BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 10. 02:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: A Föld nevű bolygón
Mosoly

Nem mertem pontozhatóvá tenni, de ha elnyeri sok embernek a tetszését, fölrakom újra pontozhatóan! Igen vagy ne? Ne kíméljetek, már edzett vagyok :-)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. december 30. | 20:20 | circle

Olvastam a kommenteket, és komolyan már sajnállak, írok egy tanácsot, remélem hasznos: a legjobb fotók link alatt vannak nagyon jó képek. Válassz ki 3 általad megvalósíthatónak gondolt képet, és másold le, próbáld meg ugyanúgy megcsinálni, ezzel is gyakorolsz sokmindent. Pl egy növényt vagy egy egyszerű csendéletet. Vagy a gyerekekről portrét. Aztán kérj meg egy TT-t, (vagy egy jó fotós ismerősödet) hogy feltöltés előtt nézze meg mit szól és fogadd el a vélményét ha javításra szorul a kép. Aztán töltsd fel, ezzel biztosra mész és nem esel ki mégegyszer.

-Intima- válasza:
Értem.

2008. december 30. | 14:43 | Zsichla Mate

A lehetőség mindenkinek ottvan a kezében, megjegyzem aki elér egy szintet nem fog psben órákat tölteni, komolyabb helyeken kinevetik, pl egy natgeo pályázat.
Sokkal szebb az ha kiexponálod, akár filmre diára, vagy digin, és nyerel eléred amit szerettél volna.

-Intima- válasza:
Értem.

2008. december 30. | 14:15 | Zsichla Mate

Még senkinek nem sikerült meggyőzni arról, hogy a fotózás művészet, főleg mióta mindenki a Ps-t nyomkodja hevesen...

Akkor nézegess analóggal készült képeket, azt nem psezik agyon, általában....

-Intima- válasza:
Nem arról van szó, hogy a ps nem hasznos, csak amikor véletlenül láttam, hogy mi mindent lehet csinálni vele...szóval az már nekem sokkkoló volt...de élek..

2008. december 30. | 12:21 | inexis

Szia!

Szerintem nyugodtan tehetted volna pontozhatónak. Szerintem is ez az egyik legjobb fotód.
Graulálok és BUÉK !

-Intima- válasza:
Köszi, a kötelesség kettőt fogom föltenni pontozhatóként pár perc múlva, kivettem belőle a vörös szemet. Egyenlőre nem merek uj képet föltenni, rettegek attól, hogy kiesek.

2008. december 29. | 01:00 | blende8

jópofa, szeretettel elkészitett portré.
Nekem igazán teccik.
Persze ezt mégegyszer feltenni - hmm - nemtom.
Mellesleg - ne törödj a pontokkal - sokmindentöl függ hogy valaki éppen mennyit ad. - a vélemények az igazán fontosak - de ott is próbálj a sorok között olvasni - és olyan "szembeakadó" véleményeknél nézd nyugodtan meg ki irta.. sokat fogsz mosolyogni.

..elolvastam a bemutatkozásodat - PS is lehet müvészet - képmüvészet.

-Intima- válasza:
Köszönöm az értékekelést.

2008. december 18. | 09:26 | Álomfejtő

Sztem nyugodtam vállald fel, amit valóban a magadénak érzel. Úgysem tudsz mindenki elvárásának megfelelni, és amúgy is érdekesek a reakciók,- ezt én is tapasztalom.
Szerintem az a lényeg : "ne állj be a sorba", próbálj önmagad lenni -akár egy képen keresztül is...

-Intima- válasza:
Értem, de ezt már nem fogm pontozhatóvá tenni, de a kötelesség II-ből nem tudom kivenni a vörös szemet, azt pontozhatóvá tenném.

2008. december 17. | 17:58 | Álomfejtő

Te is abba a hibába esel, hogy ami valóban jó és eredményes lehet, azt nem vállalod fel pontozhatóként.
Ez itt übereli mindet.
Jó az ff, a színtelen verzió kiküszöböli az összes olyan hibát, amit egy színesnél adódhat. Öt pontot adnék rá !

-Intima- válasza:
értem, van akinek ez a kép 1.5-öt ér, ezek után ne csodálkozzon senki, hogy nem merek semmit pontozhatónként feltenni.....

2008. december 17. | 14:16 | nologo32

és?

-Intima- válasza:
Félek Tőled..lol:-)

2008. december 17. | 11:38 | nologo32

válaszoltam ám a múltkori kérdésedre, olvastad?

-Intima- válasza:
igen

2008. december 11. | 04:53 | nologo32

aha, jó sokat, de el is olvastad?

-Intima- válasza:
Persze,mindent elolvasok még ha néha nem is vallom be... kiváncsiság nagy úr...

2008. december 11. | 02:43 | nologo32

oké, oké, nyugalom, másról beszélünk. én márr elmondtam a magamét, az csak a fotódról szólt és nem azt jelentette, hogy aki nem tud bánni a soppal, az hülye. ráadásul a többi cuccodról nem is szóltam.
akkor koncentráljunk arra, amit te fogalmazol meg.
azt mondod, te így látod szépnek (a képeidet). hogyne, örömödre szolgáljon, de örülhetnél még egy kicsit jobban :) ugyan a gimpet nem ismerem, de biztos abban is van olyan eszköz, amivel a fénytelítettséget lehet befolyásolni, meg kontrasztot húzni. ha találsz benne ilyet, próbáld ki ezena fotón. ez itt azért fontos, mert az árnyék azt takarja az arcon, ami legtöbb ér a fotón. azt ki kellene csalogatni onnét. ha az sikerül, nagyságrendekkel jobb lesz a fotó.
ami pedig a ps-t illeti, hát az is olyan, mint bármilyen fegyver, vagy mondjuk a kés. lehet rosszul is használni, akár jó, akár rossz szándékkal is. vagyis amiről te beszélsz, a szénné soppolt "csinos pofikájú" csajokról, pl, ott sem a ps a hibás, hanem az, aki túlzásba viszi a használatát, akinek gond van az ízlésével. plusz sokkal jobb, ha a ps-t képalkotásra használjuk, nem pedig a legnaturálisabb megjelenés álcája alatti tökély kergetésére. ezt van, aki eltéveszti és az lesz az eredménye, amit említettél. vagyis, amit éreztetsz, hogy aki tud bánni a ps-sel (ez lennék én) leiskolázza azt, aki nem (ez lennél te) szó sincs erről. a képedben van érték, ha nem lenne, hozzá se szólok, ahogy a túl ps-ezőknek se szoktam írni. de fontos, hogy ami ma a ps-sel zajlik, abból nagyon sokmindent régen a sötétkamrában csináltak meg. ezért a neve a ps-nek is, hogy utómunka. szóval képzeld azt, hogy szabadságot ad, mert megcsinálhatod az utómunkát úgy, hogy nem marja a vegyszer a kzed, nem kell bezárkóznod stb, viszont iszogathatsz a monitor előtt, nyáron akár a teraszon is csinálhatod egy laptopon...
a fotózás terén magasabb szinten mozogni, hát ez csak közvetve függ az utómunkaprogramtól. talán annyiban, ha jobban ismered, gyorsabban és kevesebb külső segítséggel tudod megcsinálni, amit akarsz. ha benézel hozzám, az ott látható fekete-fehér képek többsége tizen-huszon éve készült, amikor még nemhogy ps, de számítógép se volt, különösen az otthonokban. ezzel arra célzok, hogy a magasabb szint a fejben alakul, nem a programok adják, ahogy a gép is lehet jó, ha tehetségtelen a fotós, akkor el is dobhatja, nem ér semmit. és fordítva, kutyaütő géppel is lehet remekeket készíteni - lásd robert capa, kertész, nadar, man ray képeit, csak hogy pár közismert embert említsek. a mai csodagépekhez képest az övéik lyukas garast sem értek.
és a magatartásról: lásd be, kérlek, van abban valami ellentmondásos, hogy felteszel egy fotót, azt írod mellé, hogy ne kíméljenek, erre megírom, amit gondolok, de semleges vagyok - jó, elismerem, nem voltam baráti, de végülis még nem vagyunk azok - erre azt mondod, te így látod szépnek a képeidet. akkor miért kérsz tanácsot? miért hozod magad olyan helyzetbe, amikor akár meg is bántódhatsz? ha meg tanácsot kérsz, próbáld ki, amit hallasz, hátha bejön! utána még mindig eldöntheted, hogy akarod-e úgy, vagy inkább nem. itt van például a keret: elmondtam róla mindent az előzőekben. jó esztétikai értékrenddel (ez eddig minden szakmámban követelmény volt) azt mondtam, hogy szabadulj meg tőle, mert nem ízléses. kipróbálhatod és mondhatod azt, hogy de neked az jobban tetszik ezzel a kerettel, még ha ízléstelen is. lehet és szabad vállalni, ha rossz ízlésű dolgot szeretünk. én például a teát leginkább cukorral/citrommal szeretem. van a teának saját, nagyon finom íze? igen. elrontom a cukorral/citrommal? igen. tudom, hogy elrontom vele? igen. baj ez? nem, mert úgy szeretem, úgy iszom szívesen. nem hiszem azt arról, aki azt mondja, a tea tisztán jó, hogy nincs igaza, sőt, tudom, hogy igaza van és én a nem jót választom. rend van a fejemben. tudom mi a jó és eldöntöm, hogy nekem a jó tetszik-e, vagy a nem jó. hát ez van.
szóval ne add fel és ne bántódj meg semmi szín alatt, dolgozz, kísérletezz! ja, és ha kicsit is foglalkozol a ps-sel, nem leszel a gimp rabja még két évig, sokkal könnyebben és gyorsabban lehet tanulni. és milyen jó érzés az, amikor a cucc azt csinálja, amit akarsz és a kép olyan lesz, amilyet akarsz, nem pedig amilyenre sikerül :) szia!

-Intima- válasza:
Huh, jó sok időt pazaroltál rám, azért köszönöm.

2008. december 11. | 00:21 | nologo32

nincs mit, szívesen :)

-Intima- válasza:
Néz, Neked más az értékrended, magasabb szinten mozogsz fotózás terén, de én még mindig a Gimp rabja vagyok.....valsózinüleg még ezen a szinten fogok egy-két évig mozogni...én így látom szépnek a képeimet.Láttam én már olyan képet, aminek semmmi köze nem volt az eredetihez, ráadául szinte világított..és mindenki nyomkodta rá azt ötöst, attól függetlenül, hogy az utómunka jócskán túlzásba lett véve...még a fotós is beismerte...

2008. december 10. | 21:13 | agent2.0

Nos, ismerve képeidet, ez az egyik legjobb.

2008. december 10. | 19:01 | nologo32

elnézést kérek, ha indulatokra ragadtattalak téged. nem állt szándékomban, de felbátorodtam az, idézem: "Ne kíméljetek" - en. cserébe egyenes voltam, köntörfalazás nélkül. igaz, smúzolhattam volna - azt nem szoktam.

"Szerencsére ennyire rossznak kevesen látják mint te." - jelzem, hatan szóltunk hozzá - ami, lássuk be, nem sok - ebből öten kifogásolták azt, amire én is felhívtam a figyelmedet. más hozzá se szólt. ez azt jelenti, hogy de, igen, már a kevés hozzászóló nagy része is olyannak látta, mint én. ebből ketten (!) részleteztük a témát, lívia és én. ő rögtön receptet is adott, én azt sose szoktam, az mindig a készítő-alkotó szuverén hatásköre, mit hogyan csinál, amibe nem akarok beleavatkozni. én inkább olyasmiről szoktam eszmét cserélni, ami nem a szűken értelmezett gyakorlati része a képalkotásnak és ami elvezet egészen a szemléletekig, a tudatosságig, öntudatig, ésatöbbi. ja, és ha olyan rossznak látnám, ahogy szerinted senki más, akkor nem írok egy hangot se, mert azzal minek fárasszam magam és téged, hiszen ami "olyan" rossz, annak a készítőjéért már nem érdemes egy fűszálat se keresztbe tenni, majd rájön, hogy a fotói csak szűk családi körben értékelhetőek, a személyességüknél fogva, de képként sajnos nem. ehhez képest én írtam a legtöbbet hatunk közül. mert látom benne, hogy jóra is meg lehet csinálni. ha pedig a teoretikus pont zavart, hát nekem is van olyan bőven, amire nem nyomnék többet, még magamnak se, pedig, ugye, minden szentnek... csak én azokat nem töltöm fel :)

"Nem tartom művészetnek azt, ha szar fotóból várat építek." - hát igen, szar fotóból várat építeni tényleg nagy mutatvány lehet :), de szar fotóból jó fotót csinálni sokkal könnyebb és lehet is. mondhatnám azt is, hogy az utómunka is a képalkotás fontos része, stb, de ezt nyilván te is tudod. viszont nem attól művészet a képalkotás, ha szar fotóból készül bármi is. :)

és ne maradj ennél, mert benne van a lehetőség a jó fotóra, csak dolgoznod kell vele. érdemes, úgy sokkal nagyobb örömöd lesz benne.

ez a keret meg - egy gyerekporténál különösen - árt a képnek, mert negédes, mert hamis romantikát sugall és mert olcsó eszköze az érzelmi alátámasztásnak. ez a fotó messze jobb (lesz) ennél, semmi szüksége rá, megáll mankó nélkül is, ezért mondtam, hogy katasztrófa és hogy nem ízléses.

ha netán az érzelmeidbe gázoltam volna, még egyszer bocsánatot kérek! maradok tisztelettel és üdv!

-Intima- válasza:
íköszönöm kímerítő válaszodat,

Léna

2008. december 10. | 14:57 | tyler durden

Kellemes, kedves kis gyermekportré. Jó hogy fekete-fehér. Tetszik a keret is.

-Intima- válasza:
Köszönöm.

2008. december 10. | 14:52 | glivia

Vágd szűkebbre, igazítsd a levels-t, mind a világos, mind a középtónusokon lehet húzni jócskán. Kicsit húzz a kontraszton, ne sokat, csak éppenhogy. Szűrj zajt rajta, és egy cseppnyi utólagos élesítés, lehetőleg szelektíven a szemekre... Tökjó képet kapsz. kipróbáltam.

-Intima- válasza:
Igen, gimpen megprobálom megcsinálni, mert a Ps-hez még életemben nem nyultam...ó...

2008. december 10. | 14:35 | nologo32

azt hiszem, nem látod a saját képedet, ha túlzón, sarkosan akarok fogalmazni. jó a pillanat, helyes a fotó, de az egészben a pillantás a legfontosabb, az határozza meg a gyerek karakterét. ehhez képest azért kimondottan küzdeni kell, hogy lássuk. így kissé kontraszttalan az a rész, tehát dolgozd meg ps-ben hogy tisztább legyen a szem körüli rész. ne tévesszen meg, egy kép szempontjából édesmindegy, hogy az alany édes, vagy utálatos - egy képen arányokat, fényeket, tónusokat, kontrasztot stb kell nézni. ha valaki a gyerekről kezd el beszélni, elment a fotód mellett, a gyereket értékeli, nem amit készítettél. (különösen így, hogy nem te vagy az anyja:)
ja, és a keret egy katasztrófa, nem ízléses, kifutóra még lehet jó kép a végén a fotóból
így max 1,6 - 2 nyomnék

-Intima- válasza:
Szerencsére ennyire rossznak kevesen látják mint te.Nem tartom művészetnek azt, ha szar fotóból várat építek. Akkor maradok inkább ennél.

2008. december 10. | 12:59 | szasz4

Nagyon bájos, szép kép lett, jó a szerkesztés és a fekete-fehér kivitel, igaz az én monitoromon kicsit sötétnek tűnik, de ez lehet csak nálam van. Öröm a képre nézni, büzske lehet az apukája a kis lurkóra, plusszz a akeret is mestermunka.

-Intima- válasza:
Köszike, nem én vagyok az anya, de én is vágyok gyermekre és a ..... is!

2008. december 10. | 10:30 | almitra

Hát, ezzel a kerettel biztos nem tenném pontozhatóba... Amúgy aranyos, csak kár h árnyékban van a szeme.

-Intima- válasza:
Értem.

2008. december 10. | 10:20 | kisspeti

Ez egy kedves portré rosszabb képekre is adtak már ötöst. Egy kis derítés ráfért volna, enyhén alexpós 4-4,5 körül értékelném. A szerkesztés határozottan tetszik.
Gratulálok:Péter

-Intima- válasza:
Köszönöm, végre valaki megszólalt.