BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,69
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 30. 13:20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kecskemét
  • Készítés ideje : 2008-08-17
Földhöz ragadva

Első feltöltött képem, nagyon várom rá az építő krititkákat gyakorlottabb társaimtól. Teljesen amatőr vagyok, de tanácsaitok alapján fejlődni szeretnék. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. november 5. | 06:38 | hanovka

írnál ide... hanovka@citromail.hu nagyon köszi :)

2008. november 1. | 01:07 | hanovka

Szia! Engem a fényképezőgéped érdekelne... remélem felveszed velem a kapcsolatot, mert nagyon fontos lenne... remélem még meg van a mju 600-od... rem meghallgatod a problémám!Köszi... Pusz
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Csempész válasza:
Szia!
Parancsolj, mit szeretnél tudni?

adott pontszám: 4
2008. szeptember 28. | 12:54 | PYT3

szia ebben a képben egy hiba létezik az hogy belvágtál ebbe a repülőruhába na csak ennyi de amúgy gratulállok a képhez üdv

Csempész válasza:
Köszönöm értékelésed, sajna amatőr mivoltomból kifolyólag nem tudtam úgy helyezkedni, hogy a teljes ruházat látszódjon.

adott pontszám: 4,9
2008. augusztus 31. | 20:56 | Rob-100

nekem nagyon tetszik a kép kivitelezése, kompozíciója, ötletes a beállítás, egy kezdőtől nem rossz

a kép hibája, hogy nagy a mélységélesség, emiatt a háttér erősen bezavar, de ezen a gépen ezzel a tulajdonsággal kell együtt élni, pl. úgy lehetett volna körbejárni a futóművet, hogy ne legyen mögötte ennyire kiemelkedő háttér, de akkor meg a felszerelés került volna a keréktől messzire

Csempész válasza:
Köszönöm szépen értékelésed és nagyon örülök, hogy tetszett amit csináltam.

2008. augusztus 31. | 17:27 | fullHD

Jó ötlet, csak a háttér... Tetszik a téma, de sajnos hazavágja a futómű mögötti helikopter. A szög nyilván adott volt, gondolom más irányból nem tudtad volna összehozni a felszerelést a futóművel. Sajnos helikopter miatt ez a rész teljesen zavaros. Ha a háttéren nem tudsz változtatni, akkor ehhez sokkal kisebb mélységélesség kell, amit kompakt géppel nem lehet elérni. Emiatt nem pontozom a képet. Más háttérrel 4,5, ebben a kivitelben csak 3 pont lenne.
Érdemes folytatnod a kisérletezést a kifejező részletekkel, ahogy ezen a képen is tetted.
Üdv

Csempész válasza:
Köszönöm, a gyakorláson rajta vagyok, csak hát így eleinte sok kép, sok selejt, de majd sok próbálkozással biztosan jobb lesz. Még egy darabig kompakt gépem lesz, de ha már csak ez fog hátráltatni a fotók készítésében és nem a tudás hiánya, akkor lecserélem valami komolyabb szerkezetre.
További kellemes napot!

adott pontszám: 4
2008. augusztus 30. | 19:33 | boliver

szia!

Üdvözlégy az oldalon! :)
Kicsit kusza a kép, a földön lévő felszerelés-halmaz, a repülő belógó kereke, háttérben a helikopter.
Szvsz ha a felszerelés a téma, célszerű lett volna közelebb lépni, hogy a kuszaságból vmi jól azonosítható legyen, mondhatni kiemelkedjen, felhívja magára a néző figyelmét, pl. a sisak.
Célszerű ügyelni arra, hogy a háttér homogénebb legyen, de legalábbis az ott lévő elemek (a kerék és a heli) ne zavarják egymás hatását.

Szvsz jó egyébként az ötlet, hogy a repülőnap hátteréből felvillants vmit, csak így tovább! :)

Csempész válasza:
Köszönöm szépen! A belógó kerék direkt van benne, azt hittem jó lesz így de ezek szerint mégsem annyira. Közelebbit is szerettem volna, csak kordonnal volt elválasztva a gép a közönségtől és a fényképezőm csak ekkora zoom-ra képes. Jó ötlet, hogy a kupacon belül is ki lehetett volna emelni a sisakot, úgyhogy tanácsod legközelebb megfogadom. Nagyon sokat tanulok a hozzászólásokból, a következő képemmel remélem ezt majd bizonyítani is tudom. Köszönöm az ötletet és és bíztatásodat!

adott pontszám: 4
2008. augusztus 30. | 16:34 | gabormarcali001

üdv. sztem nagyon jó kép ez annak ellenére, hogy ez az első képed. nos amit tudok neked tanácsolni az az, hogy a háttérre nagyon oda kell figyelni, itt pl sztem sokkal jobb lett volna, hogy nem állnak ott emberek, hanem csak egy üres füves puszta van ott, vagy az a fasor, amit látunk a képen...nos ezt úgy tudod orvosolni, hogy helyezkedsz, mert persze az embereket nem küldheted el onnan...:)

jó ez a ledobott "cucc" itt az előtérbe, az élességgel nincs semmi gond, sztem a tónusok is a helyén vannak, mégegyszer Grta! hozzá, első fotónak nemrossz, további szép képeket, s sok sikert a fotózásban!

üdv: Marcali Gábor.

Csempész válasza:
Hű ezt nagyon szépen köszönöm! Új lendületet kaptam. Repölőnapon sajna körbe mindenhol tömeg volt, háttérnek ez volt a legjobb amit ki tudtam hozni. Megptróbáltam úgy helyezkedni, hogy legalább valamilyen gép legyen a háttérben, hogy látszódjon, miért is vannak ott az emberek. Ezt tudom felhozni mentségemre:))))) Nagyon köszönöm értékelésed és jókíváságaidat! Én is hasonló jókat kívánok neked!

2008. augusztus 30. | 16:32 | bike3al

Szia újra!

Szóval a géped a ludas. Nézd meg azért, az én kompaktomnál is van olyan beállítás, hogy élénkebbek lesznek a színek, lehet emiatt van (nekem ott van, ahol a fekete-fehér, sepia, stb., bár az Fuji...). Én is csak később vettem észre ezt a funkciót. Amúgy annyit fűznék még hozzá, hogy nyílván jobb technikával nagyobbak a lehetőségek, de az igazi fotó a meglátástól lesz elsősorban fotó, a technika csak segítség! :)

Szép hétvégét oda is.

Csempész válasza:
:)) Köszönöm a bíztatást és az ötletet is, megnézem a gépemen ezt a beállítást. Nyílván egy komolyabb géppel, amire lehet valamilyen optikát rakni bele fért volna a teljes szerkó. Ja a pilóta. A pilóta egy néger srác volt, de annyian akartak fotózkodni vele, hogy nem volt rá lehetősége megkérni, hogy feküdjön oda a cucca mellé. Lehet, hogy elég hülyén nézett volna rám, de az lett volna az igazi fotó! Köszi mégegyszer!

2008. augusztus 30. | 14:49 | bike3al

Szia!

Véleményem szerint a piros részek kicsit erősek lettek. Nem tudom, hogy a Te géped készítette-e így a képet, vagy Te magad dolgoztál rajta utólag, de amennyiben megoldható, ezt kerülni kéne, mert minden más szín nagyon lapos, nem csak a piroshoz képest, hanem amúgyis. Továbbá zavaró lehet még, hogy a felszerelés bal szélen kilóg a képből. Ami már csak szőrszálhasogatás, hogy jobb lett volna, ha egy ilyen (amúgy szerintem nagyon jó) beállításhoz kicsit nyugodtabb, kevésbé nyüzsgő háttér lenne, de nyilván erről nem Te tehetsz, ezért ezt talán nem is lehet felróni teljes mértékben a kép hibájának. Alapjában véve azt mondom, hogy én egy nagyon jól észrevett "szituációnak" látom, néhány olyan hibával, amit sok gyakorlással legközelebb már csuklóból javíthatsz majd! :)

Szép fényeket!

U.I.: Nem pontozok, de én olyan 3,5 körülre gondolnék, remélem reálisan.

Csempész válasza:
Köszönöm segítő szavaid. Mivel a gépem meg sem közelíti a profi masinák minőségét, ezért ilyent fotózott, fotóztam vele. Nem vagyok nagyon híve az utómunkálatoknak ilyesmi témáknál ezért nem is csináltam vele semmit. A felszerelés bal oldala egy elég hosszú hevederben végződött, ezért egyszerűen nem tudtam belepaszírozni úgy a képbe, hogy a repülőgép futóműve is jól látszódjon. Hát igen, egy repülőnapon nehéz "nyüzsgő tömeg" nélkül fotózni:) Köszönöm szépen véleményed és a 3,5 képzeletbeli értékelésed. Nagyon örülök neki, mert így " elsőképesként " ez egy remek eredmény nekem.
Kellemes hétvégét kívánok!

adott pontszám: 3,2
2008. augusztus 30. | 14:46 | Tizsi85

Hali! Jó téma és a meglátás sem rossz, de technikailag vannak benne javítandó dolgok. Első ami talán a legfontosabb, hogy dől a kép. Vizszintesnek sem jó, tudatos dőlésnek pedig kevés. A másik, hogy a repülőruhából egy pici darab lemaradt. Szumma: balra mentem volna kb. egy, másfél métert, hogy a ruha átkerüljön jobb oldalra, a helikopter pedig "előbujjon" a kerék mögül. Személy szerint sötétítenék rajta, hogy az égbolt ne kezdjen beégni. További jó fotókat!

Csempész válasza:
Szia! Igen, a kép nem tudatosan, hanem gyakorlatlanságból dől. Nehéz dolgom volt a ruhával, mert egy elég hosszú hevederben végződött, így nem tudtam mit kezdeni vele, viszont a gép orrfutóját mindenképp viszont akartam látni a képen. Erről a "beégésről" van valami forrás, ahol el tudom olvasni, hogyan lehet elkerülni? Köszönöm véleményed, tanácsaid megfogadom! Szép napot kívánok!

2008. augusztus 30. | 14:38 | RHAF_Mahgar

Nem adok pontot, mert jó néhány dolog zavar. De inkább a pozitívumokkl kezdeném. A kép jó szerkesztésű (bár picit dől...), tudatos és jelezni, mondani akar valamit. Jelzi, hogy a pilóta a földön vesztegel. De hol van ö? Mármint a pilóta... A ruha elég unesztétikus és a a sisak nélkül alig lehetne rájönni, hogy mi is az a halmaz. A gépből is érdemesebb picit többet mutatni, mégha a hangsúly a földön és így a futómúveken van. (Egyébként egy tornado a gép típusa? a sisakon látható német zászló alapján gondolnám). Két dolog zavar még, de ezeket nehezebb befolyásolni. Az egyik a gép árnyéka,amely nem tesz jót a képnek. A másik a tömeg és a helikopter zsufoltsága a háttérben. A kép letisztultan és egy (messzire tekintő, vagy szomorkodó) pilótával lenne teljes, esetleg drámai fényekkel (naplemente, vagy ködben, pl.:)) tudna igazán kiemelkedni egy repnapi fotó kategóriájából.

Remélem lelkes amatőrként hasznos a véleményem!:) Üdv, M.

Csempész válasza:
Szia!
Hasznos-e a véleményed? Naná! Sajna a zsúfoltsággal nem tudtam mit kezdeni. A naplementés vagy ködös ötlet óriási, tényleg sokkal szebb lenne úgy. Ezzel most bogarat ültettél a fülembe és sajtkukacot a fenekembe, úgyhogy holnap szerintem elmegyek naplementét fotózni a Dunára. A gép típusa egy A-10. A német zászló tényleg érdekes, mert a sisak túloldalán meg az USA festés volt. Szóval köszönöm értékelésed, rendkívül hasznos volt.
Szép napot kíváok!

adott pontszám: 3
2008. augusztus 30. | 14:21 | woombaat

Egy picit szűknek érzem a vágást, és sajnos zavaró a kusza háttér, ami elvonja a figyelmet a fő témáról, bár tudom hogy repülőnapon nehéz úgy fotózni hogy ne legyen benne zavaró tényező. Mondjuk objektív és gép kérdése is hogy mit tudsz kihozni a képből. Viszont elsősorban a nézőpont kiválasztása és a kompozíció a legfontosabb. Annak gyakorlására kiváló a kompakt gép is. További jó fotózást.

Csempész válasza:
Köszönöm szépen értékelésed. Szerettem vona egy olyan repülőnapi képet csinálni, ahol nem a levegőbe emelkedett gépek a téma. A gépem nem profi, hanem egyenlőre hozzám illő amatőr. Ha már ezt ki tudom teljes mértékben használni és csak technikai elmaradottsága szab határt képeim tökéletesítésének, akkor beruházok egy jobb modellre. Addíg a gyakorlás a lényeg és a tanácsaitok alapján jó úton tudok elindulni felé. Köszönöm szépen soraid, szép hétvégét kívánok!

2008. augusztus 30. | 13:44 | Eheprobleme

Nos, én úgy vélem, hogy itt 10 emberből legalább 8 azt fogja mondani, hogy nagyon jó, nagyon szép, de mi ez, mi volt a célod vele... vagy az: Ez így nagyon kevés.
És azt hiszem, hogy én is így gondolom. Lefotóztál egy repülős egyenruhát a földön (hogy arról ne is beszéljek, hogy bele se fért a képbe), mellette egy repülő. Talán a címmel akartál valami plusz bele venni... megértetni velünk, hogy mi is volt a célod a képpel, de valójában ha azt a címet adta volna neki, hogy ruha a földön... a képeden akkor sem változtatna semmit. Nem tudnám megmondani, hogy technikailag mi a gond a képpel..az ég talán már közel jár ahhoz, hogy beégjen, kicsit lágy az egész kép, talán picit több kontraszt is kellene rá, de az alapvető probléma az, hogy kevés ez a kép így.. nem mond sokat (talán semmit).

Csempész válasza:
Köszönöm az értékelésed. Ezekből fogom megtanulni, mit is csináljak másként. Hogy mi volt vele a célom? Semmi. Tetszett ez így, úgyhogy lefotóztam. Nagyon hasznos amit írtál rá, legközelebbi képeimnél oda fogok figyelni a mondanivaló kiemelésére. Köszönöm szépen mégegyszer, soraidat tanácsnak tekintem! További szép napot!