BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,55
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 9. 02:30
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
magány

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. augusztus 10. | 21:57 | K.Csaba

Szia! Két nagy problémám van a képpel, az első hogy nem éles a téma, a másik hogy túl sötét, ha jól gondolom ez egy sírkő lenne. Meg én személy szerint ink a kép jobb alsó sarkába helyztem volna a sírkövet..
Üdv!

tomka24 válasza:
mint az előbb

adott pontszám: 3
2008. augusztus 10. | 21:52 | K.Csaba

Szia! Két nagy problémám van a képpel, az első hogy nem éles a téma, a másik hogy túl sötét, ha jól gondolom ez egy sírkő lenne. Meg én személy szerint ink a kép jobb alsó sarkába helyztem volna a sírkövet..
Üdv!

tomka24 válasza:
hmmm ebben tökéletesen igazad van, ellnben a témához ez így sokkal inkább illik.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 10. | 21:13 | alive

Hátborzongató kép lenne, ha pár hibát kiküszöbölnél....pl. nagyítva nem éles a kép, valamint túl sötét, s így nehezen vehetők ki a részletek....De nagyon tetszik a kompozíció, meg a felfele tekíntő fás környzet:), csak kicsit kevesebb kontrasztot...

tomka24 válasza:
Ok, bár nekem így tetszik.

adott pontszám: 5
2008. augusztus 10. | 07:15 | KiforditottFiú

Nem is értem, hogy az emberek miért nem írnak ez ilyen és efféle képekhez. Lehet, hogy én vagyok túl szűk látókörű. De ha lenne rajta egy nagy színes növény biztosan sokan értékelnék. (Ha meg egy meztelen nő. Nagy nézettségnek örvendene :)
Nekem személyszerínt tetszik a kép. És jónak tartom!
Miért?
Mert a téma jól elhelyezett. A kép nézőjére nem lehet, nem hatással ez a fajta néző pont. (Na most jól meg asszondtam! :)
Az hogy a fő téma még árnyékban is van csak erősíti az élményt. A háttérben lévő fákkal pedig jól harmónizál, hiszen az ágak között beszűrődő fény csak egy cseppet világítja meg a követ. És itt jön a magány név be a képbe! Amitől megborzonghat a kép nézője. Talán még el is gondolkodhat a sötét/halál/fény összefüggéseken. Ismerek pár embert akiknek már ennyi elég és hatás alá kerülnek. Vagy éppen ezért kerülik el ezt a képet., az alaposabb megnézéstől. Mindenesetre akárhogyan is legyen a hatás az megvan. ÉS ha már sikerült ennyi marhaságot összehordanom erről a képről. Még megemlíteném az ff-t is. (Utoljára, de nem utolsó sorban) Szintén jó választás volt. Ami emeli az élményt. Nem vagyok nagy ff párti. Inkább a színeknek hódolok. Asszem ez azért is van. Mert én inkább olyan komolytalanban művelem. Annak pedig kellenek a színek. De ezt a képet máshogy el sem tudnám képzelni. Mert így jó ahogy van. Sőőt. Ez a kép ötös! :)

tomka24 válasza:
Egy vérpuca vampirella az kéne még. Egyébként ottan van csak nemlátják a többiek.
No nem viccelődöm, mert ez most elég komoly. Én aki csináltam is megborzondok a mai napig. Nem tudok érzelemkitörés nélkül beszélni róla. Inkább magamban tarom, mert nagyon sokminden kavarog bennem és senkit nem akarok sem megsérteni sem ítélni. Ha érdekel a történet egy kicsit mélyebben tudok küldeni egy könyvet ami az itteni történetek leírása. Együt dolgoztam egy muzeológussal, aki megírta és amikor az ember szembesül, hoyg mindez itt volt, ahol játszottam, ahol iskolába jártam, az mélyen döbbenetes. tudom hogy érzékeny vagyok talán túlságosan is, de amit látsz itt e képen az nem csak egy magány. Hanem sok sok magány csendes gyomorból felszakadó néma üvöltése. Hogy kerülik, hát persze. Sokmindenkinek lehet hosszabb-kevesebb ideig hazudni, de önmagunknak? Lehet de minek. Hát asszem erről a szembesülésről szól a kép. Én rettegek a magánytól, a hosszú és végtelen magánytól, hogy egy leélt élet után egyedül legyek az örökkévalóságban. Aszsem erről szóltam.

Nagyon átérezted és ez aszt jelenti, hogy mégis hangosfilmre fényképeztem :-)

Ölellek benneteket

adott pontszám: 4
2008. augusztus 9. | 15:13 | harminchat

Szia! A négyzetes formátum nagyon jól illik a fotóhoz. Bár ha jól tudom az F4 kisfilmes gép, tehát valahonnan vágva lett a képből, talán a tetejéből? Az alsó részen tökéletes a növényszárak kifutása a sarkok felé...
Talán a legjobb nézőpontot választottad és nagyon tetszik a sirkő feletti levélsor is.
Sajnos itt most kicsit hátrány a fekete-fehér, amennyiben a színek használatával jobban ki lehetne emelni a témát a háttérből. Sajnos elég alexpós lett a kő, a feliraton játszó fénysugarak sem rajzolnak igazán szép árnyakat.
Gondolom ez a háttér kiégésének elkerülése miatt alakult így. Nem könnyű a magányosok megközelítése, mégis érdemes.
További jó fotózást!

tomka24 válasza:
Igen kisfilmes, az aljából egy pici, a tetejéből jóval több. Egy pici monolitot szerettem volna, ami szép lassan felolgódik a környezetében, ezért nem adtam több teret a sírnak. Filmre ment és FF filmre (Kodak Professional T400 CN). Nem most volt már, hanem vagy 8 éve és csak annyira emlékszem, hogy alig bírtam bemászni a csumpiba, és arra sem nagyon volt hely, hogy nagyon mozogjak. Plusz setét volt. Akkor még sajnáltam a filmet ezért ez az egy készült ott, de nekem így is szép.
Köszi a véleményt, örülök.

adott pontszám: 4,5
2008. augusztus 9. | 14:07 | Macska

Picit élesíteni kellene a képen, ettől függetlenül meglátással készült fotó,a címte nem tudom igazából a képhez kötni.Jó az ff színválasztás.

tomka24 válasza:
Jól döntöttem, amikor FF filmet fűztem a gépbe? Tudom. Szerettem mert itthon is ke lehetett dolgozni. Ez egy zsidó síremlék amit benőtt a gaz és már szinte erdőként borul erre a sírra. Egyedül van, mérhetetlenül egyedül, még a halálban is. Történt már hasonló velük. Nem is tudtam volna színesben, mert a film is FF volt. Szerettem FF filmekkel efféle helyekre járni, úgy adta magát.

Köszi, hogy benéztél
Köszi