BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,19
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. november 23. 18:54
  • érzékenység: ISO 800
  • rekeszérték: F3.5
  • zársebesség: 1/12
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Jászberény
Feketék Feketén Fehéren

Az ott a popkirály fejebúbján glória! A zenéje is mennyei nem?! Egyébként tudom,hogy beégett. A képet Bányászbékának ajánlom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 20. | 17:06 | mgyrpl

Szia! Ami egy kicsit zavaro a kep kiegese! Szerintem nagyon jol sikerult! Gratulalok!

Zantman válasza:
Köszönöm.
Jó,hogy még most is meg meg nézik....
:)

Üdv:Zantman

adott pontszám: 4,9
2008. december 21. | 15:07 | atiska

Jó ötlet!Nemesen egyszerű és jó kivitelezés.
Elég minimalista a kép, de épp ezért jó, az egyszerűség teszi széppé.A kiégés tényleg zavaró egy cseppet, de nem lesz tőle rossz a kép.
Sok jót!
atis

Zantman válasza:
Üdv.
Sok munkám van benne és az égés direkte lett bennehagyva a beállítással variáltam sokat,hogy ott legyen ill. odaessen ahol most van.
Köszi az értékelést.
Üdv.
Z

2008. november 27. | 10:54 | Dzsudee

Na igen. Nekem még ezen kell dolgozni, hogy hogyan láthatom meg a megfelelő fotótémát:) Hiszen a többi technikai dolog tanulható, de ez ösztönös...:)
A képet mailben küldöm,mert nem szoktál este feljárni Skype-re pedig kábé 12ig fent vok.No mind1. Majd dumálunk.
Szió

Zantman válasza:
Most is fent vok!
Sia

adott pontszám: 5
2008. november 27. | 10:21 | Dzsudee

Szió!
Nos már egy párszor megnéztem ezt a képet, de eddig vhogy nem tudtam kommentelni,mert több dolog is felmerült bennem! Elsőként nagyon tetszik az elgondolás,mert jót röhögtem rajta amikor megláttam először. Szerintem a magyarázó szöveg nélkül is teljesen érhető volt az üzenete a képnek.
Viszont több minden zavar engem. Elsőként az asztal csíkjai ahogy balra dőlnek, attól nem tudok elszakadni:D ezenkívül a jobb felső sarokban a csillanás. Ennek okán fogtam magam és kicsit próbálkoztam a kipofozásával(mint már említettem:)) ha érdekel megmutatom.
Amúgy a glória, hogy eszedbe jutott, azt értékelem, mert sztem nem úgy fotóztál,hogy rajta legyen, hanem utólag vetted észre, nem? Na mind1, nem is számít. Nagyon tetszik. Minőségileg nem a legjobb, de az összhatás miatt 5öst érdemel:) Ötletes kis képecskének tartom, és tudom,hogy nagyon szereted:)
Pusz;)
Dzsud

Zantman válasza:
Eltaláltad,Dzsudee nagyon szeretem.A kedvencem lett ez a kép.
Minden érdekel,ha gondolod muti meg!
A kép születése a véletlennek köszönhető majdnem teljesen.elmondom.
Hazajöttem a munkából és a kocsiban hallgatoot Jackson CDt felvittem magammal a lakásba.Szobába érve lecsúsztattam az asztalra.Csak úgy lazán.Később gondoltam főzök 1 KVt.Így is lett.Lefőtt,kiöntöttem 1 adagot magamnak és bevonultam a gép mellé az és letettem a KVt az asztalra.Valamiért felkeltem és amikor visszaültem,akkor megpillantottam a két "feketét" egymás mellett.Igazából totál véletlen.Innentől fogva márcsak a finombeállítások,a kompozíció hangolása,igazítása volt hátra.A képen minden tudatos lett.A fény ellentettje,szimetrizánsa bal lent a pohár árnyéka.
A Glóriáról annyit,hogy az erdetileg nem Michael fejebúbjára esett.Én állítottam be úgy a lemezt,hogy oda essen.
Hiszen ő a pop királya.Akkor miért ne lehetne koronája is?!
Egyébként az eredeti,nyers képen a csészén és a CDn is voltak becsillanások beégések,de azokat kiretusáltam.
Pusza ;)
Zantman

2008. november 24. | 11:36 | Osztya

Csak rájövök, hogy kell. :) :)
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Zantman válasza:
Lássuk csak....

2008. november 24. | 11:13 | Osztya

Szia,
utólagos engedelmeddel az általad leírtak és az én gondolataimat ötvözve készítettem egy verziót a fotódból, hogy én, hogy képzelném el, remélem nem sértelek vele, ha feltöltöm.
üdv: Osztya

Zantman válasza:
Persze,hogy nem.
Üdv.
Z

adott pontszám: 3
2008. november 24. | 11:09 | czapkat

szia!
az ff-et nagyon tónustalannak érzem, az egész kép nagyon szürke lett.. elbírna sokkal több kontrasztot..
sztem nem igazán esztétikus a laminált asztal háttérnek, vagyis alapnak, sokkal jobban jártál volna, ha vmi fekete anyagot raksz alá, úgy a fehér is sokkal jobban kiemelkedne..
én a zajosságot sem értem, mert számomra nem ad hozzá a kép élvezhetőségéhez, sőt rontja az amúgy is életlen fotó minőségét..

Zantman válasza:
Olvasd el Osztyának írt hozzáfűznivalómat a zajossággal,stb.-vel kapcsolatban ha gondolod.Sok mindenre választ adhat...
Üdv.
Z

2008. november 24. | 07:31 | Osztya

Szia,
a képbe fogalmazott mondani valót a képi elemek magas fokú esztétikai megfogalmazása volna hívatott közvetíteni a néző számára, az alkotó feladata ezen segédeszközök kellő és minőségi használata, hogy növelje a néző benyomását és fokozza a vizuális érzést. A fotódon én ezen elemek használatának gyengéire kívántam rámutatni. Kevéske asszociatív érzéssel sikeresen kirakható a mondani való, de tudod az volna a tökéletes, ha a nézőnek nem kellene ehhez görcsölnie. Mind ezek után is azt javaslom, próbáld meg felöltöztetni a fotódat, fényekkel, kompozícióval és látni fogod sikeresebb lesz.
Nem megbántaní, segíteni akartam a kritikai észrevételemmel.
üdv: Osztya

Zantman válasza:
Ezen megfogalmazás már sokkal világosabb,mint az előző.Ettől függetlenül nem gondolom azt,hogy a fények nagyon hiányoznak a képről.
Egyébként ha már így neki estünk a kommunikációnak szeretnék elmondani valamit a tecnikai részletekről és arról a kompromisszumról amit azért kellett kötnöm hogy a képem ne égjen be.
Biztos észrevetted a jobb fent fényfolt-bal lent árnyék =ff játékot.Ez is tudatos a képben.Automata üzemmódban auto fókuszt használtam amivel eggyütt járt az auto fénymérés is.Ezt kihasználva a beégést kiküszöbölendő a fényfoltnál mértem fényt így ott volt autofókuszálás is majd ezt követően vittem le mindezen beállításokat ill. mért értékeket megtartva az AF keretet a kép közepére és lőttem be a fotózási szöget.Valószinűleg ez okozta a szemcsésedést is,de ha ez nincs akkor PS útján értem volna el valamilyen módon,mert azt akartam,hogy szemcsés legyen.Így viszont nem kellett szétefekteznem,mert adta a természetes szemcséket.
Az újrafotózást meg majd átgondolom....
Köszi,hogy ennyit foglalkozol a fotómmal.

Üdv:Zantman

2008. november 23. | 23:16 | kozzo

Szerintem mindenki érti a mondanivalót. Legalábbis ne becsülj le senkit.
Attól még egy véleményezésre szánt fotót töltöttél fel, ami gyengén sikerült. Én segítő szándékkal írtam, felesleges ilyen durván, és otrombán reagálnod.
Sajnálom, hogy ilyen stílus terjed az oldalon....

Zantman válasza:
Nem szoktam lebecsülni az embereket.
Az nem valakinek a lebecsülése ha rávilágítasz arra hogy másik irányban kell valaminek a lényegét,mondanivalóját keresni.Amikor valakiről úgy alkotsz negatív véleményt,hogy még meg sem tudott arról győzni téged,hogy ő jól látja a dolgokat,érti is amit mond és csinál valamint azt is érti amit Te átadni,közvetíteni,csinálni próbálsz,na az a lebecsülés.
Apropó: a durva beszéd nem itt kezdődik!

Harag nincsen a részemről.Esetleg most 1 kicsit markánsabban ill.nyersebben fogalmaztam.
Üdv.Szép fényeket!
Zantman

2008. november 23. | 23:14 | bányászbéka

A praefectnek írt válaszodban látom hogy óriási mázlival mégiscsak ráéreztem a kép lényegére, s így már sajnálom hogy egy pontot levontam mert ez is olyan hogy meg kell fejteni benne a poént... ez a humor nagyon szofisztikált, és sajnos nagyon rá vagyunk már állva az azonnal oldódó hasraesős-fingós viccekre...

Zantman válasza:
Jó látni,hogy vagyunk többen akik rászánják az időt és a komment megírása után megnézik a mások véleményét ill. az arra adott fotós válaszokat,hátha nem esik le minden mindenkinek elsőre.Megesik ez mindenkivel.Velem is,de azért az amit itt a végén mondasz az nagyon lehangoló,mert tudod azt gondoltam hogy itt azért a nívosabb színvonalt ill.a nagyobb lélegzetvételű,mélyebb tartalommal bíró képeket nem fikázzák.Legalábbis nem ennyire.
Na mind1.
Örülök,hogy teljesen képbe jöttél.
Z.

adott pontszám: 4
2008. november 23. | 23:11 | bányászbéka

Hogy Jacksonnál maradjak: kifehéríthetted volna a képet annyira (érted? kifehérítheteni! haha, mekkorát mondtam!) hogy ne szürke legyen aminek fehérnek kéne lennie. A glória tényleg vicces, a fehér csészében fekete kávé dolog is tetszik, bár lehet hogy csak belemagyarázás de ha így is van, el ne áruld ha az volt... köszi!

Zantman válasza:
Köszönöm az értékelésedet bb!
Örülök neki,hogy ha még nem is minden de átment a lényeg nagy része.
Én köszi.
Üdv.
Zantman

adott pontszám: 3
2008. november 23. | 22:57 | rajli

Valóban ott van a glória! Nézzük a fotódat! Tekintsünk el attól, hogy a fehér szín hiányzik a fotódról (igaz így legalább nem túlexponált) A szerkesztés teljesen esetleges számomra. Vajon miért vágtál a csésze alátétből és a discből. Erre sajnos nem sikerült rájönnöm! Értem az átlós kompoziciót, de a vágást nem!
Ötletesnek gondolom, de újra fényképezésre ajánlom.
Üdv: Laci

Zantman válasza:
A nyersbe nincs belevágva,de ezt így ebben a formában sokkal különlegesebbnek találom,ill.jobban passzol a kép hangulatához és a Jacko feelinghez,imidzséhez.
Nem hiszem,hogy újra fényképezem.

Üdv.
Zantman

adott pontszám: 4,5
2008. november 23. | 22:37 | harminchat

Szia! Egy énekes aki szeretett volna fehér lenni, de maradt fekete, mint fehér csészében a kávé.
Nagyon jó zenéje van, (volt) kár, hogy aztán annyi minden más miatt szóltak róla a hírek.
A fotó szerkesztése, vágása ötletes, tetszik és az ff is indokolt, főként jól illik a címhez.
A nagy érzékenység miatt nagy lett a zajosság és a jobb felső sarok erős fénye is zavaró egy kissé.
Inkább hangulata miatt érzem jónak a képet, tárgyfotóhoz, attól tartok, kevés lenne ez a képminőség...ha van, most jó szolgálatot tett volna az állvány.
Szép fényeket!

Zantman válasza:
Sajnos még nincs.....DE! a héten meglesz az is.
Nagyon boldoggá tesz,hogy Neked és a hozzád hasonlóknak frankón átmegy a mondanivaló.
Ez abból is látszik,hogy nem a technikai jellemzők hiányosságainak fikázásával kezditek az értékelést.(mintpraefect)
Köszönöm a részletes értékelést és ne haragudj,hogy az előzőnél nem írtam semmit,de elbénáztam valamit.
Annál is pont ugyanazok a gondolatok jutottak eszedbe,mint nekem.
Pl: az utolsó kép esetében a barlangbejárat ívei.

Neked is szép fényeket!
Üdv.
Zantman

2008. november 23. | 22:30 | praefect

Átjött, mert a címben és a kommentben is áterőltetted, tehát észrevenni.

Nem azzal van a baj, hogy nem értem a mondanivalót (mellesleg, ha nem érthető, sem biztos, hogy a néző a hibás), hanem hogy a kompozíció és a megvalósítás túlságosan egyszerű ahhoz, hogy mindezt pregnánsan közvetítse.

Ez a kép csak bot és vászon. Nem zászló és a legkevésbé sem lobogó.

Ez a baj.

Zantman válasza:
Ez nem baj.Nekem nem.

adott pontszám: 3,8
2008. november 23. | 21:33 | Jim Talenthand

Az elgondolás nekem tetszik, némi kotraszt és esetleg más világítás (ha csak jacko fejénél lenne becsillanás, úgy nagyon tetszene, de az asztalon lévő fény miatt már elveszlik a hatása, elvonja az ember figyelmét) és kifogástalan lesz.
így tovább!

Zantman válasza:
Köszi az értékelést.
Kár hogy az átlóban még eddig senkinek nem tűnt fel az ahogy a jobb felső sarokban a fény világos(fehér),úgy a bal alsó sarokban az árnyék sötét(fekete).
Ez is az 1ik üzenete a képnek,ahogy a ff is!!!
Z.

adott pontszám: 2
2008. november 23. | 21:30 | praefect

Szó mi szó, nem voltak megfelelő fények a tárgyfotózához. Az asztalon becsillanó lámpa ugyan valóban glóriát von dzsekó feje köré, de azért inkább csúnya, mintsem hatékony képelem.
Nagyon kevés a világítás a kép többi részén, az élességet sem találta a gép, zajos nagyon.
A kompozíció is elég hevenyészett, tulajdonképpen csak egymás mellé van fektetve egy CD és egy nem túl esztétikus kávés csésze.

Ne haragudj, de így látom.

Zantman válasza:
Nem haragszom,de látom nem ment át.
Nem a gép nem találta a fókuszt hanem Te a kép mondanivalóját ami több szálon is fut.Az sem ment át gondolom,mint üzenet,hogy "dzsekó" is volt fekete is meg fehér is.Nem baj....
Ezen a képen a zajosság múltidéző elem.
A régi ff képek videoklippek is szemcsések voltak.A "glóriát" kiretusálhattam volna ha akartam volna.DE nem akartam!
Üdv
Szép fényeket!

2008. november 23. | 21:14 | kozzo

Most látom...2,9-et akartam nyomni....mázlista:-)
L

Zantman válasza:
Ezt nem tudom hova tenni,de akkor vonasd ki és pontozd újra ha tudod! :))
Z

adott pontszám: 3,9
2008. november 23. | 20:27 | kozzo

Szia!
Kár, hogy a cím ellenére szürke lett a kép. Meg is néztem a hisztogramját - a fehérek ( cd borító, csésze és a fekete (kv) elég nagy arányt kellene képviselniük a képen, ennek ellenére a középszürkék adják a tónusok nagy részét.
Még jpg ből is lehetett jobb képet csinálni:
- új rétegre gradient map - multiply összhatással
- a kissé bebukó bal oldalt átmenetes quick mask-kal kis expozíciókorrekcióval vissza lehetett húzni.
Egész jó lett...
Üdv.:
L

Zantman válasza:
Ez a kép baromira nem a digitális idetolomodahúzomjólátefektelemről szól.
Hál' Istennek.
Átmennt az 1álltalán,hogy mik is voltak vagy lehetnek ff-ek a kompozícióban?!
Üdv.
Z

adott pontszám: 5
2008. november 23. | 19:54 | étcsoki

Igazán kreatív hogy minden passzol mindenhez, a cím a tárgyakhoz és a színhez, a kompozíció egyszerű, de így tökéletes(ez szintén passzol). Nagyon bejön. A kávé is "number ones"?;)

Zantman válasza:
Végre valakinek átment a lényeg.
Már megérte!!!
Köszi az értékelést.
Jó a humorod....a KV is number ones volt,csak kihült a végére!
Üdv.
Zantman

adott pontszám: 2
2008. november 23. | 19:22 | Osztya

Szia,
a tárgyfotózás szólhat egy hangulatról, vagy a tárgyak vonalainak kihangsúlyozásáról, vagy a fények játékáról. Itt én úgy látom ezek közül egyik sem valósult meg és a végterméket sikerült kellően szürkére és kontraszt mentesre alakítani.
Sajnos ez így még csak gyenge próbálkozás.

Zantman válasza:
"A fotóművészeti csendélet keretein belül a tárgyak esztétikai lényegük kifejezésére is törekedhet."
Mindezen túl itt inkább a mondanivalójában keresd a szépséget.Nem minden kép azért jó
ill. művészi,mert tökéletesek a technikai jellemzői.Sőt valami attól művész ill. tökéletes és egyedi,hogy felrúgja a szabályokat.
EZ ILYEN FOTÓ!!!!
Bár lehet,hogy elég korán bevállaltam....