BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 5. 15:33
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonföldvár
Balaton Sorozat 2.

Faunának szeretettel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. augusztus 6. | 16:25 | GregTom

Bocs, de én tényleg szeretném, hogy elmagyarázd! Igaz, nem túl kellemes, ha egy képet magyarázni kell, de nyilván ez nem a képed hibája, hanem az enyém. Hát hadd tanuljak.
Nem félmondatos magyarázatot várok. Mi ez? Mit ábrázol? Mit fejez ki az előtérben a tárgy?
Nyugi, én sem teszem fel minden képnél ezeket a kérdéseket, mert ha egyébként esztétikailag szép a kép, akkor szerintem nincs szükség rá, hogy jelentsen is valamit. De itt kell lennie valaminek, ha ez annyira jó kép.
Vagy esetleg valami hangulatközvetítés akar ez lenni? Mégis milyen? Egyáltalán pozitív, vagy negatív irányultságú, mert nekem ez sem világos.
Lécci, hadd tanuljak....

Celithrandil válasza:
ha tanulni akarsz beszélj a tanárnénivel, nem fogok képet elemezni, főleg nem sajátot, verset se elemzek, most így maradsz
bocs

2008. augusztus 6. | 15:37 | GregTom

Én is tudom, amit atti16 írt, hogy első blikkre ilyesminek kinéző fotókat szoktak a formabontó kortárs kiállításokon is mutogatni. És akadnak köztük még nagyon jók is. De pusztán attól, hogy ezt a stílust megpróbálod utánozni, még nem lesz jó a képed. Ennél több kell. Én nem vagyok egy nagy fotós, de ilyet bármikor csinálnék, ha nem öncélú művészieskedésnek tartanám. (Miközben tudom, hogy nagyon nehéz ilyen jellegű jó képet csinálni...)
Ezen az alapon bármilyen tárgyat az előtérbe helyezhetek jó élesen, szépen elmosom a hátteret, és már kész is a szép művészi fotó? Hát nem! Nem, nem és nem!

llletve:
Az első kritikusnak azt írtad, hogy "Köszi, de nem érted a képet". Ezek szerint én sem, akkor elmagyaráznád, nekünk üresfejűeknek, (Komolyan!)
Köszi.

Celithrandil válasza:
hát bizonyára nevenincs kortárs művészeket akartam utánozni, ez így van. a Lajost az Art galériából, meg is van magyarázva a kép.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 5. | 18:25 | GregTom

Ajaj, mi ez? Ha jól látom valami lépcsőkorlát lehet(?), de sem nem mutat semmi érdekeset, sem nem mutatja érdekesen. Olyan kajla az egész. Bocs, de attól, hogy fekete-fehérbe konvertálsz egy lényegében érdektelen fotót, nem lesz érdekes.
Ha ki is lehet hozni valamit a témából, biztosan nem így. Valami izgalmasabb szög és perspektíva kéne, úgy hátha.
Biztos tudatos volt, de javítandó (túl kreatívnak azért nem mondanám, pont ezért is javítandó).

Celithrandil válasza:
köszi, da baromsággal tele van a padlás :(

adott pontszám: 5
2008. augusztus 5. | 18:16 | kmk

Hú nagyon művészi jellegű képet sikerült összehoznod, főleg így ff-ben! Talán még absztraktban is elmenne. Nekem nagyon tetszik a háttér mosottsága, és a korlát már-már túlzott élessége a háttérhez képest. Tájképhez kicsit rövid DOF:D
Gratulálok
Üdv

Celithrandil válasza:
köszi, sajnos eléggé meghatározottak a stílusok, szerintem minden képem egyébbe fog menni:)

adott pontszám: 4,9
2008. augusztus 5. | 17:09 | morrmota

kicsit sötét, kicsit minimál, de teljesen hangulatkép, és most illik a hangulatomhoz.
tedd át sztem egyébbe.
nekem bejön, és igenis tetszik, és támogatom a hasonló minimálokat.

Celithrandil válasza:
nagyon szépen köszönöm morgós, tőled el is fogadom, mert tudom, hogy nem egy makrofotós
csodagyerek vagy :P

adott pontszám: 1
2008. augusztus 5. | 16:59 | atti16

Hát bocsi, de ez nekem nem jön be, ebben a kategóriában főleg nem. Hihetetlen rossz a kép kompozíciója, csak hogy a leglényegesebbet említsem. Ilyen képeket szoktak egyébként az ilyen nagyon formabontó kortárs kiállításokra betenni, de ez az sajnos, amitől engem kiráz a hideg. Ne haragudj, remélem nem bántottalak meg, de nekem ez a véleményem, nem szeretem szépíteni a dolgokat.

Celithrandil válasza:
köszi, nem fogadtam el, mert a kerülendő hibás út számomra nem derült ki az értékelésből

adott pontszám: 2,5
2008. augusztus 5. | 16:38 | vbv

Szia! Ezért nagyon utálni fogsz, de ez nagyon nem... A ff nagyon fel tud dobni egy fotót, de vannak képek, amiken nem segít... Már maga az alapelgondolás sem világos számomra: egy vaskorlát(?) sziluettje, ami sem nem szép, sem nem elég érdekes - legalábbis ebben a bemutatásban. Talán a pókháló, ami a csövek között feszül, és a benne fennakadt rovarok miatt tetszett meg, de ahhoz meg nem elég éles a főtéma. Alapvetően az egész kép túl sötét, és nekem nagyon zavaró, hogy ilyen nagy az életlen tartomány. Bár a másik balatonos képed is eléggé megosztotta az embereket, de ehhez képest szerintem sokkal jobb, érdekesebb felvétel. Sajnálom...

Celithrandil válasza:
köszi, de nem érted a képet :(