BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 6. 13:06
  • érzékenység: 100
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
szombat

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. április 13. | 21:53 | Rőzse Söndör

na vegre, latni olyan fotot is nagy neha, ami folott nem futok at.
mert sajnos a rengeteg, jelegtelen tucatfoto elarasztotta ezt az oldalt.
ha mar valaki nem lat ket mellet, egy arcot, hazat, fat, repulot, madarat, bokrot, napot, felhot, lovat, tengert, autot, szineket, akkor mar szinte nem is foto a fenykep.
de egyet ne feledjunk el baratom, az ide latogatok alig ismerik az elodoket, vizualis kulturajuk az atlagosnal nem igen magasabb, es nemhogy Harris Laszlot, de meg Korniss Petert se sokan ismerik.
emigyen nehez is egy ilyen, velemenyem szerint nagyon is tetszetos, gondolkodasra sarkallo fotot megerteni e diszes kozonsegnek.

magam reszerol igazan orulok, hogy raakadtam a fotodra.
sokat nezegettem.

egyebkent meg ha nem ismerned, akkor ajanlom a kov. konyvet: szilagyi sandor: neoavandgard tendenciak a magyar fotomuveszetben, lehet nem pontosan igy.
erdemes lenne sokaknak forgatni...
szoval csak batran keszits hasonlo fotokat, am lehet, nem ez a terep a legjobb megosztani.

bocs a szovegert, angliabol irok, nincs ekezet.

2008. augusztus 9. | 07:21 | KiforditottFiú

Hi-Hi! :D
Látom még páran mindig azt gondolják, hogy a képek beszélnek. Sosem fogom megérteni. Vajon hangos filmre fotóz az ember? :D

tomka24 válasza:
Sssssss, halga csak :-)

2008. augusztus 7. | 23:36 | FuNS0f7

Stabil 2,5-en áll a kép átlaga. Attól mert bemásoltál az adatlapomról két mondatot még jelenti azt, hogy maradandót alkottál és az éppen kiragadott két mondat illik is a képre. Valamint ez a 'szabad teret adunk a fantáziának, kreativitásnak' szlogen ez tök jó sablon, meg úgy rá lehet húzni mindenre, de attól még ezt a képet többen látják rosszul sikerültnek, mint tökéletesnek. - Csupán erre céloztam az értékelésemmel. én kérek bocsánatot! :-)

tomka24 válasza:
Nem kell bocsánatot kérned :-), pláne nem tőlem. A stabil 2.5 pont annak köszönkető, hogy: elemzés, elmélkedés helyett nemértemmiezkettőpontklikk. Ez nem a te hibád, gondolom :-).
Azért idéztem tőled, mert a kreativitásra hivatkozol a bemutatkozásban de képtelen vagy elszakadni a tárgyiasult világtól. Mindenképp valamit akarsz látni, és ha az a valami nem cimkézhető akkor az szerinted rossz két pontot ér. Nem igazán érdekel, hogy milyen átlaga van a képemnek, mert hiszem és vallom hogy maradandót alkottam. Én pontosan tudom, hogy mi az értéke, csupán megmutattam nektek. Te és mások nem tudtok vele mit kezdeni, csupán erről van szó. De két adalék is a képhez, egyrészt ez egy köztéri alkotás, vagyis már legalább ketten vagyunk érthetetlen alkotók, egy aki kiállította, kettő aki lefényképezte, mert a tárgy az ott volt a maga puszta valójában, ez a fotográfia egyik nagy előnye, hogy nem hazudik - amit leképezek az úgy és ott létezik, matéria. Másrész miért olyan nehéz elfogadni, hogy vannak akik másként látnak dolgokat, más szemszögből. És harmadrészt ez vajon miért rossz út!!! Mert nem a te utad, mert nemtartozok a nagy maszlagba. Nézz utána például Haris László munkáságának (Fotóművészet 2002. 3-4 szám, 3-16 old. Beszélgetés Haris Lászlóval). Bizonyára meglep majd hogy milyen régóta készülnek fura, fura képek :-)
Azok akiknek a véleménye fontos a számomra azok érdekesmódon jó képnek találják és ez igazol engem.
Azt mindenesetre jó dolognak tartom, hogy visszanéztél, hogy azért érdekel, hogy eszmét cserélünk, mert akkor csak működik valami ebben a képben. És, ha már azt elértem, hogy megállj egy pillanatra, mielőtt ítéletet hirdetsz az jó, és hasznos :-).

Köszönettel: tom

adott pontszám: 4
2008. augusztus 7. | 20:53 | atti16

Jó kis absztrakt fotó, engem egyáltalán nem zavar, hogy ilyen elvont. A kompozíciót viszont nem találom elég rendezettnek, mintha nem lenne kerek egész a kép. Talán balról vágnék, h. a baloldali sziklának ne legyen teljesen látható a csúcsa, hanem mondjuk a csúcs közepén lehetne vágni.

tomka24 válasza:
naaa, ez jó...
...értem, hogy egy repedés egy szétszakadás legyen, a meghasadt matéria... hmm jó tetszik :-)

Köszi, jó hogy erre jártál

2008. augusztus 7. | 18:00 | Álomfejtő

u.i:Látod, még így is jobb vagy egytizeddel... :o)

tomka24 válasza:
az mindegy

2008. augusztus 7. | 17:59 | Álomfejtő

Szívesen, örömmel tettem :o)

tomka24 válasza:
akkor ok

2008. augusztus 7. | 16:58 | Vadkörte

Szia! Egyrészt leírtam, mik a technikai kifogásaim. Bár erre azt mondod, ha csak indirekt is, hogy szándékosan ilyen. Úgy látom, a mondanivalót más se látja bennem. Mert amikor az én értékelkésemre adott válaszodat olvastam, kissé szégyelltem magam, hogy biztosan én vagyok a hülye. De úgy látom, itt mindenki szembe megy az autópályán. Nem látjuk, nem értjük a mondanivalót, mert nem látjuk a képen azt, ami közvetítené. Igen, szükségünk van mankókra, hogy kitaláljuk, mire gondolsz, mit üzensz. Ha a lehető legtágabbat adod, nem adsz semmit. A futó tud futni a stadionban, az erdőben, az autópályán, vagy akár egy zsófolt irodában. Van honnan hová, van akadály, feladat, pihenő. A sivatag közepéből elfutni a sivatag közepébe nem tudunk, mert mindezek nincsenek.

Vannak itt értelmetlennek tűnő, elvont képek, azok, ha nem is mindig, de keltenek gondolatokat. Azokkal tudok, tudunk mit kezdeni. Ezzel a képpel nem tudtunk.

Lehet, hogy te vagy a meg nem értett zseni. Komolyan gondolom, nem csúfolódom.

tomka24 válasza:
No ne kell szégyellni senkinek sem magát. Nekem sem és neked sem. Nem hinném, hogy egyrészt mindenki szembe menne az autópályán. Azt hiszem egy páran utat keresünk, új utat. Volt már ilyen a művészettörténetben. Van Gogh-ot sem értette senki, egyetlen képet adott el azt is a testvére vette meg. Aztán megőrült és megölta magát. Most beszarnak az emberek tőle, pedig az ég világon semmi nem változott a képeken. Természetesen nem emelem magam vagy azokat az embereket akik új utat keresnek ebbe a magasságba, csupán egy másik lehetőséget keresünk a fotográfia számára egy olyan világban ahol lassan már a fogkefével is lehet képet készíteni, ahol a legújabb technika elvette a gondolkodást élményét. Valahol ovastam, hogy Dante volt az utolsó olyan ember aki még megértette a művészetek és a tudomány állását. Csak gondold hány olyan terméket használsz amiről fogalmad sincs, hogy valójában hogyan is működik. És most felakadsz egy képen mert nem érted. Nem baj ha nem érted, ez teljesen természetes, az idő amit ezzel töltessz, hogy megértsed, hogy fejtegeted az a fontos, mint a keleti filozófiában. Mint a mandala készítés, ha kész beleszórják az egészet egy patakba.
Egyébként én nem üzenek semmit, a kép üzen, az én dolgom befelyeződött ott, hogy a képet közzétettem.
És lám milyen sokat foglalkozunk egymással, beszélgetünk, eszmét cserélunk. Ez felettébb hasznos, és ni csak egy fura kép érdeme. Aszem ez is egy jó történet.
Köszönöm, hogy visszanéztél, ez azt jelenti, hogy érdekel. :-)

adott pontszám: 5
2008. augusztus 7. | 16:08 | Katjusa

megint egy flexaretes kép. Basszus, lehet, hogy a szélén azt a furcsa keretet a gép csinálta, nem is a fotós??
Ezen a képen egy intim pillanatot látok. Itt csók készül, vadító, szenvedélyes. A kavicsoknak is van nemi életük;D..
Szép, teksztúrás, tetszik.

tomka24 válasza:
És itt a legszebb példája a egy merhetetlen belső gazdagságnak. Tudtam, hogy van valaki aki megérti, akinek mégha halkan is de súgnak a kavicsok. Aki nem rest halkabbra venni a rádiót a tévét a popzenét, hogy figyeljen egy kicsit.
Nagyon jó az amit súgtak neked, nagyon tetszik, meghatódtam...
Ugyan hol leszünk mi már amikor ők még mindíg csókolnak. Egy végtelen történet és szenvedélyes örök szerelem. Hát ezt nagyon megköszöntem.

adott pontszám: 2
2008. augusztus 7. | 15:01 | czapkat

szia! hát ezt nem nagyon értem, h mit is akar ábrázolni, illetve mi a kép mondanivalója... csak 2 sziklát látok egymás mellett, középen egy réssel... a kép színvilága sem jön be, illetve életlennek tűnik az egész kép... ne haragudj, de ez nálam csak ennyi...

tomka24 válasza:
megszoktam már

adott pontszám: 2,2
2008. augusztus 7. | 14:03 | FuNS0f7

Nehezen értelmezhető téma, nehezen értelmezhető címmel: talán ezért sem lett túl nagy sikere a lapon a fotódnak. Maga a kompozíció nem lenne rossz, ha tudnánk, hogy mit látunk, vagy kellene látnunk benne. Lehet, hogy az én készülékemben van a gond, de a 'szombat' címről én egy ilyen képre asszociálok. Szóval nehéz ügy.

tomka24 válasza:
Te azt mondod: Filozófiám: A közízlésnek való állandó megfelelésre törekvés a kreativitás halála... Minden relatív és minden szubjektív, kép és kép között is van különbség...
E gondolatsor szerint az én képem pláne kreatív, hiszem nincs benne egyetlen fogódzkodó stabil pont sem, szabad teret ad a szárnyaló fantáziának. Azt látsz benne amit akarsz csupán el kell döntened, mit szeretnél látni, de ez nem az én feledatom én megadtam hozzá a legképlékenyebb alapot. Hogy miért nem értékelik sokan, mert zavarban vannak, mert szükségük van mankóra, talán azért. A hét napjait csak azért találtam ki, hogy méginkább szabadon lehessen értelmezni, mert egy felcimkézett világban élünk, és ahogy látom cimkék nélkül nagyon nagy baj van :-) Nem tudom hasznosnak értékelni a hozzászólásodat, mert nem tettél hozzá semmit csupán azt hogy nem érted. Azt viszont végképp nem értem, ha jó a kompozíció akkor nem mindegy mit is látunk. Hol a kreativitás?

adott pontszám: 2
2008. augusztus 7. | 13:59 | Vadkörte

Szia!
A kép maga nem sokat mond. Nekem. Sajnos a háttér túl éles, a színek is hasonló tónusúak, így elégge egybeolvad a témával, ami nem szerencsés. Maga a téma sem túl érdekes számomra, aki nem voltam ott veled, nem ismerem az érzéseidet. Pont ezeket kéne átadnod nekünk... A címre csak tippelni tudok.

tomka24 válasza:
Hát ezt végképp nem értem. Minek is nézegetsz olyan képet ami nem sokat mond neked. Netán kényszerített erre valaki. Vagy valami fura belső kényszer. Tudod én sem értek egy nagycsomó dolgot ami ettől még lehet hogy jó, szép vagy érdekes.

2008. augusztus 7. | 09:23 | Álomfejtő

Stim. Fejtek én, fejtek, csakhogy hasonló kaliberű kép okozta az én első vesztemet... :o)
Ezért kérdeztem rá értékelés és pont nélkül, mert nálam sajni nem díjazták a felületeket, vagyis díjazták frankón 2,36-os pontátlaggal. Amúgy a felület érdekes, és egy rés aszombaton...
További jó fotózást !

tomka24 válasza:
He, he látod mindjárt többet mond, pedig csak egy kis időt adtál neki. Az nem lehet, hogy kevés időt adunk, a képeknek, a fénynek, a barátoknak, a családunknak, az életnek. Nem lehet, hogy csak meg kellene állni egy kicsit és nem attól rettegni, hogy lekésünk valamiről. Lám itt e kép, és már elég komoly eszmét cseráltünk egymással. Ki csinálta ez, csak nem egy fura kép. Hmmmm. Milyen érdekes ez. Sose az érdekeljen, hogy másnak jó e amit csinálsz, magadban kételkedj, ha magadban biztos vagy a többi vagy megérti vagy nem. Az már egy jó pont, hogy nem úgy értékelsz, hogy fogalmad sincs miről alkotsz véleményt. Az sokkal fontosabb, hoyg érdekel a dolog. A rés a szombaton... na látod el is indult valami...
Köszönöm, hogy benéztél

2008. augusztus 6. | 16:43 | Álomfejtő

Segíts.....mit szerettél volna ezzel kifejezni? Tudod, én még kicsi vagyok, és nem érthetek mindent....

tomka24 válasza:
Hmmm, megmondom őszintén nem tudom. Alapvetően azt sem tudom mi ez (illetve csak sejtem). Tudod, amikor a kontinensek közötti repülőjáratokon esetlegesen hamarabb megtelik a rötyi, azt egy zsiliprendszerrel képesek a levegőben üríten. Ez azonnal megfagy és amíg zuhan addíg szinte kővé szilárdul Ezt általában a víz felett teszik, de olykor ezt a megkövesedett cuccot a felsőlégréteg uralkodó széljárása elviheti a szárazfölre is. Ez a darab egy Nigériai falu mellet ért földet, ahol a mai napig szent ereklyeként tisztelik az őslakosok. Amikor kinn voltunk egy karitatív szervezettel akkor bukkantunk rá, szombaton.

El ne hidd, hülyéskedem :-)

De a lényeg ez, bármi lehet. És szerintem nem is nekem kell megmondanom, hogy te mit gondolj, hisz álomfejtő vagy és az komoly dolog. Vagyis azt gondolom, hogy akkor a legjobb ha mindenkinek mást jut eszébe. Régebben az volt a heppem, hogy struktúrákat felületeket fotóztam. Ez is egy jó kis felület és ennyi. A szombat az viszont igaz, tényleg szombat volt.