BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,87
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. szeptember 20. 13:08
  • Készítés helye (ország): Egyesült Államok
  • Készítés helye: Niagara vízesés
  • Készítés ideje : 2007-08-31
The Niagara falls

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. szeptember 22. | 11:18 | Fauna0909

Mutatok egy fotót, ami hasonló, de mégis teljesen más:

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=107351

2008. szeptember 21. | 19:16 | erz

Szia Nóra!
Idejössz, felteszel három fotót, egy képet sem értékelsz, és mivel nem tetszik a kapott pont és úgy gondolod úgyis kiesel, senkinek nem válaszolsz.
Ne haragudj, ez nem korrekt viselkedés...

adott pontszám: 2,8
2008. szeptember 21. | 10:05 | Yoachim

A helyszín mesés a lehetőségek mesések, az égi kép mesés, de a képnek szerintem vannak hiányosságai. A középre helyezett horizont előnytelen véleményem szerint. Itt a vízeséssen van a hangsúly, így arra kellett volna fordítani a hangsúlyt. 2/3 ban az alsó részt és az égből 1/3. Ha lejebb fordítod a gépet akkor kevésbé lett volna vágva a vízesés és az ég megkoronázná a látványt. A fények nagyon direktek voltak, az alján vannak kiéget részek. Egy átmentes szüre szűrő kellen hogy visszavegye az ég fényerejét, valamint egy polárszűrő is jót tenne neki. A Vízesés vonala szép átlót rajzol a képre, annyi észrevétele van vala hogy bal oldalon alul a sötét szikla jó lenne ha meglenne a vízesés tetejéig, hogy lezárja a képet így onnan indulna az átló.
A kép talán kicsit ferde amit gyorsan lehet módosítani.

adott pontszám: 3
2008. szeptember 20. | 15:47 | lori_atya

szia!
altalanos kezdo-hibak:
- a horizont kozepen van
- a perspektiva atlagos
- a latvany is artlagos.
na nem a niagara atlagos, hanem a bemutatasa. erdemes kiragadni valamilyen reszletet belole, valamit ami miatt te megmutathatod h maskepp latod a vilagot mint az atlagember.
az eg szep lett, es az jo.
remelem nem haragszol a pontert. szerintem javitando, bele kell vinni egy kis egyediseget.
ez egy olyan kep ami a niagara partjan millioszamra keszul ugyanebben a megfogalmazasban, beallitasban.
nem adok 2 pontot, mert szepen van kiexponalva.

itt allokepet kepzelnek el, ugy h a horizont az also aranymetszesen lenne, a tobbi az eg, mert szep es latvanyos.

egy polarszuro sem artana, de erre a gepre azt nehezen lehet szerelni, bar nem lehetetlen.

udv, loriatya

adott pontszám: 2,5
2008. szeptember 20. | 14:20 | zso6607

Szia! Szerintem - ne haragudjál - de egy tipikus túristafotót látok a szép, ismert helyszínről. A kompozícióval kapcsolatban javasolnám, hogy a horizontot a felső harmadolóra célszerű helyezni. Mivel ezen a képen a hangsúly a vízesésen van, azt kellene inkább hangsúlyozni. (Ha megnézel bármilyen tájképfotózásról szóló könyvet, vagy elmész fotó-tanfolyamra, a harmadolási szabály az alap. Amitől persze el lehet térni, ha téma úgy kívánja, de szerintem nem itt. A harmadolásnak a lényege, hogy a táj egy része nagyobb hangsúlyban szerepel, és érdekesebbnek tűnik az a kép, amelyikben nem pont a felezőn van a fő téma vagy a horizont.) Lemaradt a vízesés bal széle, amivel teljesebb lehetne. Az élességgel is vannak gondok, valószínűleg a gép autófókusza nehezen talált kontrasztos fogódzott a jó beállításhoz, manuális fókuszálással ez orvosolható. A napszak. Egy ilyen sokat fényképezett témánál célszerű valamilyen eredetiséget vinni a látványba. Ez lehetne az előtérben valamilyen téma (esemény), vagy lehet, a napszak is. Hajnalban vagy naplemente körül készítve a képet sokkal érdekesebb (és szebb) fényviszonyokkal találkozhatsz. Bár ezt a témát már hajnali-esti fényviszonyok között is sokszor lekapták, úgy mégis több esélyed lenne érdekes képet készíteni. Arról nem beszélve, hogy kevesebb fény mellett hosszabb záridővel a lezúduló vizet selymes függönnyé lehet varázsolni, ami szintén dobna a képen (ekkor persze állványt kell használni a bemozdulás ellen). Látom, hogy a géped nem egy csúcskategóriás masina, ha többször eljutsz ilyen szép helyek, és szeretsz fényképezni, szerintem célszerű lenne egy kicsit komolyabb gépre beruházni. Amelyiken van például manuális fókusz, és több lehetőséget ad a manuális beállítások terén, ami egy jó tájkép készítéséhez szinte elengedhetetlen (pl. blendeprioritásos üzemmód, amellyel a kép mélységélesség tartományát jól kézben lehet tartani). Elnézést, hogy ilyen sokat írtam. De a fotód szinte kínálja a hosszabb értékelés lehetőségét. További szép fényeket, és szép képeket kívánok. Üdv: