BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,45
KATEGÓRIA: humor
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 5. 08:53
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 54 mm ekv.
  • rekeszérték: F3,6
  • zársebesség: 1/50 s
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Csíkszereda
Mikulások hada készen

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2008. december 6. | 14:21 | ovarnet

Hamár a télapók így elvannak rendezve, akkor a komponálás terén is lehetett volna egy kis fantáziát a képbe vinni. Mert a háttér, amin el vannak helyezve illetve a vakuzás nem volt túl szerencsés. Pl. Alsónézet nagylátószög mellett a télapók nagyobbank látszanának. Érdemes lenne a képbe azt a pluszt beletenni, amitől a kép látványos lenne.

stefi11 válasza:
Köszönöm, hogy értékelted, igazad van a vakuzással, lehet, hogy más perspektívát is megpróbálok majd, hóban és fenyők közelében.
Szép fényeket, üdv,
István

adott pontszám: 1
2008. december 5. | 21:57 | zsmphoto

ne haragudj de itt a fotó kivitele lett humoros számomra:S:S:S
telibevakuzva.... unalmasan...lepedőn.... semmi előkészületet munkát nem látok a képen, odapakoltad és lekaptad...vakuval....
a címmel se jön át:S nekem nagyon nem jön be, ne haragudj:S a technikai kivitel miatt kerülendőnek tartom, ez itt kevés

stefi11 válasza:
Köszönöm, hogy megnézted.
Üdv,
István

adott pontszám: 3
2008. december 5. | 17:47 | c3llux

Szia!Nagyon ötletesek a figurák és a kép is, az elrendezés, a cím is. Egyedül az nem tetszik, hogy ebben a környezetben helyezted el őket. Nemtudom, talán az ágyra földobáltad és lekaptad.Mindenképpen valami házon kívüli környezetbe kellene helyezni őket, vagy esetleg egy polcon mint játékkatonák jelennének meg. Hogy valóban "háborús" érzelmet sugározzon talán fekete-fehérbe kellene ábrázolni, vagy úgy, hogy a kis mikulások megtartanák az eredeti színeket, és a környezet(a házon kívüli :) ) lenne csak sötét, fekete-fehér.Mindenestre valóban humoros lett, megmosolyogtatott, gratula.

stefi11 válasza:
A tavaly készült, idénre terveztem egyet havas környzetben, fenyőerdő közelében, de nem havazott annyit :(
Köszi az értékelést, üdv,
István

adott pontszám: 3
2008. december 5. | 17:34 | graalmusic

Szia. Valoban egy erdekes, humoros kep, otletes, viszont nem mint foto! Ha a mikulasokat nezem, az elkeszitesi technikat, tenyleg nagyon ertekes munka volt, ha viszont a fotot nezem, es keresem benne a muveszetet, hat nem nagyon kaphato. Gondolom flash-t hasznaltal, de ha megse, akkor is eleg csunya a megvilagitas...nincsenek szep szinek...valahogy hianyzik a varazs az egeszbol. Ilyenkor egy nagyon jo haver lehet a Photoshop...ott van egy millio filter, keretet tehetsz, barmi amit csak elkepzelsz...hogy kiszedje a fotodat az egyszerusegebol...Jo fotozast.

stefi11 válasza:
Hát igen, a kivitelezés nem igazán jó, sőt ...
Köszönöm, hogy értékelted, üdv,
István

adott pontszám: 1
2008. december 5. | 17:12 | Somfai Sándor

Lapos, unalmas a vakus világítás. Indirekt vakuzással más lenne a kép. Zavaró a lepedő a téma alatt.

stefi11 válasza:
Köszönöm, hogy megnézted, üdv,
István

2008. december 5. | 15:48 | erőslacc

Jó akkor most kontrollálom magam :) :

Ez egy csodaszép fantasztikus fotó, nagyon szép fényekkel, jó élességgel, különleges témával, számomra példaértékű, csak így tovább! Nagy Gratuláció, + ováció!

2008. december 5. | 15:15 | V.F.

A kis mikulások ’felépítése’ ötletes (alma, dió, vatta…)
Viszont a fotózás módja az nagyon gyenge.
Életlen, rossz fények (vaku?) az a fehér lepedő?
Bocs de nagyon igénytelenül tálaltad a témát.
Nekem ez így ebben a formában a kerülendő út.
Üdv.

stefi11 válasza:
Köszönöm, hogy időt szántál rá, igazad van, gondoltam, hogy van némi hangulata, azért is tettem fel, de tévedtem ...
Üdv,
István

2008. december 5. | 15:07 | brm00

húúú! Köszönöm szépen a kreditet! :)

stefi11 válasza:
:)

adott pontszám: 3
2008. december 5. | 14:34 | brm00

Üdv! A képed rengeteget elárul rólad! Amit én látok, ötlet, meglátás nem rossz, de sajnos a kivitelezés nem az igazi, de javítható! Az ötlet nagyon egyedi, a téma is érdekes, jó az, hogy nem szemből fotóztad a mikukat, hanem szögből! Viszont ami nem az igazi, a "tárgyasztal", háttér! Nekem sincsenek profi eszközeim, de ha már ruhaanyag, akkor az legyen már sima, mert ebben az esetben nincs szerepe a gyűrött anyagnak. Másik dolog a világítás! Sajnos nagyon általános és főként ezért írtam, hogy elárul a képed, mert úgy látom nem csinálod túl rég óta! Ez nem baj rengeteg fogsz még tanulni remélem és akkor belátod ezeket a dolgokat! A legfontosabb, hogy ne villantsd pofán a tárgya(ka)t, az a lehető legrosszabb! próbálj meg más szögből világítani, pl hátulról egy fénnyel (akár asztali lámpával) és mondjuk oldalról, a másikról pedig deríteni, hogy legyen egy kis fény-árnyék hatás! Meglátod sokkal érdekesebb lesz! Még egy fontos dolog, lehetőleg ugyanolyan színhőmérsékletű lámpával világíts mert jelen esetben nem igazán szép a kevert színhőmérséklet, bizonyos esetekben viszont igen! Próbálkozz olyannal, hogy az egyik mikulást kiemeled a többi közül, előrébb hozod, a többi pedig a háttérben marad és nagy nyílással (kis mélységélességgel) fotózol, akkor a kiemelt mikulásod élesen a többi életlenül lesz a képen, mintha ő lenne a "főnök"! Van fantázia és lehetőség bőven, próbálkozz hátha kisül belőle valami jobb is! Sok sikert! :)

stefi11 válasza:
Köszönöm :))
Gazdag Mikulásjárást!
Üdv,
István
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2008. december 5. | 14:11 | czapkat

szia!
lehetett volna ebből egy jó fotó, de nem a legoptimálisabb környezetet választottad a témának.. kicsit túl elhamarkodottnak érzem az ágyon (fenn látszik a széle) telibevakuzott mikulás projektet... nappali fényviszonyok között, mondjuk a fűben lefényképezve sokkal kreatívabb lett volna az eredmény...

stefi11 válasza:
Igazad van, ez egy tavalyi kép, az idénre elképzeltem egy másik "projektet" hóban, fenyőerdő közelében, de ebben az időjárás nem támogatott :)
Köszönöm, üdv,
István

2008. december 5. | 14:04 | erőslacc

"A kreativitás talán még hiányzott, később kezdtem felfedezni a fényeket és árnyékokat, színeket és árnyalatokat, záridő, rekeszérték, mélységélesség stb. tudatosabb használatát, gépem korlátait …"

Azt írod, most már megvan minden, tudatos szerkesztés, kreativitás, ügyes géphasználat stb... Akkor ezt a fotót most minek raktad fel? Most, hogy már nagyon képzett fotós lettél, miért nem látod, hogy iszonyatosan zavaró a vaku, miért nem csináltál egy kis utómunkát, ha ez egy régi fotód? Miért nem tettél vignettet, szépiás színvilág, szemcsésítés, vagy valamit mutathatnál, hogy merre fejlődtél. Ezzel az erővel én is dobálhatnék fel ötéves gagyi fotókat, és azt mondanám, most már profi vagyok, csak akkor ilyen voltam, de ezt, hogy tudjátok, jó jegyet adjatok, hogy ne essek ki...

stefi11 válasza:
Én csak annyit írtam, hogy "később kezdtem felfedezni" és egyáltalán nem állítottam, hogy "most már megvan minden" ezt Te értelmezted így vagy magyaráztad bele. Egyébként úgy tűnik, hogy némi tapintat és önkontroll elkelne esetedben ...

2008. december 5. | 10:20 | Álomfejtő

:o)))
Már az összes pár cipőm ragyog !

stefi11 válasza:
Én is készülődök már :))
Üdv,
István

adott pontszám: 1
2008. december 5. | 10:06 | praefect

Aranyos kép, jóllehet nem humor a szó fotográfiai értelmében.
Tudniillik a humor forrása az elkészített Mikulás figurákban rejlik, nem a képben.
Ez ersze még nem baj, ettől lehetne jó fotó is, csak az a probléma, hogy a téma nemcsak a kategóriát vállalja át a fotó helyett, hanem minden mást.
A felvétel ugyanis nem értékelhető, az egyetlen erénye a báj, ami az almák preparálásának végeredményében rejlik.

A háttér nem igényes, nagyon erősen vakuztál, talán a WB sem pontos, és a fókuszt sem találta a kamera.

stefi11 válasza:
A kategória kiválasztásával tényleg dilemmában voltam, nem szerettem volna “egyéb” kategóriába sorolni, egyébként igazad van a humor forrását illetően …
Ha kedved tartja elolvashatod az alábbi véleményhez írt válaszom első bekezdését is. Köszönöm, hogy mégis időt szakítottál rá.
Szép fényeket,
István

adott pontszám: 3
2008. december 5. | 09:51 | erőslacc

Ha már készítek egy fotót, szépen sorbarendezem a mutatni kívánt figurákat, akkor a megvilágításra,a gépbeállításra is több figyelmet kellene szentelni véleményem szerint. Gondolok itt, arra, hogy így telibevakuzva az egészet semmi de semmi érdekesség nincs benne mint fotó. A fotózás arról kellene, hogy szóljon, hogy érdekes perspektívát keresek, játszok a fényekkel, például egy egyszerű zseblámpa is csodákra lenne képes, vagy a háttérben egy fenyőfa elmosódott színes fényei...Leteszem kattintok. Ok átlóba rendezve, meg érdekes amit mutatsz, de nem tudom érted-e mire gondolok? Spot fénymérés, kis mélységélesség, lentebbről fotózni picit, hogy nagyobbnak látszanak stb...stb...Hiányzik a kreativitás a fotóból! Nem abból amit mutatsz a fotóból...remélem eléggé érthető voltam... Ez egy fotós oldal, és itt fotós szempontok alapján értékelünk véleményem szerint. Remélem nem haragszol meg a véleményem miatt, de javítandó a bemutatás szerintem. További jó fotózást!

stefi11 válasza:
Akkoriban mikor készítettem még csak kb. hat hónapja fotózgattam. A tudatos fotózás annyiban bontakozott csak ki, hogy igyekeztem érdekes témákat keresni, kompozícióra figyelni, arányokat és szabályokat követni hangulatot átadni. A kreativitás talán még hiányzott, később kezdtem felfedezni a fényeket és árnyékokat, színeket és árnyalatokat, záridő, rekeszérték, mélységélesség stb. tudatosabb használatát, gépem korlátait …
Nem haragszom véleményedért, egyébként még két korábbi képemet értékelted és akkor úgy éreztem, hogy technikai tökéletletlenségük ellenére talán méltánytalanul alacsony pontszámot adtál és ezzel nagyban hozzájárultál jelenlegi átlagomhoz, nemsokára elbúcsúzhatom :), de lehet, hogy kissé lekezelő stílusod is zavart.
Szép fényeket,
István