jött át abból amit írtam sajnálom, de tótágast is ugrálhatsz (azért szólj előtte valami fotós cimborádnak mert örülne biztosan az ingyencirkusznak) akkor sem lesz igazad. :D
A tények makacs dolgok. :D :D
Technikailag miért is hibás?
Áljak ki egy fehér lappal, állítsak WB-t, hogy helyreáljon a fehéregyensúly? Éppen a lényegét veszne el egy ilyen képnek. :D
De látom hiába mondom... :D
Jahhh és általában mindenki abban a kategóriában publikálja a legtöbb képet amiben a legjobb, az érdekli abba ássa bele magát. Biztos más kategóriába is fotóz, de ha igazán jó képei lennének talán megosztaná másokkal.
"Fényképezni mindenki tud, csak egy gombot kell megnyomni."

2008. december 20. | 12:41 | Osztya

Azt gondolom, hogy ez a beszólás, hogy no comment a részemre, nem igazán stílusos, nem vontam kétségbe a szerző munkáját, csupán azt jeleztem, így 25 évvel a szakmában eltöltött idővel a hátam mögött, hogy a kép színei nem jók. Ezt továbbiakban is fent tartom, ennek az oka akár egy automata színegyensúly beállítása is lehet akár. A narancssárga nem aranyszín!
Azért mert valaki esetleg évek óta tagja ezen közösségnek még nem velejárója a hiba nélküliségnek, és föleg nem a nagyképűségnek, lásd elásni egy véleményt. Ezek ellenére is kívánom a sikeres fejlődést, már ha még van hova.
Osztya

Yoachim válasza:
:)
Szerintem kár ezen felkapni a vizet... :D :D Én csak viccelődtem... :D
Nagyra becsülöm a munkásságod és a képeidet, szerintem több képedre is írtam 5 pontos véleményt. Pontot nem voltam mert a tárgyfotó nem az én asztalom, csak okoskodni tudtam volna, de van egy színt amikor minden tudatos, ezt látom a te képeiden is. Ezen a képen pontosan ez van. Fejlődni mindig lehet és kell is. A te véleményed ez, a miénk meg teljesen ellenkező. A galériádban egy természetfotó van, tájkép nincs. Nálunk viszont nincs tárgyfotó. Hidd el mindketten nagyon sokat járunk a terepre,
és láttunk sok érdekes dolgot, jelenséget.
Ez a mi pennánk. Te a világítással operálsz, mi a természet erők különleges megnyílvánulásait keressük. Kijelentem megint. Nincs manipuláció rajta és hidd el a nem kevés tájképes tapasztalattal tudom hogyan kell belőni a gépem ilyen helyzetben. Annál is inkább meg kellett ezt tanulnom, mert sokszor 1-2 expó és vége a jelenésnek. Ha ott hibázol lehet éveket kell várni az ismétlésre.
Szóval nem sárga, narancs. Annak is kell lennie. Hiszen a naplementekor a színhőmérséklet 2500K is elérheti. Az már elég vöröses. Így a terep vörösben úszik. :) Én a látottak visszadása szerint fotóztam, ha akartam volna néhány gombnyoméssal aranysárgát varázsolok a helyszínen, de akkor éppen azt a varázslatot veszem el a képről amit ott láttam és átéltem. A táj és természetfotózás értelmét vettem volna el azzal a gombnyomssal. Remélem egyszer bebukó nap sugarai megvilágítanak majd neked egy búzatáblát és akkor visszaemlékszel mit is írtunk. Biztos vagyok benne, hogy megváltozik a véleményed.

Nekem nem volt célom megbántani senkit, de szerintem ha én írnék a te csodás tárgyfotóidre gyökeriben hibás kritikát, minden bizonnyal te sem örülnél neki. Ha megnézed sok elég jó fotós értékelte a képet akinek van természetben tapasztalata, de senkiben nem merült fel hogy nem jók a színek.

Elnézést ha bántó voltam, de ha 1000%-ig biztos vagyok abban hogy igazam van nem fogok fejet hajtani.

2008. december 20. | 10:47 | tempoka

osztya.... no comment...
nahh, ezért nem vagyok én már itt, Zoli...

M

Yoachim válasza:
Hááááttttt jahhh.
Már nem idegesít, mostanában már ilyen értékelésért nem ások el senkit a többi hasonszőrű mellé a kertbe... :D
Mondjuk ennek van egy elég alapvető oka... Társasházban vettünk lakást... :D

adott pontszám: 5
2008. december 20. | 10:46 | tempoka

ez nagyon szép!
ekkor már megvolt a 40d???
M

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Igen ez a 40D második természetjárós bevetése velt. :D Ismerkedtünk egymással. :D

2008. december 20. | 09:45 | Álomfejtő

Gratul a nap képe címhez, -valóban remek kis kép lett !

Yoachim válasza:
Köszönöm!

2008. december 19. | 22:07 | agent2.0

nA CSAK MEG LETT:)

Yoachim válasza:
Meg ám!!! :D Köszi!

adott pontszám: 4
2008. december 19. | 21:17 | Osztya

Remek látvány volna, de ezekkel a futurisztikus színekkel vsz. igen elrontottad. Sokkal lágyabb hangulattal számomra kiváló lenne.
üdv
osztya

Yoachim válasza:
Ne haragudj de nincs igazad. Mert nincs rajta színállítás ez így volt ahogyan látod. Lemenő nap fénye viharfelhőkkel.
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 20:06 | czapkat

szia!
nagyon szépek a kép színei, az aranyba forduló búza nagyon kellemes kontrasztot nyújt a viharos éggel...
a mélységélesség tökéletes, a margaréta beleszerkesztése szintúgy...
grat

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 19:49 | Tudesky

Szia!
Nekem nagyon tetszik. A gabona és az ég találkozása egy egészen különleges színvilágot alkot. Furcsa a hangulat, minta a kép alja vidámabb a teteje pedig vészjósló lenne! :)
A fotó szerkesztése szerintem jó, gratulálok hozzá!
Üdv: Tudesky

Yoachim válasza:
Igen van rajta kettősség.
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 17:26 | Bodza

szia!

nagyon szépek a szinek, a fények.
nagyon hangulatos, feldobja az a pár szál virág...
éles, és a mélységélesség is megfelelö.
a képkivágás is tökéletes.

gratulálok!

üdv.bodza

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 16:25 | Cpt

De tényleg átjön a hangulat a háttérrel, nagyszerű tónusok, érezni az utolsó perc nyugalmát, de tudat alatt a vihar szikrája is már éledezik. Nekem nagyon tetszik egyszerűségében rejlő kerek története.

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 14:46 | Peet13

igazán remek hangulatot sikerült kihozni a képből!
Nagyon tetszenek a színek.
(talán a hátteret még sötétebbre állítanám az oldalon)
üdv

Yoachim válasza:
ok.
Nagyon szépen köszönöm!

2008. december 19. | 14:36 | V.F.

Gyönyörű kép!
Grt.
VF

Yoachim válasza:
Köszi!

2008. december 19. | 14:32 | lszabesz

Érzem az eső illatát ha a képed nézem. Nagyon szépek a színek.
Gratula! :)
Szép fényeket

Yoachim válasza:
Köszi!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 14:15 | giornalismo23

Szia

varázslatos, félelmetes, armageddonos, mindenes. Nagyon bejövős is. :D Annyira jó az ellentét az aranysárga és a szürkéskék között, hogy az nagyon csúcs. Igzán jól eltalált kép. (Remélem nap képe is lesz :D)

Grat
gió

Yoachim válasza:
Az lett. :D
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 14:01 | sszab

Szia, nagyon hangulatos fotó, jó mélységélességgel, jó színekkel, tudatos szerkesztéssel. Gratulálok, további jókat!

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 13:26 | moTmeN

kellemes nyari hangulat, szep szinek jellemzik a kepet, es igen jol mutat a hatter sotetszurkeje is... Franko kep!

Yoachim válasza:
Megtisztelsz!
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 13:19 | ilcsa

Nagyon szépen megfogalmazott kép.Gyönyörűek a színek, hatásos a sötét égbolt, amiből pont elég van fent. Egyetlen egy problémám van vele, ami miatt végül nem vonok le pontot, hogy sokáig kell keresgélni az éles részeket az előtérben, nincs igazán kihangsúlyozva a téma. Persze a virágok az eltrő színükkel kihangsúlyozódnak, de kicsit akkor is nagy ott a zsongás. De ez nem feltételenül baj, ezért nem is vonok le pontot. :-)
Grat!

Yoachim válasza:
Szűkre akartam venni a DOF-ot amennyire csak tudtam, mert nagy a káosz.
Nagyon szépen köszönöm!

2008. december 19. | 13:18 | WILLYLONG

Gondolhattam volna:)
Elszoktam ezektől a jó képektől!

Yoachim válasza:
:D :D
Lesz folytatás igérem...

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 13:17 | WILLYLONG

Ez a kontraszt mindenképpen megér egy dicséretet!
Látvány hangulat ötös!
Gratulálok!
Ervin

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 13:00 | lionsleeps

vá, ez nagyon megfogott! kár, hogy ennyivel nem lehet 5-öst adni. pedig van amit nem kell túlragozni..
nah szóval szép éles, tetszik a téma, a megbújó kamilla, a sötét égbolt.... ez tök hülyén hangzik ilyenkor, de muszáj :)

szóval nagy grat!

Yoachim válasza:
Jártam már hasonló cibőben... :D :D
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2008. december 19. | 13:00 | kissendre

Pont ott éles ahol kell,a virágon....de ha jön az aratás......Látvánosá teszi a mélységélesség jó megválasztása, a sötét hátteret is a kalászokkal.Gratulálok.További jó fotózást.Üdvözletem.

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!