BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,64
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. október 14. 20:57
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pilis
  • Készítés ideje : 2008-10-12
I

Egy fantasztikus hétvégi kirándulás során készített kép... Gyönyörű színek voltak az erdőben, így elég sokat kattintottam, köztük ezt is. :) Lehet, hogy kicsit tucat, de nekem sokat jelent... :) Sajnos kicsi lett a kép, de csak így fért bele a 300kb-ba. :( 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. november 13. | 11:31 | Zantman

Üdv olcsiii!
Örülök hogy a retro után tudok 1 új képedet is értékelni,véleményezni.NOS!
A környezet igazán fotózásra alkalmas és szerintem szinte adja magát egy olyan fotós számára aki nyitott szemmel jár a világban.
Arról,hogy tucatfotó-e kár beszélnie bárkinek is bárki képe esetében ill.bármelyik kategóriában,mert minden fotónak van egy árnyalatnyival több-kevesebb valamint másabb mondanivalója........Pont!
Ami a tecnikai megvalósítást illeti 1 nagyon fontos dolog van amit baromira egyszerű megoldani és sokkal fontosabb,mint a nap pici beégése ott középen.Nekem pl:az kifejezetten passzol oda azzal a kis glóriával a "feje" felett.Ez pedig a nagy mértékű kromatikus aberráció.Értsd:a színek elváltozása(aberrálódása) ill torzulása a szélek;kontúrok mentén.Ott felül a leveleknél meg a fák törzse mentén.Ez a Fuji-k gyermekbetegsége,legalábbis az S-szériának.
Egy kis PS.azaz utómunka valamelyik,akár az oldalról ingyenesen letölthető "képszerkesztő" progi segítségével megoldja a problémát.Én pl.:az IrfanWiew-et használom.Ez 1 alap a kezdőknek.Én is az vagyok és nekem is Fuji-m van(S5800).
Remélem segítettem valamennyit.
Gratulálok a képedhez.Én egy biztató 4-est adnék rá,ha pontoztam volna,de most inkább csak tanácsot szerettem volna adni.
Persze lehet,hogy ezeket a dolgokat Te már tudtad is.Ha így lenne, akkor bocsi hogy feltartottalak.
További élvezetes fotózásokat Neked!
Üdv
Zantman

olcsiii válasza:
Dehogy tartottál fel, nagyon is örülök a hasonlóan hasznos tanácsoknak.
Igazából ez a színelváltozás dolog el is kerülte sajnos a figyelmemet...legközelebb jobban fogok figyelni, és utánanézek hogyan lehetne orvosolni a dolgot. Én gimpet használok utómunkához, egész könnyen kezelhető, ill. a digiretus.hu-n van sok-sok tipp, hogy mit és hogyan lehet megvalósítani. Ezt tanulgatom, ha van rá időm...
Köszönöm, hogy szántál időt a kép korrekt értékelésére! Látogatsd renderesen az oldalam, hátha felkerül néha egy-egy új kép. :)
Köszi!

2008. október 24. | 08:18 | s.lilu

Érdekelne az eredeti, örülnék, ha elküldenéd. Előre is köszönöm és érdeklődéssel várom a fotódat.

olcsiii válasza:
Köszi, küldöm...

adott pontszám: 4
2008. október 23. | 14:06 | s.lilu

Eltaláltad a nézetet, mintha fel kéne menni azon a lejtőn, hogy elérjem a napot..Azok az élénk zöld színek mesések, a barna föld....és a nap, nem rossz kép, bár szerintem lehetne élesebb. A színeket jól lehet látni és ki is alakul bennem egy bizonyos érzés, de a kép minősége kicsit zavaró

olcsiii válasza:
Sajnos a kép minősége az átméretezés következtében lett ilyen... Ha gondolod, megoszthatom veled az eredeti verziót.
Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy tetszett. Sajnos ezt tudtam belőle kihozni.

adott pontszám: 5
2008. október 20. | 20:31 | VaKoND

Érdekes kép, ahogy ott besüt a nap, s még nem is lett sötétebb a kép. Nekem tetszik gratulálok hozzá.

olcsiii válasza:
Örülök, hogy tetszik! Köszi! :)

adott pontszám: 4
2008. október 16. | 21:16 | N.R.

Szia! Tényleg szép volt az idő hétvégén, lehetett menni túrázni-fotózni. A képről: szerintem túl sötét a kép alsó része, a talaj, a fák, érdemes lett volna kicsit világosítani rajta, illetve valamerre "elmozdítani" középről a napot, érdekes árnyékokat keresni, mert így tényleg kicsit turistafotó hangulata van :) A méretezést én úgy szoktam, hogy először beállítom a képméretet, hogy pont kiférjen a monitorra, majd mentésnél beállítom a minőséget, hogy beleférjen a 300kb-ba. Egyebet nem tudok elmondani...

olcsiii válasza:
Köszi, legközelebb jobban fogok figyelni... A méretezés ennél a képnél nagyon gyatrára sikeredett. :(
Jó fotózást!

2008. október 14. | 22:42 | tom00

Ilyen fényviszonyok mellett ellenfényben fotózni veszélyes főleg ilyen géppel és szakmai tudás sem árt hozzá!
Amit tudok tanácsolni a gépedet figyelembe véve, egy polár szűrő vagy lehet kapni hama átmenetes szürke szűrőt 5-6 ezer forintos áron! Az ég fehérségét, kiégését azzal lehet némileg orvosolni!
Másik lehetőséged a HDR de az kemény dió! A komolyabb fotósokat is megizzasztja egy olyan képet összehozni!
A PS utómunka sem egy utolsó eset, de azzal vigyázni kell nagyon, hamar el lehet húzni a képet a még rosszabb irányba vele!!
Sztem a legkézenfekvőbb megoldásod egy polár vagy egy átmenetes szűrő ami lehet szürke is, de dohány is, akkor naplemente szerű sárga eget kapsz...persze ezek használatához is el kell sajátítani 1-2 trükköt...spot fénymérés helyes használata stb stb

olcsiii válasza:
Köszi a tanácsokat, mindenképpen megfogadom őket, ill. igyekszem elsajátítani a fotózás szakmai rejtelmeit is. Eddig ez többnyire kimaradt, csak megpróbáltam azokat a dolgokat megörökíteni, amiket szépnek tartottam. Köszi!

adott pontszám: 3,5
2008. október 14. | 22:25 | zsmphoto

Szia!
Igencsak kicsiben tetted fel, így sokmindent nem lehet rajta értékelni.
Álló formátumot kerültem volna az ég kiégése miatt. Maga a nap is elég középen érezheti ott magát, de a hangulata megvan.
Neked ez a fotó biztosan több mint nekünk akik nem voltak ott és csak azt látják amit megmutatsz.
üdv! Máté

olcsiii válasza:
Köszi, ez most így sikerült. :) Kicsit elfogult lehetek a képpel kapcsolatban, de ez nem véletlen...

2008. október 14. | 22:14 | Newsy

Én is a pilisben voltam hétvégén sikerült is pár jó képet készíteni, tényleg szép volt így ősszel. Jó a vágás, szépek a színek. Viszont lehet a kicsinyített méret miatt, de némi technikai hibát látok...

olcsiii válasza:
Sajnos a kicsinyítés sokat rontott rajta... :( Ez van, majd legközelebb talán jobban fog sikerülni!

2008. október 14. | 22:00 | Álomfejtő

Én is erősen kezdő vagyok :o)

Eddigi (autodidakta) tapasztalataim szerint ps-ben a színegyensúly és klónozás, ami szokott segíteni, de legalább is enyhíti a kékes színezetet., erős fényeket . A javításhoz a korrekción belüli lehetőségekkel szoktam továbbá próbálkozni, úgy "ráérzésre" aztán, ha végképp nem segít semmi, a képkivágás alakítása marad, mint lehetőség... egyszerűen igyeXem lehagyni a hibás részeket.
Persze leginkább az exponál kell figyelni, a beállításokra.

Lehet, célszerű lenne valaki "öregrókától" is véleményt kérned.... én csak ennyit segíthetek :o)

olcsiii válasza:
Köszi, próbálkozom megtalálni a helyzethez megfelelő beállításokat, de sokszor elég nehéz. Még sokat kell gyakorolnom... :)
Köszi

adott pontszám: 3,9
2008. október 14. | 21:42 | Álomfejtő

Attól még nem tucat, hogy megint egy erdőrészlet... :o)
A kirándulásod élménye, emléke meghatározó, nyilván ezért is látod kevésbé a fotó hibáit. Nos, nekem az alábbiak akadnak szemembe :
Sajnos a fák körvonalainál a szintelen ég - háttérben kék kontúrok láthatóak -szakmailag kromatikus aberrációnak hívják, és állítólag az obi hibája... ( :o) ezt éppen ma tanultam egy régi motorostól, mert egy másik kép kapcsán hihetetlen kékségnek tituláltam ezt a jelenséget.)
Miután nekem is ilyen gépem van, én is gyakran beleszaladok e hiba elkövetésébe, nagyon kell tehát figyelni a beállításokra és a fényviszonyokra. Főleg egy árnyékos sötétebb térben-közegben, ahol, ha felfelé fotózol fokozottan számíthatsz ilyesmire.
Kicsit talán életlen a fotó, de ez az utómunkákkal javítható. Nagyon szép viszont a fák között átcsillanó nap, a szórt sugarai szinte glóriát von maga köré.
A kép tömörítését illetőn szerintem nem a megfelelő beállítást választottad, biztos lehetne ebben a kiterjesztésben egy más nagyobb felbontásúra kicsinyíteni.
Szóval, további sikeres "kattintgatást" kísérletezést !

olcsiii válasza:
Köszi az értékelést, és a tanácsokat...
Szívesen venném, ha elmondanád, hogyan is lehetne a színtelen ég problémáját orvosolni. Elég sok képen találkoztam ezzel, észre is vettem, de sajnos még az utómunkába se tudtam annyira belemerülni, hogy ki tudjam javítani ezeket a dolgokat.
Igazából szerintem ezek olyan hibák, amik mondjuk a kezdőségnek tudhatók be. :)
Köszi