BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. július 17. 12:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Siklós
Siklós

A siklósi vár gótikus kápolnája. Évekkel ezelőtt kompakttal fotóztam már ugyanezt, de elégedetlen voltam a technikai színvonallal ezért most újra fotóztam. Úgy érzem elértem amit akartam, de kevesebb lélek van az újban. Az eredeti itt: Megköszönném ha leírnátok mit rontottam el... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2008. július 22. | 18:46 | fodbal

Megnéztem az előző verziót is. A korábbiban az tetszik, hogy magasabbról, és messzebbről vagy kisebb látószöggel van fotózva és ezért jobb az előtere, van egy kis mélysége. Jó a padlón és a padokon visszaverődő fény játéka. A kép az oltár felé haladva fokozatosan világosodik. Az új verzió sokkal élesebb, részletgazdagabb, jó az ablakok expója. A perspektívája viszont kevésbé tetszik. Nem mondom, hogy kevesebb lélek van benne, csak más. Szerintem a feltöltött kép túl nagy. 21"-os monitoron, F11 mellett is görgetnem kell. A komponálás során alul több teret hagytam volna, felül pedig kevesebbet. A jobb és a bal oldalon kicsit szűknek érzem, nagyon beszorítja a boltív alatti részt. Van lehetőséged harmadszor is visszamenni? :)
Üdv.: fodbal

lelkes_kezdo válasza:
Köszönöm!
Most pár évig megint nem megyek vissza, de van még pár kép amiből dolgozni lehet, nekifutok még egyszer.

adott pontszám: 5
2008. július 18. | 12:27 | pixxel

Szia!!

Nekem tetszik, jo a szük képkivágás, szépek a fények, nincsen beégve feltünöen.

Grat.

üdv.pixxel

lelkes_kezdo válasza:
Köszi.

2008. július 18. | 10:42 | ashera

Köszi:) A szőnyeg nem-feltekeréséért nem hibáztatlak:) A hosszú vélemény meg csak a képednek köszönhető:)

lelkes_kezdo válasza:
Köszi :)
A külső csúcsív az eredeti képen egyébként nem létezik a valóságban, ezért hiányzik az új változatról.
A régi egy kis felbontású kompakttal készült kutyafuttában, a képről lemaradt részleteket emlékezetből pótoltam PS-ben.

Tudod mi lesz?
Ezúttal nagyon sok képet készítettem különböző szögekből, rászánok egy napot és megpróbálom újra, részenként összerakni.

adott pontszám: 4,4
2008. július 18. | 10:17 | ashera

Én, mint lelkes mégkezdőbb, nem igazán érzem jogosnak, hogy bárkinek tanácsot adjak, dehát rákattintottam a képedre, meg az első próbálkozásra is, és az első egyszerűen bedarált. Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy mi a különbség. A korábbi képeden más szemszögből fotóztál. Jobb rálátás van a padokra, még meg is lehet számolni őket. Az új képen nem. Ezért az elsőn sokkal hosszabbnak tűnik az út az oltár felé, ami misztikusabbá teszi az egészet, szinte húzza a tekintetet, késztetést érez az ember, hogy végigmenjen. És persze nincs ott a zöld szőnyeg, ami eltakarja azt a nagyon hangulatos kőpadlót. Az első verzión az oltár erősebb a fény, valamint kicsit homályos, az egész képnek szépiás hatása van, ami szintén erősíti az érzetet, hogy itt valami más van, valami nem megfogható dolog. Utolsó sorban nekem hiányzik a második képről a külső boltív, ami nagyon szép keretet ad az egésznek. Hogy elrontottál-e valamit, talán technikailag jobb lett, de nekem hiányzik az a plussz, amitől példaértékű.

lelkes_kezdo válasza:
Nagyon köszönöm hogy időt szántál a képre és ilyen alapos véleményt írtál, sokat segítettél vele! 1 kreditet szeretnék Neked ajánlani érte.
És még egyszer köszönöm.

A szőnyeg egyébként engem is bosszantott, de nem vettem a bátorságot hogy feltekerjem :(
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.